L052 Fietsweg Hoboken [Antwerpen] (Fietspad Jef van Linden) (L52)

Aller en bas

L052 Fietsweg Hoboken [Antwerpen] (Fietspad Jef van Linden) (L52)

Message  eeuwige reiziger le Dim 17 Aoû 2014 - 3:18Op de kaart van de snelle fietsverbindingen van de stad Antwerpen staat er in de nabijheid van station Hoboken-Polder een fietspad langs spoorlijn 52 ingetekend. Dit fietspad loopt van de parking aan de Van Laethemstraat tot aan de Emiel Vloorsstraat, waarbij het bij de Herenpolderbrug van de spoorwegbedding afbuigt om tot aan het kruispunt de weg te volgen.

http://www.antwerpen.be/docs/Stad/Bedrijven/Stadsontwikkeling/SW_Burgers/Fietskaart_2012_web_recto.pdf

Na het kruispunt gaat het naadloos over op het fietspad langs de Emiel Vloorsstraat, dat je op zijn beurt naar het Kielpark brengt en waar je tevens de overstap kan maken naar het Ringfietspad.

http://velo-ravel.forumactif.org/t514-ringfietspad-anvers

Volgens de plannen zal dit fietspad een schakel vormen in de toekomstige "Districtenroute" (maar of die er komt, is nog maar de vraag...). Nu al maakt het deel uit van het Vlaamse gedeelte van de Stedenroute, de LF2. Daarenboven werd het geïntegreerd in het fietsnetwerk, tussen knooppunten 41 en 42.

http://www.vlaanderen-fietsland.be/lf-route.php?id=7

In 2013 haalde dit fietspad de top drie van de beste fietsinfrastructuur van Antwerpen.

JEF VAN LINDEN FIETSPAD IN HOBOKEN BESTE IN REGIO
‘Fietsweg is hemel voor fietsers’
WOENSDAG 15 MEI 2013ANTWERPEN/HOBOKEN - Het Jef Van Linden Fietspad in Hoboken is door de lezers uitgeroepen tot het beste fietspad in onze regio. De fiets-o-strade langs de spoorweg vormt een belangrijke fietsverbinding tussen Hoboken en Antwerpen. ‘In vergelijking met andere fietspaden, is dit de hemel voor fietsers’, zegt student Bas Geenen.

Het Jef Van Linden-fietspad is een van de zeldzame fietspaden die officieel als straat is opgenomen in het stadsplan. De fiets-o-strade loopt parallel aan de spoorweg en vormt de verbinding tussen de Emiel Vloorstraat en de Commandant Van Laethemstraat.

Op vraag van de districtsraad van Hoboken werd het fietspad in 1999 vernoemd naar Jef Van Linden, een oud-wielrenner uit Hoboken. In 2010 onderging het fietspad nog ingrijpende onderhoudswerken. Ter hoogte van de Voorzorgstraat kreeg het pad een nieuwe fundering.

Student Bas Geenen maakt bijna dagelijks gebruik van het Jef Van Linden-Fietspad. Drie tot vier per week scheurt hij met zijn koersfiets over de rode asfaltlaag. ‘Ik woon op het Zuid, net buiten de Ring, maar ik volg tweede kansonderwijs in Hoboken. Ik rij altijd via dit fietspad. Het wegdek is breed, zodat er voldoende plaats is voor de vele fietser en het rijoppervlak is mooi egaal. Het is echt aangenaam om hier te fietsen. Ook in de stad doe ik alles per fiets, maar in vergelijking met sommige andere fietspaden is dit de hemel.’

Bas hecht niet alleen veel belang aan het fietscomfort, ook voor veiligheid scoort het Jef Van Linden-Fietspad goed. ‘Het fietspad is goed verlicht. Bovendien wordt het fietspad ook goed onderhouden door de stadsdiensten. Het gras en het onkruid worden op tijd weggedaan en ook de bomen en struiken worden gesnoeid, zodat de zichtbaarheid goed blijft. Het enige minpuntje dat ik kan noemen, is dat er bepaald stuk was waar ik regelmatig lek reed, omdat het wegdek daar minder goed was. Maar dat probleem werd intussen opgelost. Het verbaast me niet dat dit fietspad werd verkozen tot het beste fietspad van de regio. Ik ben het helemaal eens met die conclusie.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130514_00581903

Filmpje:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130417_065
http://www.zoomin.tv/site/video.cfm/lang/be-nl/video/507732/Fietspad-Hoboken


De naam van dit fietspad verwijst natuurlijk niet naar de voormalige burgemeester van Kontich, maar wel naar de Hobokense wielrenner Jozef van Linden die in de jaren veertig enkele overwinningen binnenhaalde.

eeuwige reiziger

Messages : 2617
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kaart

Message  velo-ravel.net le Dim 17 Aoû 2014 - 12:03

avatar
velo-ravel.net

Messages : 5996
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Hoboken - Hemiksem

Message  eeuwige reiziger le Lun 11 Mai 2015 - 9:42

Spooroverweg op grens gaat drie weken dicht
Gazet van Antwerpen/Metropool Zuid
zaterdag 9 mei 2015

Vernieuwing gaat samen met verbreding fietsroute sint-bernardus

Hemiksem, Hoboken - De spooroverweg aan 'Den Halt', op de grens Hemiksem- Hoboken, wordt van 3 tot en met 19 juni afgesloten. Naast een vernieuwing van de overweg wordt ook de verkeerssituatie er hertekend. De werken passen in het project voor de verdere aanleg van de fietsroute Sint-Bernardus, van Wilrijk over Hoboken tot in Hemiksem.

Er komt een nieuw fietspad dat langs spoorlijn 52 loopt en de fietsoversteekplaats aan de kant van Hemiksem - voor de fietsers komende vanuit Hoboken - wordt verlegd naar de overkant van de spoorweg op de Sint-Bernardsesteenweg. Fietsers hoeven zich dan niet meer helemaal in een bocht te wringen om achter zich te kijken en de drukke baan te kruisen.

Het afsluiten van de spooroverweg op de drukke verkeersas heeft een hele impact op het verkeer. "Daarom wordt al vanop de A12 een wegomlegging aangegeven voor wie de richting van Hemiksem uit wil. Het verkeer vanuit Hemiksem kan omrijden via de Van Praetstraat, langs de site van Umicore. Wat het openbaar vervoer betreft, kan buslijn 1 zijn normale traject blijven volgen, buslijn 295 wordt omgelegd via de Moerelei en Begoniaweg", verduidelijkt burgemeester Luc Bouckaert (CD&V).

De Sint-Bernadusroute is één van de vier BAM-fietsprojecten.

Vanaf het Nachtegalenpark (Dikke Mee) in Wilrijk vertrekt de route zuidwestwaarts via de Eglantierlaan, VIIde-Olympiadelaan, De Bruynlaan, Antwerpsesteenweg en Louisalei om dan langs spoorlijn 52 richting Hemiksem af te buigen.

Missing link

Op de Sint-Bernardsesteenweg, aan de spooroverweg, vindt de route aansluiting op de Moerelei richting het centrum van Hemiksem. Het traject langs spoorlijn 52, waarvoor nu voorbereidingen worden getroffen, is nog de missing link. De route, over een totale lengte van 9,5 kilometer, is zowel interessant voor de schoolgaande jeugd als voor mensen die dagelijks de fiets gebruiken om naar het werk te geraken. Langs spoorlijn 52 kan de fietser zich volledig los van alle autoverkeer in alle rust op pad begeven.

Weer open in juni

"De bouwvergunning voor de realisatie van deze laatste schakel in de Bernardusroute is intussen ingediend. Volgens de huidige planning kan de aanleg van het fietspad starten in het voorjaar 2016", geeft Tim Van der Schoot, hoofd communicatie bij BAM, mee. De werken die spoorwegbeheerder Infrabel er uitvoert, moeten voor een grotere duurzaamheid en meer comfort en minder lawaai bij het overrijden zorgen.

Onder meer aan het station van Niel werd er eerder al een gelijkaardige ingreep uitgevoerd. Op vrijdag 19 juni vanaf 17u wordt de overweg weer opengesteld.

Ook:
http://www.gva.be/cnt/blbro_01671312/spooroverweg-aan-grens-met-hoboken-gaat-drie-weken-dicht

eeuwige reiziger

Messages : 2617
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Vernieuwing fietspad

Message  eeuwige reiziger le Mar 18 Avr 2017 - 12:02

Meer fietsstraten op komst
Het Nieuwsblad/Regionaal: Antwerpen,
zaterdag 8 april 2017, pagina 6

(...)

Fietspad Jef Van Linden

In Hoboken wordt nog voor het bouwverlof het fietspad Jef Van Linden naast de treinsporen aangepakt. Dit fietspad is nu in slechte staat en een zwakke schakel in de fietsostrade Antwerpen-Hoboken.

“Ook hier bekijken we of we de Commandant Van Laethemstraat en de Fodderiestraat, die in het verlengde liggen van dit fietspad, kunnen inrichten als fietsstraten”, zegt Kennis. “Zo krijgen we een mooie verbinding naar Hemiksem.”

eeuwige reiziger

Messages : 2617
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Jef Van Linden fietspad in Hoboken krijgt nieuwe laag asfalt

Message  velo-ravel.net le Dim 6 Aoû 2017 - 12:35

https://atv.be/nieuws/jef-van-linden-fietspad-in-hoboken-krijgt-nieuwe-laag-asfalt


Tussen dinsdag 8 en vrijdag 11 augustus krijgt het Jef Van Linden fietspad, op de fietsostrade tussen Antwerpen en Hoboken, een nieuwe laag asfalt. Tijdens de werken is het fietspad gesloten.

Het Jef Van Linden fietspad in Hoboken, gelegen langs de spoorweg, is een belangrijke fietsverbinding tussen Hoboken en Antwerpen. Het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt om het fietscomfort te verhogen. Aangezien het druk gebruikt wordt door scholieren en pendelaars, is de zomervakantie de beste periode om het fietspad te vernieuwen.

Er wordt een nieuwe rode laag asfalt  aangebracht op het fietspad. Hiervoor wordt eerst de oude laag afgeschraapt.  Na het aanbrengen van de nieuwe laag moet het asfalt nog even drogen en kan het fietspad terug open.

Tijdens de werken kunnen de fietsers gebruikmaken van het fietspad op de Schroeilaan en de Herenpolderbrug.

Grote fietsroutes naar de stad

De stad Antwerpen moedigt bezoekers, bewoners en pendelaars aan om op een andere manier dan met de wagen naar de stad te komen. Onder meer de fiets is een alternatief. De stad zal daarom verder investeren om op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute, het fietscomfort en de veiligheid van de gebruikers te verhogen. Dit door het wegwerken van de belangrijkste ‘missing links’ of het uitvoeren van onderhoudswerken.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5996
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L052 Fietsweg Hoboken [Antwerpen] (Fietspad Jef van Linden) (L52)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum