Stad wil fietsostrade rondom Roeselare

Aller en bas

Stad wil fietsostrade rondom Roeselare

Message  velo-ravel.net le Dim 6 Déc 2015 - 21:55

Krant van West-Vlaanderen, 04/12/2015 bladzijde 18


De stad maakt volop werk van een mobiliteitsplan. Daarbij streven ze niet alleen naar een vlotte, maar ook naar een veilige mobiliteit. Daarbij krijgen fietsers en voetgangers een
centrale plaats in het centrum. Er komt onder andere een fietsostrade, een fietspad door de stad.

In het mobiliteitsplan vinden wede krijtlijnen voor een vlotte mobiliteit van en naar de stad. “Dit is een langetermijnvisie die minstens tot 2030 vooruit kijkt”, zegt schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V). “Betere bereikbaarheid van het stadscentrum is het prioritaire aandachtspunt, daarvoor doen we beroep op een mobiliteitsdeskundige.”

VLOTTE BEREIKBAARHEID


“Het verkeerscirculatieplan staat vol acties. Niet alleen om het stadscentrum beter en vlotter te bereiken, maar ook om ruimte te scheppen voor fietsers en voetgangers en om de leefbaarheid van het centrum te verhogen. Nieuwe, slimme borden, leiden de bezoeker zo op vandaag al snel-
ler naar de vrije parkeerplaatsen”, klinkt het. Naast aandacht voor een vlottere bereikbaarheid met de wagen, is er ook aandacht voor de zwakke weggebruiker die zich op een veilige manier moet kunnen verplaatsen. “Een van die acties is de aanleg van een fietsostrade, een fietsvriendelijke en verkeersveilige link tussen Izegem en Gits. We
realiseren dit door de aanleg van een fietspad tussen de Trax-site en de Koning Leopold III-Laan en tussen de Zeger Maelfaitstraat en de Guido Gezellelaan.”
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6179
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Mobiliteitsfolder juni 2017

Message  eeuwige reiziger le Jeu 31 Aoû 2017 - 12:17

velo-ravel.net a écrit:Krant van West-Vlaanderen, 04/12/2015 bladzijde 18

Naast aandacht voor een vlottere bereikbaarheid met de wagen, is er ook aandacht voor de zwakke weggebruiker die zich op een veilige manier moet kunnen verplaatsen. “Een van die acties is de aanleg van een fietsostrade, een fietsvriendelijke en verkeersveilige link tussen Izegem en Gits. We realiseren dit door de aanleg van een fietspad tussen de Trax-site en de Koning Leopold III-Laan en tussen de Zeger Maelfaitstraat en de Guido Gezellelaan.”


In de nieuwe mobiliteitsfolder die deze maand aan de bevolking werd uitgedeeld, wordt de uitwerking van het fietspad tussen Trax en Koning Leopold III-straat aangekondigd voor 2017-2018.

https://www.roeselare.be/wonen-en-leven/verkeer-en-mobiliteit/mobiliteitsplan-en-folder


In het foldertje komt de verlenging (Wijnendalestraat - Dwarsweg) evenwel niet ter sprake, alhoewel dit te realiseren stuk wel in het mobiliteitsplan van 2017 werd opgenomen.

Fietssnelweg langsheen spoorlijn Roeselare – Brugge

Langsheen de spoorlijn Roeselare – Brugge is een fietssnelweg gelegen. Op het grondgebied van Roeselare is reeds een belangrijk gedeelte van dit fietspad gerealiseerd. De belangrijkste ontbrekende segmenten betreffen de verbinding tussen de Wijnendalestraat en de Dwarsweg en de verbinding tussen de Koning Leopold III-laan en het station. Voor dit laatste segment is het studiedossier lopende.

Gemeentelijk Mobiliteitsplan Roeselare, 27 juni 2017, blz. 64


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170829_03041673

eeuwige reiziger

Messages : 2836
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum