L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Re: Sloop fietsbrug [Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger le Lun 9 Avr 2018 - 12:05

Guldenspoorpad straks weer helemaal bruikbaar
Het Nieuwsblad/Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen,
zaterdag 7 april 2018, blz. 3

In oktober 2017 werd de fietsbrug boven de Zandstraat afgebroken. Sindsdien is het Guldenspoorpad onderbroken en worden fietsers tijdelijk omgeleid via de Minister Tacklaan en de rotonde Panorama. Op 17 april plaatst de aannemer weer een tijdelijke fietsbrug. Op 20 april gaat deze tijdelijke fietsbrug in dienst en is het Guldenspoorpad weer volledig bruikbaar. De plaatsing van de fietsbrug gebeurt zonder verkeershinder. Dan kan omdat de aannemer de brug aanvoert via de afgesloten busbaan. De plaatsing gebeurt met een kabelkraan vanop de werfzone. De tijdelijke realisatie is een opsteker voor de vele fietsers die zich niet meer in het drukke verkeer moeten begeven.

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Guldenspoorpad krijgt fietspad

Message  velo-ravel.net le Jeu 3 Mai 2018 - 16:10

https://m.hln.be/regio/avelgem/guldenspoorpad-krijgt-fietspad~a6e47c15/


De provincieraad keurt een fietspad langs de Trimaarzate in Avelgem goed. Er komt op de vroegere spoorwegbedding een dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed. Over een afstand van zo'n 2 km: tussen de Kouterlosstraat en het Stationsplein enerzijds en tussen de Doorniksesteenweg en een fietsersbrug over de Schelde anderzijds. Wanneer de werken starten, is nog niet duidelijk. Want er loopt op initiatief van Natuurpunt een beroep over de te gebruiken soort verharding. Natuurpunt wil geen verhard asfalt omdat er dan beplanting zou verdwijnen, maar stelt een doorlatend halfverhard fietspad voor, met behoud van het groen. Een beslissing is er nog niet. Alle werken samen kosten 1,75 miljoen euro en worden betaald door provincie, gemeente, De Lijn en AWV. Het fietspad zal deel uitmaken van het Guldenspoorpad. Dat is een drukgebruikte fietsverbinding die Marke met Kortrijk en Zwevegem verbindt en daarna verder richting Avelgem loopt. (LPS)
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Goedkeuring ontbrekende schakel [Zwevegem]

Message  eeuwige reiziger le Ven 8 Juin 2018 - 6:59

velo-ravel.net a écrit:Kan er me iemand zeggen of de Bekaert stuk nu al toegankelijk is ?  Het stuk tussen de Deerlijkstraat en otegemsestraart.

Volgens de Gis niet.

Onderbreking fietspad wordt opgelost
06 juni 2018

ZWEVEGEM - De provincieraad heeft de opdracht goedgekeurd voor de realisatie van de missing link, een fietspad met aansluiting op de paden in het Leanderhof, op het Guldensporenpad tussen Deerlijkstraat en Otegemstraat in Zwevegem.

Dat laat provincieraadsvoorzitter Eliane Spincemaille weten.

”De kosten voor het realiseren van deze missing link op de fietssnelweg worden geraamd op 355. 900 euro, en dat bedrag zal voor twee derde betaald worden door de provincie en een derde door de gemeente.” Er komt een fietspad van drie meter breed in asfalt met verlichting. Er is een haag voorzien tussen het fietspad en de kant van het bedrijf Bekaert. De werken zouden in het voorjaar van 2019 klaar zijn.

https://www.hln.be/regio/zwevegem/onderbreking-fietspad-wordt-opgelost~a16e5e47/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Herstelwerken [Kortrijk - Zwevegem]

Message  eeuwige reiziger le Ven 3 Aoû 2018 - 12:31

Herstellingswerken aan het fietspad Guldenspoorpad
3 augustus 2018

De provincie West-Vlaanderen zal herstellingswerken uitvoeren aan het fietspad Guldenspoorpad tussen de Lode de Boningelaan in Kortrijk en de Harelbekestraat in Zwevegem.

De werken beginnen op maandag 6 augustus en moeten afgerond zijn voor het begin van het schooljaar. Over het ganse traject wordt de toplaag afgefreesd en vervangen door een nieuwe asfalttoplaag. Waar boomwortels het fietspad hebben beschadigd, zal men de fundering openbreken en herstellen.
Ook de bovenbouw van het vlonderpad ter hoogte van de Lode de Boningelaan wordt vervangen. Er komt een omleiding via aangepaste oranje knooppuntborden.

https://www.hln.be/regio/kortrijk/herstellingswerken-aan-het-fietspad-guldenspoorpad~a11c4caa/
https://www.kortrijk.be/nieuws/herstellingswerkzaamheden-aan-het-fietspad-guldenspoorpad

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Aanleg ontbrekende schakel [Zwevegem]

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Fév 2019 - 13:36

Ontbrekend stuk fietspad wordt vanaf april aangelegd
29 januari 2019

ZWEVEGEM - Vanaf april wordt gestart met de aanleg van het ontbrekende stuk fietspad tussen de Deerlijkstraat en de Otegemstraat, vlakbij de site Leanderhof. Het gaat over een dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 3 meter over een afstand van 600 meter. Het fietspad zal langs beide kanten, zowel richting Kortrijk als richting Avelgem, aansluiten op de bestaande fietssnelweg, het Guldenspoorpad.

Er wordt ook een haag voorzien tussen het fietspad en het bedrijf Bekaert. Het fietspad wordt aangelegd via subsidies van het Vlaams Gewest (het zogenaamde fietsfonds) en een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zwevegem en de Provincie West-Vlaanderen. De totale kostprijs van de werken bedraagt om en bij de 360.000 euro, 115.000 euro daarvan wordt door de gemeente Zwevegem betaald.

De werken zelf zullen in drie fasen worden uitgevoerd. Eerst wordt het kruispunt met de Deerlijkstraat aangepakt. De weg wordt er versmald ter hoogte van de fietsoversteek. In een tweede fase wordt het volledige fietspad aangelegd op de site van het Leanderhof. In de laatste fase wordt het kruispunt met de Otegemstraat aangepakt. Ook hier wordt de rijweg versmald om de veiligheid van de fietsers te verhogen. Bij de opening van het fietspad zullen de wagens die het fietspad kruisen ter hoogte van de Deerlijkstraat en de Otegemstraat nog steeds voorrang krijgen op de fietsers, maar het is de bedoeling en de visie van het Vlaams Gewest om dit na verloop van tijd aan te passen en de fietsers over het ganse traject, van Kortrijk tot aan de Avelgemstraat, voorrang te geven. Het fietspad zou open gaan tegen het bouwverlof komende zomer.


https://www.hln.be/regio/zwevegem/ontbrekend-stuk-fietspad-wordt-vanaf-april-aangelegd~abf193c4/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45) - Page 2 Empty Re: L083 Ligne 83 à Courtrai (L83) (Fietssnelweg F45)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum