Wijers (Limburg)

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Bokrijk [Genk]

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Avr 2016 - 15:25

Bokrijk is meer dan het Openluchtmuseum. Ontdek 550 hectare pure afwisseling. Je kan er altijd terecht voor een gezonde wandeling of fietstocht in de mooie natuur. Deze prachtige bossen kleuren een groot gedeelte van Bokrijk in en bieden je telkens weer wat anders.

Wijers (Limburg) Photo_6a03344d-2588-48ba-916d-dbd8830331bd_thumbnail

Toerisme Limburg vzw en het Provinciebestuur Limburg investeerden bovendien in het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’. Vanaf april 2016 rij je zo in Bokrijk dwars door een vijver… zonder een nat pak te krijgen. Daarnaast wordt ook het open vijver- en moeraslandschap hersteld.

Omwille van de werken zal het fietspad ter hoogte van de vijver niet toegankelijk zijn. Het einde van de werken is voorzien in april 2016.


FIETSEN

Verken het park per fiets en geniet van het groen en de stilte van de natuur. Fiets langs de prachtige vijvers en geniet van de Bokrijkse fauna en flora. In het Infocenter kan je steeds terecht voor informatie over onze fietsroutes. Deze loodsen je langs de mooiste bezienswaardigheden van het park. Even moe van al dat fietsen? Stop dan langs een van de vele Bokrijkse terrasjes om je dorst te lessen. Of zet je fiets even aan de kant in een van onze twee fietsenstallingen, en breng een bezoekje aan het Openluchtmuseum.

http://www.bokrijk.be/nl/ontdek-bokrijk/groen/fietsen

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty "Fietsen door het water"

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Avr 2016 - 15:27

In Bokrijk fiets je dwars door het water
04.04.2016
 
Wijers (Limburg) Wijers

Het is bijna zover: weldra fiets je in Limburg door het water. In het vijvergebied van de Wijers werd een fietspad aangelegd met het water aan beide zijden op ooghoogte.

Nu de lente aanbreekt, komt ook in Limburg het fietsseizoen weer volop op gang. De nieuwe geactualiseerde Fietskaart Limburg 2016-2017 is al beschikbaar. De kaart toont het fietsroutenetwerk van de hele provincie. Igor Philtjens, voorzitter van Toerisme Limburg, benadrukt de principes die bij het samenstellen van de routes blijven gelden: "Veilige fietsroutes die zoveel mogelijk autovrij, belevingsvol en comfortabel zijn. De vermelding van de startpunten, fietscafés, fietslogies of picknickplekken zorgt voor extra comfort. Ingrepen op het terrein doen de veiligheid op ons fietsroutenetwerk verder stijgen."

Vijvers van de Wijers

Een opvallende nieuwe belevingsplek is het fietspad dat het vijvergebied van de Wijers doorkruist. In Bokrijk wordt tussen de knooppunten 91 en 98 een fietspad aangelegd dat dwars door een van de vijvers van de Wijers voert. Fietsers rijden 212 meter lang op een pad van drie meter breed, met het water aan weerszijden op ooghoogte. Zo versmelten fietsers als het ware met de omgeving en het water. Je fietst er letterlijk door het water. Sinds vorige week zijn de werken aan het fietspad klaar. "Nu de werken voltooid zijn, heeft het landschap nog even tijd nodig om te herstellen, zodat we een optimale fietsbeleving kunnen creëren. Het water wordt opgelaten in de vijvers en zodra de originele waterstand bereikt is, zal het project geopend worden. Eind april lijkt me een realistisch inschatting", aldus Philtjens.

http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=761774
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-genk/nieuw-fietspad-loopt-door-kweekvijver-van-bokrijk-a2627538/
http://www.hbvl.be/cnt/dmf20151026_01940123/bokrijk-krijgt-fietspad-door-het-water


Technische informatie:
https://enot.publicprocurement.be/enot-war/preViewNotice.do?noticeId=214314

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  velo-ravel.net le Lun 4 Avr 2016 - 19:20

http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=12834

In Bokrijk wordt momenteel tussen de knooppunten 91 en 98 een fietspad aangelegd dat een van de vijvers van de Wijers doorkruist. Fietsers rijden 212 meter lang op een pad van 3 meter breed, met het water aan weerszijden op ooghoogte. Zo versmelten fietstoeristen als het ware met de omgeving en het water. Een totale interactie met de Wijers: een landschap dat tot nog toe voor fietsers niet echt ontsloten was. “Het project van Toerisme Limburg zorgt voor een beleving die Fietsparadijs Limburg nóg aantrekkelijker maakt en helpt onze koppositie als fietsprovincie te behouden”, zegt gedeputeerde Igor Philtjens.

Het is bijna zover! Weldra fiets je in de Wijers door het water

Sinds begin deze week zijn de werken van het project ‘Fietsen door het water’ klaar. “Nu de werken voltooid zijn heeft het landschap nog even tijd nodig om te herstellen, zodat we een optimale fietsbeleving kunnen creëren. Het water wordt opgelaten in de vijvers en zodra de originele waterstand bereikt is, zal het project geopend worden. Eind april lijkt me een realistisch inschatting. Op www.toerismelimburg.be/fiets vind je een teller die het waterniveau aangeeft. Hier kan iedereen samen met ons aftellen tot de opening”, aldus Philtjens.

Nieuwe fietskaart
Nu de lente aanbreekt, komt in Limburg het fietsseizoen natuurlijk weer volop op gang. Op de fietsbeleving door het water is het nog even wachten maar de nieuwe Fietskaart Limburg 2016-2017 is wel al beschikbaar. De Fietskaart Limburg wordt om de twee jaar geactualiseerd. In deze nieuwe versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden er wel zo’n 25 fietstrajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 44 ideale startplekken – één voor elke Limburgse gemeente. Deze locaties mét parking zijn handig voor fietstoeristen die met de auto arriveren.

Naar goede gewoonte zit er bij de kaart weer een handig fietsinfoboekje dat fietstoeristen nog meer laat genieten van het fietsroutenetwerk en de fietscafés en fietsvriendelijke logies in de kijker zet. Daarnaast inspireert het infoboekje om eens andere hoeken van Limburg te ontdekken. De lezer krijgt een overzicht van de tien belevingszones uit de Limburg Vakantiegids. Stuk voor stuk regio’s met een eigen karakter en typische landschappen.

“We blijven inzetten op ons ABC-principe: veilige fietsroutes die zoveel mogelijk autovrij, belevingsvol en comfortabel zijn. De vermelding van de startplekjes, fietscafés, fietslogies en picknickplekken… zorgt voor extra comfort. Ingrepen op het terrein doen de veiligheid op ons fietsroutenetwerk verder stijgen.”Update Fietsparadijs Limburg-app
Toerisme Limburg blijft ook digitaal innoveren. Zo lanceerde het vorig jaar de succesvolle Fietsparadijs Limburg-app. Via een fotogalerij selecteert de fietser een mooi decor of landschap. De app geeft dan automatisch de fietsroute die deze plek aandoet – mét het ideale startpunt en de knooppunten, bezienswaardigheden, fietscafés en fietsvriendelijke logies onderweg. Igor Philtjens: “Dat is niet alleen handig voor de bezoekende fietstoerist. Het stimuleert ook de Limburgse fietstoerist om eens een regio in de provincie te verkennen die hij of zij nog niet zo goed kent. Op die manier worden de Limburgers een beetje toerist in eigen provincie.”

De app kreeg intussen een update met extra features. “Zo is er vanaf nu audiobegeleiding via steminstructies. Voorheen kreeg je alleen een geluidssignaal wanneer je een knooppunt naderde, nu zegt iemand welk nummer je nadert én of je aan het knooppunt links of rechts moet afslaan. Op die manier hoef je tijdens het fietsen in principe je smartphone niet meer te bekijken. Tenzij je het dichtstbijzijnde fietscafé wilt opzoeken natuurlijk”, stelt Igor Philtjens.

De Fietsparadijs Limburg-app is nu ook compatibel met Apple Watch. Het horloge toont je automatisch je volgende knooppunt. “Onze continue investering in beleving, comfort en kwaliteit zorgt ervoor dat het Fietsparadijs Limburg zich blijft onderscheiden van andere knooppuntennetwerken”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Aftellen...

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Avr 2016 - 20:10

velo-ravel.net a écrit:Sinds begin deze week zijn de werken van het project ‘Fietsen door het water’ klaar. “Nu de werken voltooid zijn heeft het landschap nog even tijd nodig om te herstellen, zodat we een optimale fietsbeleving kunnen creëren. Het water wordt opgelaten in de vijvers en zodra de originele waterstand bereikt is, zal het project geopend worden. Eind april lijkt me een realistisch inschatting. Op www.toerismelimburg.be/fiets vind je een teller die het waterniveau aangeeft. Hier kan iedereen samen met ons aftellen tot de opening”, aldus Philtjens.

Hier kan je nagaan hoeveel water al in de vijver is gelopen:

http://www.davysmets.be/toerismelimburg/fietsenwater.html

Vandaag, 4 april 2016

Wijers (Limburg) Bokrijk_4_04_2016

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty 't Gaat vooruit!

Message  eeuwige reiziger le Ven 22 Avr 2016 - 19:40

Water fietskuip op peil
Het Nieuwsblad/Regionaal: Limburg,
Di. 19 Apr. 2016, Pagina 6

Het is nog even wachten — tot 27 april — voor u de vijver in Bokrijk met het waterniveau op ooghoogte voorbij kunt fietsen. De kuip is inmiddels helemaal klaar en ook het water bevindt zich zo goed als op de dezelfde hoogte als de betonnen randen. 21 miljoen liter water is na de aanleg van het pad terug in de vijver gelopen. Nog vijf miljoen liter te gaan alvorens het hoogste punt bereikt wordt. Het project is één van de vier belevenisroutes waarmee het fietsnetwerk in onze provincie versterkt wordt. De investering moet het knooppuntensysteem van het fietsroutenetwerk in Limburg nieuwe impulsen geven. Het fietspad is 212 meter lang en 3 meter breed.

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Fietsen met het water aan de lippen

Message  velo-ravel.net le Jeu 28 Avr 2016 - 2:51

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/limburg/1.2640812

In Bokrijk kunnen mensen voortaan fietsen door het water. Het gaat om een fietspad dat aangelegd is tussen twee vijvers en waar het water de fietsers tot aan de lippen komt. Letterlijk.
Het nieuwe fietspad is een van de vier belevingsroutes die toerisme Limburg lanceert om iets toe te voegen aan het fietsroutenetwerk dat intussen twintig jaar bestaat.

"Als je koploper bent, moet je zien dat je dat blijft", zegt gedeputeerde Igor Philtjens. "We blijven innoveren en investeren, niet alleen in kwaliteit, maar ook in beleving. Hier fiets je onder de waterspiegel, maar tegelijk kijk je er ook bovenuit. Je ziet, voelt en ruikt het water. Die beleving is heel belangrijk."

Er zijn ook plannen om in het najaar een ondergronds fietspad aan te leggen in de mergelgrotten in Riemst en later ook door de heide in het Nationaal Park. Een ander plan is om in de toekomst te kunnen fietsen door de lucht, tussen de boomtoppen in Bosland.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  velo-ravel.net le Jeu 28 Avr 2016 - 2:53

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160427_02260795


in Bokrijk kan je sinds woensdag fietsen door het water op een nieuw aangelegd fietspad dat onder het waterniveau. De realisatie van dit fietspad stond vastgelegd in het Salk. Dat is het plan dat Limburg er weer economisch bovenop moet helpen na de sluiting van Ford Genk. Het fietspad moet dus extra toeristen naar Limburg lokken. In de toekomst wil Toerisme Limburg ook fietsen onder de grond en door de bomen aanbieden.
Het gloednieuwe fietspad dat woensdag officieel werd geopend, leidt de fietsers dwars door het water. Het waterniveau bevindt zich aan weerszijden zowat op ooghoogte. Het is een unieke doorsteek voor fietsers die op een ludieke manier het natuurgebied De Wijers in Bokrijk willen verkennen. Deze infrastructuur is ook functioneel, aangezien dit prachtige vijvergebied tot dusver onvoldoende was ontsloten voor fietsers, en hiermee het toeristisch potentieel toegankelijk wordt gemaakt.
"Dit fietspad is het eerste in een reeks van innovatieve fietsprojecten voor meer beleving van de unieke Limburgse landschappen langs het fietsroutenetwerk", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme in Limburg (Open VLD). "In de nabije toekomst gaan we andere vormen van beleving voor fietsers creëren, onder meer in de grotten van Kanne en door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen."
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Wijers (Limburg)

Message  joverwimp le Ven 20 Mai 2016 - 11:04

Près de Bokrijk (Genk) la nature est omniprésente, y compris plusieurs étangs: de Wijers (www.dewijers.be)

Wijers (Limburg) 13_de_10

Etangs entre les pn 93-301

Wijers (Limburg) 9_vijv10

Rietvijver:

Wijers (Limburg) 3_vijv10

Wijers (Limburg) 3a_vij10

Depuis le 27 avril 2016  on traverse un étang pendant 212 m, au pn 91 direction 98
Le vélo se trouve sous le niveau de l'eau ! Nulle part ailleurs on roule avec les yeux au niveau de la surface de l'eau. On se sent comme Moïse traversant la mer Rouge.
Voir https://www.facebook.com/Bokrijk/photos/pcb.936678003116265/936676199783112/?type=3


Dernière édition par joverwimp le Dim 26 Aoû 2018 - 18:36, édité 1 fois
joverwimp
joverwimp

Messages : 2308
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Fietsen door het water

Message  eeuwige reiziger le Lun 23 Mai 2016 - 18:32

GETEST. Onze reporter fietst door het water
27/04/2016

GENK - Vanaf vandaag kan er in Bokrijk gefietst worden door het water. Gewapend met een GoPro stuurde we onze fietsende reporter erheen.
Ondanks het druilerige regenweer waar we mee geplaagd worden, is het een unieke belevenis. Onze reporter fietste voor u, in het water, door het water en kan niet wachten om het opnieuw te doen bij mooi weer. Aanrader!

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160427_02261047/getest-onze-reporter-fietst-door-het-water


Aanschuiven aan ''Fietsen door het Water'' in Bokrijk: Slachtoffer van eigen succes?
06/05/2016

GENK - Het is aanschuiven geblazen aan de nieuwe fietsattractie in Bokrijk. Sinds kort kan je daar 'fietsen door het water'. Een 200 meter lang fietspad neemt je mee onder het waterniveau. Zo fiets je op ooghoogte door de vijvers van De Wijers. De attractie lokt al meteen toeristen uit heel Vlaanderen met alle wachtrijen van dien.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160506_02276566/aanschuiven-aan-fietsen-door-het-water-in-bokrijk-slachtoffer-van-eigen-succes

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Bokrijk pakt in 2017 uit met unieke vijverbeleving vanuit de hoogte, per fiets of te voet

Message  velo-ravel.net le Jeu 22 Déc 2016 - 10:09

http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=14561


Vanaf het voorjaar van 2017 zullen bezoekers in Bokrijk kunnen genieten van een nieuwe, unieke vijverbeleving. Bokrijk en Toerisme Limburg zijn hiervoor de voorbereidende werken gestart. Het open landschap van het westelijk vijvergebied in Bokrijk wordt uitgebreid. Zo krijg je er een 360° blik en een open zicht op het museumdeel Oost- en West-Vlaanderen. Er komen ook twee uitkijkpunten, waarvan één met een bijzondere erfgoedwaarde en binnen de muren van het Openluchtmuseum. Op die manier wordt de link tussen de vijvers en het Openluchtmuseum versterkt. "De synergie tussen beiden creëert een bijzondere en innovatieve beleving én een blijvende hefboom voor de toeristische ontwikkeling in de hele regio”, zegt deputé Igor Philtjens.
Bokrijk pakt in 2017 uit met unieke vijverbeleving vanuit de hoogte, per fiets of te voet
Foto's: Bokrijk

In het kader van het bos- en landschapsbeheerplan wordt het open vijverlandschap in Bokrijk uitgebreid. De vijverwerken hebben als doel de biodiversiteit en de natuurbeleving te verhogen. Zo kan er zich in de oeverzone een meer natuurlijke vegetatie ontwikkelen die kansen biedt voor Europees beschermde amfibieën en watervogels. De dijken worden verlaagd, zodat de omgeving aanvoelt als één grote vijver. Er worden ook kappingswerken uitgevoerd. Meer dan 7,5 hectare extra bos wordt nog aangeplant. De gekapte bomen krijgen bovendien een nieuw leven als zitbanken voor het domein.

Dankzij de uitbreidingswerken vergroot ook de interactie tussen de vijvers en het Openluchtmuseum. Er komt immers een open zicht op het museumdeel Oost- en West-Vlaanderen, waaronder de historisch waardevolle Duiventoren uit Ingelmunster. In die Duiventoren wordt ook één van de twee nieuwe uitkijkpunten geïnstalleerd.

Upgrade voor fietspad
‘Fietsen door het Water’ ging open in de lente van 2016. De sensatie om door een vijver te fietsen met het water aan weerszijden op ooghoogte, lokte duizenden toeristen. Sinds de opening gingen al meer dan 150.000 fietsers over het fietspad. Ook de wandelaars stroomden toe. Om de beleving van het fietspad te vergroten, wordt de interactie met het natuurgebied verder uitgebreid. Het fietspad wordt verlengd. De zwevende vloerplaat en de betonnen wanden reiken voortaan tot aan de zandwanden. Zo gaat het pad nog meer op in zijn omgeving
.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  joverwimp le Jeu 22 Déc 2016 - 11:48

Merkwaardig detail: de zwanen herkennen  ons niet als mens, omdat we lager dan normaal in hun gezichtsveld komen. Daardoor hebben ze geen schrik.

Wijers (Limburg) Bokrij14

Wijers (Limburg) Bokrij12

Wijers (Limburg) Bokrij13

Wijers (Limburg) Bokrij10

Wijers (Limburg) Bokrij11

Wijers (Limburg) Bokrij15
joverwimp
joverwimp

Messages : 2308
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  velo-ravel.net le Jeu 22 Déc 2016 - 12:46

joverwimp a écrit: de zwanen herkennen  ons niet als mens,
Habillés en gris/blanc, avec des cheveux blancs, une barbe blanche et une casquette blanche, elles ont dû vous prendrent pour l'une d'elles Smile Smile Smile Smile

Humour a deux balles, c'est bon je sors.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty toegang tot KP91 niet mogelijk.

Message  velo-ravel.net le Lun 2 Jan 2017 - 10:01

Doorgaan tussen station Bokrijk en Kooppunt 91 is niet mogelijk.
Nu op 27 december was het wel mogelijk, waarschijnlijk door de drukte van het verlof hebben ze het opgelaten.

Volgens de borden ter plaatse zou je wel over het water kunnen maar ter plaatse stonden wel barrières tussen beide kanten van het water.  Er is ook geen water niet meer in de vijver.


Wijers (Limburg) 2016-110

Wijers (Limburg) 2016-111
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty kaart

Message  velo-ravel.net le Lun 2 Jan 2017 - 10:25

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Arboretum

Message  velo-ravel.net le Lun 2 Jan 2017 - 10:34

Je kan een lus maken, rond de arboretum in blauw op de kaart.

Raar maar waar, ik heb geen verbod gezien om in het arboretum zelf te fietsen (zie in groen op de kaart).
Nu er was geen volk, want de paden zijn smal dus niet te doen als er volk is.

Fotos: https://goo.gl/photos/NrHGNXGY137AxSK88

Slideshow : https://photos.google.com/share/AF1QipPg25IWjV62ArPXAWrM5WhQZPz5KUIHzyGGDsjemaVAe0OYlRHHeZLvjekZ-s3Z6g/photo/AF1QipNbtcdl_EwZGax7iuh6xVDB88hfsU1sCJxN0kkR?key=QUcxR0ZqcDg2bkZVblVqYjdzeVV4cFZheV9hOUVB&hl=fr
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Verlenging fietspad [Bokrijk]

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Jan 2017 - 13:34

velo-ravel.net a écrit:Doorgaan tussen station Bokrijk en Kooppunt 91 is niet mogelijk.
Nu op 27 december was het wel mogelijk, waarschijnlijk door de drukte van het verlof hebben ze het opgelaten.

Volgens de borden ter plaatse zou je wel over het water kunnen maar ter plaatse stonden wel barrières tussen beide kanten van het water.  Er is ook geen water niet meer in de vijver.

21/12/2016
UNIEKE VIJVERBELEVING IN BOKRIJK VANAF 2017 - FIETSEN DOOR HET WATER TIJDELIJK NIET BEREIKBAAR

Vanaf het voorjaar van 2017 kan je in Bokrijk genieten van een unieke vijverbeleving. De werken zijn deze week van start gegaan en lopen nog tot 1 april 2017. Tot dan is het fietspad ‘Fietsen door het Water’ niet bereikbaar en worden fietsers en wandelaars omgeleid.

Het open landschap van het westelijk vijvergebied in Bokrijk wordt uitgebreid. Zo krijg je er een 360° blik en een open zicht op het museumdeel Oost- en West-Vlaanderen. Er komen ook twee bijzondere uitkijkpunten, waarvan één met een bijzondere erfgoedwaarde en binnen de muren van het Openluchtmuseum. Op die manier wordt de link tussen de vijvers en het Openluchtmuseum versterkt.

In het kader van het bos- en landschapsbeheerplan wordt het open vijverlandschap in Bokrijk uitgebreid. De vijverwerken hebben als doel de biodiversiteit en de natuurbeleving te verhogen. Zo kan er zich in de oeverzone een meer natuurlijke vegetatie ontwikkelen die kansen biedt voor Europees beschermde amfibieën en watervogels. De dijken worden verlaagd zodat de omgeving aanvoelt als één grote vijver. Er worden ook kappingswerken uitgevoerd maar die worden gecompenseerd. Meer dan 7,5 hectare extra bos wordt nog aangeplant. De gekapte bomen krijgen bovendien een nieuw leven als zitbanken voor het domein.

Dankzij de uitbreidingswerken vergroot ook de interactie tussen de vijvers en het Openluchtmuseum. Er komt immers een open zicht op het museumdeel Oost- en West-Vlaanderen, waaronder de historisch waardevolle Duiventoren uit Ingelmunster. In die Duiventoren wordt ook één van de twee nieuwe uitkijkpunten geïnstalleerd. Het andere uitkijkpunt, Hoeve Ceulemans ligt aan het fietsroutenetwerk en wordt de ideale rustplek waar je kan picknicken, spelen en interactief bijleren over Bokrijk en De Wijers.

Ook het fietspad ‘Fietsen door het Water’ krijgt een upgrade. ‘Fietsen door het Water’ ging open in de lente van 2016. De sensatie om door een vijver te fietsen met het water aan weerszijden op ooghoogte, lokte duizenden toeristen. Sinds de opening gingen al meer dan 150.000 fietsers over het fietspad. Ook de wandelaars stroomden toe. Om de beleving van het fietspad te vergroten wordt de interactie met het natuurgebied verder uitgebreid. Het fietspad wordt verlengd. De zwevende vloerplaat en de betonnen wanden reiken voortaan tot aan de zandwanden. Zo gaat het pad nog meer op in zijn omgeving. De dijken worden verstevigd en de waterhuishouding geoptimaliseerd. Tegelijk komt er een nieuwe amfibieëndoorgang.

http://www.bokrijk.be/nl/nieuws/2016/12/21/unieke-vijverbeleving-in-bokrijk-vanaf-2017-fietsen-door-het-water-tijdelijk-niet-bereikbaar

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Jeu de mot

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Jan 2017 - 13:37

velo-ravel.net a écrit:
Habillés en gris/blanc, avec des cheveux blancs, une barbe blanche et une casquette blanche, elles ont dû vous prendrent pour l'une d'elles Smile Smile Smile Smile

Humour a deux balles, c'est bon je sors.

Laughing

Et pendant qu'on y est: er is op de eerste foto wel "een vreemde eend in de bijt" te zien... Wink

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  velo-ravel.net le Mar 31 Jan 2017 - 17:46

eeuwige reiziger a écrit:

Et pendant qu'on y est: er is op de eerste foto wel "een vreemde eend in de bijt" te zien... Wink

Ik heb het moeilijk gehad om deze te verstaan.


Spreekwoorden: (1914) Een vreemde eend in de bijt. Zoo noemt men wel eens iemand, die een vreemdeling is in een gezelschap of in een bepaalden kring van menschen.
www.encyclo.nl/begrip/vreemde%20eend%20in%20de%20bijt

Je bedoelt deze in het roos ?
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Verlenging fietspad [Bokrijk]

Message  eeuwige reiziger le Mar 14 Mar 2017 - 8:48

Door het water
Het Nieuwsblad,
zaterdag 11 maart 2017, pagina 26

Bokrijk biedt meer dan het openluchtmuseum. Het Genkse domein spreidt zich uit over 550 hectare natuur. Daarin bevinden zich tal van fietsroutes, waarover men je graag alles vertelt in het Infocenter. Sedert de lente van 2016 ligt er een heel opmerkelijk traject. Tussen de knooppunten 91 en 98 doorklieft een fietspad van meer dan tweehonderd meter een van de vijvers van de Wijers. Aan weerszijden staat het water op ooghoogte, zodat fietstoeristen als het ware versmelten met de plas. Vorig jaar kwamen er al 150.000 mensen voorbij, onder wie ook wandelaars. Je kan begrijpen dat veel bezoekers ergens halfweg halt houden om een selfie te maken.

De Wijers is een uniek gebied met meer dan duizend vijvers, samen goed voor zo'n zevenhonderd hectare water, verspreid over zeven Limburgse gemeenten. Het is een thuis voor heel wat zeldzame dier- en plantensoorten. Volgens Regionaal Landschap Lage Kempen zouden zonder deze vijverstreek als “kraamkamer” de roerdomp en de boomkikker in Vlaanderen al zijn uitgestorven.

In het kader van een grootscheeps beheerplan wordt het open vijverlandschap in Bokrijk uitgebreid. De dijken worden verlaagd zodat de omgeving aanvoelt als één grote vijver. Er worden bomen gekapt, maar die krijgen een nieuw leven als zitbanken. Bovendien wordt er 7,5 hectare nieuw bos aangeplant. Er komen twee uitkijkpunten, vanwaar je een panoramisch uitzicht op het openluchtmuseum krijgt. In dit kader zal het fietspad door het water worden verlengd en wordt er een nieuwe amfibieëndoorgang aangelegd. Door deze werkzaamheden is de route momenteel gesloten. Op 1 april wordt ze heropend.

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Fietspad langs De Maten en Bokrijk nog voor 2019

Message  velo-ravel.net le Mer 15 Mar 2017 - 9:27

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170314_02780742Deze legislatuur nog komt er een fietspad van het centrum van Genk via De Maten tot in Bokrijk. Daarvoor worden tijdens de gemeenteraad nu donderdag twee stukken grond bij aangekocht.

Het stadsbestuur van Genk koestert al jaren plannen voor een fietspad aan de rand van het natuurreservaat De Maten dat meteen ook het woongebied Bokrijk met het centrum verbindt. Leuk voor de recreatieve ...
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty KP79 - KP71

Message  velo-ravel.net le Mer 15 Mar 2017 - 12:40

Kaart geupdate met de verbinding naar KP79 (Lijn 18 Genk - Eindhoven) en HP 71 (Bokrijk)

in het paars op de kaart.

Boekrakelaan, fietspad langs de straat.
De rest autovrij fietspad ver af van de straat.

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Verlenging fietspad [Bokrijk]

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Aoû 2017 - 18:47

GENK 13/06/2017 - 03u21
Al 190.000 mensen fietsten door water in Bokrijk

Het sublieme fietsgenot in de provincie Limburg vind je in Bokrijk. Daar kan je sinds april vorig jaar fietsen door het water. Dat mag je letterlijk nemen aangezien een fietspad van 212 meter pal door één van de vijvers van het vijvergebied van De Weyers loopt.

Vorig seizoen stond de teller van het aantal mensen die met de fiets dwars door de vijver fietsten op 190.000. Dat cijfer werd in 10 maanden gehaald. En het aantal stijgt nog, zo blijkt uit de cijfers van de voorbije twee maanden. "In april en mei dit jaar mochten we al 40.000 fietsers, en zeker zoveel wandelaars, ontvangen", aldus Igor Philtjens, de voorzitter van Toerisme Limburg en gedeputeerde van toerisme, cultuur en erfgoed.

"De groei toont aan dat een beleving toevoegen aan het al bestaande fietsroutenetwerk aanslaat", voegt Philtjens er nog aan toe. "Limburg is al 20 jaar hét fietsparadijs waar jaarlijks meer dan twee miljoen fietsers naartoe komen. Wel, om onze koppositie te behouden moeten we blijven investeren in kwaliteit en beleving. We maken met nieuwe aanpassingen het fietsen hier nog aantrekkelijker", besluit de gedeputeerde.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-genk/al-190-000-mensen-fietsten-door-water-in-bokrijk-a3181172/

Wijers (Limburg) DJI_0553-1

http://igorphiltjens.be/unieke-vijverbeleving-bokrijk-vanaf-2017/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wijers (Limburg) Empty Re: Wijers (Limburg)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum