L367 [Kieldrecht - Doel]

Aller en bas

L367 [Kieldrecht - Doel] Empty L367 [Kieldrecht - Doel]

Message  eeuwige reiziger le Dim 8 Avr 2018 - 10:40

Nieuwe fietspaden naar haven en polder
06 april 2018

De gemeenteraad heeft een princiepsbeslissing genomen om twee nieuwe fietspaden aan te leggen in Kieldrecht, één richting Prosperpolder en één richting Doel en havengebied.

In het gemeentelijk mobiliteitsplan zijn deze twee fietsroutes geselecteerd ten noorden en ten oosten van Kieldrecht. Eén fietspad maakt deel uit van de LAF (Lange Afstands Fietsroute) en het andere maakt deel uit van het BFF (Bovenlokale Functionele Fietsroute). Het eerste deel van de beide routes loopt gelijk: het gedeelte Nieuw-Arenbergstraat tot de Muggenhoek.

Vanaf daar splitsen de routes. Het LAF-fietspad gaat verder via de Muggenhoek en de Petrusstraat naar Prosperpolder. Het BFF-fietspad volgt verder de Nieuw-Arenbergstraat en de Dreefstraat, richting haven. Dit fietspad kan van de mogelijkheid gebruikmaken om aangelegd te worden op de nog aanwezige verlaten bedding van de oude tramlijn tussen Kieldrecht en Doel. Voor het opmaken van een lastenboek moet er wel eerst een ontwerper aangesteld worden. Die zal ook instaan voor het opmaken van de subsidiedossiers. Voor het opmaken van een ontwerp is een budget voorzien van 174.043 euro.

https://www.hln.be/regio/beveren/nieuwe-fietspaden-naar-haven-en-polder~a0ff9f6d/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Tramlijn_367_(NMVB)/Oost-Vlaanderen


eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L367 [Kieldrecht - Doel] Empty Re: L367 [Kieldrecht - Doel]

Message  velo-ravel.net le Lun 9 Avr 2018 - 9:50

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L367 [Kieldrecht - Doel] Empty Re: L367 [Kieldrecht - Doel]

Message  eeuwige reiziger le Lun 9 Avr 2018 - 14:16

velo-ravel.net a écrit:LAF is dit verschillend dan LF ?

Ja, de LAF's behoren tot het functioneel fietsnetwerk en vallen onder het beheer van de provincie Oost-Vlaanderen. De LF's niet.

De provincie Oost-Vlaanderen wordt doorkruist door rivieren en kanalen, (oude-) spoor- en trambeddingen. Het provinciebestuur selecteerde langsheen deze assen een netwerk van Lange AfstandsFietspaden (LAF).

Uit deze selectie Lange Astandsfietspaden werden hoofdroutes geselecteerd, de zogenaamde fietssnelwegen. Aan deze prioritaire assen worden hoge comforteisen gesteld om Oost-Vlaamse steden en economische knooppunten te verbinden voor de functionele fietsers.

http://oud.oost-vlaanderen.be/public/wonen_milieu/mobiliteit/fietsen/lange_afstand/index.cfmik vermoed dat het over dit gaat.

Geen idee, al heb ik eerder de indruk dat hier gewoon gaat om een veldweg naast de dijk. Volgens de beschrijving in Wikipedia lag het tramspoor in die omgeving trouwens in de Westzeestraat.

In het mobiliteitsplan van de gemeente Beveren is er echter wel een fietspad voorzien op de plaats die je aanduidt. In Kieldrecht wordt dan de brug geslagen met het al aangelegde fietspad op de Koningsdijk.

https://www.beveren.be/product/mobiliteitsplan

http://velo-ravel.forumactif.org/t573-koningsdijk

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L367 [Kieldrecht - Doel] Empty Re: L367 [Kieldrecht - Doel]

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum