Rond-point réservé aux cyclistes

Aller en bas

Rond-point réservé aux cyclistes Empty Rond-point réservé aux cyclistes

Message  eeuwige reiziger le Ven 5 Jan 2018 - 23:05

Groningen neemt opvallende fietsrotonde in gebruik
30-12-2017

Rond-point réservé aux cyclistes Nieuwe_fietsrotonde_Wilhelminakade_-_Prinsesseweg_660x220

De nieuwe opvallende fietsrotonde op de kruising van Wilhelminakade en Prinsesseweg in Groningen kreeg de voorkeur boven een shared space oplossing. Het is de eerste fietsrotonde in Noord-Nederland, die alleen toegankelijk is voor fietsers.

In het afgelopen jaren zijn vele varianten voor de herinrichting van het kruispunt Wilhelminakade/Prinsesseweg in Groningen onderzocht. Dat kruispunt werd door weggebruikers en omwonenden als onoverzichtelijk en onveilig ervaren. Er komen verschillende verkeersstromen samen via verschillende wegprofielen. En bovendien ligt een fietsroute op het Jaagpad dat over de kruising loopt.

De keus ging tussen een shared space oplossing of een fietsrotonde. Groningen koos voor het laatste. De fietsrotonde is, aldus de ontwerpers, als het ware bovenop de kruising voor gemotoriseerd verkeer gelegd.

Het is waarschijnlijk de eerste fietsrotonde van dit type, in ieder geval in Nood Nederland. In Zwolle is in 2013 een fietsrotonde gerealiseerd als oplossing voor de kruising van een hoofdfietsroute met een hoofdautoroute. De fietsrotonde is daar gebouwd op een weg waar auto’s alleen rechtdoor kunnen rijden, zodat fietsers makkelijker kunnen oversteken.

http://www.fietsberaad.nl/index.cfm?section=nieuws&lang=nl&mode=detail&newsYear=2017&repository=Groningen+neemt+opvallende+fietsrotonde+in+gebruik

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum