Geniedijk [Haarlem - Hoofddorp - Aalsmeer]

Aller en bas

Geniedijk [Haarlem - Hoofddorp - Aalsmeer]

Message  eeuwige reiziger le Lun 18 Aoû 2014 - 11:17

Ooit ontworpen en aangelegd als onderdeel van de stelling Amsterdam, heeft de Geniedijk nu een ander leven als fietsas gekregen. Dankzij een aantal fietsbruggen kan je comfortabel en veilig van Haarlem over Hoofddorp tot Aalsmeer rijden. Vorig jaar werd nog een monumentale fietsbrug over de A4 aangelegd.

Groene ruggengraat


De Geniedijk heeft nog steeds een strategische ligging, niet meer voor militaire doeleinden, maar tegenwoordig voor recreatief gebruik en als ecologische verbinding. De Geniedijk vormt namelijk een groen lint in het stedelijk gebied van Hoofddorp en is een drukke fiets- en wandelverbinding. Het fietspad verbindt de aanliggende wijken en kernen, groen- en recreatiegebieden en vormt een oase van rust omdat het drukke wegen alleen kruist. De fietsroute loopt afwisselend aan noordzijde, zuidzijde en over de kruin van de dijk. Te midden van schapen en koeien fietsen en wandelen vele inwoners van de gemeente Haarlemmermeer en daarbuiten. Daarnaast is de Geniedijk ook een belangrijke ecologische verbinding. De dijk biedt plaats aan verschillende planten, vogels en kleine zoogdieren. Het is een belangrijke trekroute voor dieren, waaronder vlinders en vleermuizen door Hoofddorp. Ook planten verspreiden zich makkelijk via de Geniedijk.

http://www.haarlemmermeer.nl/Sport_en_vrije_tijd/Groen_en_recreatie/Groen_en_recreatiegebieden/Geniedijk
http://onh.nl/nl-NL/verhaal/1711/de-geniedijk-de-groene-ruggengraat-van-de-haarlemmermeer
http://www.mtdlandschapsarchitecten.nl/nl/projecten/detail/q/idproject/238/titel/stelling-van-amsterdam-geniedijk-geniepark-noord-holland

eeuwige reiziger

Messages : 2663
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum