Forum lie au site www.velo-ravel.net
Vous souhaitez réagir à ce message ? Créez un compte en quelques clics ou connectez-vous pour continuer.

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

4 participants

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Mer 23 Mar 2011 - 18:35


carte


Serait praticable :
Entre les points Bleus : Béton
Entre les points verts : Tarmac

Entre les deux prévus pour fin 2012 (A vérifier)


Dernière édition par velo-ravel.net le Jeu 1 Nov 2018 - 9:17, édité 1 fois
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  eeuwige reiziger Dim 24 Juil 2011 - 0:19

En août l'an dernier, j'esperais passer par cette 'Stroroute' pour aller de Roeselare à Passendale. Malheureusement, j'ai dû constater que c'était impossible avec mon vélo couché. Ca semblait plûtot à la brousse Congolaise qu'une voie praticable avec une bicyclette. Je continuais mon chemin donc par les rues locales et je ne retrouvait la ligne qu'à Passendale où on avait aménagé un tout petit bout du traject en asfalt. De Passendale à Zonnebeke (entre points-noeuds 36-30-31).

Plus tard, j'ai appris que la voie délaissée (la plus grande partie du ligne 64) est utilisée depuis fort longtemps par en outre des cyclistes VTT et des cavaliers. Ce sont d'ailleurs ces derniers qui ont protesté véhement et même d'une manière agressive contre les plans de la province de la Flandre Occidentale de convertir cette ligne en piste cyclable.

Heureusement en vain! Si tout va bien, les travaux débuteront cette année encore, plus exactement dans les mois après les grandes vacances, et on espère terminer le tout en 2014. La piste cyclable sera en béton.

http://www.hildecrevits.be/nieuw/04pers/persbDetail.php?id=616

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty L64 (Stroroute)

Message  joverwimp Jeu 29 Sep 2011 - 10:00

De oude lijn (http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_64) is tussen Roeselare en Zonnebeke een smal en hobbelig pad van 10 cm tussen het gras. L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) L64_mo10
Nu zijn betonneringswerken aan de gang vanaf R32 tot Roeselaarsestraat.
L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) L64_ro10
Volgend jaar volgt de tweede fase van de Roeselaarsestraat tot aan de Stationsstraat in Moorslede; en de derde fase van de Stationsstraat tot aan de Passendalestraat (N303) in Zonnebeke.
Verder is er asfalt tot het station van Zonnebeke (Langemarkstraat) en nog 500m parallel aan de weg tot de Briekestraat.
Daarna is de lijn 64 opgenomen in de N37 tot Ieper.
[img][/img]
joverwimp
joverwimp

Messages : 3434
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 79
Localisation : Asse

https://www.routeyou.com/nl/group/view/8092/recreatief-fietsen-i

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  eeuwige reiziger Dim 8 Jan 2012 - 1:40

joverwimp a écrit:
Volgend jaar volgt de tweede fase van de Roeselaarsestraat tot aan de Stationsstraat in Moorslede; en de derde fase van de Stationsstraat tot aan de Passendalestraat (N303) in Zonnebeke.

Et voilà, malgré la crise et l'intention d'économiser, les fonds nécessaires pour ce renvoullement sont arrivé!

Ruim 147.000 euro voor aanleg fietswegen op oude spoorlijn Roeselare-Ieper

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits investeert 147.564 euro in de aanleg van een nieuwe fietsweg op de oude spoorlijn Roeselare-Ieper. Concreet gaat het om werken in Roeselare en Moorslede. De verbinding is belangrijk voor zowel het woon-werk-, woon-school- als het recreatieve fietsverkeer.

De spoorlijn 64 Roeselare-Ieper werd in gebruik genomen in 1868. Ze diende vooral voor het vervoer van landbouwproducten naar de markten. De passagiers waren voornamelijk landbouwarbeiders en daarom kreeg de trein al snel de naam ‘Kloefetrein’ mee. Tijdens de Eerste Wereldoorlog speelde spoorlijn 64 een strategische rol in de aanvoer van troepen vanuit Ieper en Poperinge.
In 2009 verkocht de NMBS-holding de spoorwegbedding aan de provincie West-Vlaanderen. Die wil de Stroroute tegen 2014 inrichten tot een functioneel- en recreatief fietspad.

Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits financiert het project nu vanuit het Fietsfonds mee voor een bedrag van 147.564 euro. Concreet gaat het om werken vanaf de Hazegoedweg in Roeselare en aansluitend tot de Roeselaarsestraat op het grondgebied Moorslede.

In de eerste plaats zijn scholieren een belangrijke doelgroep voor deze fietsverbinding. Jongeren uit Moorslede en Passendale lopen meestal school in middelbare scholen in Roeselare en Ieper. Maar ook in het kader van het woon-werk verkeer is dit een interessante verbinding. Vanuit Moorslede trekken dagelijks ongeveer 1000 mensen naar Roeselare, vanuit Zonnebeke zijn er dat 500. De nieuwe verbinding zal ongetwijfeld het woon-werkverkeer met de fiets verhogen.

Ook recreatief heeft de nieuwe verbinding een groot potentieel, want het is een interessante verbinding tussen Roeselare en de Frontstreek.

De fietsweg zal 2,5 meter breed zijn en in comfortabele betonverharding worden aangelegd. Er wordt in een volgende fase parallel een extra onverharde zone van 2 meter breed gepland voor wandelaars, ruiters en mountainbikers. Het provinciebestuur plant de werken voor het najaar 2011.

Gedeputeerde Guido Decorte : “De Stroroute is één van onze negen provinciale groene assen. Met de provincie zijn wij volop bezig met de herinrichting en de randbeplanting van deze route. De route, die loopt van Roeselare tot Zonnebeke, is een kleine tien kilometer lang. Voor de eerste twee kilometer kan er gebruikt gemaakt worden van het Fietsfond. De rest van de route wordt heel binnenkort opnieuw heringericht met middelen van de provincie. Van een goede samenwerking gesproken!”

Vlaams minister Hilde Crevits : “De fietspaden op oude spoorlijnen worden gretig gebruikt. Fietsers rijden er graag omdat die fietsverbindingen comfortabel en veilig zijn. De realisatie van de fietsweg op de oude spoorlijn 64 Roeselare-Ieper is goed voor jong en oud, voor alle fietsers. In het kader van de viering van 100 jaar Eerste Wereldoorlog van 2014 tot 2018 gaat het bovendien om een belangrijke toeristische realisatie.”

Persinfo:
Katrien Rosseel
Persadviseur Vlaams minister Hilde Crevits

Gepubliceerd op 2 mei 2011

http://www.ministerhildecrevits.be/nlapps/docs/default.asp?id=194

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Inauguration [Roulers - Moorslede]

Message  eeuwige reiziger Jeu 6 Sep 2012 - 1:25

Vernieuwde Stroroute en Vierkavenbos feestelijk geopend
zondag 03 juni 2012

Moorslede - Onder een stralend zonnetje vond op zaterdag 2 juni de officiële opening plaats van het eerste deel van de vernieuwde Stroroute. Tegelijk werd ook het nieuw aangeplante Vierkavenbos langs deze oude spoorlijn voor het publiek opengesteld.


L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) 4000110364709

De Stroroute, de voormalige spoorlijn 64 van Roeselare naar Ieper, kreeg onder impuls van het provinciebestuur een heuse opknapbeurt. Het eerste deel vanaf de Ring van Roeselare tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede is nu heringericht voor fietsers, wandelaar en ruiters. Via de nieuwe route geraak je vlot van Roeselare naar het jonge domeinbos de Vierkaven in Moorslede. Tien jaar na de eerste aanplantingen is het domein intussen uitgegroeid tot een belangrijke groenpool van 18 hectare groot. Vanaf juni stelt het Agentschap voor Natuur en Bos het domein open voor het publiek.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/algemeen/vernieuwde-stroroute-en-vierkavenbos-feestelijk-geopend/article-4000110364728.htm#



Présentation lors de l'inauguration de la Stroroute:

http://www.west-vlaanderen.be/kwaliteit/Leefomgeving/mobiliteit/fietsroutes/Documents/120604presentatie_stroroute.pdf



OOK RUITERS VINDEN HIER VOLDOENDE RUIMTE
Stroroute en Vierkavenbos zijn open voor iedereen
DINSDAG 05 JUNI 2012

MOORSLEDE - De Stroroute en domeinbos de Vierkaven zijn twee nieuwe troeven voor wandelaars en fietsers, maar ook ruiters. Nochtans stonden die aanvankelijk niet te springen voor de heraanleg van de Stroroute.
De Stroroute, de voormalige spoorlijn64 van Roeselare naar Ieper, is onherkenbaar. Tot voor enkele jaren was de oude spoorlijn een strook gras en aarde waar wandelaars, mountainbikers en ruiters zich konden uitleven. Zaterdag werd de vernieuwde route geopend. Het oude pad is nu een zogenaamde functionele fietsroute. Goed voor recreanten, maar ook voor scholieren en pendelaars die elke dag fietsen tussen Moorslede en Roeselare. Aan alle kruispunten staan opvallende roodwitte mijlpalen en er zijn rustbanken. De fietsroute wordt verlicht met armaturen op zonne-energie.

Meer ruimte voor ruiters

Bij de opmaak van de plannen voor de vernieuwde Stroroute zagen vooral ruiters hun favoriete plek verdwijnen. In de oorspronkelijke plannen was er amper plaats voor paarden. Onder druk van de ruiters wijzigde de provincie alsnog het geweer van schouder. Afwisselend rechts en links van het betonpad is er een strook voorzien voor ruiters. Ook aan het Vierkavenbos, dat zaterdag ook officieel open ging voor het publiek, is er een lus voorzien voor ruiters en fietsers.

Freddy Tibergyn van Williams Ruiterclub is blij met de vernieuwing. ‘Het zag er even anders uit, maar uiteindelijk is de vernieuwing ook voor de ruiters een verbetering. Voor ons is er zelfs meer plaats dan vroeger nu het Vierkavenbos ook toegankelijk is. Blijkbaar werd er geluisterd naar onze opmerkingen en dat is altijd aangenaam. We moeten wel een kleine omweg maken om van de manege tot aan het pad te geraken, maar dat zal wel snel wennen.'

18 hectare bos

Later dit jaar starten de volgende fases in de herinrichting van het fiets-, wandel- en ruiterpad. De volledige route moet tegen 2014 in een nieuw kleedje zitten.

Het domeinbos de Vierkaven is nu ook open, nadat de eerste bomen van het 18hectare grote domein tien jaar geleden geplant werden. De ingang van het nieuwe stukje bos is in de Nettingstraat. Daar is ook een parking aangelegd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120604_00172448



Het nieuwe aangelegde deel van de Stroroute is 2 km lang en brengt de fietser, wandelaar of ruiter vlot en comfortabel van Roeselare naar Moorslede. Het is bijvoorbeeld een ideale fietsweg voor de inwoners van Moorslede die werken of naar school gaan in Roeselare.

Eerder werd het gedeelte vanaf de rotonde ‘de Brieke’ (N332) tot aan de Passendalestraat in Zonnebeke verwezenlijkt. De Stroroute wordt ook de volgende jaren verder ontwikkeld tot een vlotte verbinding tussen Roeselare over Moorslede tot Zonnebeke.

http://www.west-vlaanderen.be/NewsItems/20120602_stroroute_0459.aspx

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty petite correction (2013)

Message  eeuwige reiziger Mer 6 Mar 2013 - 14:07

velo-ravel.net a écrit:
carte



Luc, à Zonnebeke, il est tout à fait possible de continuer sur l'ancienne ligne entre la Langemarkstraat et Maagdenstraat. On y passe par l'ancienne gare, qui est devenu une caserne de pompiers après la suppression de la ligne. Depuis 2012, après une rénovation importante, la jeunesse de Zonnebe y a trouvé leur maison de jeunes.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121218_00406436
http://www.west-vlaanderen.be/provincie/beleid_bestuur/gebiedsgerichte_werking/streekhuizen/streekhuis_esenkasteel/europa/LEADER/Documents/TF_Zonnebeke%20Jeugdhuis.pdf

La partie entre la gare de Zonnebeke et le cimetière militaire de Tyne Cot a été aménagée en 2006. On y a mis des panneaux touristique sur la première guerre mondiale dans laquelle cette ligne a été d'une grande importance. D'où le nom de cette partie "Road to Passchendale".

http://www.spoorlijn64.be/eng/road_wat.php
https://inventaris.onroerenderfgoed.be/woi/relict/2159

Tussen Zonnebeke en de Passendalestraat, werd de spoorlijn een fietspad die gekend staat als The Road to Passchendaele. The Road to Passchendaele was een stuk spoorlijn dat gebruikt werd voor de troepenmars tussen Zonnebeke en Passendale. Duizenden soldaten liepen over de spoorlijn en kwamen merendeels niet levend terug. Langs dit klein stukje historische route, die ongeveer 2 km lang is, staan twee Anzac monumenten die de Australian walk van 4 oktober 1917 herdenken. En talrijke historische bezienswaardigheden, zoals een stuk bewaard gebleven spoorlijn bij de Keerselaarshoek, ruïnes van een MG-bunker (Van de Flanders I-Stellung) bij Thames Farm en de wel bekende Britse begraafplaats Tyne Cot Cemetery

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_64

Le monument se trouve au carrefour de l'ancien chemin de fer avec la Maagdestraat.

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) 1805jh_alma_australian_walk_start2007


Luc, contrairement à ce que vous avez indiqué sur votre carte, l'ancien lit entre Langemarkstraat et la rotonde de la N332 a été transformée récemment en voie publique et pas en voie verte. Néanmoins, on y a construit une piste cyclable séparée de la rue.

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Lun 1 Avr 2013 - 23:37

eeuwige reiziger a écrit:
Luc, à Zonnebeke, il est tout à fait possible de continuer sur l'ancienne ligne entre la Langemarkstraat et Maagdenstraat.
Ok carte adaptée.
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Lun 1 Avr 2013 - 23:45

eeuwige reiziger a écrit:Luc, contrairement à ce que vous avez indiqué sur votre carte, l'ancien lit entre Langemarkstraat et la rotonde de la N332 a été transformée récemment en voie publique et pas en voie verte. Néanmoins, on y a construit une piste cyclable séparée de la rue.
Effectivement.

Et je suppose qu'il n'y aura pas de voie verte plus loin puisque la N37 a pris la place de l'ancienne voie de chemin de fer entre Zonnebeke et Ieper

http://nl.wikipedia.org/wiki/N37_%28Belgi%C3%AB%29

Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Lun 1 Avr 2013 - 23:49

eeuwige reiziger a écrit:
Le monument se trouve au carrefour de l'ancien chemin de fer avec la Maagdestraat.

Il y a le même un peu plus loin au niveau du croisement entre la voie verte et la Tynecotstraat.

Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  eeuwige reiziger Mar 2 Avr 2013 - 3:39

velo-ravel.net a écrit:Et je suppose qu'il n'y aura pas de voie verte plus loin puisque la N37 a pris la place de l'ancienne voie de chemin de fer entre Zonnebeke et Ieper.

Ah oui, mon coeur de "raveliste" pleure, mais d'autre part, l'abandon de cette voie ferrée était une bénédiction pour Ypres qui pouvait résoudre partiellement le problème du trafic de transit.

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Zonnebeke

Message  Papylu Dim 24 Nov 2013 - 20:57

ajout de la fiche http://www.velo-ravel.net/2013/2013-04-01_Stroroute_L64_Zonnebeke.htm
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Géolocalisation

Message  eeuwige reiziger Lun 25 Nov 2013 - 14:55

velo-ravel.net a écrit:ajout de la fiche http://www.velo-ravel.net/2013/2013-04-01_Stroroute_L64_Zonnebeke.htm
Luc, comment est-ce qu'on peut visualiser la géolocalisation des différentes photos?

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Appreciation

Message  eeuwige reiziger Lun 25 Nov 2013 - 15:06

As langs oude spoorlijn Roeselare-Ieper zorgt voor veilige verbinding
Jeugd en recreanten in de wolken met Stroroute
donderdag 16 mei 2013

ROESELARE/MOORSLEDE/IEPER - Fietsen langs groen en door bos, het kan ook in onze regio. Met dank aan oude spoorwegbeddingen die omgevormd werden tot fietsverbindingen. Bekijk hier het volledige Fietspadenrapport

Fietsers die vaak de verbinding maken tussen Moorslede en Roeselare kennen ongetwijfeld de Stroroute. En indien ze die niet kennen, is het hoog tijd om kennis te maken. De Stroroute start in het verlengde van de Meiboomlaan in Roeselare en gaat tussen de velden en bossen tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede. De route is herkenbaar aan zijn rood-witte mijlpalen en ligt op de oude spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper.

De fiets- en wandelroute ligt in een soort niemandsland waar auto's uit den boze zijn. De Stroroute is een van de Groene Assen die de provincie installeerde. Daarin kadert in onze regio ook de Kezelberg-route. Die volgt de vroegere spoorweg Roeselare-Menen.

De route, bestaande uit een rechte lijn modern asfalt, vormt voor zowel recreatieve fietsers, schoolgaande jeugd als fietsend woon-werkverkeer een mooi alternatief voor de drukke verbindingswegen vol snel rijdende wagens.

Een vaste bezoeker van de Stroroute is Patrick Canniere uit Rumbeke. ‘Het is een puur plezier om hier te fietsen. Het is rustig rijden in een heel mooie omgeving’, zegt de gepensioneerde. Patrick gaat elke week, soms zelfs elke dag fietsen. Meestal doet hij dat aan de hand van de knooppunten of uitgestippelde routes. Met de Stroroute heeft hij echter altijd een mooi parcours achter de hand. ‘Hopelijk worden dergelijke routes in de toekomst nog uitgebreid.’

Jeugd en wielertoeristen

De Stroroute werd in 2012 geopend en wordt vaak gebruikt. Zelfs op een druiligere woensdagnamiddag passeert de ene fietser er na de andere. ‘Voor wielertoeristen is dit een mooi stukje fietsen, maar ik zie ook veel jeugd passeren’, zegt Patrick die meteen gelijk krijgt wanneer Brian Verhaest (18) en Ulrike Verhanneman (14) voorbijfietsen. ‘Ik ga geregeld bij vrienden op bezoek in Moorslede en neem altijd dit fietspad. Vroeger reed ik langs de Roeselaarsestraat naast de auto’s, maar dit is een stuk aangenamer.’

Volgens Brian is de fietsroute ook de kortste weg en de meest comfortabele. ‘Het is altijd rechtdoor, je kan niet missen. Het pad is nieuw aangelegd en bolt lekker. Er zitten nergens putten. Als ik uit de Meiboomlaan kom met de fiets is dit altijd een verademing.’

Niet alleen overdag is het aangenaam fietsen langs de Stroroute, ook 's avonds. Daar zorgt de opmerkelijke verlichting voor. De fietspadverlichting gaat aan wanneer een fietser in aantocht is, en dooft na het voorbijrijden weer uit. ‘En het werkt perfect’, besluit Brian.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130515_00583880


Eclairage LED

p. 11
http://issuu.com/externecommunicatie/docs/05roeselare_mobiliteit

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Stroroute

Source
http://nozon.powermonitor.be/

Et encore quelques photos:
http://www.nozon.eu/project%20stroroute.html#smart, intelligent,sequential, solar, led, street, ligthing, nozon, green energie


Dernière édition par eeuwige reiziger le Mer 27 Nov 2013 - 23:16, édité 2 fois

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Lun 25 Nov 2013 - 16:24

eeuwige reiziger a écrit:
Luc, comment est-ce qu'on peut visualiser la géolocalisation des différentes photos?
Dit is allen maar geldig voor foto’s det bij Picasa staan en niet de die dat bij Photobucket staan.
Ceci est uniquement valable pour les photos chez Picasa et pas celle chez Photobucket

Dit moeten ook recente foto’s zijn van mij, ik doe geo-tagging maar vanaf 2013
Les photos doivent être récentes, je ne fait que du geo-tagging que depuis 2013

Klikken op een van mijn foto’s op een van mijn pagina’s (of in de slideshow)
Cliquez sur une photo d’une page de mon site (ou dans le diaporama)

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Picass10
Klick op de X beneden rechts om de slideshow te sluiten
Cliquez sur le X en bas a droite pour fermer le diaporama

Dan kom je op den album terecht en als er geo-tagging is dan zie je rechts waar de foto getrokken werd.
A ce moment-là vous atterrissez sur l’album  et s’il la photo a été taguée on voit à droite ou la photo a été tirée
L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Picasa11


Als er rechts geen kaart staat, zoals op het voorbeeld hier onder dan is de photo niet getageerd.
S’il n’y a pas de carte à droite, comme dans l’exemple ci-dessous, alors la photo n’est pas tagguée
L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Picass10
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Réportage Canvas

Message  eeuwige reiziger Mar 26 Nov 2013 - 13:17

Verlichting Stroroute op Canvas

Op Canvas startte gisteren de tweedelige reeks 'Alles kan schoner'. In aflevering 2 die uitgezonden wordt op 27 november komt de energiezuinige en klimaatneutrale verlichting van de Roeselaarse Stroroute aan bod. De reeks wordt telkens uitgezonden om 14.05 uur en 21.05 uur. (CDR)

(2013)
http://www.canvas.be/programmas/dockview%3A-alles-kan-schoner/

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty geotagging

Message  eeuwige reiziger Mer 27 Nov 2013 - 23:19

velo-ravel.net a écrit:Klikken op een van mijn foto’s op een van mijn pagina’s (of in de slideshow)
Cliquez sur une photo d’une page de mon site (ou dans le diaporama)
Bedankt, Luc, merci bien!

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Jeu 28 Nov 2013 - 11:39

Voila et pour geo-tagger des photos si on n'a pas d'appareil photos avec un GPS, plusieurs solutions.

Si on sait ou les photos sont prises, dans Picassa cliquez à droite sur "créer une carte géo d'albums"

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Taggin10

Sinon si vous avez un enregistrement GPS de votre parcours il y a moyen de geo-tagguer vos photos avec certains programmes.
Il faut naturellement que l'heure de votre appareil photo soit synchrone avec l'heure de votre GPS.

Pour ce qui connaissentt un peu l'informatique et les photos, les paramètres de géolocalisation sont sauver dans les paramètres EXIF http://fr.wikipedia.org/wiki/Exchangeable_image_file_format
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Questions et réponses

Message  eeuwige reiziger Jeu 28 Nov 2013 - 13:21

De l'information qu'on peut trouver sur le blog de la famille Vercruysse (message du 18 juin 2013).

http://familievercruyssefietst.blogspot.be/2013/06/proza-vanuit-de-provincie.html



Concernant la partie non-aménagée, la famille Vercruysse écrit:

Vandaag hebben wij een rit gemaakt naar Ieper, via onder meer de stroroute, maar helaas hebben wij het deel tussen Brieke en Zonnebeke niet gevonden alhoewel we nochtans aan Rotonde Brieke gepasseerd zijn.
Mr. Degraeve du Service Vert de la province répond:

Ik wil u verdere de details hierrond besparen, maar ik waag mij aan de voorspelling dat als alles goed loopt na aanleg van fase 2 tot aan de Stationsstraat in Moorslede, in het voorjaar van 2014 de laatste missing link van de Stroroute tot aan de Passendalestraat in Zonnebeke heraangelegd.  Nu al kunt u het stuk Passendalestraat tot Brieke gebruiken zoals op onze website aangegeven.  Deze fietsroute start op 50.88688° NB en 3.008478° OL, ongeveer aan de overkant van de straat ter hoogte van het bedrijf Pasfrost.
In het voorjaar van 2014 zal de parallelle fietslink via de oude spoorwegbedding vanaf de Stationstraat Moorslede tot aan de Passendalestraat in Zonnebeke gerealiseerd worden.  Hieronder ter info een kaartje met de verschillende faseringen van de Stroroute.
L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Stroroute2



Concernant les différents types de revêtement, on constate:

Vorige donderdag nam ik voor de eerste keer het gedeelte stroroute tussen Moorslede en Passendale in gebruik, maar stelde vast dat de kwaliteit van dat stuk heel wat minder is dan het stuk tussen Roeselare en Moorslede.
Réponse:

Dit geldt eveneens voor het fietscomfort dat wij trachten aan te bieden op onze fietsroutes.  Het stuk tussen de ring van Roeselare en de Roeselarestraat te Moorslede werd in samenwerking met de Stad Roeselare en de diensten van onze Vlaamse Minister Crevits gerealiseerd.  Om het comfort van fietsers te garanderen wordt op de meest intensief bereden stukken van onze groene assen geopteerd om de verharding in volledig gesloten verharding (in regel asfalt) aan te leggen.  Omwille van de grote te verwachten fietsstroom van en naar Roeselare werd dit stuk op uitdrukkelijk verzoek van de Stad in beton aangelegd en van verlichting voorzien. We krijgen veel positieve reacties op dit pas aangelegde tracé voor het functioneel fietsverkeer.

Op het stuk na de Roeselarestraat naar Moorslede wijzigen de omgevingsfactoren en het gebruik toch enigszins.  Het tracé ligt volledig in open ruimte met slechts beperkte concentraties aan woningen.  Het te verwachten fietsverkeer is hier dus veel minder functioneel, maar veeleer recreatief te noemen.  Verder passeert dit langs het natuurgebied van het Vierkavenbos, beheerd door het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos.  De provinciale groene assen willen wij niet enkel inrichten voor fietsers, maar ook trachten we de omstandigheden voor het milieu zo optimaal mogelijk te houden (o.a. tegengaan verstoring van de bodem, natuur en lichtvervuiling).  Omwille van deze reden en het meer recreatieve fietsverkeer, werd gekozen om dit stuk in ternair zand (of zoals u het noemt 'steengruis') aan te leggen zónder openbare verlichting.

Volgens onze studie heeft ternair zand door haar waterdoorlaatbaarheid minder impact op de ecologie en worden de bodemeigenschappen hierdoor minder verstoord.  Asfalteren of betonneren is uiteraard minder vriendelijk voor het behoud van het milieu.  We beseffen dat het comfort van het ternair zand voor fietsers inderdaad iets minder is, maar naar onze mening is dit niet van dien aard dat het regulier recreatief fietsverkeer hierdoor noemenswaardig wordt gehinderd.  In het begin kunnen de steentjes misschien los ogen, maar doordat men aan het mengsel een bindmiddel toevoegt, biedt dit na een korte wachtperiode behoorlijk goede eigenschappen.  Vaak wordt dit type verharding verward met een verharding in steenslag (of zgn. gravé), maar dit type wordt in geen geval gebruikt.  De grootte van de steentjes van ternair zand is trouwens bijna niet zichtbaar voor het oog.  Fietspaden in dit materiaal werden al op verschillende plaatsen in Vlaanderen met succes in park- of bosgebied aangelegd, zonder dat achteraf noemenswaardige problemen voor fietsers werden genoteerd.  Bovendien zijn lopers, wandelaars en andere gebruikers heel tevreden met deze verharding, die heel wat minder hard (en dus minder belastend voor de knieën) is.
http://familievercruyssefietst.blogspot.be/2013/06/proza-vanuit-de-provincie.html

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  joverwimp Jeu 28 Nov 2013 - 16:17

Verharding is misschien een aparte rubriek waard. Lees mee uit het meinummer (2011) van FMK:
'Verharde fietspaden in groene zones' blijken in Vlaanderen voor vele natuurbeschermers onverzoenbare woorden te zijn. Fietsers daarentegen vinden het vaak vreemd dat net zij als de milieubewuste gebruikers bij uitstek verstoken blijven van een duurzame wegverharding. Vaak mag een fietser al van geluk spreken als er een halfverharding genre dolomiet of ternair zand ligt. Dat er geen officiële richtlijnen zijn voor de aanleg van fietspaden in natuurgebied bestaan - waarop je een eventuele tegenargumentatie zou kunnen baseren - maakt de discussie er helaas niet gemakkelijker op. Maar bij deze doen we toch eens een poging om de bezwaren tegen duurzame verhardingen die we links en rechts hebben opgevangen onder de loep te nemen.

1.Halfverhardingen zijn nodig om de infiltratie van regenwater toe te laten

Dit lijkt eerder een nepargument. Het aflopende regenwater kan immers naast het pad de grond indringen, eventueel via kleine grachtjes naast het pad. Direct afvoeren naar de waterlopen is inderdaad niet wenselijk.
Verder bestaan er waterdoorlaatbare verhardingen in asfalt en beton. De aanleg van dergelijke wegen is technisch gezien wel niet zo eenvoudig omdat ook de fundering waterdoorlatend moet zijn.
Een dolomietpad aangelegd volgens typebestek 250 daarentegen heeft een dwarshelling, precies om infiltratie te vermijden. Water op een dolomietpad laten insijpelen impliceert immers moddervorming.

2.Zomaar in het wilde weg wegen verharden kan niet, een algemene visie is noodzakelijk

Een terechte eis, het zou verkeerd zijn om onze schaarse natuurgebieden blindelings op te offeren aan het fietspadendeficit. Maar met de gemeentelijke mobiliteitsplannen en de provinciale fietsroutenetwerken is deze algemene visie momenteel een feit. Toch moeten sommige fietspaden die deel uitmaken van een provinciaal fietsroutenetwerk het nog steeds stellen met een wegdek in dolomiet op plaatsen waar dit onvermijdelijk tot problemen leidt, zoals op hellingen. Dolomiet spoelt immers gemakkelijk uit, en is dan ook geen geschikte wegbedekking voor fietspaden op hellingen.

3.Verhardingen in asfalt of beton zijn te definitief

Een argument waar je als fietser moeilijk blij mee kan zijn. Fietspaden in natuurgebied moeten waar mogelijk op termijn verdwijnen volgens sommige natuurbeschermers, en worden daarom best niet in duurzame materialen aangelegd.

4.Duurzaam verharde fietspaden trekken te veel verkeer aan

Ook weer zo'n nepargument. Een goed aangelegd en onderhouden fietspad in halfverharding zal immers ook fietsers aantrekken, maar vergt veel onderhoud. En dat onderhoud op zich kan schadelijk zijn voor de natuur, bvb. doordat er gebruik moet worden gemaakt van zware machines die de bodem verdichten. Of moeten we er van uitgaan dat men er op rekent dat het noodzakelijke onderhoud aan een fietspad in halfverharding achterwege blijft zoals in de praktijk al te vaak gebeurt?

5.Asfalt geeft een verzuring van de omgeving

Een argument dat alvast wordt tegengesproken door de asfaltproducenten. Van dolomiet daarentegen is wel geweten dat het een alkalisering van de bodem kan veroorzaken en daardoor streekvreemde planten kan aantrekken. Zo kan de aanwezigheid van de amandelwolfsmelk in het Zoniënwoud alleen maar verklaard worden door het veelvuldig gebruik van dolomiet.

6.De verstoring van de natuur door fietsers is zeer aanzienlijk.

Voor broedvogels zou een fietspad zelfs een grotere verstoring geven dan een treinspoor. We hebben helaas niet kunnen achterhalen op welke studie dit standpunt gebaseerd is, maar eigenlijk is het niet onlogisch. Een trein laat immers geen geursporen achter en heeft een zeer korte doortochttijd. Echter, volgens dezelfde redenering zijn wandelaars nog grotere natuurverstoorders. Ze laten meer geursporen achter, hebben een langere doortochttijd, zijn al rapper geneigd om eens van de weg af te wijken en zijn veel vaker dan fietsers vergezeld van honden. Moeten we dan concluderen dat wandelpaden ook ongewenst zijn in natuurgebied?
En dan is er nog iets. Dat massarecreatie niet thuis hoort in natuurgebied lijkt logisch. Echter, de best gekende vormen van georganiseerde massarecreatie in natuurgebied zijn evenementen zoals de Open Natuurdag waarbij in volle broedseizoen hele horden bezoekers onze natuurreservaten worden binnengeloodst. Als deze 'recreantendruk' als aanvaardbaar wordt beschouwd, laat ons dan de verstoring door fietsers ook niet overdrijven.

Knack 4 augustus 2010: Puzzelen met de natuur (in de Uitkerkse Polder)
Het gebied trekt nu jaarlijks ongeveer 150.000 bezoekers aan. Die passieve recreatie heeft weinig effect op de natuur. De grootste verstoring komt dikwijls van zogenaamde echte natuurliefhebbers, fotografen vooral, die het gebied zonder veel aandacht voor wat ze eventueel verstoren binnendringen op jacht naar een origineel kiekje  


7.Er zijn in Vlaanderen al te veel verharde wegen

En daarbij wordt graag de vergelijking gemaakt met Nederland waar immers minder verharde wegen zijn. Maar wat heb je daar als fietser aan als dit in hoofdzaak verkeersonveilige wegen zijn? Vanuit fietsersstandpunt is het correcter om het aantal km fietsvriendelijke wegen te vergelijken, en dan ligt Nederland wellicht nog een hele straatlengte voor.
Er is ook een geval bekend waarbij fietsers aanvankelijk werd verboden om bestaande verharde en autovrije wegen in een openbaar domein te Eeklo te gebruiken voor redenen van natuurbehoud. Dat deze wegen een verkeersveilig traject vormden voor fietsende scholieren was blijkbaar van geen tel.
In Huldenberg rezen er zelfs ooit bezwaren tegen een fietspad naast een gewestweg vanuit... een natuurvereniging.
De bestaande wegen gebruiken en fietsvriendelijk maken is niet altijd eenvoudig, we geven het toe!
Behandel fietsers als een automobilist. De basis is dus een goed product.

8. De productie van beton of asfalt gaat gepaard met een aanzienlijke CO2-uitstoot

Voor wat de fietspaden in beton betreft, is het inderdaad zo dat de productie van cement gepaard gaat met een aanzienlijke CO2-uitstoot. Per kg cement bedraagt die een 0,4 kg CO2, wat voor een fietspad van  1m75 breed neerkomt op 41400 kg CO2 per kilometer fietspad. Da's inderdaad niet niks, maar als dat fietspad per dag 100 fietsers extra aantrekt (die daarvoor met de auto reden) en we er van uitgaan dat een gemiddelde auto 0,14 kg CO2 per km uitstoot, is de CO2 uitstoot van de aanleg na ongeveer 8 jaar gecompenseerd.
Voor asfalt ziet de balans er een stuk beter uit. De productie van een ton conventioneel asfalt stoot immers maar 14,5 kg CO2 uit, zodat het break-even punt met het hierboven geschetste voorbeeld al na een goed jaar bereikt wordt. Asfalt is bovendien 100% recycleerbaar, wat het andermaal als een zeer duurzaam bestratingsmateriaal kenmerkt.

Er dient gezegd dat de cijfers hierboven zeker niet overdreven zijn. De meeste fietspaden hebben wellicht een veel hoger potentiëel dan 100 fietsers extra per dag, en voor asfalt bestaan er vormen met een beduidend lagere CO2 uitstoot. 'Lage Temperatuur'-asfalt en 'Laag Energie Asfalt Beton' hebben beiden een lagere verwerkingstemperatuur dan conventioneel asfalt en daardoor een CO2-uitstoot die ruim een derde lager ligt. En hoewel dit momenteel nog toekomstmuziek is, zou cement op basis van magnesiumsilicaten zelfs meer CO2 opslorpen dan het uitstoot.

Geen toekomstmuziek is het gebruik van Vegecol. Het is zo stevig als asfalt en ziet er ook zo uit, maar bestaat uit berggrind, vermengd met kleurloze lijm op basis van plantaardige oliën. De gemeente Hechtel-Eksel heeft het eerste “groene fietspad” mogen aanleggen in de bossen naar Koersel-Beringen (Heihoeveweg), 2,2 km lang .
L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) 6a_koe10
joverwimp
joverwimp

Messages : 3434
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 79
Localisation : Asse

https://www.routeyou.com/nl/group/view/8092/recreatief-fietsen-i

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty En route

Message  eeuwige reiziger Ven 29 Nov 2013 - 3:48

La qualité des vidéos est loin d'être excellente, mais bon...



https://www.youtube.com/watch?v=Fb0lkZtSxes (situation juin 2013)

L'itinéraire suivi de la Roeselaarsestraat (Moorslede)

http://goo.gl/maps/9MIHR

jusqu'à la fromagerie "Passendale" à la Stationsstraat (Moorslede)

http://goo.gl/maps/1iIBk



https://www.youtube.com/watch?v=BkhunSQWVYw (situation mai 2013)

De la N32/N36 (Roulers)

http://goo.gl/maps/ORgMJ

à 17:20, on arrive à la Stationsstraat (Moorslede)

Après le Dosseweg, il continue sur un sentier le long du lit non-aménagé, ensuite il rejoint la Zuidstraat afin d'arriver au centre de Passendale.

http://goo.gl/maps/o7RvV

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Re: L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37)

Message  Papylu Ven 29 Nov 2013 - 12:00

Donc si je comprends bien c'est aménagé de

1) N32 jusque la Stationstraat à Moorslede
2) la Passendalestraat à Ieperstraat à Zonnebeke.

Et part conséquent pas (encore) aménagé entre la stationstraat et la Passendalestraat.
Papylu
Papylu

Messages : 8122
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty chaînon manquant

Message  eeuwige reiziger Ven 29 Nov 2013 - 16:19

velo-ravel.net a écrit:Et part conséquent pas (encore) aménagé entre la stationstraat et la Passendalestraat.
C'est exact!

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty halfverharding

Message  eeuwige reiziger Ven 27 Déc 2013 - 23:49

joverwimp a écrit:Verharding is misschien een aparte rubriek waard. Lees mee uit het meinummer (2011) van FMK:
'Verharde fietspaden in groene zones' blijken in Vlaanderen voor vele natuurbeschermers onverzoenbare woorden te zijn. Fietsers daarentegen vinden het vaak vreemd dat net zij als de milieubewuste gebruikers bij uitstek verstoken blijven van een duurzame wegverharding. Vaak mag een fietser al van geluk spreken als er een halfverharding genre dolomiet of ternair zand ligt. Dat er geen officiële richtlijnen zijn voor de aanleg van fietspaden in natuurgebied bestaan - waarop je een eventuele tegenargumentatie zou kunnen baseren - maakt de discussie er helaas niet gemakkelijker op.

Jammer genoeg leert de ervaring inderdaad dat het uiteindelijk een dovemansgesprek wordt. Onlangs heb ik weer eens een poging ondernomen de provinciale Groendienst diets te maken dat al dat ternair zand geen zegen is en, vooral, op lange termijn, heel wat nadelen heeft. Net als in het verleden kreeg ik ook deze keer een hele uitleg over de "weldaden" van die halfverharding als antwoord. En opdat er geen twijfel zou bestaan, sloot de ambtenaar af met de volgende zin: "Bovendien zijn wandelaars en fietsers heel tevreden met deze wegbedekking, die heel wat minder hard (en dus belastend voor de knieën) is." Of anders vertaald: "Doe geen moeite meer, we zullen blijven doen wat we nu doen..." Ik vraag me dan altijd af wie heeft men dan wel bevraagd.

Een recent aangelegd fietspad in ternair zand of dolomiet zal ongetwijfeld comfortabel zijn, maar na verloop van tijd slijt het uit en verzakt het of gaat het op bepaalde plaatsen uitharden. Resultaat: een oneffen geheel. In bosrijke gebieden komt daar nog bij dat er zich takken, bladeren, aarde... aan vasthechten. In mijn onmiddellijke omgeving ligt het bosgebied Hooggoed-Blekkerbos. Er loopt daar een landweg door die vermeld staat in de Atlas van de Buurtwegen.

http://www.tov.be/instelling.aspx?id=180710#

Een paar geleden heeft de gemeente ternair zand aangebracht op een deel van die verbinding. Ik maak veel gebruik van die landweg, te voet of met de fiets. Jaar na jaar zie ik de kwaliteit van die verbinding achteruit gaan. Ook vormt er zich door vallende bladeren een humuslaagje op dat nu eenmaal niet zomaar kan verwijderd worden. Anders schraap je de steentjes ook weg. Sommige gedeelten zijn met de fiets moeilijk berijdbaar aan het worden. Ik hou mijn hart vast hoe het er over enkele jaren zal uitzien...

Blekkerbos:

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) 165_hooggoed3%20web

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Stroroute tss Statiestraat en Passendalestraat af in 2015

Message  denzjos Jeu 29 Mai 2014 - 11:33

Info betreffende het gedeelte van de Stroroute tussen de Statiestraat en de Passendalestraat bij Passendale van WWW.west-vlaanderen.be/domeinen via Hr. Degraeve Matthias (Groendienst Provincie West-Vlaanderen)

Beste heer,

Deze werken starten na het bouwverlof van de aannemer begin augustus 2014.
Uitvoeringstermijn bedraagt 90 werkdagen, dus dat wil zeggen dat de werken eind dit jaar (november/december) afgewerkt zouden moeten zijn.
Bij slechte weersomstandigheden echter in het najaar zullen de werken stilliggen en de werken nog langer duren.
Exact valt dit dus moeilijk te voorspellen, maar mijn hoop is dat de route opengesteld kan worden tegen het voorjaar 2015.

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Foto0610

Denzjos

denzjos

Messages : 3
Date d'inscription : 29/05/2014

Revenir en haut Aller en bas

L064 Stroroute Pour discuter des travaux L64 Stroroute: Roeselare – Zonnebeke (L64) (Fietssnelweg 37) Empty Statiestraat - Passendalestraat [Passendale - Zonnebeke]

Message  eeuwige reiziger Jeu 7 Aoû 2014 - 11:10

denzjos a écrit:Info betreffende het gedeelte van de Stroroute tussen de Statiestraat en de Passendalestraat bij Passendale van WWW.west-vlaanderen.be/domeinen via Hr. Degraeve Matthias (Groendienst Provincie West-Vlaanderen)

Beste heer,

Deze werken starten na het bouwverlof van de aannemer begin augustus 2014.
Uitvoeringstermijn bedraagt 90 werkdagen, dus dat wil zeggen dat de werken eind dit jaar (november/december) afgewerkt zouden moeten zijn.
Bij slechte weersomstandigheden echter in het najaar zullen de werken stilliggen en de werken nog langer duren.
Exact valt dit dus moeilijk te voorspellen, maar mijn hoop is dat de route opengesteld kan worden tegen het voorjaar 2015.


Schijnbaar komt de planning overeen met de werkelijkheid. Vandaag stond het volgend bericht in Het Nieuwsblad:

Laatste fase Stroroute start
donderdag 07 augustus 2014

ROESELARE - Deze maand start de derde en laatste fase van de inrichting van de Stroroute, een fietsroute die van Roeselare (Rijksweg) via Moorslede en Passendale naar Zonnebeke loopt.

Tussen de Statiestraat in Passendale en de Passendalestraat in Zonnebeke wordt een vlot berijdbaar fietspad aangelegd. Vanaf de Passendalestraat ligt er al een fietspad richting centrum Zonnebeke. De voorbereidende werken zijn begin juni al gestart. De wegeniswerken volgen deze maand en duren normaal tot eind dit jaar. Bij ongunstig weer kunnen de werken uitgesteld worden tot in het voorjaar van 2015. De volledige Stroroute zou klaar moeten zijn tegen volgende zomer.

De vroegere spoorwegbedding is ruim tien kilometer lang.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140806_01207383

eeuwige reiziger

Messages : 3591
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 53
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 2 1, 2  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum