Antivol électronique

Aller en bas

Antivol électronique Empty Antivol électronique

Message  joverwimp le Ven 3 Fév 2017 - 18:47

Au Pays-Bas la marque Sparta vend des vélos muni d'une connection internet permanente et un module gps, permettant à tout moment de localiser le vélo:

Binnenkort start een nieuwe service om gestolen elektrische fietsen op te sporen. Vanuit een speciale control room spoort een beveiligingsbedrijf fietsen die zijn voorzien van een chip op, en zorgt dat ze terugkomen bij de eigenaar.

In nieuwe dienst participeren verzekeraar a.s.r., fietsfabrikant Sparta en beveiligingsbedrijf BHD onder de naam FRIS, hetgeen staat voor Find, Recover & Insure Service. Ook lokale overheden op Voorne-Putten, de thuisbasis van FRIS, werken aan het project mee.

Sparta brengt 10.000 fietsen op de markt met een permanente internetverbinding en een gps-module, waardoor een gestolen fiets te traceren is. Op het moment dat de fiets wordt gestolen, kun je dat als eigenaar melden aan de control room van FRIS. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente spoort de fiets op en zorgt dat die terugkomt bij de rechtmatige eigenaar.

Verzekeraar a.s.r. / Europeesche Verzekeringen ontwikkelt een speciaal verzekeringsconcept voor e-bikes (maar ook voor andere goederen die gestolen kunnen worden) die zijn aangesloten op de FRIS-service. De dienst start binnenkort met een proef. Als die succesvol is wordt in 2017 gestart met een zelfde initiatief voor de bouw en logistiek. Het is de bedoeling dat de dienst op termijn deels wordt bekostigd met het geld dat vrijkomt uit de verminderde schadelast voor verzekeraars.
(www.elektrischefietsen.com/2017/speciale-control-room-traceert-gestolen-e-bikes)
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Antivol électronique Empty antidiefstalchip in Mechelen en Willebroek

Message  joverwimp le Sam 1 Avr 2017 - 9:44

Soms kiezen fietsers voor alternatieven als ze hun fiets niet veilig kunnen stallen. Fietsdiefstalpreventie is dus een belangrijk onderdeel van het fietsbeleid. Inwoners van Mechelen en Willebroek kunnen hun fiets sinds dit jaar extra beveiligen met een antidiefstalchip.

De zender wordt in het frame van de fiets geplaatst en stuurt een bluetooth-signaal uit. Op 60 plaatsen voorziet de politiezone ‘ontvangers’ die telkens registreren wanneer een zender voorbijkomt. Deze plaatsen zijn strategisch gekozen, verspreid over het grondgebied van de politiezone MEWI (Mechelen-Willebroek). Zo kan de politie na aangifte het fietsverkeer traceren en met behulp van camerabeelden op zoek gaan naar de dader. Elke zender wordt in een databank gekoppeld aan gegevens van de fiets, een foto van de fiets en de eigenaar. De zenders hebben ook een preventief effect. Doordat dieven niet kunnen nagaan welke fietsen al dan niet voorzien zijn van zenders, worden potentiële daders ontmoedigd. Nog dit voorjaar willen Mechelen en Willebroek het effect van de antidiefstalchip cijfermatig evalueren.

“Om al de zenders te kunnen aankopen is een Europese aanbesteding uitgeschreven”, zegt Roel Van den Bril, coördinator-diensthoofd Toezicht en Sociale Controle bij de Stad Mechelen. “De aanbesteding werd zo uitgeschreven dat ook andere gemeenten en politiezones de komende vier jaar via deze weg chips kunnen aankopen. Zo kan een uniform systeem uitgewerkt worden over België, zoals dat ook voor de ANPR-camera’s gebeurde.”

Antivol électronique Fietsc10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Antivol électronique Empty Re: Antidiefstalchip in Mechelen en Willebroek

Message  eeuwige reiziger le Sam 1 Avr 2017 - 14:48

joverwimp a écrit:Soms kiezen fietsers voor alternatieven als ze hun fiets niet veilig kunnen stallen. Fietsdiefstalpreventie is dus een belangrijk onderdeel van het fietsbeleid. Inwoners van Mechelen en Willebroek kunnen hun fiets sinds dit jaar extra beveiligen met een antidiefstalchip.

Dat lijkt een goed idee, maar ik heb er toch wat vragen bij. Hoe lang blijft zo'n zendertje werken? Hoe zit het met de privacy? En denken we ook nog eens na over de zoveelste stralingsbron in onze al stralingszieke maatschappij?

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Antivol électronique Empty bikeep

Message  joverwimp le Mer 6 Nov 2019 - 18:18

Un système de parking vélo efficient et ultra sécurisé:  https://bikeep.com
Installé au shopping centre de Woluwe: 
bx1.be/news/un-parking-de-velos-ultra-securise-installe-au-woluwe-shopping-center/?utm_source=Pro+Velo+ASBL&utm_campaign=01320202fb-NL_JANUARI_2018_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_ab3e65dcaf-01320202fb-133577059
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Antivol électronique Empty Re: Antivol électronique

Message  eeuwige reiziger le Mer 6 Nov 2019 - 19:26

joverwimp a écrit:Un système de parking vélo efficient et ultra sécurisé:  https://bikeep.com
Installé au shopping centre de Woluwe: 

Ça a l'air d'être un système très simple à utiliser! Reste à développer un moyen pour empêcher le vol de la selle.

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Antivol électronique Empty Re: Antivol électronique

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum