Spoordijk - Spoorpad (Staatslijn E) [Tilburg]

Aller en bas

Spoordijk - Spoorpad (Staatslijn E) [Tilburg]

Message  eeuwige reiziger le Ven 26 Déc 2014 - 0:01

Een deel van fietsroute 5 in Tilburg loopt langs de spoorweg E, Breda - Eindhoven. Het fietspad gaat vanaf de Laag Heukelomseweg tot aan de Spoorlaan, nabij het station van Tilburg. Tussen Oirschot en het Wilhelminakanaal draagt het de naam "Spoordijk". Juist voor de brug over het kanaal verandert de naam in "Spoorpad".

Tussen Laag heukelomseweg en Tilburgseweg ligt er ook een pad, maar de plannen om dit deel tot een volwaardig fietspad om te vormen, werden uiteindelijk niet weerhouden. Dat stuk is onverhard.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_Breda_-_EindhovenGroter formaat:

Kies "Fietsen in Tilburg", 2:
http://www.fietsfanaten.nl/fietsroutes-tilburg-en-omgeving/

Of rechtstreeks:
http://www.fietsfanaten.nl/wp-content/uploads/2012/06/Fietskaart-Tilburg.jpg

eeuwige reiziger

Messages : 2663
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Fietstocht (21 december 2014)

Message  eeuwige reiziger le Ven 26 Déc 2014 - 8:37

http://velo-ravel.forumactif.org/t1156-brabant-septentrional
http://velo-ravel.forumactif.org/t1158-afwateringskanaal-s-hertogenbosch-drongelen-drongelens-kanaal#6955


Na het Drongelens kanaal wachtte me de heerlijke beslotenheid van het fietspad door de Loonse en Drunense heide. Tot mijn niet geringe verbazing bleek er in het natuurpark zelfs een heus dorpje te liggen, Giersbergen. Je waande je zowaar in de Efteling, maar het bleek toch een echt dorp te zijn, met mensen van vlees en bloed.Eens uit het nationaal park koos ik voor de snelste manier om aansluiting te vinden bij de volgende verkeersvrije as. Dat bleek vrij gemakkelijk: naar en langs de N65. In Nederland blijkt het fietsen langs drukke verkeersassen niet echt een onaangename ervaring te zijn. De brede, degelijke en van de weg afgescheiden fietspaden zullen daar wel voor iets tussen zitten. Net voorbij Berkel week ik af, richting Spoordijk.Het eerste deel van de verbinding bleek open te staan voor aangelanden, maar druk moet je daar ook niet echt verwachten. Er bleken immers slechts drie hoeves langs het fietspad te liggen. Eens voorbij de laatste hoeve heb je als fietser het rijk voor je helemaal alleen. Alhoewel... plotseling werd ik evenwel toch geconfronteerd met een wagen. Foei! Borden kunnen je misschien nog ontgaan, maar toch geen fietspad Nederlandse stijl! In rood asfalt en met een eigen stippellijn in het midden. Moedwillige overtreding dus. Nog eens foei!Eens voorbij de N261 trekt het landschap volledig open en fiets je door de vlakte, met medefieters of de trein als enige gezellen. Het werd flink doortrappen, daar de wind de confrontatie met me opzocht. Echt krachtig was hij niet, dus de winnaar stond al op voorhand vast.Tilburg bleek dan niet echt veraf meer. Na enkele minuten goed doorfietsen bereikte ik de splitsing nabij de spoorwegbrug over het kanaal. Wie hier rechtdoor gaat, rijdt recht naar station en stadscentrum van Tilburg. Wie het links zoekt, komt uit op het jaagpad langs het Wilhelminakanaal. En daar moest ik natuurlijk zijn.
Meer beeldmateriaal in album:
https://plus.google.com/u/0/photos/108608268574531364588/albums/6095389575342337185

eeuwige reiziger

Messages : 2663
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum