Escaut Maritime (Bovenschelde) travaux de renouvellement

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) travaux de renouvellement

Message  eeuwige reiziger le Mar 6 Déc - 15:07

Un ami à moi me signalait que les travaux de réparation ont été entamés en octobre près de l'écluse d'Asper. Selon l'information de Waterwegen & Zeekanaal, il s'agit de la troisième phase qu'un ensemble de travaux sur le chemin de halage au long de l'Escaut maritime.

Grondige herstellingswerken aan jaagpad langs de Boven-Schelde


29/07/2011 - Waterwegen en Zeekanaal NV is sedert 20 juni gestart met herstellingswerkzaamheden aan het jaagpad langs de Boven-Schelde. In totaal wordt bijna 7,5 kilometer jaagpad heraangelegd, verdeeld over 3 zones.

Op verschillende plaatsen langs de Boven-Schelde is het jaagpad in slechte staat. Waterwegen en Zeekanaal NV zal tussen midden juni en midden november in 3 verschillende zones werken uitvoeren om dit probleem te verhelpen. Uit veiligheidsoverwegingen blijft het jaagpad tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden werden midden juni gestart in de zone tussen Pottes en Bossuit en worden na het bouwverlof verder gezet.

Concreet gaat het over volgende zones:
•zone 1: tussen Pottes en Bossuit op de linkeroever van de Boven-Schelde (betrokken gemeentes: Spiere-Helkijn, Celles en Avelgem)
•zone 2: 3 deelzones tussen de Kluisbergenbrug en de Grote Ringbrug (tussen Avelgem en Oudenaarde) op de linkeroever van de Boven-Schelde (betrokken gemeentes: Avelgem, Wortegem-Petegem en Oudenaarde), de werkzaamheden gaan van start vanaf 8 augustus
•zone 3: ter hoogte van de stuw van Asper op rechteroever van de Boven-Schelde te Gavere. De werkzaamheden in deze zone zullen aanvatten kort voor de asfalteringen in de andere zones zodat de asfalteringen samen met de andere zones uitgevoerd kunnen worden.

http://www.wenz.be/Nieuws/news373.html

Jaagpad langs de Schelde wordt aangepakt

Waterwegen en Zeekanaal NV is sedert 20 juni gestart met herstellingswerkzaamheden aan het jaagpad langs de Boven-Schelde. In totaal wordt bijna 7,5 kilometer jaagpad heraangelegd, verdeeld over 3 zones.

Op verschillende plaatsen langs de Boven-Schelde is het jaagpad in slechte staat en dat is het bestuur van Waterwegen en Zeekanaal NV zeker niet ontgaan. Tussen midden juni en midden november zullen in drie verschillende zones werken worden uitgevoerd om aan dit probleem te verhelpen. Uit veiligheidsoverwegingen blijft het jaagpad tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer.

Het gaat eigenlijk om drie zone met te beginnen een zone die zich uitstrekt vanaf het Waalse Pottes tot Bossuit en strekt zich over de gemeenten Spiere-Helkijn, Celles en Avelgem. Hier werden de werkzaamheden reeds midden juni gestart en worden na het bouwverlof verder gezet.

Een tweede deel situeert zich Kluisbergenbrug en de Grote Ringbrug in Oudenaarde. Hier gaat het over drie schillende stroken in Avelgem, Wortegem-Petegem en Oudenaarde. Hier gaan de werken van start op 8 augustus.

Voor beide zones worden de werken uitgevoerd langs de linker oever, bij een derde zone vinden de werken plaats langs de rechter oever ter hoogte van de stuw van Asper. De werkzaamheden in deze zone zullen aanvatten kort voor de asfalteringen in de andere zones zodat de asfalteringen samen met de andere zones uitgevoerd kunnen worden.

http://www.oudenaardeinfo.be/informatief/nieuwsdetail.asp?idnr=2871


Heureusement que l'autorité responsable a finalement pris la décision de réparer le chemin de halage au long de l'Escaut, car le chemin se trouvait dans un état déplorable. Même à ce point, qu'en 2010 on y était confronté en tant que cycliste avec une situation surréaliste: Waterwegen & Zeekanaal avait mis des panneaux C3 interdisant l'accès à chaque conducteur... tandis que des panneaux des point-noeuds de la province de la Flandre Orientale s'y trouvait... En plus, Waterwegen & Zeekanaal n'avait averti ni l'administration provinciale ni les autorités communales d'Audenarde.

WATERWEGEN EN ZEEKANAAL VERBIEDT ALLE VERKEER OP RECHTEROEVER SCHELDE
Fietsers niet meer welkom op jaagpad

woensdag 27 januari 2010

OUDENAARDE/ZINGEM - Het jaagpad op de rechteroever langs de Schelde is voortaan ook verboden terrein voor fietsers. Het jaagpad maakt nochtans deel uit van het fietsroutenetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Paul Darragas

Fietsers zijn niet langer welkom op het jaagpad op de rechteroever van de Schelde. Vanaf de brug in Zingem tot Oudenaarde heeft de verantwoordelijke overheidsdienst Waterwegen en Zeekanaal, afdeling Bovenschelde, op de toevalswegen richting jaagpad de verkeersborden C3 geplaatst. Deze borden verbieden de toegang voor alle verkeer, en dus ook voor fietsers. Merkwaardig is dat de borden pal naast fietsroutebordjes staan. Het jaagpad maakt immers deel uit van het fietsroutenetwerk van Toerisme Oost-Vlaanderen. De dienst Waterwegen en Zeekanaal argumenteert dat het jaagpad in eerste instantie een dienstweg en geen fietspad is (zie stukje apart).

Antoine Vermeulen uit Ename, die dagelijks op het jaagpad een fietstochtje maakt en sinds begin vorig jaar de slechte staat van het wegdek aanklaagt, is verbolgen: 'Ik vermoed dat de dienst Waterwegen en Zeekanaal geen klachten over de slechte staat verdraagt en daarom nu botweg beslist om het fietsverkeer te verbieden. In maart vorig jaar al had ik gevraagd om enkele herstellingen uit te voeren. Op bepaalde stukken is het wegdek met putten bezaaid. Toen ik einde vorige week aan het jaagpad in de Sint-Salvatorstraat in Ename kwam, was ik volkomen verrast door de C3-verbodsborden. Die borden werden trouwens ook aan de brug over de Schelde in Zingem en in de Hemelrijkstraat ter hoogte van de Ohiobrug in Eine geplaatst. De verbodsborden staan dan ook nog eens pal naast de bordjes van het fietsknooppuntennetwerk. Het jaagpad maakt ook nog eens deel uit van de Scheldevallei-fietsroute. Kortom, een absurde situatie.'

Het jaagpad langs de Schelde is niet alleen een uitgelezen terrein voor de recreatieve fietsers, ook veel scholieren nemen dit traject naar het stadscentrum van Oudenaarde. 'De overheid heeft de mond vol over veiligheid, maar één van de veiligste fietstrajecten in de omgeving wordt voor fietsers wel verboden terrein. Dit is ongehoord', schudt Antoine Vermeulen het hoofd. 'Het jaagpad verder stroomafwaarts tussen Zingem en Gavere werd vorige zomer wel volledig vernieuwd. Ik begrijp niet waarom dat in Oudenaarde niet kan.'

Het stadsbestuur van Oudenaarde is nog niet op de hoogte van de bizarre beslissing van Waterwegen en Zeekanaal. 'Hoe is zoiets mogelijk?', reageert schepen van Mobiliteit Richard Eeckhaut (CD&V). 'De stad ziet de jaagpaden zonder discussie als onvervalste fietspaden. De Schelde is bovendien een belangrijk belevingsmoment. Wij zullen alles in het werk stellen om het fietsverbod ongedaan te maken.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=CJ2LDH5Q


Oudenaarde wil weer fietsen langs jaagpad
wo 27/01/2010 - 06:51
De stad Oudenaarde wil het fietsverbod langs de Schelde zo vlug mogelijk ongedaan laten maken. De dienst Waterwegen en Zeekanaal heeft op het jaagpad op de rechter-Scheldeoever, tussen Oudenaarde en Zingem, verbodsborden gezet, ook voor fietsers.
Nochtans is dat traject een onderdeel van verscheidene fietsroutes. Maar op sommige plaatsen is het wegdek beschadigd door boomwortels, en daardoor is het niet veilig genoeg. En bovendien gaat het om een dienstweg, en geen fietspad, zegt Waterwegen en Zeekanaal.

Oudenaarde ziet dat anders en werd van het fietsverbod ook niet op de hoogte gebracht. De stad wil daarom het fietsverbod op het jaagpad zo snel mogelijk van de baan.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/1.703545


Dernière édition par eeuwige reiziger le Dim 15 Jan - 13:02, édité 1 fois

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Escaut Maritime (Bovenschelde) travaux de renouvellement

Message  velo-ravel.net le Mar 6 Déc - 23:08

Merci pour toutes ces infos sur la Flandre. Si je n'y donne suite tout de suite, je ne les oublie pas et je les traiterais quand j'aurais le temps.

J'ai encore des mails d'Août à traiter...
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4903
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Wetteren - Schellebelle

Message  eeuwige reiziger le Mar 13 Nov - 0:09

Gemeente wil Tragelweg afsluiten voor verkeer
WOENSDAG 07 NOVEMBER 2012WETTEREN - De gemeente gaat bij Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) luisteren of er een mogelijkheid bestaat de Tragelweg af te sluiten voor het verkeer. Gemeenteraadslid Paul De Moor (Groen&Co) klaagt erover dat op het aangelegde jaagpad van Wetteren naar Schellebelle nogal roekeloos wordt gereden. Op advies van de lokale politie werd op de Tragelweg een snelheidsregime van 50 km per uur ingevoerd. Er werd ook beslist de grens van de bebouwde kom te verplaatsen, tot net voorbij de woningen in de Tragelweg. Op die manier is het mogelijk om binnen de grenzen van de bebouwde kom ook een snelheidsregime 30 km per uur in te voeren. In de gemeentelijke mobiliteitsraad is het voorstel besproken om de Tragelweg af te sluiten voor doorgaand verkeer. De Tragelweg is echter eigendom van W&Z en die heeft zich daar eerder al negatief over uitgesproken. Er zal nu toch nog eens advies worden gevraagd. W&Z zou toegang tot de volledige Tragelweg kunnen behouden door het plaatsen van neerklapbare paaltjes met sleutel.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121106_00359543

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

construction d'un chemin de halage [Wetteren - Schellebelle]

Message  eeuwige reiziger le Sam 29 Juin - 0:41

Fietspad langs de Schelde
VRIJDAG 28 JUNI 2013

SCHELLEBELLE/WETTEREN - Alle obstakels wat toestemming van passage en onteigeningen betreft voor een fietspad langs de Schelde tussen Schellebelle en Wetteren zijn van de baan. ‘Volgend jaar, uiterlijk 2015 zouden er oever- en dijkverstevingswerken gebeuren tussen woonwijk Jabbeke en de Scheldekaai’, zegt Michaël Van Beuckelaer. ‘Van die werken wordt gebruik gemaakt om een pad aan te leggen voor fietsers en voetgangers zodat er eindelijk een veilige doorsteek langs de rivier van Wetteren naar Schellebelle kan komen.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130627_00638963

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Mariekerke

Message  eeuwige reiziger le Dim 17 Nov - 1:28

Jaagpad aan kil afgesloten
ZATERDAG 16 NOVEMBER 2013

MARIEKERKE - Het jaagpad ter hoogte van de kil van Mariekerke is volledig afgesloten voor alle verkeer. In opdracht van afdeling Zeeschelde wordt er een verzakking hersteld. Tijdens een onderzoek door de aannemer bleek dat de duiker in zeer slechte staat verkeerde en dat een van de twee kokers over een groot gedeelte was ingestort. De aannemer zal beide kokers vervangen door dikwandige stalen buizen.

De volledige sluis is ontgraven en het jaagpad is afgesloten voor alle gebruikers, ook voetgangers en fietsers. Het is nog niet duidelijk hoe lang de werken zullen duren. Toerisme Provincie Antwerpen voorziet een omleiding van de fietsroute.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131115_00840170

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Baasrode

Message  eeuwige reiziger le Dim 1 Déc - 1:58

Werkgroep Briel ijvert voor asfaltering fietspad
DINSDAG 23 JULI 2013

BAASRODE - De Werkgroep Briel pleit voor het asfalteren van de zandweg op de Scheldedijk in Baasrode, vanaf de grens met Buggenhout.
‘Wij vragen al jaren om het fietspad langs de Schelde te verharden op Den Briel’, zegt Jan Van Steen van de Werkgroep. ‘Wij zijn verbaasd over de polemiek die ontstond rond de ribbelstroken op het fietspad langs de Schelde in Gavere. Als zowel minister-president Kris Peeters als minister Hilde Crevits zich met dit dossier bemoeien, moet dit wel belangrijk zijn. Het toont aan dat deze vorm van recreatie zeer belangrijk is.’

Zandweg vol putten

Van Temse tot Buggenhout ligt er een mooi geasfalteerd fietspad langs de Schelde. ‘Dit pad wordt door veel mensen gebruikt en is een ideale aantrekkingspool voor het toerisme. Op de grens van Buggenhout en het grondgebied Dendermonde verandert de geasfalteerde weg in een zandweg vol putten’, aldus Van Steen. ‘Het contrast kan niet groter zijn. De meeste fietsers stappen af en gaan te voet verder. Toch staat in het beleidsplan van de stad Dendermonde dat het toerisme verder ontwikkeld moet worden. In Baasrode gebeurt net het tegenovergestelde, daar worden de toeristen weggejaagd.’

‘Wat ons betreft mogen er gerust ribbelstroken aangelegd worden, zolang we maar een geasfalteerd fietspad krijgen.’
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130719_00664293

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

abaissement du chemin de halage [Zele]

Message  eeuwige reiziger le Dim 6 Avr - 9:46

Deel van Scheldedijk verzakt
WOENSDAG 02 APRIL 2014

ZELE - Het wegdek op de Scheldedijk verkeert in slechte staat, vooral ter hoogte van het zuiveringsstation van Aquafin.
Op die plaats is er een wegverzakking, waardoor er nog kleinere putten en scheuren in het asfalt zijn gekomen. De nv Waterwegen en Zeekanaal zal binnenkort een deel van het jaagpad opnieuw asfalteren en intussen worden er waarschuwingsborden geplaatst. Sneller dan tien kilometer per uur mag er voorlopig om veiligheidsredenen niet gereden worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140401_01050608Grotere kaart weergeven

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Veerdienst tussen Sint Amands en Kastel stopgezet

Message  velo-ravel.net le Jeu 14 Jan - 23:25

http://www.groteroutepaden.be/nl/nieuws/1/202/veerdienst-tussen-sint-amands-en-kastel-stopgezet.html

De veerdienst tussen Sint Amands en Kastel is stopgezet.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4903
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Escaut Maritime (Bovenschelde) travaux de renouvellement

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum