L073 Langs de lijn L073 F35 Dismuide - Kortemark de Krekebeek (Krekedalfietspad) [Diksmuide - Kortemark]

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

L073 Langs de lijn L073 F35 Dismuide - Kortemark de Krekebeek (Krekedalfietspad) [Diksmuide - Kortemark]

Message  eeuwige reiziger le Lun 7 Nov - 18:05

1,2 miljoen euro voor veiliger fietspad
05/11/2016KORTEMARK/DIKSMUIDE - Vanaf volgend jaar maakt de gemeente Kortemark werk van de aanleg van het Krekedalfietspad. Dat loopt dwars door Kortemark en verbindt Diksmuide via Kortemark met Torhout. Het is een investering van 1,23 miljoen euro.

Op de drukke gewestweg N35 is het onmogelijk om ter hoogte van Kortemark een veilig fietspad aan te leggen. “Om de vele onteigeningen te vermijden, hebben we gekozen voor een alternatief fietspad langs de spoorweg dat ongeveer parallel loopt met de gewestweg.

Bovendien vormt dit fietsproject een schakel in de realisatie van het gemeentelijk en provinciaal fietsroutenetwerk”, zegt burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD). “Het Krekedalfietspad is een veilige fietsroute tussen Zarren, Handzame en Kortemark. Dit fietspad geeft ook een aanzet tot de fietsverbinding naar Diksmuide en naar Lichtervelde en Torhout.”

Het fietspad start aan de gemeentegrens van Kortemark met Diksmuide. “Vandaar volgt het traject de ventweg langs de spoorweg tot aan het station van Handzame, en dan verder richting Torhout. De totale lengte van het Krekedalfietspad is 7 kilometer. We maken gebruik van bestaande wegen en leggen nieuwe fietspaden aan. De onteigeningen zijn al achter de rug”, zegt Vancoillie.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161104_02556070

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

verplaatsing naar betere plaats

Message  Admin le Mar 8 Nov - 9:21

eeuwige reiziger a écrit:hebben we gekozen voor een alternatief fietspad langs de spoorweg

Ik heb dus deze verplaats naar "Langs bestanden spoorwegen".
Want deze zal meer de spoorweg volgen dan de beek.

Maak deel van Fietssnelweg F35.
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 451
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

2018

Message  eeuwige reiziger le Jeu 16 Fév - 11:34

KORTEMARK
13/02/2017
Nieuw Krekedalfietspad krijgt vorm

Als alles goed gaat, start na de zomer de aanleg van een gloednieuw vrijliggend fietspad tussen Zarren en Kortemark. Het 'Krekedalfietspad' zal bijna acht kilometer lang zijn en loopt van aan Automobilia in Zarren langs de spoorweg tot aan de parking van het gemeentehuis in Kortemark. Daarmee wordt het een veilig alternatief voor het fietspad dat nu op de staatsbaan geschilderd is. De aanleg ervan zal 1.769.000 euro kosten. Het volledige bedrag wordt gesubsidieerd door de overheid. Eerstdaags moet de bouwvergunning binnen zijn. Tegen eind 2018 moet het af zijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-houthulst/nieuw-krekedalfietspad-krijgt-vorm-a3079110/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: 2018

Message  eeuwige reiziger le Dim 2 Avr - 17:09

“Fietssnelweg nog niet voor meteen”
Krant van West-Vlaanderen/Het Wekelijks Nieuws Kust,
vrijdag 10 maart 2017, pagina 43

DIKSMUIDE - Kortemark begint binnenkort met de aanleg van een fietssnelweg richting Diksmuide, maar op aansluiting in Diksmuide is het nog een tijdje wachten. “Ik denk dat het niet voor 2020 zal zijn”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Vanlerberghe.

Een fietssnelweg is een breed en verhard fietspad zonder scherpe bochten en met voorrang voor fietsers op de oversteekplaatsen. “In Kortemark is het gemeentebestuur trekker, met middelen van het Vlaams Gewest, in Diksmuide ligt het initiatief bij de provincie, in overleg met de stad en Infrabel”, legt de schepen uit. “Het dossier dateert al van 2001, maar pas sinds anderhalf jaar is sprake van een fietssnelweg. Een fietpad langs de gewestweg N35 bleek niet haalbaar, maar intussen is het overleg weer opgestart en werd een studiebureau aangesteld voor de opmaak van een startnota. Bedoeling is nu om de fietssnelweg langs de spoorweg aan te leggen.”

Zuid- of noordkant

“De stad wil de fietsostrade liefst zuidelijk van de spoorweg, terwijl Infrabel een reeks overwegen wil schrappen en een ventweg aanleggen aan de noordzijde, zij willen de fietsers ook liever aan de noordkant. We moeten tot een compromis komen, dat er wellicht zal in bestaan dat de fietssnelweg tussen Diksmuide en Esen aan de zuidkant van de spoorweg komt en dan tussen Esen en Kortemark aan de noordkant”, aldus Kurt Vanlerberghe.

“Voor ons moet de fietssnelweg tussen Diksmuide en Esen aan de zuidkant omdat daar veel bewoning is. Tussen Esen en Kortemark maakt het weinig uit omdat daar weinig mensen wonen. Het opmaken en uitvoeren van de plannen zal jaren duren. Ik denk niet dat het voor 2020 zal zijn. Maar er is absoluut iets moois aan het groeien. Zo werken we ook aan een fietsostrade tussen Diksmuide en Veurne. Daar is de Rousdammestraat nu nog de missing link, maar die werken starten nog dit jaar.”

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L073 Langs de lijn L073 F35 Dismuide - Kortemark de Krekebeek (Krekedalfietspad) [Diksmuide - Kortemark]

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum