Canal Roulers-Lys (kanaal Roeselare-Leie - Roeselaarse Vaart)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Vijfwegenstraat - Waterstraat [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Ven 26 Fév 2016 - 9:49

WERKEN GESTART LANGS NOORDZIJDE KANAAL ROESELARE-LEIE VOOR VERBINDING TUSSEN INGELMUNSTER EN IZEGEM
Groene verbinding voor fietsers langs de Mandel
25/02/2016INGELMUNSTER / IZEGEM - Langs het kanaal Roeselare-Leie zijn aan de noordkant de werken voor een ‘trage verbinding’ gestart. Ingelmunster en Izegem worden op die manier voor fietsers en wandelaars beter verbonden. De werken voor een fiets- en wandelverbinding aan de noordkant van het kanaal Roeselare-Leie, tussen de Emelgembrug in Izegem en de Waterstraat in Ingelmunster, zijn gestart.

De nieuwe verbinding krijgt de naam ‘Wandel op de Mandel’. De fiets- en wandelverbinding loopt langs één van de schaarse open en groene ruimtes langs het kanaal Roeselare-Leie.

De stad Izegem is volop bezig met de opmaak van een ‘tragewegenplan’. De trage verbinding ‘Wandel op de Mandel’ is daarin een eerste grote realisatie.

De kosten voor de opwaardering van de wandel- en fietsverbinding worden betaald door Izegem en Ingelmunster, met provinciale steun.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160224_02147633


Fietsverbinding langs kanaal
Krant van West-Vlaanderen/De Weekbode Izegem,
Vr. 26 Feb. 2016, Pagina 9

INGELMUNSTER/IZEGEM - Begin februari begonnen de werken voor een trage fiets- en wandelverbinding tussen de brug van Emelgem en de Waterstraat in Ingelmunster. Deze nieuwe verbinding ‘Wandel op de Mandel’ zorgt dankzij beide gemeenten en de provincie voor een betere bereikbaarheid en berijdbaarheid van het gebied voor fietsers uit de regio.

Het project Wandel op de Mandel is een trage fiets- en wandelverbinding langs een van de schaarse open en groene ruimtes langs het kanaal Roeselare-Leie. Concreet gaat het over de aanleg van een wandel- en fietspad aan de noordkant van het kanaal tussen de brug van Emelgem en de Waterstraat in Ingelmunster.

Het nieuwe pad wordt aangelegd in waterdoorlatend materiaal, zal ongeveer twee meter breed zijn en komt ver van de waterlijn te liggen, naast de bestaande bomen- en struikengordel.

Er komt ook een nieuwe picknickbank. “Wandel op de Mandel zorgt voor een aangename en groene verbinding tussen Ingelmunster en Izegem”, zegt schepen voor Toerisme Nadine Verheye van Ingelmunster.

Aantrekkelijk maken

Het nieuwe wandel- en fietspad ligt langs het kanaal en vormt – samen met het natuurdomein van De Buizerd, het kasteelpark, de Mandelmeersen en de Beukendreef – een groene long in ons centrum. Recent werden deze Mandelmeersen en het Schuttershuisje ook aangekocht door de gemeente.”

Met deze investering willen de gemeenten en de provincie Wandel op de Mandel – die al vaak wordt gebruikt door wandelaars – beter bereikbaar, berijdbaar en aantrekkelijk maken voor fietsers uit de regio. “Deze trage weg – met als volgende fase het deel tussen de brug van Emelgem en de centrumbrug in Izegem – zal een belangrijke verbinding zijn tussen de beide buurtgemeenten”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe uit Izegem. “Het wordt een alternatief voor de drukke Ingelmunstersestraat, Baron- en Prinsessenstraat in Izegem. De stad Izegem is ook volop bezig met de opmaak van een trage wegenplan, waarbij de trage wegverbinding op Wandel op de Mandel een eerste grote realisatie wordt.”

De kosten voor de opwaardering van deze wandel- en fietsverbinding worden betaald door Izegem en Ingelmunster, met provinciale steun. “Deze investering kadert binnen het gebiedsprogramma voor de kanaalzone, een bovenlokaal programma dat over meerdere jaren wordt uitgevoerd. Voor dit specifieke onderdeel bedraagt de geraamde totaalkost 144.106 euro, waarbij de provincie 50 procent van de financiële last voor haar rekening neemt. De rest van het bedrag komt van Ingelmunster

en Izegem”, besluit gedeputeerde Guido Decorte. De einddatum van deze werken is voorzien in april. Met de waterwegbeheerder Waterwegen & Zeekanaal nv werden afspraken gemaakt over de inrichting, het beheer en het onderhoud van het nieuwe fiets- en wandelpad.

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zuidkaai - Dorpsbrug [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Ven 16 Sep 2016 - 16:10

Jaagpad langs kanaal in Izegem/Ingelmunster weekje onderbroken
09.09.2016

Vanaf maandag 12 september 2016 wordt langs het kanaal Roeselare – Leie het jaagpad afgesloten tussen de Zuidkaai in Izegem en de Dorpsbrug in Ingelmunster. Deze onderbreking geldt voor alle verkeer en zal vermoedelijk de hele week duren. Tijdens de onderbreking voert waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV verstevigingswerken uit aan de oever van de langsgracht tussen het jaagpad en de spoorlijn Kortrijk – Brugge. Om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te garanderen is het noodzakelijk om het jaagpad tijdelijk af te sluiten.

Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien. De werken worden goed voorbereid en de aannemer volgt een strak werkschema zodat de hinder voor de zwakke weggebruikers steeds zo beperkt mogelijk blijft.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/96f1cb15-766d-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V9v87_mLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Opknapwerken [Ingelmunster - Izegem]

Message  eeuwige reiziger le Mar 11 Oct 2016 - 11:55

ZEGEM
07/10/2016
Werken aan jaagpad

Waterwegen & Zeekanaal werkt op 7, 10 en 11 oktober aan het jaagpad langs het kanaal in Ingelmunster en Izegem. Ook op andere plaatsen langs het kanaal en de Leie vinden werken plaats. In totaal gaat het om opknapwerken over 5,2 kilometer waarbij de bovenste asfaltlaag vernieuwd wordt.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ingelmunster/werken-aan-jaagpad-a2905811/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/a2bc24bb-8aed-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V_y3OfmLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kolenkaai [Roeselare]

Message  eeuwige reiziger le Mar 22 Nov 2016 - 19:22

Stad Roeselare stelt mobiliteitsplan voor
Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem,
woensdag 16 november 2016, pagina 1

Stad Roeselare heeft met RSL Mobiel 2030 de mobiliteitsvisie voor de komende jaren klaar. De krijtlijnen zijn er, al worden die plannen niet van vandaag op morgen uitgevoerd. De definitieve goedkeuring volgt in april 2017.

(...)

Fietsvriendelijk en verkeersveilig

Verschillende fietspaden moeten heraangelegd worden volgens de principes van het Fietsvademecum. Daarbij denkt de stad aan de verbinding tussen de Koning Leopold II-laan en TRAX, het jaagpad Kolenkaai, de Moorseelsesteenweg en de Heirweg. Op lange termijn worden de 'missing links' op de fietsas Gits-Rumbeke weggewerkt.

(...)


eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hervatting van de werken? [Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Dim 4 Déc 2016 - 16:18


2.000 woningen op gescheiden riolering Nieuwe fietspaden
KOMENDE JAREN WORDT OOIGEM EEN GROTE WERF
30/11/2016

WIELSBEKE - De komende twee jaar staan heel wat ingrijpende werken gepland in deelgemeente Ooigem. Zo'n 2.000 huishoudens zullen aangesloten worden op een gescheiden rioleringsstelsel en de fietspaden worden een stuk veiliger. Een infovergadering lokte bijna 300 inwoners.

(...)

Fietsers krijgen meer en vooral een veiligere plek in het verkeer. Er worden brede, afgescheiden fietspaden aangelegd op het traject en er komt een fietstunnel aan de drietrapsluis. Het fietsverkeer vanuit Roeselare, Izegem en Ingelmunster krijgt zo een aparte doorgang onder de brug. Ze zullen de Wielsbeeksestraat niet meer moeten kruisen om het jaagpad langs de Leie te kunnen volgen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161129_02598416

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Vijfwegenstraat - Waterstraat [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Dim 22 Jan 2017 - 9:43

Nieuwe fietsverbinding langs kanaal in Ingelmunster officieel geopend
09/07/16

Ruim 60 fietsers waren present langs het kanaal Roeselare-Ooigem, even voorbij De Fagot in Ingelmunster, waar de provincie West-Vlaanderen, stad Izegem en de gemeente Ingelmunster de nieuwe wandel- en fietsverbinding 'Wandel op de Mandel' officieel openden.

Het wandel- en fietspad ligt aan de noordkant van het kanaal tussen de brug van Emelgem in Izegem en de Waterstraat in Ingelmunster. Na het officieel openingsmoment met o.a. deputé Guido Decorte, burgemeester Bert Maertens van Izegem, burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster, meerdere schepenen en enthousiaste fietsers werd er vijf km gefietst, richting Bierkasteel. Op deze nieuwe locatie van de brouwerij Van Honsebrouck werd er halt gehouden voor een drankje. Wie het wenst, kan nu iedere dag deze nieuwe fiets- en wandelverbinding verkennen.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/nieuwe-fietsverbinding-langs-kanaal-in-ingelmunster-officieel-geopend/article-normal-229165.html


Nieuwe wandel- en fietsverbinding langs kanaal Roeselare-Ooigem
8-7-2016

Op vrijdag 8 juli openen de Provincie West-Vlaanderen, de stad Izegem en de gemeente Ingelmunster de nieuwe wandel- en fietsverbinding langs het kanaal Roeselare-Ooigem. Het fiets- en wandelpad van 1,5 km ligt aan de noordkant van het kanaal en verbindt de Emelgembrug in Izegem met de Waterstraat nabij de centrumbrug in Ingelmunster.Detail van de werken en kostprijs
De verbinding werd aangelegd in ternair zand, over een breedte van zo’n twee meter. De totaalkost van het nieuwe fietspad komt op 138.686,21 euro, inclusief btw. De Provincie West-Vlaanderen coördineerde het project en betaalde 50 % van de totaalkost. De stad Izegem en de gemeente Ingelmunster droegen elk 25 % bij.

Gebiedsprogramma kanaalzone Roeselare-Ooigem
De aanleg van het fietspad kadert in het provinciale gebiedsprogramma voor de kanaalzone Roeselare-Ooigem. Dit programma omvat onder andere de creatie van een ‘natuurstadspark Izegem-Ingelmunster’, een groene en open ruimte tussen beide gemeenten. De realisatie van het wandel- en fietspad langs de kanaalzone zorgt voor een betere toegankelijkheid van dit gebied voor recreanten uit de regio.

Het programma is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met onder andere de vijf kanaalgemeenten (Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Oostrozebeke en Wielsbeke), Waterwegen & Zeekanaal, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de intercommunale WVI.

Aansluiting met Dam in Emelgem en Zwaaikom in Ingelmunster
De stad Izegem wil op korte termijn het fietspad doortrekken van de Emelgembrug tot aan de Dam in Emelgem. De start van de werken is gepland voor het voorjaar van 2017.

Bij de stad Ingelmunster staat de aanleg van een nieuwe centrumbrug op de planning voor 2017. Daarna zal het fietspad onder de centrumbrug door worden doorgetrokken richting de Zwaaikom in Ingelmunster. Er komt daarnaast ook een nieuw recreatiepark, op de vroegere site Desmet, die de verbinding vormt tussen de centrumbrug en het kanaal, met oog voor veel groen. Ook het aangekochte Schuttershuisje en de Mandelmeersen kaderen in dit project.

De mogelijkheid om bovenlokale verbindingen voor fietsers en wandelaars te creëren tot aan het provinciedomein De Baliekouter in Wakken wordt onderzocht.

http://www.west-vlaanderen.be/nieuws/Paginas/20160708_wandel_en_fietsverbinding_Roeselare_Ooigem_0315.aspx
http://www.focuswtv.be/video/nieuw-fietspad-wordt-verlengd

http://www.bloggen.be/ursel/archief.php?ID=2925878

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wat nu? Genummerde bomen?

Message  eeuwige reiziger le Sam 20 Mai 2017 - 13:06

Bomen langs het kanaal Roeselare-Leie krijgen nummer
16.05.2017

Maakte je onlangs gebruik van het jaagpad langs het kanaal en heb je een scherp oog? Dan heb je misschien al gemerkt dat Waterwegen en Zeekanaal NV alle bomen langs het kanaal Roeselare-Leie voorziet van een boomplaatje met daarop een uniek nummer.

Waarover gaat het?
Heb je al gehoord van Seine Schelde Vlaanderen? Dit grootscheeps binnenvaartproject van Waterwegen en Zeekanaal NV wil de vaarweg verbeteren tussen de Seine en de Schelde. Zo verlenen we grotere container- en duwvaartschepen een vlotte doorgang. Deze schepen kunnen meer goederen in één keer tot op hun bestemming brengen en worden couranter op onze waterwegen.

De Leie speelt hierin een belangrijke rol. Ook voor het kanaal Roeselare-Leie, dat op de rivier aansluit, en de bedrijven erlangs onderzoekt Waterwegen en Zeekanaal NV een aantal perspectieven. Om deze kans maximaal te benutten, bekijken we hoe het kanaal Roeselare-Leie opgewaardeerd kan worden.

Waarom?
Op welke wijze dat best gebeurt en wat daar allemaal bij komt kijken, wordt momenteel uitgebreid bestudeerd. Eén aspect van die studie is een groenplan, dat toelaat om de groenelementen langs het kanaal Roeselare-Leie op een duurzame manier te beheren. Denk maar aan bomen snoeien of bermen maaien. Het is voor dit groenplan nodig om elke boom apart te kunnen identificeren en lokaliseren. Dit gebeurt met genummerde boomplaatjes en een uitgebreide digitale atlas om ze in kaart te brengen.

Timing
De volledige studie van het kanaal Roeselare-Leie zou eind 2018 klaar moeten zijn. Van zodra de studie ver genoeg gevorderd is, krijg je van ons meer info.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Bomen-langs-het-kanaal-Roeselare-Leie-krijgen-nummer/#.WSAi8OHyjcs

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Mobiliteitsplan juni 2017

Message  eeuwige reiziger le Jeu 31 Aoû 2017 - 12:38

· Fietssnelweg langsheen het kanaal naar de Leie

Aan de zuidzijde van het kanaal naar de Leie is een fietssnelweg gelegen die de verschillende kernen langsheen het kanaal met elkaar en met het station van Roeselare verbindt. Een belangrijk deel van deze hoofdroute is gelegen op het autovrije jaagpad. Echter, op de Trakelweg is er een belangrijk conflictpunt tussen fietsers en de bevoorrading van de bedrijven langsheen de Trakelweg. Deze bevoorrading gebeurt zowel over de weg als over het water. Gezien de zeer specifieke en complexe problematiek zal dit laden/lossen nog lang een belangrijk conflictpunt blijven.

Om ook op korte / middellange termijn een directe én veilige fietsroute te voorzien wordt voorgesteld om de as Trakelweg – Kolenkaai te bypassen. Hiervoor is een optimale verbinding nodig tussen de fietsroute aan de zuidzijde van het kanaal en de fietsroute aan de zuidzijde van de spoorlijn Roeselare-Kortrijk. Deze verbinding dient ten westen van de E403 (A17) te gebeuren aangezien de passage van de spoorlijn onder de E403 te smal is om én de spoorlijn én een fietspad te faciliteren.

Rekening houdende met de bebouwde zones tussen het kanaal en de spoorweg én rekening houdende met het beperkt aantal spoorwegovergangen wordt de fietsverbinding tussen het jaagpad en de spoorweg voorzien langsheen de Mandelstraat. Hierbij dient een nieuwe verbinding te worden ontworpen tussen de Mandelstraat en het jaagpad. Doordat reeds is voorzien dat de stad een fietsverbinding gaat aanleggen tussen de Guido Gezellelaan en de Zeger Maelfaitstraat, ontstaat een optimale fietslink tussen Guido Gezellelaan en het jaagpad.

Gemeentelijk Mobiliteitsplan Roeselare, 26 juni 2017, blz. 64 (met kaart op de volgende bladzijde)

https://www.roeselare.be/wonen-en-leven/verkeer-en-mobiliteit/mobiliteitsplan-en-folder

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Afbraak Dorpsbrug [Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Mar 5 Sep 2017 - 14:52

INGELMUNSTER
5/09/2017
Afbraak landhoofd oude dorpsbrug

Nu woensdag start de aannemer naast de afbraak van het kleine Mandelbruggetje ook met de afbraak van het tweede landhoofd van de oude Dorpsbrug, aan de kant van het station.

Voor gebruikers van het jaagpad wordt een lokale omleiding voorzien. De werken duren uiterlijk tot en met 12 september. Fietsers en voetgangers worden tijdens deze werken omgeleid via de kant van de Markt. Vanaf de Emelgembrug volgen ze het jaagpad Wandel op de Mandel en de Waterstraat. Via de Stationsstraat, parallel met de oude Dorpsbrug, komen ze uit aan de Trakelweg. Daar kunnen ze hun weg vervolgen via de tijdelijke voetbrug over het kanaal Roeselare-Leie en komen ze terug uit op het jaagpad aan de kant van het station. Het stuk Trakelweg tussen de voetbrug en de Lysbrug is enkel geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Het jaagpad aan de kant van de markt wordt na 12 september opnieuw afgesloten voor fietsers en voetgangers. Na de werken worden pendelaars terug rondgestuurd via het jaagpad aan de kant van het station.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-harelbeke/afbraak-landhoofd-oude-dorpsbrug-a3251040/

AFBRAAK LANDHOOFDEN - AANGEPASTE OMLEIDING

Op woensdag 6 september start de aannemer ook met de afbraak van het tweede landhoofd van de oude Dorpsbrug, aan de kant van het station. Voor gebruikers van het jaagpad wordt een lokale omleiding voorzien. De werken duren uiterlijk tot en met 12 september.

Fietsers en voetgangers volgen vanaf de Emelgembrug het jaagpad (Wandel op de Mandel) en de Waterstraat. Via de Stationsstraat, parallel met de oude Dorpsbrug, komen ze uit aan de Trakelweg. Daar kunnen ze hun weg vervolgen via de tijdelijke voetbrug over het kanaal Roeselare-Leie, en komen ze terug uit op het jaagpad aan de kant van het station.

Het stuk Trakelweg tussen de voetbrug en de Lysbrug is enkel geschikt voor gemotoriseerd verkeer. Het jaagpad aan de kant van de markt wordt na 12 september opnieuw afgesloten voor fietsers en voetgangers. Deze weg komt immers uit in de werfzone. Na de werken worden pendelaars terug rondgestuurd via het jaagpad aan de kant van het station.
http://www.ingelmunster.be/over-ingelmunster/viaplan/viaplandorpsbrug/afbraak-landhoofden-aangepaste-omleiding/

http://www.ingelmunster.be/viaplan/dorpsbrug

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Werken worden stilgelegd [Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Sam 17 Fév 2018 - 12:36

Werken in de Wielsbeeksestraat gaan van start
Krant van West-Vlaanderen/Het Wekelijks Nieuws Waregem,
vrijdag 12 januari 2018, blz. 26

OOIGEM - Vlak voor de kerstvakantie heropende de gemeente de rotonde in het centrum van Ooigem. Na de Desselgemsestraat en de rotonde zelf is de riolering in de Wielsbeeksestraat de volgende stap van de werkzaamheden in Ooigem.

(...)

Daarnaast zal de Vlaamse Waterweg ook een fietstunnel bouwen, onder de brug over het kanaal op het einde van de Wielsbeeksestraat. “De offertes daarvoor zijn binnen. Binnenkort verwachten we daar nieuws over, maar ook daar is het uitgangspunt dat de fietstunnel tegen de zomervakantie afgewerkt zal zijn”, weet Daisy Haydon tot slot.

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Werken worden stilgelegd [Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Sam 7 Avr 2018 - 11:28

http://velo-ravel.forumactif.org/t407-canal-roulers-lys-kanaal-roeselare-leie-roeselaarse-vaart#6243

NIEUWE EN VEILIGERE FIETSVERBINDINGEN AAN SLUIZEN IN OOIGEM
06/04/2018

Op maandag 16 april starten De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen met de werken voor een veilige fietsverbinding aan het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie, naast de oude drietrapssluis in Ooigem. Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat en het wegdek van de brug worden heringericht en zo fietsvriendelijker gemaakt. Het einde van de werken is voorzien voor midden oktober dit jaar.

Werken in twee fases
De werken worden opgesplitst in twee fases. Door de werken te faseren, kan het wegverkeer sneller terug gebruikmaken van de brug over de oude en de nieuwe sluis.

De eerste fase loopt van 16 april tot aan het bouwverlof. In deze fase wordt een doorgang voor fietsers gemaakt onder de brug, waarmee het jaagpad langs de drietrapssluis vervolledigd wordt. Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat wordt aangepakt, met een extra fietspad voor een vlottere verbinding met het jaagpad. Tot slot krijgt het wegdek van de brug een nieuwe asfaltlaag en duidelijke wegmarkeringen.

De tweede fase start na het bouwverlof en wordt midden oktober dit jaar afgerond. In deze fase wordt de fietsverbinding onder de brug verder afgewerkt en aangesloten op het jaagpad. Zo hoeven fietsers niet meer over te steken via de drukke Wielsbeeksestraat.

“Hier wordt bijna 900.000 euro geïnvesteerd in een vlotte en veilige fietsverbinding”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “Fietsers zullen hun rit op het jaagpad niet meer moeten onderbreken om de drukke Wielsbeeksestraat over te steken. Zo wordt het nog verleidelijker om voor de fiets te kiezen”.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Fietsers en voetgangers die gebruik maken van het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie volgen een plaatselijke omleiding vanaf de Kanaalweg of de Desselgemsestraat. Het doorgaand fietsverkeer langs de Leie kan gebruik maken van de brug Ooigem-Desselgem en de brug van de N357.

Autobestuurders volgen een omleiding vanaf de rotonde Sint-Brixiusplein en rijden door via de Desselgemsestraat, de Oostrozebeeksestraat en de Fabiolaan, om vervolgens af te slaan naar de Verbindingsstraat en de N382 te volgen. Dit traject geldt in beide richtingen.

Na de eerste fase die tot aan het bouwverlof loopt, kunnen autobestuurders opnieuw hun vertrouwde route volgen over de brug. De omleiding voor fietsers wordt geëvalueerd en indien nodig aangepast.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/nieuwe-en-veiligere-fietsverbindingen-aan-sluizen-ooigem

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Roulers-Lys (kanaal Roeselare-Leie - Roeselaarse Vaart)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum