Incredibile ma vero!

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Incredibile ma vero!

Message  eeuwige reiziger le Ven 22 Aoû - 10:24

Danger sur la piste cyclable en face de l'Institut de la sécurité routière (vidéo)
Le Vif
Source: VTM, Knack
jeudi 21 août 2014Les cyclistes qui roulent sur la Chaussée de Haecht dans la commune bruxelloise d’Haren ont intérêt à se tenir sur leurs gardes, car en cas de distraction ils pourraient se heurter à un poteau placé au milieu de la piste cyclable.

Depuis que la route a été refaite, il y a un poteau d’éclairage en plein milieu de la piste cyclable, ce qui oblige les cyclistes à quitter brièvement la piste. Et comble de l’ironie, le poteau incriminé se trouve en face de l’Institut de la sécurité routière, l’organisation qui œuvre pour une circulation plus sûre et moins d’accidents.

http://www.levif.be/info/actualite/insolite/danger-sur-la-piste-cyclable-en-face-de-l-institut-de-la-securite-routiere-video/article-4000723184887.htm

Vidéo:
http://nieuws.vtm.be/binnenland/105266-fietspadblunder-voor-deur-bivv

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Voor en na

Message  eeuwige reiziger le Dim 31 Aoû - 21:20

Geplukt van de blog van de VRT-weerman:

24 augustus:Enkele dagen later, 27 augustus:
http://frankdeboosere.be/mobiliteit/mob2014/mob2014.php

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Opgelost!

Message  eeuwige reiziger le Dim 31 Aoû - 21:36

Elektriciteitspaal op fietspad verwijderd
DONDERDAG 28 AUGUSTUS 2014

HAREN - Mobiel Brussel heeft de elektriciteitspaal verwijderd die op het fietspad op de Haachtsesteenweg stond. Een paal midden op een fietspad is op zich al belachelijk. Helemaal als dat pal voor het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) is. ‘De werkzaamheden waren nog niet klaar, maar we wilden de fietsers en voetgangers wel al de mogelijkheid geven om het voet- en fietspad te gebruiken,’ klonk het bij Mobiel Brussel.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140827_01235275
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/ookdatnog/1.2071122

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Incredibile ma vero!

Message  Wip le Dim 31 Aoû - 22:03

On a aussi déplacé le suivant qui gênait les piétons Razz

Wip

Messages : 155
Date d'inscription : 05/08/2009
Age : 62
Localisation : HOMPRÉ (Vaux-sur-Sûre)

Revenir en haut Aller en bas

Une fois de plus, à Waregem

Message  eeuwige reiziger le Ven 5 Sep - 10:01

Wip a écrit:On a aussi déplacé le suivant qui gênait les piétons   Razz

Oui, c'est vrai. J'ai vu les photos. C'est vraiment hilarant...


Et voilà, une autre:

AANNEMER VEROORZAAKT PROBLEMATISCHE SITUATIE
Verlichtingspaal snijdt fietspad doormidden
VRIJDAG 05 SEPTEMBER 2014

WAREGEM -Wie door de Hippodroomstraat fietst, botst dezer dagen letterlijk op een paal. Het gloednieuwe fietspad dat nog maar enkele weken geleden werd aangelegd, wordt doormidden gesneden door een verlichtingspaal.Het stadsbestuur werd van de opvallende situatie op de hoogte gebracht door enkele alerte buurtbewoners. ‘Buren belden me plots om te zeggen dat die paal in het midden van het fietspad stond’, zegt schepen van Openbare Werken Bart Kindt (CD&V). ‘Een misverstand met een onderaannemer. Een serieus misverstand, met dit hilarische tafereel tot gevolg.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140904_01251039

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Lap! Nog een!

Message  eeuwige reiziger le Mar 23 Sep - 10:34

Nieuwe verkeerslichten Ruggeveldlaan staan pal op fietspad
22 september 2014

Deurne - Iemand heeft duidelijk niet opgelet tijdens het plaatsen van de verkeerslichten aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Op verschillende plekken staan de lichten op of zelfs in het midden van het fietspad.Groen Deurne stuurde een reeks beelden de wereld in. Het is niet de eerste maal dat een verkeerslicht op een fietspad wordt geplaatst. Enkele maanden geleden ontstond er onveilige situatie door een verkeerslicht op het zebrapad aan de Schijnpoortweg.

http://www.gva.be/cnt/dmf20140922_01281249/nieuwe-verkeerslichten-ruggeveldlaan-staan-pal-op-fietspad

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Absurde fietssituaties in Brussel

Message  eeuwige reiziger le Lun 8 Déc - 10:57

Brussels' Bike Solutions toont absurde fietssituaties
17/11/2014Na de Belgian Solutions zijn er nu ook de Brussels' Bike Solutions. Kunstenaar David Helbich zet samen met de Fietsersbond een avond op poten over de soms bizarre situaties waarin de Brusselse fietser kan verzeilen. Iedereen kan foto’s en filmpjes insturen; het resultaat is te zien op maandag 1 december.

http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/brussels-bike-solutions-toont-absurde-fietssituaties


BRUSSEL 05/12/2014
VOLGENS DAVID HELBICH KUNNEN TWEEWIELERS DÉ OPLOSSING ZIJN VOOR BRUSSELS VERKEER
Kunstenaar bundelt absurde fietspaden

Kunstenaar David Helbich heeft het afgelopen half jaar zijn oog op het Brusselse fietslandschap gericht. De Duitse Brusselaar, bekend van zijn hilarisch fotoboek Belgian Solutions, bundelde zowel ingestuurde als zelfgenomen foto's onder 'Brussels Bike Solutions' en de tagline 'Not every solution is a bikelane.' "Ik ben ervan overtuigd dat de fietser dé oplossing kan zijn voor het mobiliteitsprobleem in Brussel."Belgian Solutions heeft ondertussen al bijna 22.000 volgers op Facebook en ook het fotoboek van David Helbich is momenteel hopeloos uitverkocht. Op vraag van Fietsersbond Brussel-Zuid heeft hij de afgelopen maanden absurde fietstoestanden in Brussel gebundeld. "Zelf ben ik een fervent fietser. Fietsen is goed tegen luchtvervuiling, het ontlast het openbaar vervoer en is bovendien positief voor het imago van een stad. Dat ik om de negen maanden een nieuwe fiets moet kopen omdat hij gestolen wordt, neem ik er dan maar bij (lacht)." David is na een doortocht in Nederland in 2002 in Brussel neergestreken. Sindsdien is hij er blijven wonen.Brussels Bike Solutions

"In die tijd groette iedere fietser elkaar, een beetje zoals motorrijders dat nu doen. We waren gewoon met zo weinig. Je merkt momenteel dat Brussel in een overgangsfase zit en dat er wel wat voor de fietser gedaan wordt. Dat gebeurt alleen dikwijls op zo'n hilarische manier, dat ik die fragmenten nu gebundeld heb. De Brussels Bike Solutions zijn dus foto's waar er een absurde oplossing voor de fietsers wordt aangeboden. Maar tegelijk zijn fietsers ook de oplossing voor het huidige mobiliteitsprobleem. Op sommige momenten verplaatsen zij zich aan de snelheid van een wagen, een ander moment dan weer aan de snelheid van een voetganger. Fietsers zijn dus eigenlijk deskundigen van de stad. Zij kunnen zich gemakkelijk in de positie van een ander inbeelden. Daarom dat ik een actieve rol wil spelen in Brussel als fietsstad." De lijst van foto's zijn hilarisch, maar dikwijls ook schrijnend. "Mensen die zeuren en zagen creëren conflicten. Ik wil humor als een wapen gebruiken en zo een visie ontwikkelen voor Brussel. Daarom de tagline 'Not every solution is a bikelane.' Het volstaat niet om zomaar fietspaden bij te bouwen, er moet ook een visie achter zitten. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een gewestelijk plan wordt uitgerold, want de gemeenten zitten niet altijd op dezelfde golflengte. De autofetisj in Brussel is hopelijk langzaam aan het verdwijnen, hoewel de wagen ook altijd een rol in deze stad zal blijven hebben. Maar het openbaar vervoer en de fiets moeten hier ook een prominente rol krijgen. Fietsen is geen achteruitgang, maar vooruitgang." David is ondertussen bezig aan een volgend fotoboek. "Dat zal een tweede deel van Belgian Solutions worden. Ik heb nog geen idee op welke manier ik de Brussels Bike Solutions ga bundelen, maar ik ga er alleszins iets mee doen."Tentoonstelling

Momenteel vindt in Argos, centrum voor kunst en media in Brussel, de tentoonstelling 'A certain love, a certain irony, a certain Belgium plaats'. Verschillende kunstenaars belichten op een soms sarcastische manier ons land. Ook het werk van David Helbich is er te bewonderen. Zijn Belgian Solutions zijn er nog tot 20 december op groot formaat te bezichtigen. Info op http://www.argosarts.org.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-meise/kunstenaar-bundelt-absurde-fietspaden-a2142315/

http://davidhelbich.blogspot.be/

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dans la brousse de Bruxelles...

Message  eeuwige reiziger le Sam 28 Fév - 9:08

De absurde fietsjungle van Brussel (VIDEO)
16.02.2015

www.youtube.com/watch?v=OSFHsuNdYjA

Geïnspireerd door het filmpje van Casey Neistat uit 2011 over fietspaden in New York trok Brusselaar Bastien De Zutter met de camera en de fiets op pad door onze hoofdstad. Door telkens ten val te komen door de meest absurde obstakels op het fietspad, toont hij aan dat er nog wel wat werk aan de winkel is voor de verantwoordelijke instanties om fietsen veiliger te maken in Brussel.

Die obstakels bestaan uit paaltjes, bomen, hekken en verkeerslichten die gewoon midden op het fietspad staan. Op een bepaald moment rijdt Bastien gewoon rechtstreeks een trap naar beneden... Wie al eens in Brussel fietst, heeft ongetwijfeld al gemerkt dat fietspaden plots ophouden en opgaan in het niets.

Brusselnieuws.be interviewde Bastien: "Het idee voor het filmpje is ontstaan uit onze dagelijkse ervaring op de fiets. We hebben een longlist gemaakt met een twintigtal pijnpunten in Brussel. We pakken het ludiek aan. Ons doel is niet overkomen als zageventen. De fietsinfrastructuur evolueert positief in Brussel, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat is onze boodschap. Neen, ik ben niet zwaar gekwetst tijdens het maken van het filmpje. Ik heb er wel serieuze blauwe plekken aan overgehouden."

Bastiens filmpje kreeg al heel wat aandacht in de media. En laat dat nu net iets zijn waarvoor politici gevoelig zijn...

http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=719657#


Filmpje toont lijdensweg Brusselse fietser
12/02/2015Wie in Brussel regelmatig de fiets neemt kan spontaan een handvol absurde en gevaarlijke situaties opsommen. Het hilarische filmpje Brussels Bike Jungle maakt die lijdensweg van Brusselse fietsers nu wel erg aanschouwelijk.

Paaltjes midden op het fietspad. Een verkeerslicht midden op het fietspad, een boom midden op een fietspad, een hek midden op een fietspad en ga zo maar door. In Brussel zijn dat soort situaties niet echt zeldzaam.

Bastien, een Brusselse fietser, vestigt nu de aandacht op het probleem met een zelfgemaakt filmpje. In de video zoekt hij een hele reeks pijnpunten op en toont hij hoe gevaarlijk ze wel zijn. De kijker ziet Bastien De Zutter dan ook keer op keer tegen de grond gaan.

De video kreeg een dreigende soundtrack mee, waarin de woorden 'Bruxelles, capitale de l’Europe' steeds terugkeren.

"Het idee voor het filmpje is ontstaan uit onze dagelijkse ervaring op de fiets", legt Bastien uit aan brusselnieuws.be. We hebben een longlist gemaakt met een twintigtal pijnpunten in Brussel. We pakken het ludiek aan. Ons doel is niet overkomen als zageventen. De fietsinfrastructuur evolueert positief in Brussel, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat is onze boodschap.

"Neen, ik ben niet zwaar gekwetst tijdens het maken van het filmpje", zegt Bastien De Zutter. "Ik heb er wel serieuze blauwe plekken aan overgehouden."

De makers van het filmpje kregen een fiets cadeau van fietsenherstellingswinkel Velosofiets in Vorst, met de afspraak dat ze die in de vernieling mochten rijden. Aan het eind van het filmpje blijft er van die fiets niet veel over.

Inspiratie komt ook van buitenlandse voorbeelden, met name een video over fietspaden in New York van Casey Neistat uit 2011.

En met heel wat reacties:
http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/filmpje-toont-lijdensweg-brusselse-fietser

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Dans la brousse de Bruxelles...

Message  eeuwige reiziger le Ven 20 Mar - 20:25

Brussel verwijdert fietsobstakels na virale video
20 maart 2015BRUSSELS BIKE JUNGLE Bastien De Zutter heeft zijn slag thuisgehaald met zijn ludieke compilatiefilmpje over valpartijen met de fiets in Brussel. Verschillende fietsobstakels zijn inmiddels weggehaald, meldt Brusselnieuws.be.

De video 'Brussels Bike Jungle' werd vorige maand massaal gedeeld op sociale media. Ook buitenlandse pers pikten het filmpje op, waardoor het ondertussen al bijna 150.000 keer bekeken werd. In de video knalt De Zutter meermaals tegen de grond door allerlei obstakels die pal op de Brusselse fietspaden staan. Denk aan paaltjes, hekkens,...

De video heeft zijn vruchten afgeworpen want volgens de Brusselse nieuwssite zijn meerdere belemmeringen intussen verwijderd. Zo is onder andere het paaltje aan de Kunstberg verdwenen en werd een hindernis in de Ter Kamerenlaan onder handen genomen.

De Zutter is tevreden dat er werk gemaakt wordt van een verbeterde fietsinfrastructuur in Brussel, maar benadrukt dat de opzet van de video ludiek was.

http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2259166/2015/03/20/Brussel-verwijdert-fietsobstakels-na-virale-video.dhtml

eeuwige reiziger

Messages : 2111
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Incredibile ma vero!

Message  Contenu sponsorisé Aujourd'hui à 14:18


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum