RAVEL 4 Lessines - Deux Acren

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

RAVEL 4 Lessines - Deux Acren

Message  eeuwige reiziger le Ven 12 Avr - 0:40

OEVERVERSTERKINGEN LANGS DENDER IN LESSINES
Wallonië maakt werk van dijken
MAANDAG 08 APRIL 2013GERAARDSBERGEN - In Lessines, de Henegouwse buur van Geraardsbergen, is men al begonnen met de aanleg van dijken langs de oevers van de Dender. Het geplande bufferbekken in Deux-Acren komt er dan weer niet.
De wateroverlast langs de Dender in 2010 en 2011 trof niet enkel Geraardsbergen maar ook stroomopwaarts in Wallonië deelde men in de klappen. In Lessines was er onder meer overlast in de lager gelegen wijken van deelgemeente Deux-Acren.

Om het wassende water van de Dender tegen te houden is men nu begonnen met de aanleg van dijken langs de Dender. Vanaf Lessines heeft men stroomafwaarts naast het jaagpad dijken aangelegd. Het gaat om opeengestapelde steenblokken die men in de nabije steengroeve heeft bovengehaald.

Lessines maakt dus werk van de dijken maar schrapt wellicht wel het geplande opvangbekken in Deux-Acren. In het stroomafwaarts gelegen Geraardsbergen wil men nu dat men de gevolgen van die ingrepen onderzoekt en meteen ook sneller werk maakt van de geplande waterwerende werken.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLJLI_20130408_001

eeuwige reiziger

Messages : 2114
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum