L075 03 Langs de lijn 75 Zulte - Deinze (Lijn L75)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L075 03 Langs de lijn 75 Zulte - Deinze (Lijn L75)

Message  Admin le Jeu 3 Déc - 19:13

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084

“Tot slot maken we de plannen op voor de verdere uitbouw van het fietspad tussen het station van Deinze naar  Zulte  toe.  We  zoeken hiervoor  partners  voor  de fietsbrug  over  de  Volhardingslaan
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 451
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Informarkt (29 november 2016)

Message  eeuwige reiziger le Ven 25 Nov - 16:23

INFOMARKT ZULTE: AANLEG FIETSSNELWEG GENT – DEINZE- WAREGEM – KORTRIJK, DEELTRAJECT MACHELEN-DEINZE TE ZULTE), EN AANPASSEN OVERWEG BOKSTRAAT/NACHTEGAALSTRAAT

29/11/2016 17:00 tot 20:00

BESCHRIJVING

De provincie Oost-Vlaanderen wenst in samenwerking met Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgisch spoorwegnet, en de gemeente Zulte, een fietsweg te realiseren in Zulte, langs de spoorlijn Gent-Kortrijk. Het traject tussen Waregem en Olsene werd reeds grotendeels gerealiseerd of is in realisatie. De volgende fase is het traject tussen Machelen (vanaf de Kruishoutemstraat) en Deinze.

De aanleg van een dergelijke fietsweg gaat gepaard met de nodige veiligheidsaspecten ten aanzien van de spoorlijn, en wordt bekeken in relatie tot de toekomst van de overwegen en de lokale mobiliteit.Wij wensen u in het kader van dit project te informeren en organiseren hiervoor een infomarkt.

De deskundigen van de gemeente, de provincie en Infrabel, zullen hierop aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden. Er is geen vastgelegd programma, dus u bent vrij om de informatie te raadplegen die u interesseert.

PLAATS:

Raadszaal van het gemeentehuis
Centrumstraat 8
9870 Zulte

https://www.infrabel.be/nl/buurtbewoners/evenementen/infomarkt-zulte-aanleg-fietssnelweg-gent-deinze-waregem-kortrijk

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Posthoornstraat - Nachtegaalstraat [Zulte - Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 23 Jan - 19:16

Gemeenteraad in Zulte
23 januari 2017

ZULTE - Op dinsdagavond 24 januari 2017 om 19.30 u komt de eerste gemeenteraad van het nieuwe jaar samen in het gemeentehuis in Olsene. Hieronder lees je de agenda.

(...)

10. Goedkeuren van het principe van aanleg van de fietsverbinding tussen de Posthoornstraat en Deinze en van het afschaffen Overweg 35 (Bokstraat/Nachtegaalstraat) op de spoorlijn 75.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02689834

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Posthoornstraat - Nachtegaalstraat [Zulte - Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 2 Fév - 20:09

Fietspad tussen Deinze en Posthoornstraat
2 februari 2017

ZULTE - De overweg aan de Bokstraat en de Nachtegaalstraat wordt gesloten. Die beslissing kadert in het project om een fietspad aan te leggen dat Waregem en Deinze via Zulte en diens drie deelgemeenten met elkaar moet verbinden. Nu kan vanuit het station in Waregem al gefietst worden tot aan de Houtstraat in Olsene. In een eerste fase zal nu ook Machelen ontsloten worden via een nieuw fietspad tussen de Posthoornstraat en de gemeentegrens met Deinze aan de Bokstraat. Zo zal het mogelijk zijn om van daaruit rechtstreeks te fietsen richting het station van Deinze.

Na overleg met Infrabel bleek dat de overweg aan de Bokstraat daarvoor moet sluiten, al gebeurt de sluiting wel pas als het fietspad volledig afgewerkt is. Als alternatief komt er een evenwijdig fietspad tussen de Bokstraat en Molenstraat.

Spoorwegviaduct

Aan de kant van Waregem komt dit jaar onder andere een doorgang onder het spoorwegviaduct aan de Drogenboomstraat, waar fietsers nu nog een omweg moeten nemen.

Al deze werken zullen nog dit jaar of begin 2018 uitgevoerd worden. Voor de aanleg van het laatste verbindingsstuk, tussen de Houtstraat en de Meylegemstraat, wordt gemikt op de volgende bestuursperiode. Nu is er wel al een alternatief via de Groeneweg.

In de toekomst droomt men van een doorlopende fietsverbinding tussen Gent en Kortrijk die onder andere via Zulte zou lopen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02709078


ZULTE
01/02/2017
TRAJECT TUSSEN POSTHOORNSTRAAT EN GEMEENTEGRENS KRIJGT VOORRANG

Een fietspad langs de spoorweg verbindt Zulte straks met zowel buurgemeenten Deinze als Waregem. "We willen nu eerst Machelen ontsluiten naar Deinze. Het ontbrekende middenstuk volgt later nog", zegt schepen van Openbare Werken Sophie Delaere (Open Zulte).

De kans dat er op het grondgebied van Zulte opnieuw een treinstation komt, zoals enkele jaren geleden werd geopperd, is klein. Maar voor het fietspad langs de spoorlijn 75 ziet het er wel goed uit. Binnen enkele jaren zou je het volledige traject tussen Deinze en Waregem met de fiets moeten kunnen afleggen. "Van het station van Waregem kan je nu al fietsen naar de Houtstraat", legt schepen van Openbare Werken Sophie Delaere (Open Zulte) uit. "Dit jaar nog werkt men verder op het traject naar de Meylegemstraat. De volgende maanden zijn er nog rioleringswerken aan de Boswegel, daar wachten we nu nog op. Het zou weinig zin hebben om een fietspad aan te leggen waar nadien nog een rioleringsbuis onder moet gelegd worden."

Ondertussen komt ook Machelen aan de beurt. "Van in Zulte en Olsene kan je nu al het station in Waregem bereiken. Het traject tussen de Posthoornstraat en Deinze krijgt nu voorrang omdat we Machelen willen ontsluiten naar Deinze en het station daar", zegt Delaere. De provincie legt het fietspad aan, de gemeente neemt enkel de kostprijs van de onteigeningen op zich.

Machelen ontsluiten
"En tussen de Posthoornstraat en de gemeentegrens aan de Bokstraat zijn er gelukkig bijna geen onteigeningen nodig omdat de grond van de spoorwegen is. Onteigeningen zorgen nu eenmaal voor vertraging omdat daar heel wat procedures bij komen te kijken."

Een onderdeel van de afspraken met Infrabel is dat de overweg aan de Bokstraat zal gesloten worden. "Voor de fietsers die aan de overzijde van de spoorweg wonen, de kant van de dorpskern, hebben we wel kunnen bedingen dat er ook aan die kant een fietspad komt tussen de Bokstraat en de Molenstraat. Een tunnel om het fietspad bereikbaar te maken was blijkbaar duurder. Het achterliggende idee is dat de mensen die in het dorp wonen ook langs het spoor kunnen fietsen naar Deinze, en de drukke N43 niet hoeven te volgen."

En er is nog een aanpassing op komst. Vlak bij Waregem moeten de fietsers in de Drogenboomstraat het fietspad nu nog even verlaten omwille van het spoorviaduct. "Daar komt normaal gezien dit jaar nog een onderdoorgang", zegt Delaere. "Waarom dit oorspronkelijk niet gepland was? Ik denk dat men toen misschien niet goed kon inschatten hoeveel fietsverkeer er zou zijn", klinkt het.

Rest dan enkel de vraag wanneer de grootste 'missing link' tussen de Houtstraat en de Meylegemstraat aan de beurt komt. "Voor dit middenstuk is er nu al een alternatief langs de Groeneweg. Het eigenlijke fietspad is voor de volgende legislatuur (na 2018, nvdr). Of het er dan wel effectief zal komen? Daar heb ik alle vertrouwen in", klinkt het stellig. "De bedoeling is dat er langs de spoorlijn een doorlopend fietspad is tussen Gent en Kortrijk", aldus De Laere.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-maldegem/fietspad-naar-station-van-deinze-a3069145/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Tonnestraat - Sint-Hubertstraat + fietsbrug N35 [Petegem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 20 Avr - 13:02

Nieuwe stap in langeafstandsfietspad
18/04/2017

In de gemeenteraad van dinsdag 25 april legt het schepencollege e goedkeuring voor van de verdere realisatie en uitbreiding van het langeafstandsfietspad tussen enerzijds Deinze en Gent en anderzijds Deinze-Waregem langs spoorlijn 75. In Deinze gaat het deze keer over het aanleggen van een fietspad over een afstand van 730 meter tussen de Tonnestraat en de Sint-Hubertstraat in Petegem. Deinze werkt daarvoor nauw samen met het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Beiden zullen in dat fietspad investeren.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170417_02837318


Weyts investeert € 61 miljoen in Oost-Vlaamse fietsinfrastructuur
€750.000 Vlaams geld voor fietsbrug in Volhardingslaan
20/04/2017

DEINZE - Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts komt voor het eerst met een Fietsinvesteringsplan, dat alle fietsinvesteringen voor de rest van de bestuursperiode (tot 2019) concreet maakt. In de komende 3 jaar is er zo €61 miljoen Vlaams geld vastgelegd voor fietsinvesteringen langs gewestwegen in Oost-Vlaanderen. Dit jaar nog wordt er voor een fietsburg op de N35 in de Volhardingslaan in Petegem €750.000 uitgetrokken. In 2018 wordt er op twee plaatsen geïnvesteerd op de N35: €500.000 in een brug over het afleidingskanaal van de Leie en nog eens €300.000 in de ontsluiting van het bedrijventerrein ‘Groot Prijkels’. Op de N466 is er €500.000 gereserveerd voor de fietsvriendelijke heraanleg van de Leernsesteenweg. Ook in 2019 krijgt die Leernsesteenweg nog eens €500.000 en hetzelfde jaar is er nog eens €1.4 miljoen voorzien voor het fietspadenproject op de N437 in Sint-Martens-Leerne.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02842438

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 03 Langs de lijn 75 Zulte - Deinze (Lijn L75)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum