Logo voor fietsostrades

Aller en bas

Logo voor fietsostrades

Message  velo-ravel.net le Dim 5 Juin 2016 - 11:38

http://www.fietssnelwegen.be/

http://www.fietsostrades.be/


Als je dit logo ziet, dan weet je dat je op een FIETSSNELWEG - of FIETSOSTRADE - bent. Ontdek hier deze routes en hun nieuwe logo.
http://www.rtbf.be/info/societe/detail_les-provinces-flamandes-developpent-une-signalisation-pour-les-autoroutes-pour-velo?id=9311822


Les provinces flamandes développent une signalisation pour les autoroutes pour vélo

Les provinces flamandes ont développé un logo et une signalisation uniforme qui concernent les 110 autoroutes pour vélo que compte la Flandre. Ils sont testés à Louvain (Brabant flamand) et Kalmthout (Anvers).

Les autoroutes pour vélo sont des pistes cyclables entre des grandes villes et suivent les infrastructures telles que les chemins de fer, les autoroutes et les canaux. Ces autoroutes sont parfois difficiles à suivre, de meilleures indications étaient donc nécessaires.

Signalisation propre

Une signalisation propre a ainsi été développée. Il s'agit d'un logo (la lettre F), assorti d'un code unique attribué à chaque autoroute pour vélo. Le numéro se retrouve aussi le long de la route avec plus d'informations sur l'ensemble du parcours. Le trajet est alors reconnaissable et facile à suivre. Les provinces espèrent que Bruxelles et la Wallonie suivront le mouvement. Des négociations ont d'ailleurs débuté.

Durant la phase de test dans les deux provinces flamandes, les cyclistes peuvent partager leurs commentaires via www.fietssnelwegen.be ou www.fietsostrades.be.


http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/drem/dienst-mobiliteit/fietsbeleid/fietsostrades/nieuws-over-fietsostrades.masterdetail.html/p_detail_url/nl/drem/dienst-mobiliteit/nieuws/fietsbeleid/20160530_proefprojectkalmthout.html


Vind jij de fietsostrade gemakkelijk te volgen?


De provincie Antwerpen roept fietsers op om de vernieuwde bewegwijzering van de fietsostrade in Kalmthout uit te testen. Ze installeerde daar de nieuwe ‘routetaal voor fietsostrades’ die de vijf Vlaamse provincies samen ontwikkelden.
De provincie Antwerpen investeert fors in een netwerk van fietsostrades. Bij voorkeur loopt een fietsostrade over een vrijliggende fietsweg of een jaagpad. Als er onvoldoende plaats is, loopt ze over een fietspad, door een fietsstraat of over een autoluwe weg. Door die verschillende soorten infrastructuur is het vervolg van de fietsostrade niet voor iedereen even duidelijk. Daarom ontwikkelden de vijf Vlaamse provincies een routetaal specifiek voor de fietsostrades. De routetaal bestaat uit een logo, een overzichtsbord, bewegwijzering en een unieke nummering voor elke fietsostrade.

Meer duidelijkheid
De provincie Antwerpen probeert nu dit nieuwe logo en de bewegwijzering uit op een traject van bijna 6 kilometer in Kalmthout op de fietsostrade Antwerpen-Essen. Dat traject leent zich perfect voor het testen van de nieuwe routetaal. Het is voorlopig niet overal evident om de route intuïtief te volgen. De provincie Antwerpen is ervan overtuigd dat de fietsers met deze bewegwijzering de fietsostrade gemakkelijker kunnen volgen, maar staat open voor feedback. Daarom een warme oproep aan alle fietsers. Gebruik je het proeftraject in Kalmthout, regelmatig of éénmalig? Geef dan je mening via de enquête. De resultaten van deze enquête nemen we mee bij het uitrollen van de routetaal op de andere fietsostrades en in de rest van Vlaanderen.

Sneller hulp
De provincie Antwerpen maakt van de gelegenheid gebruik om op dit traject ook kilometerbordjes te plaatsen, net zoals op autosnelwegen. Het is de eerste keer dat kilometerbordjes op een fietsroute geplaatst worden. Het gebeurt op uitdrukkelijke vraag van de hulpdiensten. De bordjes helpen om de locatie van een ongeval correcter te bepalen. Zo zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse en krijgt het slachtoffer sneller de juiste hulp.
De gemeente Kalmthout juicht het initiatief van de provincie Antwerpen toe.  Er komt zo uniformiteit over de hele route van de fietsostrade en het verduidelijkt knelpunten op het grondgebied van Kalmthout, erg handig voor fietsers van buiten de gemeente.  
De provincie Antwerpen zet hiermee opnieuw een grote stap in de richting van vlot, veilig en comfortabel fietsen langs fietsostrades.

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6102
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Uniform logo voor alle Vlaamse fietssnelwegen

Message  velo-ravel.net le Dim 5 Juin 2016 - 11:53

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6102
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum