Nieuwe route op grens tussen Essen en Roosendaal ingereden

Aller en bas

Nieuwe route op grens tussen Essen en Roosendaal ingereden

Message  velo-ravel.net le Mar 8 Nov 2016 - 18:06

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161106_02558992


Het nieuwe fietspad aan de Hollandse Dreef, op de grens van Essen en Roosendaal, werd zaterdag feestelijk ingereden door vertegenwoordigers van beide gemeenten.

Het meer dan één kilometer lange fietspad aan de Hollandse Dreef loopt naast de zandweg achter domein De Belder tussen de Mariabaan en de Ottermeerweg in Nispen, net over de grens met Essen. Het zandpad werd al door recreanten gebruikt, maar was bij slecht weer moeilijk toegankelijk. De vraag om er, met de medewerking van de gemeente Roosendaal, een fietspad aan te leggen, dateert al van enkele jaren geleden, maar het project bleef enkele jaren in de schuif liggen.

Het twee meter brede fietspad is van grijs beton. Paaltjes scheiden het van het zandpad, zodat automobilisten er geen gebruik van kunnen maken. Langs de fietsroute is ook een bank geplaatst, met uitzicht op de prachtige Reyevijver van domein De Belder.

“Volwaardig fietstraject”

“Het is een lang gekoesterde droom van de gemeenten Roosendaal en Essen om het zandpad, dat moeilijk berijdbaar was voor fietsers, om te vormen tot een volwaardig fietstraject. Daarmee is de fietsroute van Bergen op Zoom naar Roosendaal via Essen compleet”, zegt wethouder Toine Theunis van Roosendaal.

“Dit kwam er dankzij de goede samenwerking tussen Roosendaal en Essen”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. “We hebben nu een fietspad dat direct aansluit op de erfgoedsite van het rangeerstation en het fietspad aan de Moerkantsebaan.”

De verharding van het fietspad aan de Hollandse Dreef kadert in het project Landschappen van Allure van de Nederlandse provincie Noord-Brabant en kost 150.000 euro. Het project promoot de toeristische Route van de Turf, een traject dat de historische oude havens van Roosendaal en Bergen op Zoom met elkaar verbindt. Het pad is ook een onderdeel van de fiets- en wandelroute vanaf Landgoed Visdonk tot aan de Binnenschelde in Bergen op Zoom.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6069
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum