Bientôt une vélostrade à la côte?

Aller en bas

Bientôt une vélostrade à la côte?

Message  eeuwige reiziger le Mer 12 Oct 2016 - 20:27

KUSTBURGEMEESTERS WILLEN FIETSSNELWEG
12/10/2016

De kustburgemeesters steunen, na het kustburgemeestersoverleg van vandaag,  het voorstel van Bredens burgemeester Steve Vandenberghe om een haalbaarheidsstudie te maken voor een kustfietssnelweg.  

Hiervoor zou men op Europese subsidie kunnen rekenen.  Het project en de subsidieaanvraag zullen worden gecoördineerd door het provinciebestuur.  

Wie nu de kustlijn wil afrijden met zijn of haar fiets, rijdt op veel plaatsen op een smal fietspad langs drukke verbindingswegen of op een druk fietspad doorheen een toeristisch centrum. Dat maakt vlot en veilig fietsen op veel plaatsen quasi onmogelijk.

Een kustfietssnelweg zou een belangrijke troef zijn voor de Vlaamse kust. Zo’n fietssnelweg is een breed en van de weg gescheiden fietspad,  die langs zo weinig mogelijk gevaarlijke kruispunten lopen.

http://www.focus-wtv.be/nieuws/kustburgemeesters-willen-fietssnelweg#


Kustburgemeesters willen werk maken van fietssnelweg
12/10/2016

De kustburgemeesters willen werk maken van een fietssnelweg langs de volledige Vlaamse kust. Vandaag is op het kustburgemeesteroverleg beslist een haalbaarheidsstudie te bestellen voor het project.

Ondanks het uitgebreide fietsnetwerk in West-Vlaanderen is het niet mogelijk om per fiets de volledige kust af te rijden op een vlotte en veilige manier. Een dergelijke fietssnelweg is een breed en van de weg gescheiden fietspad, waarlangs men zo weinig mogelijk gevaarlijke kruispunten dient te passeren. Dit project speelt bovendien rechtstreeks in op het toenemend belang van het elektrisch fietsen en zou ook een milieuvriendelijk en gezond alternatief kunnen bieden voor woon-werkverkeer in de regio. Iets waar ook de provincie de jongste jaren sterk op inzet.

Het voorstel van de Bredense burgemeester Steve Vandenberghe wordt gedragen door de andere kustburgemeesters. Er is daarom beslist een haalbaarheidsstudie te bestellen. Dat kan met een Europese subsidie. De subsidieaanvraag voor de haalbaarheidsstudie zal worden gecoördineerd en ingediend door het provinciebestuur van West-Vlaanderen.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2916385/2016/10/12/Kustburgemeesters-willen-werk-maken-van-fietssnelweg.dhtml

eeuwige reiziger

Messages : 2836
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Beweegt er toch iets?

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Aoû 2017 - 19:53

KUSTBURGEMEESTERS IJVEREN VOOR FIETSSNELWEG
23/08/2017

De kustburgemeesters willen op voorstel van Bredens burgemeester Steve Vandenberghe werk maken van een fietssnelweg langs de volledige Vlaamse kust.

Daarvoor willen ze een haalbaarheidsstudie te laten opmaken. De studie zou besteld worden door het provinciebestuur die daarmee dit project ondersteunt.

In onze provincie is er al een uitgebreid fietsnetwerk, maar toch kan de met de fiets niet de volledige kust afrijden op een vlotte en veilige manier. Een fietssnelweg is een breed en van de weg gescheiden fietspad, waarlangs men zo weinig mogelijk gevaarlijke kruispunten moet voorbijrijden. Het project speelt ook in op het toenemend belang van het elektrisch fietsen en zou ook een milieuvriendelijk en gezond alternatief kunnen bieden voor woon-werkverkeer in de regio.

AWV

Het provinciebestuur is intussen gestart met de voorbereidingen voor de haalbaarheidsstudie waarvoor het Europese subsidies kan krijgen. Een eerste overleg hierover vond plaats met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat dit project zal moeten realiseren en hiervoor ook de nodige kredieten zal moeten vrijmaken. De provinciale diensten hopen tegen eind dit jaar hierover een overeenkomst te hebben met AWV. ‘We moeten realistisch zijn en beseffen dat dit een lange termijn-project is. Indien alle betrokken overheden bewust kunnen worden gemaakt van de noodzaak van dergelijke fietssnelweg, moet 2022 voor de realisatie van dit project een haalbare kaart zijn”, aldus Bredens burgemeester Steve Vandenberghe.

http://www.focus-wtv.be/nieuws/kustburgemeesters-ijveren-voor-fietssnelweg#

eeuwige reiziger

Messages : 2836
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum