Canal Roulers-Lys (kanaal Roeselare-Leie - Roeselaarse Vaart)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Vijfwegenstraat - Waterstraat [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Ven 26 Fév - 9:49

WERKEN GESTART LANGS NOORDZIJDE KANAAL ROESELARE-LEIE VOOR VERBINDING TUSSEN INGELMUNSTER EN IZEGEM
Groene verbinding voor fietsers langs de Mandel
25/02/2016INGELMUNSTER / IZEGEM - Langs het kanaal Roeselare-Leie zijn aan de noordkant de werken voor een ‘trage verbinding’ gestart. Ingelmunster en Izegem worden op die manier voor fietsers en wandelaars beter verbonden. De werken voor een fiets- en wandelverbinding aan de noordkant van het kanaal Roeselare-Leie, tussen de Emelgembrug in Izegem en de Waterstraat in Ingelmunster, zijn gestart.

De nieuwe verbinding krijgt de naam ‘Wandel op de Mandel’. De fiets- en wandelverbinding loopt langs één van de schaarse open en groene ruimtes langs het kanaal Roeselare-Leie.

De stad Izegem is volop bezig met de opmaak van een ‘tragewegenplan’. De trage verbinding ‘Wandel op de Mandel’ is daarin een eerste grote realisatie.

De kosten voor de opwaardering van de wandel- en fietsverbinding worden betaald door Izegem en Ingelmunster, met provinciale steun.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160224_02147633


Fietsverbinding langs kanaal
Krant van West-Vlaanderen/De Weekbode Izegem,
Vr. 26 Feb. 2016, Pagina 9

INGELMUNSTER/IZEGEM - Begin februari begonnen de werken voor een trage fiets- en wandelverbinding tussen de brug van Emelgem en de Waterstraat in Ingelmunster. Deze nieuwe verbinding ‘Wandel op de Mandel’ zorgt dankzij beide gemeenten en de provincie voor een betere bereikbaarheid en berijdbaarheid van het gebied voor fietsers uit de regio.

Het project Wandel op de Mandel is een trage fiets- en wandelverbinding langs een van de schaarse open en groene ruimtes langs het kanaal Roeselare-Leie. Concreet gaat het over de aanleg van een wandel- en fietspad aan de noordkant van het kanaal tussen de brug van Emelgem en de Waterstraat in Ingelmunster.

Het nieuwe pad wordt aangelegd in waterdoorlatend materiaal, zal ongeveer twee meter breed zijn en komt ver van de waterlijn te liggen, naast de bestaande bomen- en struikengordel.

Er komt ook een nieuwe picknickbank. “Wandel op de Mandel zorgt voor een aangename en groene verbinding tussen Ingelmunster en Izegem”, zegt schepen voor Toerisme Nadine Verheye van Ingelmunster.

Aantrekkelijk maken

Het nieuwe wandel- en fietspad ligt langs het kanaal en vormt – samen met het natuurdomein van De Buizerd, het kasteelpark, de Mandelmeersen en de Beukendreef – een groene long in ons centrum. Recent werden deze Mandelmeersen en het Schuttershuisje ook aangekocht door de gemeente.”

Met deze investering willen de gemeenten en de provincie Wandel op de Mandel – die al vaak wordt gebruikt door wandelaars – beter bereikbaar, berijdbaar en aantrekkelijk maken voor fietsers uit de regio. “Deze trage weg – met als volgende fase het deel tussen de brug van Emelgem en de centrumbrug in Izegem – zal een belangrijke verbinding zijn tussen de beide buurtgemeenten”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe uit Izegem. “Het wordt een alternatief voor de drukke Ingelmunstersestraat, Baron- en Prinsessenstraat in Izegem. De stad Izegem is ook volop bezig met de opmaak van een trage wegenplan, waarbij de trage wegverbinding op Wandel op de Mandel een eerste grote realisatie wordt.”

De kosten voor de opwaardering van deze wandel- en fietsverbinding worden betaald door Izegem en Ingelmunster, met provinciale steun. “Deze investering kadert binnen het gebiedsprogramma voor de kanaalzone, een bovenlokaal programma dat over meerdere jaren wordt uitgevoerd. Voor dit specifieke onderdeel bedraagt de geraamde totaalkost 144.106 euro, waarbij de provincie 50 procent van de financiële last voor haar rekening neemt. De rest van het bedrag komt van Ingelmunster

en Izegem”, besluit gedeputeerde Guido Decorte. De einddatum van deze werken is voorzien in april. Met de waterwegbeheerder Waterwegen & Zeekanaal nv werden afspraken gemaakt over de inrichting, het beheer en het onderhoud van het nieuwe fiets- en wandelpad.

eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zuidkaai - Dorpsbrug [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Ven 16 Sep - 16:10

Jaagpad langs kanaal in Izegem/Ingelmunster weekje onderbroken
09.09.2016

Vanaf maandag 12 september 2016 wordt langs het kanaal Roeselare – Leie het jaagpad afgesloten tussen de Zuidkaai in Izegem en de Dorpsbrug in Ingelmunster. Deze onderbreking geldt voor alle verkeer en zal vermoedelijk de hele week duren. Tijdens de onderbreking voert waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV verstevigingswerken uit aan de oever van de langsgracht tussen het jaagpad en de spoorlijn Kortrijk – Brugge. Om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te garanderen is het noodzakelijk om het jaagpad tijdelijk af te sluiten.

Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien. De werken worden goed voorbereid en de aannemer volgt een strak werkschema zodat de hinder voor de zwakke weggebruikers steeds zo beperkt mogelijk blijft.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/96f1cb15-766d-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V9v87_mLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Opknapwerken [Ingelmunster - Izegem]

Message  eeuwige reiziger le Mar 11 Oct - 11:55

ZEGEM
07/10/2016
Werken aan jaagpad

Waterwegen & Zeekanaal werkt op 7, 10 en 11 oktober aan het jaagpad langs het kanaal in Ingelmunster en Izegem. Ook op andere plaatsen langs het kanaal en de Leie vinden werken plaats. In totaal gaat het om opknapwerken over 5,2 kilometer waarbij de bovenste asfaltlaag vernieuwd wordt.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ingelmunster/werken-aan-jaagpad-a2905811/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/a2bc24bb-8aed-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V_y3OfmLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Kolenkaai [Roeselare]

Message  eeuwige reiziger le Mar 22 Nov - 19:22

Stad Roeselare stelt mobiliteitsplan voor
Het Nieuwsblad/Regionaal: Roeselare-Tielt-Izegem,
woensdag 16 november 2016, pagina 1

Stad Roeselare heeft met RSL Mobiel 2030 de mobiliteitsvisie voor de komende jaren klaar. De krijtlijnen zijn er, al worden die plannen niet van vandaag op morgen uitgevoerd. De definitieve goedkeuring volgt in april 2017.

(...)

Fietsvriendelijk en verkeersveilig

Verschillende fietspaden moeten heraangelegd worden volgens de principes van het Fietsvademecum. Daarbij denkt de stad aan de verbinding tussen de Koning Leopold II-laan en TRAX, het jaagpad Kolenkaai, de Moorseelsesteenweg en de Heirweg. Op lange termijn worden de 'missing links' op de fietsas Gits-Rumbeke weggewerkt.

(...)


eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Hervatting van de werken? [Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Dim 4 Déc - 16:18


2.000 woningen op gescheiden riolering Nieuwe fietspaden
KOMENDE JAREN WORDT OOIGEM EEN GROTE WERF
30/11/2016

WIELSBEKE - De komende twee jaar staan heel wat ingrijpende werken gepland in deelgemeente Ooigem. Zo'n 2.000 huishoudens zullen aangesloten worden op een gescheiden rioleringsstelsel en de fietspaden worden een stuk veiliger. Een infovergadering lokte bijna 300 inwoners.

(...)

Fietsers krijgen meer en vooral een veiligere plek in het verkeer. Er worden brede, afgescheiden fietspaden aangelegd op het traject en er komt een fietstunnel aan de drietrapsluis. Het fietsverkeer vanuit Roeselare, Izegem en Ingelmunster krijgt zo een aparte doorgang onder de brug. Ze zullen de Wielsbeeksestraat niet meer moeten kruisen om het jaagpad langs de Leie te kunnen volgen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161129_02598416

eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Vijfwegenstraat - Waterstraat [Izegem - Ingelmunster]

Message  eeuwige reiziger le Dim 22 Jan - 9:43

Nieuwe fietsverbinding langs kanaal in Ingelmunster officieel geopend
09/07/16

Ruim 60 fietsers waren present langs het kanaal Roeselare-Ooigem, even voorbij De Fagot in Ingelmunster, waar de provincie West-Vlaanderen, stad Izegem en de gemeente Ingelmunster de nieuwe wandel- en fietsverbinding 'Wandel op de Mandel' officieel openden.

Het wandel- en fietspad ligt aan de noordkant van het kanaal tussen de brug van Emelgem in Izegem en de Waterstraat in Ingelmunster. Na het officieel openingsmoment met o.a. deputé Guido Decorte, burgemeester Bert Maertens van Izegem, burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster, meerdere schepenen en enthousiaste fietsers werd er vijf km gefietst, richting Bierkasteel. Op deze nieuwe locatie van de brouwerij Van Honsebrouck werd er halt gehouden voor een drankje. Wie het wenst, kan nu iedere dag deze nieuwe fiets- en wandelverbinding verkennen.

http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/nieuwe-fietsverbinding-langs-kanaal-in-ingelmunster-officieel-geopend/article-normal-229165.html


Nieuwe wandel- en fietsverbinding langs kanaal Roeselare-Ooigem
8-7-2016

Op vrijdag 8 juli openen de Provincie West-Vlaanderen, de stad Izegem en de gemeente Ingelmunster de nieuwe wandel- en fietsverbinding langs het kanaal Roeselare-Ooigem. Het fiets- en wandelpad van 1,5 km ligt aan de noordkant van het kanaal en verbindt de Emelgembrug in Izegem met de Waterstraat nabij de centrumbrug in Ingelmunster.Detail van de werken en kostprijs
De verbinding werd aangelegd in ternair zand, over een breedte van zo’n twee meter. De totaalkost van het nieuwe fietspad komt op 138.686,21 euro, inclusief btw. De Provincie West-Vlaanderen coördineerde het project en betaalde 50 % van de totaalkost. De stad Izegem en de gemeente Ingelmunster droegen elk 25 % bij.

Gebiedsprogramma kanaalzone Roeselare-Ooigem
De aanleg van het fietspad kadert in het provinciale gebiedsprogramma voor de kanaalzone Roeselare-Ooigem. Dit programma omvat onder andere de creatie van een ‘natuurstadspark Izegem-Ingelmunster’, een groene en open ruimte tussen beide gemeenten. De realisatie van het wandel- en fietspad langs de kanaalzone zorgt voor een betere toegankelijkheid van dit gebied voor recreanten uit de regio.

Het programma is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met onder andere de vijf kanaalgemeenten (Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Oostrozebeke en Wielsbeke), Waterwegen & Zeekanaal, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de intercommunale WVI.

Aansluiting met Dam in Emelgem en Zwaaikom in Ingelmunster
De stad Izegem wil op korte termijn het fietspad doortrekken van de Emelgembrug tot aan de Dam in Emelgem. De start van de werken is gepland voor het voorjaar van 2017.

Bij de stad Ingelmunster staat de aanleg van een nieuwe centrumbrug op de planning voor 2017. Daarna zal het fietspad onder de centrumbrug door worden doorgetrokken richting de Zwaaikom in Ingelmunster. Er komt daarnaast ook een nieuw recreatiepark, op de vroegere site Desmet, die de verbinding vormt tussen de centrumbrug en het kanaal, met oog voor veel groen. Ook het aangekochte Schuttershuisje en de Mandelmeersen kaderen in dit project.

De mogelijkheid om bovenlokale verbindingen voor fietsers en wandelaars te creëren tot aan het provinciedomein De Baliekouter in Wakken wordt onderzocht.

http://www.west-vlaanderen.be/nieuws/Paginas/20160708_wandel_en_fietsverbinding_Roeselare_Ooigem_0315.aspx
http://www.focuswtv.be/video/nieuw-fietspad-wordt-verlengd

http://www.bloggen.be/ursel/archief.php?ID=2925878

eeuwige reiziger

Messages : 2229
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Roulers-Lys (kanaal Roeselare-Leie - Roeselaarse Vaart)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum