L050 Langs de lijn L50 Brussel - Gent

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L050 Langs de lijn L50 Brussel - Gent

Message  velo-ravel.net le Dim 8 Mai - 10:27

Ne pas confondre avec la ligne L50A http://velo-ravel.forumactif.org/t641-l050a-fietsweg-langs-de-lijn-l50a-brussel-gent

Hier spreek men van twee lijnen in Dilbeek dus vermoed dat je langs deze ook kunt fietsen of toch nog niet maar is gepland ?

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160506_02276961

De twee spoorlijnen die op het grondgebied van Dilbeek lopen worden opgenomen in het fietssnelwegennetwerk.

In de toekomst kunnen er daardoor stapsgewijs fietspaden langs de spoorlijnen worden aangelegd. De gemeente Dilbeek kan hiervoor op subsidies rekenen vanuit Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant ...

de rest van het artikel niet kunnen lezen.

velo-ravel.net

Messages : 4835
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L050 & L050A

Message  eeuwige reiziger le Dim 8 Mai - 10:32

velo-ravel.net a écrit:de rest van het artikel niet kunnen lezen.

Het artikel in DS gaat inderdaad over een fietsverbinding langs de spoorlijnen 50 en 50A. Ongetwijfeld bevat het grotendeels dezelfde informatie als het artikel uit persinfo.org :

http://velo-ravel.forumactif.org/t641-l050a-fietsweg-langs-de-lijn-l50a-brussel-gent#9359

eeuwige reiziger

Messages : 2140
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Twee fietssnelwegen op komst in Dilbeek

Message  velo-ravel.net le Dim 8 Mai - 10:49

http://www.persinfo.org/2016/05/03/twee-fietssnelwegen-op-komst-dilbeek


Twee fietssnelwegen op komst in Dilbeek

DILBEEK - Beide spoorlijnen, 50 en 50A, op het grondgebied van Dilbeek worden opgenomen in het fietssnelwegennetwerk. Dat maakt het mogelijk om er in de toekomst stapsgewijs fietspaden aan te leggen, die bovendien op subsidies vanuit Vlaanderen en de provincie kunnen rekenen.

Dilbeek drong al langer aan op de toevoeging van spoorlijnen 50 en 50A in het netwerk. Door het opnemen van beide routes, zal een snelle fietsverbinding van Aalst en Denderleeuw met Brussel mogelijk worden. Ook Dilbekenaren halen hier uiteraard voordeel uit, onder andere als vlotter alternatief voor het woon-werkverkeer met de fiets. De gemeente wil dan ook actief meewerken aan de concrete realisatie.

50

Tot nu toe was enkel een fietssnelweg mogelijk van Dilbeek station tot in Brussel (lijn 50). Dat werd nu uitgebreid tot in Aalst. "Weldra zal een projectgroep opgestart worden waarin zowel de provincie, het gewest als de spoorwegen, samen met de gemeente, zullen bekijken waar een fietssnelweg juist moet lopen", aldus schepen Stijn Quaghebeur. "Voorlopig is enkel bepaald dat dit zoveel mogelijk langs het tracé van de spoorlijn moet lopen. Er is dus nog niet bepaald of dit ten noorden of ten zuiden van de lijn moet lopen of een combinatie van beiden. Dit zal geen makkelijke oefening worden. Een fietssnelweg moet namelijk minimaal 3 meter breed zijn. Vooral tussen Dilbeek en Groot-Bijgaarden is de ruimte beperkt. We moeten dus kijken waar dit het best inpasbaar is. In het meer landelijke Bodegem moet dit makkelijker zijn."50A

Voor de spoorlijn in het zuiden van de gemeente (50A) is het verhaal eenvoudiger. "In het kader van de GEN-werken zijn al heel wat parallelle wegen aangelegd, al dan niet verhard", zegt Quaghebeur. "Deze wegen zijn nog in het beheer van de spoorwegen maar zullen overgedragen worden aan de gemeente. Het is de bedoeling dat de onverharde wegen eerst geasfalteerd worden alvorens de gemeente ze overneemt. De onderhandeling met Infrabel is daarover aan de gang. Er is echter een belangrijke ontbrekende schakel tussen de Ijsbergstraat en de Roomstraat. Ook hierover wordt een gesprek met de spoorwegbeheerder opgestart. "

velo-ravel.net

Messages : 4835
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L050 Langs de lijn L50 Brussel - Gent

Message  velo-ravel.net le Lun 9 Mai - 9:52

De Standaard/Vlaams-Brabant/Brussel 07/05/2016, bladzijden 38 & 39De twee spoorlijnen die op het grondgebied van Dilbeek lopen worden opgenomen in het fietssnelwegennetwerk

In de toekomst kunnen er daardoor stapsgewijs fietspa­den langs de spoorlijnen wor­den aangelegd. De gemeente Dilbeek kan hiervoor op subsi­dies rekenen vanuit Vlaanderen en van de provincie Vlaams­Brabant. Het gaat over de spoorlijnen 50 en 50A.
Dilbeek was al langer vragende partij voor de toetreding tot het netwerk. Nu beide routes daarin worden opgenomen, komt er in de toekomst een snelle fietsver­binding van Aalst en Dender­leeuw met Brussel. Ook Dilbe­kenaren halen daar voordeel uit, want de fietssnelweg is een vlot alternatief voor het woon-werkverkeer met de fiets.

Tot nu toe was er langs spoor­lijn 50 enkel een fietssnelweg mogelijk van Dilbeek station tot in Brussel. Dat werd nu uitge­breid tot in Aalst.

Drie meter breed

Weldra zal een projectgroep met de provincie, het gewest, de spoorwegen en de gemeente be­kijken waar de fietssnelweg juist moet lopen. Dat wordt Been makkelijke oefening, want een fietssnelweg moet minstens drie meter breed zijn, en vooral tussen Dilbeek en Groot-Bij­gaarden is de ruimte langs de spoorweg beperkt.
In het landelijke Sint-Martens­Bodegem moet dat makkelijker zijn. Voor de spoorlijn 50A in het zuiden van de gemeente is het verhaal eenvoudiger. In het kader van de GEN-werkzaamhe­den zijn al heel wat parallelle wegen aangelegd.

velo-ravel.net

Messages : 4835
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Lijn 50

Message  joverwimp le Lun 9 Mai - 18:15

Pro memorie: de betrokken instanties tekenden begin juli 2011 een samenwerkingsovereenkomst voor de aanstelling van een studiebureau voor de opmaak van het Fiets-GEN: 15 hoofroutes waarvan drie prioritair.
Van de lijn 50 was zelfs geen sprake (veel te moeilijk)

joverwimp

Messages : 1412
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 72
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Denderleeuw-Gent

Message  joverwimp le Dim 22 Mai - 18:05

Op 18-2-2016 stelde ik de vraag naar dit traject aan de provincie (mobiliteit@oost-vlaanderen.be)
Er kwam geen antwoord ; ik stuurde het vervolgens naar de betrokken ambtenaren (sven.taeldeman@oost-vlaanderen.be; 'pieter.derudder@oost-vlaanderen.be)
Alweer geen antwoord. Tenslotte via het klachtenformulier: dan zou je binnen de 5 werkdagen een (tenminste voorlopig) antwoord krijgen.
Helaas, enkel een oorverdovende stilte.
Dus heb ik een provincieraadslid aangesproken die de vraag stelde én uitvoerig antwoord kreeg, nota bene van pieter.derudder@oost-vlaanderen.be

"Lijn 50 verbindt grote woonkernen tussen Gent en Brussel (Wetteren, Wichelen, Lede, Aalst), terwijl lijn 50a deze kernen juist ontwijkt! Slechts een beperkt gedeelte van de fietsers zal de volledige afstand afleggen. De tussenliggende grote kernen met elkaar verbinden is een groot voordeel! Het volgen van lijn 50a van Denderleeuw tot Gent-Sint-Pieters is 29,5 km, via lijn 50 is dit 33 km. Een beperkte omrijfactor dus over deze lange afstand. De realisatie van een fietsweg langsheen 50a vergt een grote investeringskost. De spoorbedding is conflictvrij aangelegd t.o.v de verkeerswegen. Om de bedding te volgen is daardoor een
groot aantal kunstwerken noodzakelijk (tunnels en bruggen).
Gedeeltes fietssnelwegen langsheen spoorlijn 50, b.v. te Kwatrecht, werden reeds gerealiseerd. Geen realisaties langsheen 50a...
De keuze viel dus op een fietssnelweg langsheen spoorlijn 50. De verschillende partners gingen hier mee akkoord.
De fietssnelweg op grondgebied Oost-Vlaanderen zal bovendien vlot aansluiten op grondgebied Vlaams-Brabant. De nodige overlegmomenten vonden hierover plaats. De fietssnelwegen zullen binnenkort een grensoverschrijdend nummer krijgen, een uniek nummer van Gent tot in Brussel!
Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de dienst Mobiliteit, diensthoofd Pieter Derudder en bij Sven Taeldeman, verantwoordelijke voor de planning van de fietssnelwegen."

joverwimp

Messages : 1412
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 72
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L050 Langs de lijn L50 Brussel - Gent

Message  joverwimp le Lun 5 Déc - 10:18

Antwoord van de provincie Vlaams-Brabant:
We kunnen u alvast melden dat we rond de zomer van 2017 een studie zullen opstarten om het tracé te bepalen van de fietssnelwegen langs zowel spoorlijn 50 als spoorlijn 50A inclusief de aansluiting met de provincie Oost-Vlaanderen. Ook de collega’s van de provincie Oost-Vlaanderen zullen hierbij betrokken worden.
Vanuit de Provincie Vlaams-Brabant voorzien we geen bewegwijzering langs de fietssnelwegen.

Geen bewegwijzering ? dan wordt het moeilijk om de missing links te overbruggen.


joverwimp

Messages : 1412
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 72
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L050 Langs de lijn L50 Brussel - Gent

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum