Zeekanaal Brussel-Schelde F23

Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Zeekanaal Brussel-Schelde F23

Message  velo-ravel.net le Lun 5 Déc 2016 - 12:31

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty fotos tussen Ruisbroeck en Wintam

Message  velo-ravel.net le Jeu 3 Aoû 2017 - 13:43

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net le Jeu 14 Déc 2017 - 19:29

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad

Message  velo-ravel.net le Sam 13 Jan 2018 - 9:27

[url=Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad]Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad[/url]


RUSSEL / VILVOORDE / GRIMBERGEN - Het stadsbestuur van Vilvoorde wil werk maken van een versterkt fietsnetwerk en zet het licht op groen voor de aanleg van een fietssnelweg naar Brussel langs de westkant van het Kanaal. Op die manier wil de stad ook inspelen op de toenemende populariteit van elektrisch fietsen.
Na lange onderhandelingen met de Vlaamse overheid, de provincie Vlaams-Brabant, Waterwegen en Zeekanaal en de gemeente Grimbergen zet het Vilvoordse stadsbestuur het licht op groen voor de aanleg van een fietssnelweg aan de Brusselsesteenweg langs het kanaal. “Dit dubbelzijdig fietspad van vier meter breed moet een vlotte en veilige verbinding realiseren tussen Grimbergen, de Zennestad en de hoofdstad”, zegt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A). “De fietssnelweg wordt gescheiden aangelegd van het autoverkeer en past in de flankerende maatregelen voor de geplande optimaliseringswerken aan de Ring rond Brussel.”
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Fietssnelweg tegen zomer klaar

Message  velo-ravel.net le Jeu 18 Jan 2018 - 10:05

https://www.hln.be/regio/vilvoorde/fietssnelweg-tegen-zomer-klaar~a5b2bd17


VEILIG PENDELEN NAAR HOOFDSTAD OP DUBBELZIJDIG FIETSPAD

De stad zet het licht op groen voor de aanleg van een fietssnelweg naar Brussel langs de westkant van het Kanaal. Dit dubbelzijdig fietspad van vier meter breed wordt een vlotte en veilige verbinding tussen Grimbergen, de Zennestad en de hoofdstad. De aanleg van de fietssnelweg zal nog dit voorjaar gebeuren en moet tegen de zomer klaar zijn.
Wie per tweewieler van en naar Brussel pendelt, kan in de toekomst kiezen voor een heuse fietssnelweg naar onze hoofdstad. De stad Vilvoorde heeft daar zopas, als laatste, groen licht voor gegeven. “De hele discussie over welk snelheidsregime er op de Brusselsesteenweg moet gelden en of er al dan niet nog vrachtverkeer toegelaten wordt, maakt het dat we wat vertraging hebben opgelopen”, legt burgemeester Hans Bonte (sp.a) uit. “De werken op het niveau van Grimbergen en in Brussel zijn al zo goed als rond. Wij waren de ontbrekende schakel om nog met de partners op zoek te gaan naar een consensus. Die hebben we, na lange onderhandelingen met de Vlaamse overheid, de provincie Vlaams-Brabant, Waterwegen en Zeekanaal en de gemeente Grimbergen intussen bereikt.”

Vier meter breed
De bedoeling is om een versterkt fietsnetwerk uit te bouwen vertrekkend in Grimbergen. “De fietssnelweg bestaat uit een dubbelzijdig fietspad van vier meter breed, met groen afgescheiden van de rijbaan. Dit moet een vlotte en veilige verbinding vormen tussen Grimbergen, de Zennestad en de hoofdstad. Het moet een echt alternatief vormen voor de pendelaar en op die manier willen we ook inspelen op de toenemende populariteit van elektrisch fietsen.”
Daarnaast zal ook de fietsinfrastructuur aan de oostkant van het kanaal, tussen de site Forges de Clabecq en de Buda-brug, langs het Kanaalpark en de Kruitfabriek, verbeterd worden. “Dat wordt weliswaar een smaller fietspad, gewoon omdat er minder ruimte voorhanden is. Er is ook nog een moeilijk knelpunt bij de aansluiting met de Budabrug.”

Voetgangersbrug
De realisatie van de fietssnelweg gaat volgens Bonte mogelijk volgende week al van start. “Tegelijk worden ook werken uitgevoerd aan de riolering en wordt het wegdek vernieuwd. Daarnaast start ook de voorbereiding van de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug die het domein Drie Fonteinen moet verbinden met de Watersite.”
De werken worden uitgevoerd door de Vlaamse Werkvennootschap, die eveneens instaat voor de financiering ervan. “De ambitie is om dit snel te doen. Iedereen staat klaar. We hopen tegen de zomer rond te zijn”, aldus nog Bonte.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Dix millions d'euros pour une autoroute pour vélos le long du canal de Willebroek

Message  Admin le Jeu 12 Avr 2018 - 19:37

https://www.rtbf.be/info/regions/detail_dix-millions-d-euros-pour-une-autoroute-pour-velos-le-long-du-canal-de-willebroek?id=9891035


Les travaux pour la construction d'une autoroute pour vélos de cinq kilomètres le long du canal de Willebroek commenceront en novembre 2018, depuis la frontière de la Région bruxelloise jusqu'au Pont-Brûlé à Grimbergen.

Ce tronçon complètera, sur les communes de Vilvorde et Grimbergen, l'autoroute cyclable F23 de 23,7 kilomètres qui relie Bruxelles à Boom. La piste cyclable sera rectiligne et de quatre mètres de large.

Les travaux dureront deux ans et couteront dix millions d'euros, conjointement investis par l'agence qui gère la coordination des projets flamands pour la mobilité (Werkvennootschap), les villes de Vilvorde et Grimbergen, l'agence flamande de mobilité (Agentschap Wegen en Verkeer), le département régional flamand Mobilité et Travaux publics, la province du Brabant flamand, De Lijn, l'agence environnementale flamande (Vlaamse Milieumaatschappij) et la société flamande d'épuration des eaux Aquafin.
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 571
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Re: Dix millions d'euros pour une autoroute pour vélos le long du canal de Willebroek

Message  eeuwige reiziger le Ven 13 Avr 2018 - 12:39

Et pour les Flamands la même chose! Wink

Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in fietssnelweg tussen Willebroek en Grimbergen
12/04/2018

WILLEBROEK - In november 2018 gaan de werken van start voor de aanleg van een 5 km lang stuk fietssnelweg langs het Kanaal van Willebroek van de grens met het Brussels Gewest tot aan de Verbrande Brug in Grimbergen. De realisatie zal twee jaar in beslag nemen en is het resultaat van een samenwerking tussen de Werkvennootschap, Vilvoorde, Grimbergen, het Agentschap Wegen en Verkeer, het departement Mobiliteit en Openbare Werken, de provincie Vlaams-Brabant, De Lijn, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin die samen 10 miljoen euro in het project investeren.

De geplande fietssnelweg is een missing link in Vilvoorde en Grimbergen van de 23,7 km lange fietssnelweg F23 Kanaalroute Noord die van Brussel tot Boom loopt. Het fietspad zal vrijliggend zijn en vier meter breed.

Waar conflicten met vrachtverkeer kunnen opduiken, wordt het fietspad zo ingericht dat fietsers voldoende in de kijker worden geplaatst. Samen met het fietspad wordt ook het wegdek heraangelegd en de riolering vernieuwd.

In een reactie laten zowel Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) als Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) weten dat met de realisatie van deze fietssnelweg een volwaardig alternatief geboden wordt voor de auto.

Langs het traject zijn ook verschillende bushaltes voorzien en is er in de toekomst aansluiting mogelijk met de ringtrambus die tussen Jette en Brussel-Airport rijdt. In Vilvoorde sluit de fietssnelweg aan op de F1 Vilvoorde-Mechelen. Om deze aansluiting te verbeteren, is een nieuwe brug over het kanaal gepland. Ook in Brussel is er aansluiting op fietsinfrastructuur.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180412_03459176


Aanleg ontbrekend stuk fietssnelweg start in najaar
13/04/2018

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 C6db2934-3f40-11e8-8941-062944a161ee

De Werkvennootschap start in november met de aanleg van de ‘missing link’ in de fietssnelweg F23 in Vilvoorde en Grimbergen. Het huidige fietspad – als er al één voorhanden is – ligt er namelijk op zijn zachtst gezegd niet overal even veilig bij. Voor de fietsers is het even vaak laveren tussen de talrijke putten. In de plaats komt nu een vrijliggend fietspad van 4 meter breed. Kostprijs: 10 miljoen euro.

Het traject van de Kanaalroute Noord, de fietssnelweg die Boom en Brussel verbindt, loopt langs de N260, de Brusselsesteenweg, tussen de Verbrande Brug en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. En dat hebben de fietsers er dan ook geweten. “Het huidige fietspad is er inderdaad niet overal veilig en vrijliggend”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Op sommige plaatsen is het zelf onbestaande. Net op die plaatsen ligt de rijweg er zeer gevaarlijk bij onder meer door de vele putten. We willen nu komaf maken met deze gevaarlijke verkeerssituatie.”

Dit project moet van de fiets een volwaardig alternatief voor het woon-werkverkeer maken en mensen stimuleren zo vaak mogelijk de fiets te gebruiken.“Ik wil Vlamingen verleiden om ook in het woon-werkverkeer te kiezen voor de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Deze vlotte en veilige fietsverbinding wordt een keihard argument om je auto te laten staan.”

Een vrijliggend fietspad met een breedte van 4 meter moet van de Kanaalroute Noord een comfortabele, kwalitatieve en veilige fietssnelweg maken. “Waar conflicten met vrachtverkeer kunnen opduiken, wordt de fietssnelweg zo ingericht dat fietsers voldoende in de kijker worden geplaatst en hun route op een zo veilig mogelijke wijze kunnen verderzetten. Ook de groene invulling van de zones rondom zal bijdragen tot de kwaliteit van deze fietssnelweg. Naast het fietspad wordt de weginfrastructuur aangepakt. Het wegdek wordt volledig heraangelegd en heringericht om de omgeving leefbaarder en de verkeerssituatie veiliger te maken. Onder het wegdek wordt de riolering vernieuwd.”

Op verschillende plaatsen takken andere fietsroutes aan op de Kanaalroute Noord. Langs het traject zijn ook verschillende bushaltes voorzien en in de toekomst is ook aansluiting mogelijk met de Ringtrambus.

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) reageert tevreden. “Met de realisatie van de fietssnelweg wordt een volwaardig alternatief geboden voor de auto en is een snelle, gezonde en veilige verplaatsing per fiets naar Mechelen of Brussel haalbaar.. De toekomstige aanleg van de fiets- en voetgangersbrug over het kanaal en, hopelijk, een volwaardige pendeldienst over het water moet het overtollig autoverkeer in Vilvoorde fors kunnen terugdringen.”

http://www.goeiedag.be/2018/04/aanleg-ontbrekend-stuk-fietssnelweg-start-in-najaar/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180413_03461655

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Planning aanleg fietssnelweg [Grimbergen]

Message  eeuwige reiziger le Ven 12 Oct 2018 - 9:07

Werken Verbrande Brug gekoppeld aan aanleg fietssnelweg
11 oktober 2018

GRIMBERGEN - Het gemeentebestuur overlegt met De Werkvennootschap hoe ze de plannen voor de fietssnelweg het best kunnen afstemmen op de huidige (al lang aanslepende) wegenwerken in de wijk Verbrande Brug. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

In de wijk Verbrande Brug wordt er al een hele poos gewerkt aan de vernieuwing en herinrichting van straten en de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en bufferbekken. Momenteel wordt de dorpskern volledig vernieuwd. Daar horen ook maatregelen bij om de overlast van zwaar en doorgaand verkeer voor de omwonenden in te perken.

De Vlaamse overheid plant er ook de aanleg van een fietssnelweg langsheen het kanaal. “Als alles volgens planning verloopt, zouden de huidige werken in de loop van maart volgend jaar afgerond moeten worden”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld). “Daarna is het de bedoeling om te starten met de aanleg van de fietssnelweg. Een exacte timing is nog niet vastgelegd, want zowel de gemeente als De Werkvennootschap willen de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk houden.”

Snelle verbinding
In de ruime omgeving van de wijk bevindt zich heel wat industrie met zwaar logistiek transport via de wegen langs het kanaal. De fietssnelweg zal via het kanaal een snelle verbinding vormen voor pendelaars die op een vlotte manier naar Brussel willen.

https://www.hln.be/regio/grimbergen/werken-verbrande-brug-gekoppeld-aan-aanleg-fietssnelweg~ac1b02cf/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Tijdelijke veerdienst [Humbeek]

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Fév 2019 - 14:44

“Eindelijk, weer naar de overkant!”
Veerdienst verbindt voor het eerst in twee weken beide oevers aan Humbeek Sas
30 januari 2019

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

GRIMBERGEN - Humbeek is opnieuw enigszins een geheel. Een veerdienst verbindt voor het eerst sinds het zware scheepsongeval twee weken geleden opnieuw vlot beide oevers voor voetgangers en fietsers. Een hele opluchting voor velen, al komt er af en toe nog wat geduld bij kijken.

Twee weken nadat een schip het brugdek ramde is vooral de oostkant van het kanaal niet meer afgesneden van de rest van het dorp. Daar zorgt een veerdienst over het kanaal voor aangezien een nieuw brugdek nog vier maanden op zich zou kunnen laten wachten.

(...)


https://www.hln.be/regio/grimbergen/-eindelijk-weer-naar-de-overkant~a2a15099/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Re: Zeekanaal Brussel-Schelde F23

Message  joverwimp le Sam 16 Mar 2019 - 12:14

velo-ravel.net a écrit:https://www.hln.be/regio/vilvoorde/fietssnelweg-tegen-zomer-klaar~a5b2bd17
... Voetgangersbrug
 “Daarnaast start ook de voorbereiding van de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug die het domein Drie Fonteinen moet verbinden met de Watersite.”
De werken worden uitgevoerd door de Vlaamse Werkvennootschap, die eveneens instaat voor de financiering ervan. “De ambitie is om dit snel te doen. Iedereen staat klaar. We hopen tegen de zomer rond te zijn”, aldus nog Bonte.

We kregen een brochure in de bus van Matexi, promotor van woonprojecten langs het kanaal in Vilvoorde.
"Als alles goed gaat (!) zullen de werken aan de fiets-en voetgangersbrug eind 2019 van start gaan. In 2021 wordt de brug opengesteld" 
Links op de foto: woonproject , rechts: domein Drie Fonteinen 

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Fietsb10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2330
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal Brussel-Schelde F23 Empty Re: Zeekanaal Brussel-Schelde F23

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum