F028 Brussel-Boom (fietssnelweg F28 langs A12)

Aller en bas

F028 Brussel-Boom (fietssnelweg F28 langs A12)

Message  joverwimp le Mar 21 Fév 2017 - 9:07

De Vlaamse Regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de nieuwe sneltramlijn tussen Willebroek en Brussel-Noord voorlopig vastgesteld.
Het GRUP creëert ook ruimte voor de aanleg van een fietssnelweg op een deel van het tracé.
avatar
joverwimp

Messages : 1954
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Openbaar onderzoek GRUP

Message  eeuwige reiziger le Dim 2 Avr 2017 - 16:50

joverwimp a écrit:LONDERZEEL/MEISE
30/03/2017
Openbaar onderzoek voor sneltram van startDe Vlaamse Regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de nieuwe sneltramlijn tussen Willebroek en Brussel-Noord voorlopig vastgesteld. Het GRUP creëert ook ruimte voor de aanleg van een fietssnelweg op een deel van het tracé.

Het openbaar onderzoek rond het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor de nieuwe sneltramlijn naast de A12 Willebroek-Brussel gaat morgen van start. Nog tot 29 mei liggen de plannen ter inzage in de zes betrokken gemeenten langs het tracé: Willebroek, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Wemmel en Grimbergen.

Om omwonenden en betrokkenen zo goed mogelijk te informeren, organiseert De Lijn samen met het studiebureau en Ruimte Vlaanderen ook twee infomomenten. Het eerste vindt plaats op 2 mei in Londerzeel, het tweede op 8 mei in Meise. Ook op de website van het Departement Omgeving kunnen mensen het GRUP bekijken. "Ons doel is om zo snel mogelijk duidelijkheid en zekerheid te creëren voor de bewoners, zeker die mensen die te maken krijgen met de verkoop van hun eigendom", zegt directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy. "Tijdens de infomomenten zullen we daarom bijzondere aandacht besteden aan al de vragen over de procedure voor de verkoop van eigendommen." Als het openbaar onderzoek en de verwerking van de opmerkingen volgens plan verlopen, kan de Vlaamse Regering het GRUP definitief vaststellen voor het einde van het jaar.

De sneltram zal naast de A12 van Willebroek naar Brussel-Noord rijden. De sporen komen zo dicht mogelijk tegen de autoweg aan. Tussen Willebroek en Londerzeel is dat aan de oostkant, tussen Londerzeel en Brussel aan de westkant. In Brussel sluit de sneltram aan op het tramnetwerk van de MIVB. In het GRUP is ook ruimte voorzien voor de aanleg van een fietssnelweg op een deel van het tracé. In Londerzeel en Meise voorziet het GRUP de mogelijkheid voor nieuwe en veilige op- en afrittencomplexen voor de A12. Tot slot zullen de te verdwijnen bomen elders ruimschoots gecompenseerd worden met nieuw bos.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-londerzeel/openbaar-onderzoek-voor-sneltram-van-start-a3117577/

GRUP:
https://www.ruimtevlaanderen.be/NL/Diensten/GRUPS/GRUPS-Detail/rid/RUP_02000_212_00453_00001

eeuwige reiziger

Messages : 2691
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Infoavond [Meise]

Message  eeuwige reiziger le Sam 16 Déc 2017 - 19:03

Infosessie fietssnelweg
14 december 2017

MEISE - De Vlaamse regering investeert in een volwaardige fietssnelweg in Meise naast de A12 op de Strombeek-Beverselaan. Op dinsdag 19 december vindt van 19 tot 22 uur een infosessie plaats in de raadszaal van het administratief centrum. Projectleider De Werkvennootschap zal er samen met de gemeente Meise tekst en uitleg geven over het project.

Tijdens deze infosessie kan je ook de plannen inkijken en krijg je alle nodige informatie.

https://www.hln.be/regio/meise/infosessie-fietssnelweg~a56abd62/

eeuwige reiziger

Messages : 2691
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F028 Brussel-Boom (fietssnelweg F28 langs A12)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum