Piste cyclable de verre et d'herbe à éléphant

Aller en bas

Piste cyclable de verre et d'herbe à éléphant Empty Piste cyclable de verre et d'herbe à éléphant

Message  eeuwige reiziger le Mar 27 Déc 2016 - 21:16

NOORD-HOLLAND TEST FIETSPAD MET GRAS EN GLAS
De provincie Noord-Holland test een duurzaam fietspad dat over zachte veengrond wordt aangelegd. De hoofdbestanddelen zijn glas en gras.
27 DECEMBER 2016

De nieuwe techniek houdt in dat het grind in betonplaten vervangen wordt door glasschuim. Glasschuim wordt uit restglas gewonnen en is licht, vormstabiel en verouderingsbestendig.

Het olifantsgras vervangt de wapening van het staal, waardoor de betonplaten een minder zwaar zijn. Tijdens de groei van olifantsgras wordt CO2 aan de omgeving onttrokken, stelt de provincie Noord-Holland.

Daarnaast is het materiaal veel lichter dan baksteen of beton. Het materiaal wordt na verloop van tijd steenachtig, waardoor het niet meer kan rotten.

Oude trambaan

Volgend voorjaar wordt het proeffietspad aangelegd en wordt onderzocht of de methode een goedkoop alternatief is voor reguliere bouwmethodes. De testperiode zal een jaar duren. Dat is nodig om alle gebruiks- en weersinvloeden op de stabiliteit en sterkte van het nieuwe fietspad te testen.

Het fietspad komt op een traject van een oude trambaan tussen Broek in Waterland, ten noorden van Amsterdam en Monnickendam aan de Gouwzee.

De aanleg van een klassiek fietspad is onderzocht geweest maar bleek te duur door de slechte ondergrond. Om na te gaan of er een goedkopere en eenvoudigere oplossing mogelijk is, wordt een proef gedaan met deze innovatieve constructie.

http://www.mo.be/nieuws/noord-holland-test-fietspad-met-gras-en-glas


Voormalige tramverbinding:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterlandse_tram

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum