L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Aller en bas

L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  Admin le Jeu 16 Fév 2017 - 11:11

http://www.gva.be/cnt/bllst_02729916/video-ontbrekende-stuk-fietsostrade-antwerpen-gent-komt-er-aan

Ontbrekende stuk fietsostrade Antwerpen-Gent komt er aan

BEVEREN-WAAS / ZWIJNDRECHT -
 Nog even en het is zover. Dan wordt het ontbrekende stuk in de fietsostrade tussen Antwerpen en Gent weggewerkt. Een stuk van drie kilometer tussen Beveren en Zwijndrecht wordt dan aangelegd.


De fietsverbinding loopt voornamelijk langs de spoorlijn Antwerpen-Gent. Het project is één van de vele die Beveren dit jaar wil verwezenlijken voor de fietser. Zo wil het ook nog meer investeren in fietsstraten en bestaande fietspaden vernieuwen. De doortrekking van de fietsostrade moet één van de paradepaardjes worden.
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 530
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Gasdam - gemeentegrens [Beveren - Zwijndrecht]

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Mar 2017 - 15:53

BEVEREN/MELSELE
02/03/2017
Eén miljoen euro voor fietspad langs spoorlijn

De gemeenteraad heeft de lastvoorwaarden goedgekeurd voor de aanleg van een fietspad langs de spoorlijn 59 (Antwerpen-Gent) tussen de Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

Het werk omvat de aanleg van een nieuw betonnen fietspad, met een minimum breedte van 3 meter, over een lengte van 2,76 km. De spoorlijn wordt over de volledige lengte van het fietspad afgeschermd met een draadafsluiting. Op meerdere plaatsen langs het traject zijn rustpunten met groenaanplantingen voorzien. Voor een goede waterhuishouding zijn er ook rioleringswerken gepland op een aantal plaatsen. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.066.601 euro waarvan 612.169 euro gesubsidieerd wordt door de provincie en het Vlaams gewest. Het is de laatste fase van de fietssnelweg langs de spoorlijn op Bevers grondgebied. In 2009 werd het stuk tussen de Grote Heidestraat en de grens met Nieuwkerken aangelegd en in 2010 volgde het stuk tussen de Haasdonkbaan en de Consciencestraat. In 2012 volgde het fietspad langs de N70 tot de oversteek naar de Bosbeek. Intussen is ook Zwijndrecht bezig met een ontwerp voor de missing link tot Antwerpen. In de gemeenteraad vroeg Issam Benali (Groen-sp.a) of er rekening is gehouden met de geplande sluiting van een aantal spoorwegovergangen in de toekomst. Volgens schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) zullen er dan nog enkele kleinere ingrepen nodig zijn maar die zijn sowieso nog niet voor op korte termijn.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/een-miljoen-euro-voor-fietspad-langs-spoorlijn-a3094384/

eeuwige reiziger

Messages : 2533
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Heidestraat - Statiestraat [Zwijndrecht]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Avr 2017 - 7:48

Gemeente koopt huis voor aanleg fietspad
Het Laatste Nieuws/Waasland,
Di. 25 Apr. 2017, Pagina 18

De gemeente Zwijndrecht heeft een woning aangekocht voor de realisatie van het nieuwe spoorwegfietspad.

De fietsostrade is in buurgemeente Beveren al grotendeels gerealiseerd. De laatste fase is nu in uitvoering tot aan de gemeentegrens. In Zwijndrecht bestaat het fietspad uit twee fasen. Fase een is het deel tussen de Heidestraat en de Parmastraat in Beveren-Melsele. Bijna alle grondstroken werden hiervoor inmiddels aangekocht. Fase twee is het deel tussen de Heidestraat en de Statiestraat. Het grootste deel van dat traject (ongeveer 550 meter) is al eigendom van de gemeente na de grondoverdracht van de verkaveling Het Heiken. Er moeten echter ook nog wel enkele grondstroken aangekocht worden ter hoogte van de Heidestraat. Huisnummer twee staat momenteel leeg en staat te koop. Omdat het fietspad tot rakelings langs de achtergevel en de veranda gaat, zou dit de privacy en de woonkwaliteit niet ten goede komen. Door de aankoop van de woning kan nog eens een grondstrook met een lengte van bij benadering 57 meter aangekocht worden. De gemeente wil de woning na aankoop laten slopen en de resterende grond verkavelen. De gemeente kan daardoor een aanzienlijk deel van de aankoopprijs en afbraakkosten recupereren. Het gaat om een investering van 325.000 euro.

eeuwige reiziger

Messages : 2533
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  velo-ravel.net le Sam 12 Aoû 2017 - 17:40

http://www.goldiesradio.be/regionaal-nieuws/503-subsidies-voor-fietspad-langs-spoorlijn
BEVEREN. De provincie Oost-Vlaanderen heeft opnieuw subsidies toegekend voor de aanleg van fietspaden. Deze keer deelt Beveren in de prijzen voor een fiets langsheen de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

De provincie Oost-Vlaanderen moedigt het gebruik van de fiets aan en investeert daarom in fietspaden. Zo geeft het subsidies voor de aanleg van fietspaden in Erpe-Mere, Beveren, Nazareth en De Pinte. In Beveren wil de gemeente een fietspad aanleggen langs de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht in Beveren als derde fase van fietssnelweg F4.  Het gaat om een strook van 2,75 kilometer. Omdat het gaat om een fietssnelweg komt de provincie voorziet de Oost-Vlaamse deputatie een subsidie van 100 procent of in dit geval 849 933,77 euro. (mb)
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5811
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  eeuwige reiziger le Dim 19 Nov 2017 - 10:51

In Beveren wil de gemeente een fietspad aanleggen langs de spoorlijn L59 tussen Gasdam en de grens met Zwijndrecht in Beveren als derde fase van fietssnelweg F4.

Het traject staat vermeld in het Mobiliteitsplan van 2016, blz. 97-98 (kaart 5 & 6):

http://www.beveren.be/sites/default/files/Beleidsplan%20feb2016_def%20met%20actieprogr.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2533
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Subsidies voor fietspad langs spoorlijn

Message  eeuwige reiziger le Dim 31 Déc 2017 - 11:41

Nieuwe fietsverbinding langs spoorlijn
Gazet van Antwerpen/Waasland,
vrijdag 29 december 2017, blz. 16

De verdere aanleg van de fietsverbinding langs de spoorweg tussen Beveren en Zwijndrecht gaat op 29 januari van start. Het gaat om een verlicht fietspad van drie meter breed tussen de industriezone Gasdam en de grens met Zwijndrecht.

“De fietserstunnel onder de Krijgsbaan ligt er al, en vanaf volgend jaar zal er ook door gefietst kunnen worden”, zegt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V). “In het ontwerp is er ook rekening gehouden met de geplande sluiting van de verschillen- de overwegen in Melsele. Onder andere in de Gentstraat, de Beekmolenstraat en de Pauwstraat ­komen er hoogstwaarschijnlijk fietstunnels, en die zullen naadloos aansluiten op het nieuwe fietspad.”

eeuwige reiziger

Messages : 2533
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L059 05 Beveren - Zwijndrecht (langs de lijn L59 - Fietssnelweg F4)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum