fietssnelwegen West-Vlaanderen

Aller en bas

fietssnelwegen West-Vlaanderen

Message  eeuwige reiziger le Ven 20 Fév 2015 - 10:40

Fietssnelwegen in de maak in West-Vlaanderen
12/11/2014

In alle provincies staan de komende jaren projecten op til om fietssnelwegen te realiseren of verder te integreren. In totaal zijn er plannen voor meer dan 80 ‘fietsostrades’ in Vlaanderen. Zo blijkt uit een parlementaire vraag van Mercedes Van Volcem(Open Vld) aan minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Fietssnelwegen bieden een aantrekkelijk alternatief voor woon-werkverplaatsingen met de auto.. Ze verbinden vooral woon- en werkkernen, maar ook openbaar-vervoerknooppunten worden aangedaan.

Kortrijk & Brugge

In onze provincie is onder andere het Guldensporenpad van Marke over Kortrijk naar Oudenaarde de belangrijkste fietssnelweg. Er zijn projecten op komst voor de missing link in het centrum van Zwevegem (Bekaert-site) en de aanleg in Avelgem tot aan de fietsbrug over de Schelde. Er wordt verder gekeken naar het verbeteren van de route tussen Zwevegem-Knokke en Moen-statie. Ook met de komst van de A11 en de plannen voor de haven van Zeebrugge is een fietssnelweg tussen Brugge en Zeebrugge belangrijk. Met de inrichting van het onderliggend wegennet van de A11 kan dit ook gerealiseerd worden.

met tv-reportage:
http://www.focus-wtv.be/nieuws/fietssnelwegen-de-maak-west-vlaanderen

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Visietekst "Fietssnelwegen in West-Vlaanderen"

Message  eeuwige reiziger le Mar 30 Juin 2015 - 10:31

West-Vlaanderen zet verder in op fietssnelwegen
24/06/2015De provincie West-Vlaanderen wil een deel van de fietsroutes van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk omvormen tot fietssnelwegen. Dat zei gedeputeerde voor Mobiliteit Franky De Block (sp.a) woensdag bij de inhuldiging van het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte, dat binnenkort deel uitmaakt van een fietssnelweg tussen Kortrijk en Antwerpen.

Voor de provincie zijn veilige fietsroutes essentieel om fietsverkeer aan te moedigen. ‘De aanleg van fietspaden op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk is dan ook de kern van het West-Vlaamse mobiliteitsbeleid. Dit netwerk van fietsroutes richt zich op de dagelijkse verplaatsingen naar het werk of naar school’, aldus De Block.

Kortrijk - Antwerpen

‘In de toekomst willen wij een volledig netwerk van fietssnelwegen uitbouwen tussen de steden in onze provincie.’ Het nieuwe fietspad tussen Waregem en Zulte is daar een voorbeeld van. Tegen 2018 moet het nieuwe traject deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Kortrijk en Gent-Antwerpen.

De provincie stelde woensdag ook de publicatie ‘Fietssnelwegen in West-Vlaanderen’ voor. ‘De fietssnelwegen die hier voorgesteld worden, zijn een eerste selectie. Ze liggen op routes waar nu al veel functionele fietsers rijden of verwacht kunnen worden. Sommige fietspaden bestaan al, maar kunnen nog verbeterd worden, aan andere is nog veel werk. Op sommige locaties ontbreekt een kwaliteitsvolle verharding of ligt er zelfs nog helemaal geen fietspad’, zei de gedeputeerde. De brochure zal dus ook als instrument gebruikt worden om een draagvlak uit te bouwen voor fietssnelwegen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150624_01746070


De brochure is gratis te bestellen bij

http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/mobiliteit/fietsroutes/Paginas/fietssnelwegen.aspx

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Bovenlokaal functioneel Fietsroutenetwerk 2017 FietsScan West-Vlaanderen

Message  velo-ravel.net le Sam 18 Fév 2017 - 8:38

[url=https://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/mobiliteit/fietsroutes/Documents/fietsscan 2016 dec1.pdf]https://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/mobiliteit/fietsroutes/Documents/fietsscan%202016%20dec1.pdf[/url]
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6104
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: fietssnelwegen West-Vlaanderen

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum