L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Aller en bas

L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  Admin le Jeu 16 Fév 2017 - 11:11

http://www.gva.be/cnt/bllst_02729916/video-ontbrekende-stuk-fietsostrade-antwerpen-gent-komt-er-aan

Ontbrekende stuk fietsostrade Antwerpen-Gent komt er aan

BEVEREN-WAAS / ZWIJNDRECHT -
 Nog even en het is zover. Dan wordt het ontbrekende stuk in de fietsostrade tussen Antwerpen en Gent weggewerkt. Een stuk van drie kilometer tussen Beveren en Zwijndrecht wordt dan aangelegd.


De fietsverbinding loopt voornamelijk langs de spoorlijn Antwerpen-Gent. Het project is één van de vele die Beveren dit jaar wil verwezenlijken voor de fietser. Zo wil het ook nog meer investeren in fietsstraten en bestaande fietspaden vernieuwen. De doortrekking van de fietsostrade moet één van de paradepaardjes worden.
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 559
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Gasdam - gemeentegrens [Beveren - Zwijndrecht]

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Mar 2017 - 15:53

BEVEREN/MELSELE
02/03/2017
Eén miljoen euro voor fietspad langs spoorlijn

De gemeenteraad heeft de lastvoorwaarden goedgekeurd voor de aanleg van een fietspad langs de spoorlijn 59 (Antwerpen-Gent) tussen de Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

Het werk omvat de aanleg van een nieuw betonnen fietspad, met een minimum breedte van 3 meter, over een lengte van 2,76 km. De spoorlijn wordt over de volledige lengte van het fietspad afgeschermd met een draadafsluiting. Op meerdere plaatsen langs het traject zijn rustpunten met groenaanplantingen voorzien. Voor een goede waterhuishouding zijn er ook rioleringswerken gepland op een aantal plaatsen. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.066.601 euro waarvan 612.169 euro gesubsidieerd wordt door de provincie en het Vlaams gewest. Het is de laatste fase van de fietssnelweg langs de spoorlijn op Bevers grondgebied. In 2009 werd het stuk tussen de Grote Heidestraat en de grens met Nieuwkerken aangelegd en in 2010 volgde het stuk tussen de Haasdonkbaan en de Consciencestraat. In 2012 volgde het fietspad langs de N70 tot de oversteek naar de Bosbeek. Intussen is ook Zwijndrecht bezig met een ontwerp voor de missing link tot Antwerpen. In de gemeenteraad vroeg Issam Benali (Groen-sp.a) of er rekening is gehouden met de geplande sluiting van een aantal spoorwegovergangen in de toekomst. Volgens schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) zullen er dan nog enkele kleinere ingrepen nodig zijn maar die zijn sowieso nog niet voor op korte termijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/een-miljoen-euro-voor-fietspad-langs-spoorlijn-a3094384/

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Heidestraat - Statiestraat [Zwijndrecht]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Avr 2017 - 7:48

Gemeente koopt huis voor aanleg fietspad
Het Laatste Nieuws/Waasland,
Di. 25 Apr. 2017, Pagina 18

De gemeente Zwijndrecht heeft een woning aangekocht voor de realisatie van het nieuwe spoorwegfietspad.

De fietsostrade is in buurgemeente Beveren al grotendeels gerealiseerd. De laatste fase is nu in uitvoering tot aan de gemeentegrens. In Zwijndrecht bestaat het fietspad uit twee fasen. Fase een is het deel tussen de Heidestraat en de Parmastraat in Beveren-Melsele. Bijna alle grondstroken werden hiervoor inmiddels aangekocht. Fase twee is het deel tussen de Heidestraat en de Statiestraat. Het grootste deel van dat traject (ongeveer 550 meter) is al eigendom van de gemeente na de grondoverdracht van de verkaveling Het Heiken. Er moeten echter ook nog wel enkele grondstroken aangekocht worden ter hoogte van de Heidestraat. Huisnummer twee staat momenteel leeg en staat te koop. Omdat het fietspad tot rakelings langs de achtergevel en de veranda gaat, zou dit de privacy en de woonkwaliteit niet ten goede komen. Door de aankoop van de woning kan nog eens een grondstrook met een lengte van bij benadering 57 meter aangekocht worden. De gemeente wil de woning na aankoop laten slopen en de resterende grond verkavelen. De gemeente kan daardoor een aanzienlijk deel van de aankoopprijs en afbraakkosten recupereren. Het gaat om een investering van 325.000 euro.

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  velo-ravel.net le Sam 12 Aoû 2017 - 17:40

http://www.goldiesradio.be/regionaal-nieuws/503-subsidies-voor-fietspad-langs-spoorlijn
BEVEREN. De provincie Oost-Vlaanderen heeft opnieuw subsidies toegekend voor de aanleg van fietspaden. Deze keer deelt Beveren in de prijzen voor een fiets langsheen de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

De provincie Oost-Vlaanderen moedigt het gebruik van de fiets aan en investeert daarom in fietspaden. Zo geeft het subsidies voor de aanleg van fietspaden in Erpe-Mere, Beveren, Nazareth en De Pinte. In Beveren wil de gemeente een fietspad aanleggen langs de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht in Beveren als derde fase van fietssnelweg F4.  Het gaat om een strook van 2,75 kilometer. Omdat het gaat om een fietssnelweg komt de provincie voorziet de Oost-Vlaamse deputatie een subsidie van 100 procent of in dit geval 849 933,77 euro. (mb)
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6125
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  eeuwige reiziger le Dim 19 Nov 2017 - 10:51

In Beveren wil de gemeente een fietspad aanleggen langs de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht in Beveren als derde fase van fietssnelweg F4.

Het traject staat vermeld in het Mobiliteitsplan van 2016, blz. 97-98 (kaart 5 & 6):

http://www.beveren.be/sites/default/files/Beleidsplan%20feb2016_def%20met%20actieprogr.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  eeuwige reiziger le Dim 31 Déc 2017 - 11:41

Nieuwe fietsverbinding langs spoorlijn
Gazet van Antwerpen/Waasland,
vrijdag 29 december 2017, blz. 16

De verdere aanleg van de fietsverbinding langs de spoorweg tussen Beveren en Zwijndrecht gaat op 29 januari van start. Het gaat om een verlicht fietspad van drie meter breed tussen de industriezone Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

“De fietserstunnel onder de Krijgsbaan ligt er al, en vanaf volgend jaar zal er ook door gefietst kunnen worden”, zegt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V). “In het ontwerp is er ook rekening gehouden met de geplande sluiting van de verschillen- de overwegen in Melsele. Onder andere in de Gentstraat, de Beekmolenstraat en de Pauwstraat ­komen er hoogstwaarschijnlijk fietstunnels, en die zullen naadloos aansluiten op het nieuwe fietspad.”

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Doortrekking?

Message  eeuwige reiziger le Jeu 29 Mar 2018 - 10:14

Eindelijk akkoord over nieuw fietspad, maar veel knelpunten blijven bestaan
Route gaat langs spoorlijn naar fietsbrug over E34
27/03/2018

BEVEREN-WAAS / BEVEREN - Een mobiele gemeenteraadscommissie: dat was nieuw voor de Beverse gemeenteraadsleden. Op vraag van Groen kwam er tijdens het weekend toch een fietstocht, langs voor fietsers belangrijke realisaties en knelpunten.

(...)

Het gemeenteraadslid kreeg zijn fietstocht, maar via een andere route dan hij hoopte. Die liep vaak langs fietspaden tussen de velden, terwijl er op zaterdagochtend ook weinig verkeer is. “Een goed nieuws-route, die weinig realistisch is”, klinkt de conclusie van Geert Noppe. Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) wees onverstoorbaar optimistisch op een aantal belangrijke realisaties en plannen. Zo zal de stationsomgeving van Melsele de komende jaren grondig wijzigen. “De aanleg van het fietspad langs de spoorlijn Gent-Antwerpen, dat aan het station van Melsele aansluit op andere fietsroutes, is al bezig. We hebben ook een akkoord met de provincie om dat fietspad door te trekken naar de nieuw aan te leggen fietsbrug over de E34, waarmee een missing link wordt gevuld. De Spoorweglaan zelf wordt heraangelegd. Nog dit jaar komt er een bevraging van de bewoners. De spooroverweg wordt gesloten voor gemotoriseerd verkeer”, weet Raf Van Roeyen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180326_03431007

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Werken grens Melsele - Heidestraat - station Zwijndrecht

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Avr 2018 - 11:15

Aanleg fietsverbinding tussen Antwerpen en Sint-Niklaas
31/03/2018

Het gemeentebestuur plant de aanleg van een fietspad naast de spoorlijn Antwerpen - Gent. Start van de werken is voorzien op maandag 16 april. Dit maakt deel uit van de bovenlokale fietsverbinding tussen Antwerpen en Sint-Niklaas, die overwegend de spoorwegverbinding volgt en aansluit bij het fietspadennetwerk dat BAM uitvoert.

Het project verloopt in verschillende fasen. De eerste fase is de aanleg van het stuk vanaf de grens met Melsele tot aan de spoorwegovergang aan de Heidestraat. Fase 2 gaat vanaf daar verder tot aan het station van Zwijndrecht.

Het deel van de fietsverbinding tussen de grens van Melsele tot aan de Heidestraat wordt uitgevoerd door aannemer Hertsens nv. De start van de werken is voorzien op maandag 16 april. De werken beginnen vanaf de Krijgsbaan richting Heidestraat. Daarna wordt het stuk tussen de grens met Melsele en de Krijgsbaan aangelegd. Het vernieuwde fietspad zal een breedte van 3 meter hebben.

De werken van de eerste fase zullen volledig voltooid zijn op 1 september 2018.

https://www.zwijndrecht.be/aanleg-fietsverbinding-tussen-antwerpen-en-sint-niklaas

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  jvanbouchaute le Lun 14 Mai 2018 - 20:39


jvanbouchaute

Messages : 2
Date d'inscription : 14/05/2018

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  velo-ravel.net le Lun 14 Mai 2018 - 20:51

Ik heb twee weken geleden Gent - Beveren gedaan maar ik was te moe, te lui om nog verder te gaan kijken hoe de situatie echt was verder dan Beveren. Maar aan het station was er niks te zien richting Zwijndrecht. Nu er is ook geen plaats denk ik om iets te bouwen.

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6125
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  jvanbouchaute le Mar 15 Mai 2018 - 8:33

Het nieuwe fietspad Beveren -Zwijndrecht start niet aan Beveren station zelf maar aan het einde van de Hendrik consciencestraat .

jvanbouchaute

Messages : 2
Date d'inscription : 14/05/2018

Revenir en haut Aller en bas

Verlichting

Message  eeuwige reiziger le Jeu 7 Juin 2018 - 16:26

Verlichting met detectie langs spoorwegfietspad
01 juni 2018

BEVEREN - Eandis heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor het plaatsen van verlichting langs het nieuw aan te leggen fietspad langs het spoor tussen de Gasdam en de grens met Zwijndrecht. De gemeenteraad keurde de offerte voor een klassieke verlichtingsinstallatie af en er werd beslist om een nieuwe offerte aan te vragen voor een verlichting met detectie. Die kost de gemeente 77.700 euro. Het ontwerp voorziet het plaatsen van 67 nieuwe verlichtingspalen met detectie en een licht-punthoogte van 5 meter, uitgerust met een ledarmatuur. Elke paal zal voorzien worden van een sensor die de verlichting enkel bij detectie op vol vermogen zal laten branden. Standaard zullen de armaturen op 20% gedimd staan.

https://www.hln.be/regio/beveren/verlichting-met-detectie-langs-spoorwegfietspad~afb14a1a/

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Beveren - Zwijndrecht

Message  eeuwige reiziger le Ven 15 Juin 2018 - 6:55

Fietssnelweg langs spoorlijn tegen september
VIER SPOORWEGOVERGANGEN VERVANGEN DOOR BRUG EN TUNNELS
15 juni 2018BEVEREN - Tegen september zal de fietssnelweg langs de spoorlijn tussen het station van Beveren en dat van Melsele klaar zijn. Infrabel begint tegelijk met de gefaseerde sluiting van alle spoorwegovergangen. Die van de Gentstraat gaat nog dit jaar dicht.

Binnenkort zal men langs één recht traject kunnen fietsen vanaf Sint-Niklaas tot Antwerpen. De gemeente Beveren is begonnen met het wegwerken van de laatste missing link tussen het station van Beveren en de grens met Zwijndrecht. Die buurgemeente is intussen ook ver gevorderd om ook op haar grondgebied de fietssnelweg door te trekken tot Antwerpen.

”Als de werken geen vertraging oplopen, zullen de eerste fietsers al na het bouwverlof van deze route gebruik kunnen maken”, zegt schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V). “We weten al langer dat de fiets één van de vervoersmiddelen van de toekomst is, ook voor langere afstanden. Met de werken aan de Oosterweelverbinding zullen steeds meer mensen kiezen voor bijvoorbeeld de elektrische fiets of een speedbike.”

1.135.000 euro
Het nieuw stuk fietssnelweg zal drie meter breed zijn en krijgt een dimbare ledverlichting. Dit wil zeggen dat de openbare verlichting standaard op 20 procent zal branden en pas 100 procent als er een fietser of wandelaar passeert. In totaal kost dit stuk van de fietssnelweg 1.135.000 euro.

Infrabel gaat tegelijk heel wat infrastructuurmaatregelen nemen. Zij wil op termijn alle gelijkgrondse spoorwegovergangen te sluiten. “Dit is ook positief voor de gebruikers van de fietssnelweg”, zegt woordvoerster Charlotte Verbeke. “Hoe minder conflictpunten op de route en kruisende wegen, hoe veiliger de fietssnelweg wordt. Ook lopen de wachttijden aan de spooroverwegen steeds langer op. De spoorlijn tussen Gent en Antwerpen is één van de drukste van het land. Dagelijks passeren hier maar liefst 240 treinen.”

Eerste sluiting in Gentstraat
Op korte termijn zal de overweg in de Gentstraat als eerste dichtgaan en dat is al dit najaar. “Zodra de fietssnelweg klaar is, gaan we deze overweg herinrichten zodat enkel fietsers en wandelaars nog kunnen oversteken”, legt Verbeke uit. “Een tijdelijke ingreep want we plannen hier op termijn een fietstunnel. De overweg in de Appelstraat zal vernieuwd en verbreed worden, omdat die tijdelijk meer verkeer zal moeten verwerken.”

Tussen 2020 en 2021 wordt een nieuwe parallelweg aangelegd tussen de overwegen van de Appelstraat en Beekmolenstraat. Dan zal ook de overweg van de Beekmolenstraat enkel nog toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.

In een laatste fase wordt er een nieuwe brug aangelegd voor alle verkeer tussen de Appelstraat en Beekmolenstraat. Op dat moment zal ook de overweg in de Appelstraat en die van de Paauwstraat definitief worden afgesloten. In de Pauwstraat en Beekmolenstraat komt een fietstunnel in de plaats.

https://www.hln.be/regio/beveren/fietssnelweg-langs-spoorlijn-tegen-september~a008ddc3/Metamorfose langs de spoorweg met fietssnelweg en sluiten overwegen
“Fietssnelweg Melsele na bouwverlof in gebruik”
15/06/2018BEVEREN-WAAS / MELSELE - Met het wegwerken van de Melseelse missing link op de fietssnelweg Gent-Antwerpen ondergaat de directe omgeving een complete metamorfose. Want de bestaande spoorwegovergangen worden stapsgewijs vervangen door veiliger alternatieven.

(...)


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180614_03563391

eeuwige reiziger

Messages : 2756
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  BDP le Dim 8 Juil 2018 - 21:42

Zaterdag jongstleden eens van sporthal Zwijndrecht tot aan station Beveren gereden. Sommige stukken al geasfalteerd (Zwijndrecht) andere (Melsele) nog niet. Verlichting nog nergens aanwezig
Zal de moeite zijn als alles af is.
In omgekeerde richting vertrekken in de Gasdam te Beveren ( klein stukje verder voorbij station Beveren) en dan in rechte lijn tot in Zwijndrecht.

Dernière édition par BDP le Dim 8 Juil 2018 - 23:14, édité 1 fois

BDP

Messages : 2
Date d'inscription : 08/07/2018

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  BDP le Dim 8 Juil 2018 - 21:55BDP

Messages : 2
Date d'inscription : 08/07/2018

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum