kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8)

Message  velo-ravel.net le Lun 30 Jan 2017 - 18:39

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Fietsbrug [Mechelen]

Message  eeuwige reiziger le Sam 15 Avr 2017 - 10:44

DONDERDAG 13 APRIL 2017
MECHELEN

KOMT ER EEN FIETSBRUG OVER DE VAART VAN ZORRO-SITE NAAR STUIVENBERGBAAN?

De stad Mechelen laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor de constructie van een vaste fiets- en voetgangersbrug over het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de vroegere Cometsite.

Om de haalbaarheid van de oversteek boven de Vaart na te gaan, stelde stad Mechelen de Brusselse firma Ney & Partners aan. Deze zal ook een drietal voorontwerpen voorstellen ter ontsluiting van de te ontwikkelen Zorro-site (voorheen Comet).

“Aan de Zorro-site, waar de komende jaren op een oppervlakte van om en bij de 5000m² een nieuwe woonwijk met 314 kwalitatieve wooneenheden in het vooruitzicht staat, zullen er eerst topografische metingen gebeuren. In samenspraak met de stadsdiensten, Waterwegen & Zeekanaal en de ontwikkelaar van de Zorro-site wordt er vervolgens onder meer bekeken hoe de brug het best kan passen in de omgeving, dat de brug aansluit bij de visie van het Masterplan en het ruimtelijk uitvoeringsplan RUP-Zorro alsook dat de brug een vlotte doorstroming van de scheepvaart blijft garanderen”, legt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) uit.

De resultaten van de haalbaarheidsstudie en de voorontwerpen worden tegen eind juni verwacht.

http://www.radioreflex.be/2017/04/13/58589/
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170413_02833608

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Re: kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8)

Message  eeuwige reiziger le Lun 28 Aoû 2017 - 8:57

velo-ravel.net a écrit:Iemand deze al afgefietst ?

Jo ongetwijfeld.

In de toekomst zou ik graag eens de driehoek Demer-Dijle-kanaal van Leuven willen affietsen:

https://www.knooppunter.com/fiets/leuven/trappen-langs-de-demer-de-dijle-en-het-kanaal-van-leuven


Luc, zit er geen dubbel in het forum over deze waterweg?

http://velo-ravel.forumactif.org/t648-canal-louvain-dyle-haacht-herent

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Barebeek [Muizen]

Message  eeuwige reiziger le Lun 28 Aoû 2017 - 9:07

joverwimp a écrit:
Verder in Plackendaal zijn beide oever helaas afgesloten. Wij begaven ons van kp 54 naar 58 en een omleiding werd zelfs niet aangegeven. Beeld net na de spoorbrug:

Ik vernam uit goede bron dat momenteel werken bezig zijn aan de “siphon” waar de “Barenbeek” onder de vaart doorgaat. De vaart zelf heeft hier een versmalling en men wil de vaart daar breder maken.(zie Google maps) Deze werken zullen zeker tot eind 2016 zullen doorlopen volgens de ingenieurs van Waterwerken en Zeekanaal.
Op voorstel van de politie gaat men het jaagpad nog eerder afsluiten, vanaf Plankendaelstraat tot aan Trianonlaan.Jaagpad ter hoogte van Barebeek in Muizen tegen eind september weer open
19.07.2017

De werf voor de lokale verbreding van het kanaal Leuven-Dijle aan het dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) heeft door technische omstandigheden vertraging opgelopen. Opdrachtgever Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) hoopt tegen eind september het jaagpad langs het kanaal weer te kunnen openstellen.

Op 4 januari 2016 ging een aannemer in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal NV van start met aanpassingswerken aan de duiker van de Barebeek onder het kanaal Leuven-Dijle, op de grens tussen Mechelen en Zemst. Deze constructie zorgt voor een plaatselijke vernauwing van het kanaal, wat erg hinderlijk is voor de scheepvaart.  W&Z laat daarom in samenspraak met de Vlaamse Milieumaatschappij, die de Barebeek beheert, de duiker aanpassen. Het kanaal kan zo lokaal verbreed worden, zodat ook de 'knik' in het jaagpad op beide oevers kan worden weggewerkt.

Normaal zouden de werken ongeveer een jaar in beslag nemen.  Door technische problemen bij de ontmanteling van onderdelen van de duiker, moest deze deadline echter al enkele keren worden verschoven.  W&Z mikt nu op eind september om de werfafsluiting te kunnen wegnemen en het jaagpad langs beide zijden van het kanaal weer te kunnen openstellen.

Intussen blijft op beide kanaaloevers een omleiding van kracht: langs de kant van Zemst via de Prinsenveldstraat en de Vijverlaan en langs Mechelse zijde via de Trianonlaan, Leuvensesteenweg en Motstraat.  

http://www.wenz.be/nl/nieuws/e6960c9d-6c86-11e7-bbf4-005056a4002e/#.WaO79z5JbIV


http://www.artesgroup.be/nl/werven/detail/321
http://www.artesroegiers.be/nl/nieuws/detail/fase_1_barebeek_is_voltooid
http://www.artesroegiers.be/nl/nieuws/detail/artes_roegiers_verbreedt_het_kanaal_leuven-dijle_ter_hoogte_van_het_dierenpark_planckendael

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Re: kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8)

Message  Admin le Lun 28 Aoû 2017 - 9:49

eeuwige reiziger a écrit:Luc, zit er geen dubbel in het forum over deze waterweg?

Bedankt.

Samengevoegd
Admin
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 571
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Re: Barebeek [Muizen]

Message  eeuwige reiziger le Dim 8 Oct 2017 - 13:34

Jaagpad aan Barebeek kant Zemst terug open op 9 oktober
29.09.2017

De werkzaamheden aan de duiker van de Barebeek onder het kanaal Leuven-Dijle in Muizen zijn ver genoeg gevorderd om vanaf 9 oktober alvast het jaagpad open te stellen op de linkeroever, aan de kant van Zemst. Het jaagpad op rechteroever (kant Planckendael) dient omwille van de nog lopende werkzaamheden vermoedelijk tot eind oktober afgesloten te blijven.

Waterwegen en Zeekanaal NV startte eind 2015 werkzaamheden op voor het wegwerken van de versmalling van het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van het dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen. Door aanpassing van de duiker van de Barebeek aldaar, kan het kanaal worden verbreed en kan tegelijk de 'knik' in het jaagpad op beide oevers worden weggewerkt. Om deze werken te kunnen uitvoeren, diende het jaagpad aan beide zijden van het kanaal te worden afgesloten.

Door technische complicaties hebben de werken vertraging opgelopen. Intussen zijn ze echter ver genoeg gevorderd om alvast het jaagpad op de linkeroever (kant Zemst) eind volgende week weer open te stellen. De aannemer laat hiertoe in principe aanstaande dinsdag of woensdag een nieuwe asfaltlaag aanleggen, waarna de signalisatie zal worden aangepast. Het jaagpad op de rechteroever (kant Planckendael) dient nog afgesloten te blijven, tot ook aan die zijde de kanaaldijk heraangelegd zal zijn.

Waterwegen en Zeekanaal NV hoopt de werkzaamheden aan de duiker van de Barebeek dit najaar te kunnen finaliseren en rond eind oktober de jaagpaden op beide oevers weer te kunnen openstellen.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Jaagpad-aan-Barebeek-kant-Zemst-terug-open-op-9-oktober/#.WdoMvVu0PIU

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Vaartdijk [Herent]

Message  eeuwige reiziger le Sam 2 Déc 2017 - 11:11

Jaagpad in Herent drie dagen gesloten voor werken
1/12/2017

HAACHT - Het jaagpad op de linkeroever van het kanaal Leuven-Dijle in Herent dient van 6 tot en met 8 december te worden afgesloten voor dringende werkzaamheden aan de oever. Een omleiding wordt voorzien.

Een deel van de dijkhelling op de linkeroever van het kanaal Leuven-Dijle tussen Wijgmaalbrug en het bedrijf Cargill is in slechte staat. Om verder verval tegen te gaan laat Waterwegen en Zeekanaal NV van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 december herstellingswerken uitvoeren. Uit veiligheidsoverwegingen dienen fietsers en voetgangers in deze korte periode tijdelijk een omleiding te volgen. De nodige signalisatie wordt voorzien.

Tegen 9 december zal het jaagpad weer normaal bruikbaar zijn.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blcju_03218522

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Vernieuwing jaagpad [Mechelen]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 15 Mar 2018 - 17:41

Deel van fietssnelweg Mechelen-Leuven wordt gerenoveerd
14/03/2018

MECHELEN - Het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle tussen de Trianonlaan en de Lotelingstraat in Mechelen wordt in een nieuw jasje gestoken. De werken starten op 19 maart en zullen een drietal maanden duren.

Eind 2015 werd gestart met het wegwerken van de versmalling op het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de duiker van de Barebeek in Muizen. “Die werken namen wat meer tijd in beslag dan oorspronkelijk gepland, maar werden intussen afgerond”, klinkt het. “Dat betekent dat nu werk kan worden gemaakt van de vernieuwing van het jaagpad op deze locatie. Daarbij wordt in één beweging het ganse jaagpad tussen de brug in Hofstade en de Mechelse Lotelingstraat aangepakt, goed voor zo’n 2,5 kilometer.”

Tijdens de werken geldt een omleiding via de andere kanaaloever of de Leuvensesteenweg. Het einde van de werken is - afhankelijk van de weersomstandigheden - voorzien tegen uiterlijk half mei. Het gaat om een investering van 242.000 euro.

“Ik wil meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Dit is een heel gerichte investering om het fietscomfort op de fietssnelweg Mechelen-Leuven nog verder te verhogen. Zo wordt die fietssnelweg nóg aantrekkelijker, ook voor pendelaars die op zoek zijn naar een sterk alternatief voor de file.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180314_03408442

Renovatie jaagpad voor Muizenvaart
13 maart 2018

In opdracht van De Scheepvaart renoveert aannemer Hoogmartens Wegenbouw tussen 19 maart en 19 april het jaagpad tussen de Lotelingstraat en de Trianonlaan in Muizen. Het wordt afgesloten voor het verkeer. Fietsers dienen een omleiding te volgen via de Leuvensesteenweg, bewoners moeten er rekening mee houden dat ze hun woning gedurende enkele dagen niet met de wagen kunnen bereiken.

https://www.hln.be/regio/mechelen/renovatie-jaagpad-voor-muizenvaart~afa1033c/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Re: La bataille continue... [Tildonk]

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Aoû 2018 - 14:35

Politieke discussie over het Jaagpad langs de Vaart
7/08/2018

HAACHT - De lokale Groen-afdelingen van Haacht, Leuven en Herent hebben zich verenigd in hun vraag naar een alternatieve oplossing voor het omgeleide fietspad aan het jaagpad langs de Vaart.

Groen vraagt alternatief voor fietsomleiding aan de Vaart

Fietsen langs het jaagpad is dikwijls de snelste, aangenaamste en veiligste route voor pendelaars, scholieren en recreatief verkeer. Wanneer het jaagpad onderbroken is door de activiteiten van een bedrijf aan het water, pleiten Groen Leuven, Haacht en Herent voor een oplossing waarbij zowel de fietsers als de bedrijven tevreden zijn. Dat kan door een fietstunnel, een herinrichting van de kade-infrastructuur of slagbomen.

Hilde Van Wichelen, Groen gemeenteraadslid Leuven: “Jaagpaden zijn goede verbindingen voor fietsers. Ze zijn autovrij en zijn breed genoeg om elkaar vlot en snel te kruisen. Er zijn nauwelijks kruispunten, de routes zijn rechtlijnig en je fietst in een groene omgeving. Maar een jaagpad is niet altijd een officieel fietspad, maar een dienstweg, fietsen is toegestaan maar niet altijd afdwingbaar. Dat brengt soms gevaarlijke situaties met zich mee. In de buurt van een bedrijf kunnen fiets- en vrachtwagenverkeer er met elkaar in conflict komen. Om problemen te voorkomen, krijgen deze bedrijven dan de toestemming van Waterwegen en Zeekanaal (de eigenaar van het jaagpad) om het jaagpad af te sluiten. Zo sloot nv Celis enkele jaren geleden het jaagpad af in Hambos-Haacht, tot onbegrip van de vele fietsers die nu een hele omweg moeten maken langs onveilige wegen”

Wouter Florizoone (Groen Leuven) ”Het kan anders. Om een omweg te vermijden, bouwde de gemeente Rumst een fietstunnel onder de kade, zodat fietsers een vrije en veilige doorgang kunnen genieten. In Rumst aan de noordoever van de Rupel, is het jaagpad ook een fietssnelweg, de F17. Het is een populaire verbinding voor fietsers. Daarnaast steken heftrucks vanuit een laad-en lospanton op de Rupel het jaagpad over om zo de bedrijfssite van baksteenfabrikant Wienerberger te bereiken. De gemeente Rumst heeft in samenwerking met de gemeente Boom, Waterwegen en Zeekanaal, het Agentschap Natuur en Bos én het bedrijf Wienerberger oplossingen uitgewerkt om fietsers een veilige doortocht te garanderen. Het jaagpad buigt nu licht af en loopt via een korte tunnel onder de kade door. Op die manier zijn laad- en losverkeer en fietsverkeer van elkaar gescheiden. Fietsers moeten dus niet omrijden of stoppen.”

Dieter Van Besien, Groene schepen in Haacht : “Bij Celis in Hambos is de laadkade lang (120m) en is ondertunneling daardoor geen optie omwille van de kostprijs. Daar zijn slagbomen een oplossing; gesloten tijdens de werkuren, erna geopend voor fietsverkeer. Bij IOK in Mol doen ze dat op dezelfde manier met poorten. Op die manier hoeven fietsers geen lange omleiding te maken via de straten rondom de bedrijfssite.”

Jos Vandikkelen (Groen Herent): "We willen deze of varianten van deze oplossing ook graag zien langs de Vaart (F8). Vele fietsers zijn misnoegd omdat ze, zonder dat er inspraak is geweest, moeten rondrijden aan Cargill. Natuurlijk is het goed dat dit bedrijf een deel van haar transport via het kanaal organiseert. Maar hoe vaak is de laad- en loskade in gebruik? Nu fietsers het jaagpad alsmaar meer gebruiken zijn we sterke voorstanders van een alternatief voor de omweg."

Haachtse burgemeester reageert verbaasd

De Haachtse burgemeester Steven Swiggers (Open VLD) reageert verbaasd op de Groene vraag. "Groen Haacht was zelf voorstander van een omleiding voor fietsers rond Celis en vanuit hun bevoegdheden (milieu, mobiliteit en ruimtelijke ordening) zijn ze daar mee bezig", reageerde hij. "Het is vreemd dat ze nu een alternatief vragen." Hij wijst er ook dat er een overeenkomst bestaat tussen de Vlaamse Waterweg, de gemeente en Celis voor een fietsomleiding, waarbij Celis tussenkomt in de kosten. "Dit is er juist om de recreatieve rol van het jaagpad maximaal te vrijwaren", aldus Swiggers. "Anders hield het gewoon op.", waarbij hij er nog aan toevoegt dat de fietsomleiding helemaal niet zo lang is, en dus geen probleem voor een fietser mag vormen.

Daarnaast twijfelt hij ook sterk aan de haalbaarheid van de voorgestelde oplossing met slagbomen. "Als slagbomen gesloten zijn, hoe kunnen de vrachtwagens dan nog naar de site?", vraagt hij zich af. "Ik denk dat dat praktisch niet zo eenvoudig als men voorstelt. De combinatie van fietsers en vrachtwagens op hetzelfde jaagpad lijkt me niet verkeersveilig te zijn. Als je slagbomen wil plaatsen moet je een fietspad hebben dat afgescheiden is van het jaagpad, dat gebruikt wordt door het vrachtverkeer. Dat fietspad kan je dan fysiek afsluiten. Momenteel ligt er alleen een jaagpad. Je moet dan ook de kosten/baten van en een fietsomleiding en een alternatief overwegen."

De burgemeester wijst tenslotte naar de oorspronkelijke inkleuring van de site Hambos als industrieterrein, als begin van alle problemen. "Bij de goedkeuring van het Ruimtelijke Structuurplan Vlaanderen (RSV) kreeg de Vlaamse Waterweg de bevoegdheid om allen bedrijventerreinen, gelegen langs ene bevaarbare waterloop, te ontwikkelen. Sinds het gewestplan in 1977 is de site Hambos ingekleurd als industrieterrein. De gemeente heeft in 2016 een RUP goedgekeurd om milieubelastende activiteiten te verbieden. Zo niet, had anders quasi alles gekund. Door het RSV zijn de huidige ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Bij de goedkeuring van het RSV kreeg de economie voorrang op het recreatieve. Daar is het al misgelopen. Men had toen beter een herlocatie van onontwikkelde bedrijventerreinen gedaan naar locaties die beter ontsluitbaar waren. Dat had zowel voor fietsers, vrachtverkeer, bewoners en ondernemers heel wat problemen voorkomen.", besluit hij.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/blcju_03652094

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Leuven : bewegwijzering aan het station

Message  joverwimp le Mer 29 Aoû 2018 - 12:48

Aan het Martelarenplein vertrekken drie snelwegen: F3, F8 en F25

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Leuven10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2308
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Tellingen 2018

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Fév 2019 - 13:51

Met 245.220 fietsers in 2018 is het jaagpad tussen Halle en Brussel misschien wel het populairst in de eigen regio, toch scoren nog andere fietspaden in Vlaams-Brabant beter. Dat is onder andere het geval voor de Demerdijk in Werchter waar 301.352 fietsers passeerden, met dank aan Rock Werchter. De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel haalde net geen 300.000 fietsers en de fietssnelweg tussen Leuven en Mechelen 294.796 fietsers.

Bronbericht:
http://velo-ravel.forumactif.org/t61p50-canal-bruxelles-charleroi-partie-flamande-hallelembeek-sint-pieters-leeuw-ev5-eurovelo-5-f20#14284

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8) - Page 2 Empty Re: kanaal Leuven-Dijle of de Leuvense vaart (F8)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum