L075 01 Langs de lijn 75 : Kortrijk - Waregem (Fietssnelweg F7 F007)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L075 01 Langs de lijn 75 : Kortrijk - Waregem (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net le Mar 29 Sep 2015 - 11:42

Fietsostrade langs spoorweg van Kortrijk naar Waregem


http://www.standaard.be/cnt/dmf20150928_01891936


Als de onderhandelingen met Infrabel vlot verlopen, komt er binnen de drie jaar een fietsostrade die Kortrijk en Waregem verbindt. De
fietssnelweg moet langs de spoorweg lopen. ‘Dit is voor ons een prioriteit’, klinkt het bij het provinciebestuur..


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150928_01891059


Als de onderhandelingen met Infrabel vlot verlopen, komt er binnen de drie jaar een ‘fietsostrade’ die Kortrijk en Waregem verbindt. De fietssnelweg moet langs de spoorweg lopen. ‘Dit is voor ons een prioriteit’, klinkt het bij de provincie.Als het van de provincie en van de Kortrijks schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) afhangt, komt er binnen enkele jaren een fietssnelweg tussen Kortrijk en Waregem. Dat blijkt uit een vraag die Weydts op de provincieraad heeft gesteld.
Het provinciebestuur hoopt het project binnen de drie jaar te realiseren. ‘Het nieuwe fietspad moet langs de spoorweg tussen Kortrijk en Waregem lopen’, zegt provinciaal gedeputeerde Franky De Block (SP.A). ‘We voeren overleg met Infrabel. De lokale besturen en de provincie zitten alvast op dezelfde golflengte, nu moeten we alleen Infrabel nog overtuigen. Maar ik zie het positief en verwacht geen problemen tijdens dat overleg.’
De aanleg van het nieuwe fietspad, dat onderaan de spoorweg moet liggen, zou grotendeels door de provincie gefinancierd worden. ‘Dergelijke bovenlokale fietspaden vormen een prioriteit voor ons. Daarom willen we ze blijven financieren.’


Dernière édition par velo-ravel.net le Jeu 3 Déc 2015 - 18:33, édité 1 fois
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5527
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 01 Langs de lijn 75 : Kortrijk - Waregem (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net le Mer 30 Sep 2015 - 19:35

suite de l'article page 33 (de Standaard)

Voor Weydts is de fietsostrade een logische stap in de strijd tegen koning auto. ‘Als we die strijd willen winnen, moeten het comfort van de fietsers  cruciaal  zijn.  Een  goede rechtstreekse  fietsverbinding  tus- sen Kortrijk en Waregem is daarbij essentieel.’
De  nieuwe  fietsostrade  moet  een verlengstuk worden van de al bestaande fietssnelweg tussen Zulte en  Waregem.  Die  werd  afgelopenzomer  geopend.  ‘Het  lijkt  me  logisch  dat  die  verbinding  wordt doorgetrokken  naar  Kortrijk  enverder naar Rekkem’, zegt Weydts.Wie nu van Kortrijk naar Waregem wil fietsen, moet langs het Jaagpad. ‘Langs de Leie geraak je tot in Beveren-Leie, maar niet tot in het centrum  van  Waregem.  Een  aansluiting  op  het  Guldensporenpad  in Kortrijk zou ideaal zijn, zo creëer je één  groot  fietspad  door  de  regio.’
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5527
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Provincie plant fietssnelweg

Message  velo-ravel.net le Mer 30 Sep 2015 - 19:40

Het laatste nieuws 30/09/2015 bladzijde 18 & 19 (editie Kortrijk en Kortrijk/waregem


De provincie wil tegen 2018 een fietssnelweg die destations van Kortrijk met Waregem verbindt. Het fietspad moet onderaan langs de spoorweg komen. Er is nog geen akkoord afgesloten met NMBS-spoorwegnetbeheerder Infrabel, maar volgens gedeputeerde Francky De Block(sp.a)en provincieraadslid Axel Weydts(sp.a)komt dat in orde. Wie nu van Kortrijk naar Waregem fietst, gebruikt meestal het jaagpad langs de Leie. Op die manier raak je enkel tot in Beveren-Leie en moet je via drukke wegen verderrijden.
Als de fietssnelweg er komt, zal hij meteen aansluiten of fietspad tot in Zulte en via het Guldensporenpad tot in Marke en Zwevegem.(LPS)
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5527
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Provincie plant fietssnelweg

Message  eeuwige reiziger le Sam 23 Sep 2017 - 15:21

Fietssnelweg tussen Kortrijk en Waregem komt eraan
Nieuw fietspad langs Desselgemseweg
23/09/2017

WAREGEM - Goed nieuws voor wie al eens de fiets neemt. Langs de Desselgemseweg en de Waregemstraat komt er tegen 2019 een nieuw fietspad en ook de fietssnelweg tussen Kortrijk en Waregem krijgt vorm. Een ander project in de pijplijn is de aanpak van de omgeving van het op- en afrittencomplex langs de Expresweg. Die wordt een pak veiliger.

(...)

Fietssnelweg Kortrijk-Waregem

Tweede grote project is de aanleg van een fietssnelweg, tussen Kortrijk en Waregem. Ook die onderzoeken zitten in een laatste fase. De fietssnelweg zorgt ervoor dat je in één ruk van Kortrijk naar Waregem en zelfs tot Zulte en Zwevegem kan fietsen. Wie nu van Kortrijk naar Waregem rijdt, gebruikt bijvoorbeeld het jaagpad tot in Beveren-Leie en moet daarna via drukke wegen verder.

“De provincie is gestart met een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) om de nodige gronden te reserveren voor die fietssnelweg langs de spoorweg”, zegt Chanterie. “Ze maakt de concrete plannen heel binnenkort bekend.”

Zo lijkt de provincie haar timing die ze in 2015 bekendmaakte, te kunnen hanteren. Toen zei gedeputeerde Francky De Block (SP.A) dat de realisatie voor 2018 zou zijn.

(...)

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170922_03088202

eeuwige reiziger

Messages : 2388
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

7 miljoen om veilig van Kortrijk naar Waregem te kunnen fietsen

Message  eeuwige reiziger le Mer 11 Oct 2017 - 7:31

7 miljoen om veilig van Kortrijk naar Waregem te kunnen fietsen
11/10/2017

KORTRIJK / HARELBEKE / WAREGEM - Vijftig jaar na de aanleg van de snelweg E3/E17, krijgt Zuid-West-Vlaanderen nu ook een eigen fietssnelweg. De F7 brengt fietsers veilig van Kortrijk naar Harelbeke en Waregem. Kostprijs: minstens 7 miljoen euro.

Een rechtlijnig fietspad zonder hoge hellingen, omwegen of hindernissen waarop je in één ruk van Kortrijk naar Waregem fietst. De F7 wordt zowat de opvolger van de autosnelweg E3, later gewijzigd in E17, die 51 jaar geleden werd geopend. “Er komt een fietssnelweg van 15 kilometer lang, via de spoorweg, van Kortrijk en Waregem. Die moet mensen aanmoedigen om vaker de fiets te nemen”, zegt provinciaal gedeputeerde Franky De Block.

“We staan met z'n allen te veel in de file, we moeten mensen op de fiets krijgen. Veel mensen blijven nu in hun wagen zitten omdat deftige fietsinfrastructuur ontbreekt”, legt Kortrijks schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) uit. “Uit een onderzoek van acht jaar geleden blijkt dat minstens duizend Waregemnaren in Kortrijk werken, en omgekeerd. De fietssnelweg heeft dus zeker potentieel”, zegt De Block.

Wie nu van Kortrijk naar Waregem fietst, komt heel wat obstakels tegen. Er ontbreekt een stuk fietspad aan het station in Harelbeke en fietsers moeten verschillende gevaarlijke wegen dwarsen, zoals de Expresweg in Waregem en de Passionistenlaan in Kortrijk. “Die willen we overbruggen met bruggen of tunnels. Hoe we het doen en waar het pad exact komt, wordt de komende jaren beslist”, zegt Waregems schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V).

Het huidige Jaagpad volstaat volgens de politici niet omdat dat vaak te ver van bedrijven en buiten de stadscentra ligt. “We zijn een regio met veel bedrijven. Die moeten ook voor fietsers bereikbaar zijn”, zegt De Block. Ook voor de Harelbeekse jeugd wordt het pad een meerwaarde. “Onze scholieren gaan vaak naar Kortrijk naar school, met de fiets. Ook voor hen is een veilige fietsverbinding nodig”, zegt Harelbeeks schepen van Ruimtelijke Ordening David Vandekerckhove (SP.A/Groen).

Van Marke naar Gent

De kostprijs van de fietssnelweg wordt geraamd op minstens 7 miljoen euro, waarvan Vlaanderen en West-Vlaanderen het gros betalen. De fietssnelweg sluit aan op de bestaande fietspaden, zoals het Guldensporenpad in Kortrijk en het spoorwegpad richting Zulte in Waregem. “Daardoor zal je over enkele jaren in één ruk van Marke naar Gent kunnen fietsen”, zegt Weydts. De kosten van dat soort aansluitingen zijn wel voor rekening van de stadsbesturen. Ook de kosten van eventuele bruggen en tunnels zitten nog niet in de raming van 7 miljoen euro.

De aanleg van de fietssnelweg vraagt grote ingrepen en misschien ook onteigeningen, al worden die zoveel mogelijk vermeden. Om eventuele klachten van omwonenden en toekomstige gebruikers te vermijden, worden de burgers van bij het begin geconsulteerd. “Er komt een uitgebreide inspraakprocedure, via infomarkten, 40.000 flyers en infopanelen in elke stad.” Na die inspraakprocedure wordt het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) uitgewerkt, de effectieve aanleg is voor na 2020.

INFO

Meer informatie over de inspraakprocedure vind je via www.west-vlaanderen.be/F7KortrijkHarelbekeWaregemhttp://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171010_03123756

eeuwige reiziger

Messages : 2388
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 01 Langs de lijn 75 : Kortrijk - Waregem (Fietssnelweg F7 F007)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum