L161 Brussel-Namur

Aller en bas

L161 Brussel-Namur

Message  joverwimp le Mer 25 Oct 2017 - 11:25

Langs de treinsporen tussen de stations Luxemburg en Mouterij komt een 450 meter lange promenade.(www.bruzz.be/nl/actua/elsene-krijgt-spoorbermpromenade)
Kaart: https://plus.google.com/share?url=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fmaps%2Fd%2Fviewer%3Fmid%3D1rSqfTEHbhlMgnDVE9DrJPUzUlEw%26usp%3Dsharing
Voetgangers en fietsers krijgen zo een autovrije shortcut tussen de Graystraat en de buurt van het Europees parlement.

Beliris, het federaal fonds voor Brussel, is afgelopen zomer begonnen met de aanleg van het voet- en fietspad op de groene spoorberm tussen de Waversesteenweg en de Scepterstraat. Binnenkort beginnen de werkzaamheden om de promenade verder door te trekken tot de Graystraat.
Het eerste deel zou eind volgend jaar klaar moeten zijn. De rest volgt in 2020. In totaal gaat het om een investering van 2,5 miljoen euro in het kader van een wijkcontract.

Samen met de geplande lift naar de Kroonlaan moet de verbinding langs de sporen de Graystraat beter ontsluiten. Die vlakke straat volgt de oude Maalbeekvallei en verbindt het Flageyplein met de buurt van het Jourdanplein en het Leopoldpark.

De toegang tot de promenade aan de Viaductstraat ter hoogte van het Viaductpark:Viaductstraat (andere zijde)

avatar
joverwimp

Messages : 2192
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: L161 Brussel-Namur

Message  joverwimp le Ven 28 Sep 2018 - 11:25

Langs de talud van spoorlijn 161 legt Beliris een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding aan van de Graystraat langs de Scepterstraat, het Viaductpark, en de Waversesteenweg naar de esplanade van het Europese Parlement. Dit project kadert in het wijkcontract Scepter. Na de voorbereidende werken in juni 2018 gaat de bouw nu werkelijk van start.

De verbinding bestaat uit twee delen. Het eerste deel van het traject loopt langs de oostelijke berm van spoorlijn 161, om aan de Scepterbrug over te steken naar de westelijke berm. De spoorwegbermen krijgen dankzij dit project een nieuwe invulling dat zowel functioneel als esthetisch verantwoord is.

De nieuwe verbinding, die bewoners en voorbijgangers in de wijk een nieuwe route doorheen de stad biedt, zal bestaan uit verschillende structuren: paden, wegen en bruggen. Toch zal er een duidelijke samenhang zijn dankzij het terugkeren van bepaalde materialen en stadsmeubilair langsheen het traject. Aan kruispunten zullen hekken de toegangen markeren en de mogelijkheid bieden de zone te beveiligen. Tot slot wordt er ook een nieuwe stadverlichting voorzien langs het pad.

www.beliris.be/nl/projecten/waver-viaduct.html
avatar
joverwimp

Messages : 2192
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum