fietssnelwegen West-Vlaanderen

Aller en bas

fietssnelwegen West-Vlaanderen

Message  eeuwige reiziger le Ven 19 Mai 2017 - 15:21

OOSTENDE
17/05/2017
ER KOMEN 200 STALLINGEN, HANGARS EN FIETSPADEN BIJ
Stad wil meer aandacht geven aan fietsers

De stad Oostende wil de komende jaren extra inzetten op de fiets en investeert daarom in verschillende facetten. Alle maatregelen werden samengevat in een fietsnota. Zo komen er 200 extra fietsenstallingen op het openbaar domein, maar ook nieuwe fietspaden en maatregelen tegen fietsdiefstallen.

Fietsen wordt steeds belangrijker, ook in Oostende. Uit de enquête 'Kom uit je schelp' en de Stadsmonitor kon de stad enkele conclusies trekken voor de opmaak van een fietsnota. Zo vond 31 procent van de respondenten dat er onvoldoende fietsenstallingen zijn in Oostende. 43 procent vindt het dan weer onaangenaam fietsen op de grote verkeersassen. Ook de criminaliteitscijfers tonen een stijging in het aantal fietsdiefstallen met een totaal van 694 aangiftes in 2016. De stad heeft daarom de verschillende actiepunten op vlak van fietsen gebundeld in een fietsnota. "Het is onze ambitie om het privatief gemotoriseerd verkeer van 50 naar 40 procent te brengen. Er zijn daarom nieuwe fietspaden gepland waardoor we een volledig fietsnetwerk kunnen realiseren.

(...)

Op middenlange termijn komen er ook fietssnelwegen richting Brugge, Torhout en Knokke-Heist. Om de bestaande fietspaden te verbeteren wordt er samen met Fietseling een audit doorgevoerd van 100 km fietspad. Dit kost de stad 7500 euro", licht burgemeester Johan Vande Lanotte toe.

(...)


http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-oostende/stad-wil-meer-aandacht-geven-aan-fietsers-a3159574/

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum