Canal princesse Julienne d'Orange-Nassau (Julianakanaal)

Aller en bas

Canal princesse Julienne d'Orange-Nassau (Julianakanaal)

Message  eeuwige reiziger le Dim 18 Déc 2011 - 23:07

Depuis plusieures années, des différents organismes (en outre, l'union néerlandaise des cyclistes), les communes concernées, même certains partis politiques... continuent de demander la réparation et l'optimisation des chemins de halage au long du Julianakanaal. En effet, les chemins de halage actuel, malgré leur valeur touristique et fonctionnelle très prononcée, sont à certains endroits dans un état assez déplorable. En plus, ils sont assez étroits. Mais, le Rijkswaterstaat qui est le responsable de la gestion de ce canal, se montrait dans le passé peu disposé à faire droit à cette demande. Néanmoins, selon les dernières nouvelles, il semble que les choses commencent à bouger.

Opnieuw overleg fietspad Julianakanaal

Maastricht, 27 juli 2011 - Rijkswaterstaat en de gemeenten ten zuiden van het Julianakanaal gaan na de zomer opnieuw met elkaar in overleg over het (fiets)pad langs het kanaal. De gemeenten Stein, Sittard-Geleen, Meerssen en Maastricht dringen in een brief aan op snelle maatregelen. Zij willen dat het pad wordt opgeknapt, zodat daar zonder hindernissen gefietst kan worden zo meldt dagblad de Limburger.

Al jaren is er onenigheid over wat er met het pad moet gebeuren. Officieel is het geen fietspad maar een jaagpad. Het pad verkeert in erbarmelijke staat. Sommige delen zijn zelfs afgesloten, omdat het gevaarlijk is om er overheen te rijden. Waar het geld voor een eventuele opknapbeurt vandaan moet komen, is nog de vraag. Rijkswaterstaat laat weten te beseffen dat de jaagpaden verschillende functies vervullen en erkent dat de toestand van de paden niet best is. „We zullen samen met de betrokken gemeenten kijken welke wensen er leven en wat de mogelijkheden zijn. Vanaf dat moment gaan we bezien hoe we samen verder kunnen”, zo meldt een woordvoerder. De Limburgse Fietsersbond is blij met het initiatief van de gemeenten om weer om de tafel te gaan zitten. „We pleiten sowieso voor meer fietssnelwegen”, zegt voorzitter HarrieWinteraeken.

http://maastricht.nieuws.nl/34276/opnieuw_overleg_fietspad_julianakanaalDocumentation sur le canal:

http://www.kanaleninnederland.nl/De_Kanalen/Julianakanaal/Julianakanaal.html

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

premier pas...

Message  eeuwige reiziger le Lun 18 Mar 2013 - 13:05

19-06-2012
Stein gaat jaagpaden langs Julianakanaal opknappen

Het gebied Urdal-Scharberg is een verrassend groene oase in de gemeente Stein. Hier gaan cultuurhistorische landschappen hand in hand met moderne infrastructurele werken, zoals het Julianakanaal en de A76. Nog dit jaar gaat de gemeente Stein aan de slag in het Urdal-Scharberg. Op dit moment is het bestek voor de werkzaamheden praktisch af. In de Commissie Openbare Werken en Milieu op maandag 18 juni aanstaande worden de plannen gepresenteerd. De werken voert de gemeente fasegewijs uit. Een deel in 2012 en een deel in 2013. De werkzaamheden behelzen onder andere de aanleg van een trap en fietspaden.

Jaagpad
Over de werkzaamheden voor de tweede fase, waaronder het opknappen van de jaagpaden vindt overleg plaats met Rijkswaterstaat in verband met de verbreding van het Julianakanaal en het beheer van de kanaaldijken. ‘Met de maatregelen die we uitvoeren doen we een handreiking naar andere gemeenten in het project Rivierpark Maasvallei. In die zin dat wij als gemeentebestuur van Stein als eerste ons deel van het jaagpad langs het Julianakanaal in de tweede fase in 2013 gaan opknappen. We hopen dan natuurlijk dat het gezegde hier op gaat van ‘goed voorbeeld, doet goed volgen’, vertelt wethouder Danny Hendrix.

http://www.steinslandschap.nl/urdal-scharberg/actueel/id3179/19-06-2012/stein-gaat-jaagpaden-langs-julianakanaal-opknappen.html

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Studie [Maastricht - Sittard]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 15 Mai 2014 - 13:52

Studie naar snelweg voor fietsers
01.05.14

De provincie Limburg en Maastricht Bereikbaar zijn gestart met een haalbaarheidsstudie naar de aanleg van een fietssnelweg van Maastricht via Beek naar Sittard en vice versa.

De route wordt als zeer kansrijk beoordeeld als extra troef om de druk van het autoverkeer in de regio te verminderen. Maastricht Bereikbaar kreeg recent opnieuw miljoenen euro’s voor experimenten om automobilisten te prikkelen hun vervoersgedrag te wijzigen. In december nam een grote meerderheid van de Tweede Kamer een motie aan om in 2028 een netwerk van fietssnelwegen van 675 kilometer te hebben aangelegd. Daar is subsidie voor toegezegd.


http://www.limburger.nl/article/20140501/REGIONIEUWS01/140439919/1008

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal princesse Julienne d'Orange-Nassau (Julianakanaal)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum