L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Concessieovereenkomst

Message  eeuwige reiziger le Dim 22 Juil 2018 - 12:28

NMBS geeft spoorwegpad in concessie
18 juli 2018

De NMBS heeft een concessieovereenkomst afgesloten met de gemeente Sint-Gillis-Waas voor het spoorwegpad. De oude spoorwegbedding is al decennia in gebruik als fietspad, maar de grond is wel nog steeds eigendom van de NMBS. Er was een stilzwijgende overeenkomst, maar er werd nooit geld voor betaald. De NMBS is blijkbaar op dit euvel gestoten bij een inventaris die werd opgemaakt van alle terreinen en gebouwen. De spoorwegmaatschappij stelt nu aan de gemeente voor om de oude bedding in concessie te nemen en dat tegen een vergoeding van 10.731 euro per jaar. Het gaat om een totale oppervlakte van 97.522 vierkante meter. De spoorwegbedding loopt vanaf de grens met Sint-Niklaas tot de grens met Hulst. De gemeente sluit de overeenkomst af omdat ze plannen heeft voor een toeristisch knooppunt aan het oude station van De Klinge. “Bovendien gaat de provincie het spoorwegpad opwaarderen tot een fietssnelweg en we willen dit project niet vertragen”, zegt schepen Chantal Vergauwen. “We gaan slechts maximaal twee jaar een concessievergoeding moeten betalen. Daarna neemt de provincie dit over.”

https://www.hln.be/regio/sint-gillis-waas/nmbs-geeft-spoorwegpad-in-concessie~a1a143cf/

eeuwige reiziger

Messages : 2887
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Gewijzigde voorrang [Sint-Niklaas]

Message  eeuwige reiziger le Mer 25 Juil 2018 - 11:48

Vrij logisch om fietsverkeer voorrang te geven op een fietssnelweg, maar met deze beslissing blijft men ergens halfweg steken. Er blijven immers nog heel wat kruispunten over waar die voorrangsregel niet geldt. Wordt dit geen verwarrende zaak? Op het ene kruispunt wel voorrang, op het andere dan weer niet...

Fietsers krijgen meer voorrang
VIER KRUISPUNTEN MET FIETSSNELWEGEN WORDEN HERINGERICHT
17 juli 2018SINT-NIKLAAS Op de kruispunten van vier straten met de twee fietssnelwegen in Sint-Niklaas krijgen de fietsers binnenkort voorrang. Daarvoor gaat de stad opvallend rode verkeersplateaus met accentverlichting inrichten om het autoverkeer op die kruispunten te doen stoppen voor de fietsers.

Om het fietsverkeer op twee fietssnelwegen door Sint-Niklaas vlotter te laten verlopen komen er op vier kruispunten behoorlijk ingrijpende veranderingen. Het gaat om de kruispunten van de Kuildamstraat, Hoogstraat en Spieveldstraat met de fietssnelweg Sint-Niklaas-Hulst én het kruispunt van de fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen met de Nieuwe Molenstraat. Op al die kruispunten heeft het autoverkeer nu nog voorrang op de fietsers, maar dat verandert binnenkort. De fietsers krijgen daar de voorrang op het autoverkeer. Ook in de drukke Nieuwe Molenstraat is dat het geval.

Het wordt voor alle weggebruikers dus aanpassen én opletten. “De veranderingen gebeuren niet zonder de nodige ingrepen”, zegt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).Extra signalisatie
“We gaan op die kruispunten een verkeersplateau aanleggen in een opvallende rode kleur, accentverlichting plaatsen, signalisatie aanbrengen en de voorrangsregels wijzigen. Het gaat om vier kruispunten van lokale wegen met twee veelgebruikte fietssnelwegen. Drie kruispunten bevinden zich op de fietssnelweg naar Hulst, één op de fietssnelweg Gent-Antwerpen. Bedoeling is om de fietsers er voorrang te verlenen op het autoverkeer. Dat is vrij uniek in Vlaanderen. Men durft dat vaak niet aan. Wij kiezen er wél voor om dat te doen. Onze ervaring met de fietsoversteekplaats op het Westerplein leert ons dat het mogelijk is om op deze manier de uitbouw van het fietsnetwerk te versterken, maar natuurlijk alleen met de nodige extra signalisatie. Door opvallende plateaus met verlichting in te richten, zal het héél zichtbaar zijn voor het autoverkeer. Dit kadert ook in een fietsvriendelijk beleid, zeker met de uitbouw van de fietssnelwegen.” Op korte termijn willen de stad en de provincie vlak bij de Nieuwe Molenstraat de fietssnelweg ook unieke faciliteiten bieden, door een fietsbrug naast het spoor over het kruispunt Vijfstraten aan te leggen.

Zichtbaarheid
Bovendien kreeg de stad recent ook de vraag van bewoners van de buurt rond de Kuildamstraat en Louis Francklaan om de situatie aan het kruispunt met de fietssnelweg naar Hulst te verbeteren. Door de beperkte zichtbaarheid op het verkeer pleitte de buurt er voor een voorrangsbord op het fietspad, om de fietsers erop te wijzen dat zij daar voorrang moeten verlenen en zo nodig moeten stoppen. “De meeste fietsers rijden er meestal gewoon rechtdoor zonder op het verkeer te letten”, klinkt het uit de buurt. Binnenkort wordt de verkeerssituatie er duidelijk, maar net het tegenovergestelde als wat de buurt vraagt, dus met voorrang voor het fietsverkeer in plaats van voor het autoverkeer.

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/fietsers-krijgen-meer-voorrang~a236945e/


Op deze plaatsen moeten auto’s fietsers voortaan voorrang verlenen
19/07/2018

BELSELE / SINT-NIKLAAS - Door de aanleg van rode verkeersplateaus krijgen fietsers voortaan voorrang aan vier kruisingen tussen lokale wegen en de twee fietssnelwegen op het grondgebied van Sint-Niklaas. Eind augustus beginnen de werken.

Nu moeten zowel fietsers op de fietssnelweg Antwerpen-Gent als fietsers op de fietsostrade van Sint-Niklaas naar Hulst nog geregeld stoppen en voorrang verlenen aan het autoverkeer. Dat verandert. Eind augustus zullen er vier rode verkeersplateaus komen, waarop fietsers voorrang hebben.

Meer comfort
“We willen de fietssnelwegen opwaarderen en het comfort van de fietsers verbeteren”, zegt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). “De vier verkeersplateaus worden in het rood geverfd, er zal verlichting zijn in het wegdek en er komen extra lichtpalen om de kruisingen ook 's nachts te verlichten. Er worden ook haaientanden aangebracht.”

Rustige straten
Op het traject Sint-Niklaas-Hulst komen er drie plateaus: aan de Kuildamstraat, Hoogstraat en Spieveldstraat. “Dat zijn rustige, lokale wegen. In de Heistraat plaatsen we geen plateau, omdat daar meer kruisend verkeer is.”

Langs de fietssnelweg Antwerpen-Gent komt er één plateau in de Nieuwe Molenstraat. “Deze fietssnelweg loopt grotendeels langs de spoorweg, wat het moeilijk maakt om plateaus aan te leggen”, legt schepen Hanssens uit.

“We mogen geen conflict­situaties aan spooroverwegen creëren. We kunnen het risico niet lopen dat de autobestuurders die de fietsers voorrang moeten verlenen, daardoor stilstaan op de sporen.”

Nieuwe fietsbrug
In de Nieuwe Molenstraat kan geen conflictsituatie ontstaan. Daar rijdt de trein op een brug over de rijbaan. In de toekomst zal de fietssnelweg vlak bij de Nieuwe Molenstraat aansluiten op de nieuwe fietsbrug die over het drukke kruispunt van Vijfstraten komt.

Klaar in september
Eind augustus begint de aanleg van de rode verkeersplateaus. Half september moeten de werkzaamheden klaar zijn. Tijdens de aanleg zijn de straten tijdelijk afgesloten. “De mensen uit het laatste deel van de Kuildamstraat zullen hun woning wel altijd kunnen bereiken”, aldus nog de schepen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180718_03622137

eeuwige reiziger

Messages : 2887
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Bewegwijzering F411

Message  eeuwige reiziger le Mar 14 Aoû 2018 - 15:17

Wegwijzers op fietssnelwegen op komst
14 augustus 2018

De twee belangrijke fietsverbindingen op het grondgebied van Sint-Niklaas krijgen bewegwijzering. Daarvoor sluiten de stad en de provincie een overeenkomst. Die bewegwijzering komt er op de Waaslandroute, de fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen, en op de Stropersroute, de fietssnelweg tussen Sint-Niklaas en Hulst. “Niet alleen het uitbouwen van een fietsnetwerk is belangrijk. Ook het voorzien van een goeie fietsservice is van groot belang. Zo is het zichtbaar maken van het fietsnetwerk door middel van bewegwijzering een essentieel onderdeel van de service aan de fietser, zeker voor fietssnelwegen.”

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/wegwijzers-op-fietssnelwegen-op-komst~a45e0271/

eeuwige reiziger

Messages : 2887
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Werkzaamheden Stationstraat - Aststraat [Sint-Gillis-Waas]

Message  eeuwige reiziger le Lun 10 Déc 2018 - 16:05

Spoorwegpad vanaf vandaag onderbroken
5 december 2018

Het spoorwegpad tussen de Stationsstraat en Aststraat in Sint-Gillis-Waas is door werkzaamheden vanaf morgen een week onderbroken. Fietsers kunnen een omleiding volgen.

Een aannemer voert in opdracht van het gemeentebestuur een rioleringsproject uit voor het afkoppelen van de Dorpsbeek en het afwerken van het rioleringsstelsel. Van donderdag 6 december tot vrijdag 14 december voert de aannemer werkzaamheden uit op het spoorwegpad tussen de Stationstraat en Aststraat. Uitsluitsel is er nog niet, maar de werken zullen vermoedelijk klaar zijn op 14 december.

Het fietspad zal afgesloten worden en de fietsers worden omgeleid via de Stationstraat, Gaversstraat en Aststraat. De omleiding loopt in beide richtingen.

https://m.hln.be/regio/stekene/spoorwegpad-vanaf-6-december-onderbroken~ac7b7e37/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.be%2F

eeuwige reiziger

Messages : 2887
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L054 Sint-Niklaas - De Klinge (L54) Fietssnelweg (Fietssnelweg F411)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum