L351 Leffinge

Aller en bas

L351 Leffinge Empty L351 Leffinge

Message  eeuwige reiziger le Mer 28 Déc 2011 - 0:33

Afin de réaliser la liaison vélo entre Oostende et Leffinge, on a intégré l'ancienne voie du tramway au nord de Leffinge. Là, le tramway avait un tracé en site propre, évitant de cette manière la courbe de la Leffingestraat.

Au long de cette rue, il y a une bande cyclable séparée de la route à partir du Noordhoek jusqu'au numéro 43 (plus ou moins). Après cet endroit, le cycliste est obligé de traverser la rue pour joindre la piste cyclable de l'autre côté de la route.

début de l'ancienne voie à la Leffingestraat:

L351 Leffinge 800px-Leffinge_oude_tramweg_4

Entre le Cleyemeereweg et le Noordmolenlaan, cette ancienne voie a un nom de rue, malgré le fait que la voie reste reservée uniquement aux vélos et piétons: Ieperleedstraat. La larguer du Noordmolenlaan, ainsi que sa forme voûtée, indique jusqu'à présent clairement que le tramway y passait.


http://nl.wikipedia.org/wiki/Buurtspoorwegen_van_de_provincie_West-Vlaanderen

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L351 Leffinge Empty carte

Message  velo-ravel.net le Ven 30 Déc 2011 - 12:50

http://g.co/maps/ag3tq

Continuer par le Mantelweg, Klemkerkestraat, Schorestraat ? Cela semble interdit aux véhicules sauf circulation locale, mais ce n'est peut être plus l'ancienne voie. ensuite jusqu'au point-Noeud 2. Est-ce que le Zilverlaan ne serait pas l'ancienne ligne ?
Entre le Gistelsesteenweg et l'A10 on voit une rue avec Oudstationstraat. Donc je suppose la gare de ce vicinal ?velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L351 Leffinge Empty Re: L351 Leffinge

Message  eeuwige reiziger le Ven 30 Déc 2011 - 23:14

velo-ravel.net a écrit:
Continuer par le Mantelweg, Klemkerkestraat, Schorestraat ? Cela semble interdit aux véhicules sauf circulation locale, mais ce n'est peut être plus l'ancienne voie. ensuite jusqu'au point-Noeud 2.

Je ne pense pas que la ligne vicinale se trouvait là-bas. Selon la carte du réseau en Flandre-Occidentale, la ligne allait ensuite presque directement à Stene.

Evidemment pour aller en vélo, la route que vous décrivez, est idéale. C'est un peu dommage que le Mantelweg ne suit pas la Provinciegeleed, car autrement on pourrait aller tout-droit et joindre ensuite le Schorredijk. Mais bon, la réalité ne correspond pas toujours avec nos rêves... Mad Wink


velo-ravel.net a écrit:
Entre le Gistelsesteenweg et l'A10 on voit une rue avec Oudstationstraat. Donc je suppose la gare de ce vicinal ?

Le site web de l'Inventaire du Patrimoine en Flandre ('Inventaris van het Bouwkundig Erfgoed') constitue une source sûre pour des questions pareilles (ou certaines au moins). Je l'ai donc consulté et j'ai y trouvé l'information suivante:

Pour la Oudstationstraat:

Deel uitmakend van Conterdam. Loopt vanuit het centrum naar het spoorwegstation van Stene op het traject Oostende-Torhout.

http://inventaris.vioe.be/dibe/geheel/9728

Et pour le Conterdam:

In oorsprong arbeiderswijk vnl. gericht op arbeid aan de spoorweg Oostende-Torhout, die vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw langs de wijk liep; station van Stene in 1899 aan de Oudstationsstraat in Conterdam opgericht. De straatnamen "Oude Stationsstraat en "IJzerwegstraat" herinneren aan deze periode.

http://inventaris.vioe.be/dibe/geheel/21848

Bref, il semble donc que cette rue mènait jadis à la gare de Stene (ligne Ostende-Torhout - branche occidentale).

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L351 Leffinge Empty Aanleggen van een fietspad in betonverharding in de oude tramwegel te Leffinge

Message  velo-ravel.net le Sam 10 Fév 2018 - 9:33

http://www.ebp.be/nl/bda-online/15177066/middelkerke-aanleggen-van-een-fietspad-in-betonverharding-in-de-oude-tramwegel-te-leffinge


II.2.3. Plaats van uitvoering
NUTS-code(s):   BE255
Voornaamste plaats van uitvoering:   Noordmolenstraat - 8432 Leffinge
II.2.4. Beschrijving
Er dient een betonnen fietspad van 2m50 breedte te worden aangelegd in uitgewassen beton, conform de vergunde plannen. De beton heeft het zelfde uitzicht als aan de verkeerssluis thv de begraafplaats in de Dorpsstraat te Leffinge.   De gewapende betonverharding van 20cm dikte (dit in tegenstelling tot de 15cm vermeld op de bouwvergunningsplannen) wordt aangebracht bovenop de bestaande verharding (asfalt), met uitzondering van de overbreedte (het huidige fietspad is slechts 1m80 breed). Onder deze 70 cm overbreedte wordt er een fundering aangebracht van 20cm met toevoegsel behandelde steenslagfundering met continue korrelverdeling. Alle voegen zijn gedeuveld.   De overige info staat verder gedetailleerd in het beste
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L351 Leffinge Empty Re: Aanleggen van een fietspad in betonverharding in de oude tramwegel te Leffinge

Message  eeuwige reiziger le Sam 31 Mar 2018 - 17:11

Wel een beetje jammer dat door de werken de bomenrij aan de ene kant zal verdwijnen. Vooruitgang heeft altijd een prijs...

Tramwegel Leffinge wordt opgeknapt en uitgebreid naar een volwaardig fietspad
31/03/2018

L351 Leffinge Roy_Verhaeghe_-_heerlijk_fiesten_en_genieten_van_het_uitzicht

MIDDELKERKE - Voor vele Leffingenaars is de tramwegel een prachtige fiets- en wandelweg: als onderdeel van een wandeling, een route om te beginnen joggen of als fietspad naar het werk. Maar, de tramwegel is dringend aan een opknapbeurt toe. Het wegoppervlak van de tramwegel wordt omhooggeduwd door boomwortels en ’s nachts heeft de onverlichte tramwegel een onveilige indruk. Daarom is het gemeentebestuur gestart met de opwaardering van deze iconisch wegel. Verwacht wordt dat de opknapbeurt voor het zomerverlof klaar is.

De tramwegel wordt op 3 grote punten aangepakt. Ze wordt breder gemaakt, er wordt verlichting en een nieuw wegdek voorzien. Eerder werd al beslist dat de bomen en struiken aan de kant van de Leffingestraat blijven staan. De beplanting aan de andere zijde wordt weggenomen.

Na het snoeien en wegnemen van de bomen, zal op een later tijdstip in het voorjaar, de openbare verlichting geplaatst worden. Voor de zomer wordt dan ook het wegdek verbreed en vernieuwd. Ook tijdens deze fases zal de tramwegel afgesloten worden.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/bldva_03440894


Tramwegel Leffinge wordt opgeknapt en uitgebreid naar een volwaardig fietspad
08/03/2018

Voor vele Leffingenaars is de tramwegel een prachtige fiets- en wandelweg: als onderdeel van een wandeling, een route om te beginnen joggen of als fietspad naar het werk. Maar, de tramwegel is dringend aan een opknapbeurt toe. Het wegoppervlak van de tramwegel wordt omhooggeduwd door boomwortels en ’s nachts heeft de onverlichte tramwegel een onveilige indruk.

Daarom start het gemeentebestuur vanaf maandag 12 maart met de opwaardering van deze iconisch wegel. Verwacht wordt dat de opknapbeurt voor het zomerverlof klaar is.

Verbreding en verlichting in de tramwegel
De tramwegel wordt op 3 grote punten aangepakt:

De tramwegel wordt breder gemaakt, tot een breedte van 2,5 meter.
- Er wordt verlichting voorzien zodat de wegel ook ’s nachts veiliger wordt
- Er wordt een nieuw wegdek voorzien
- Eerder werd al beslist dat de bomen en struiken aan de kant van de Leffingestraat blijven staan. De beplanting aan de andere zijde wordt weggenomen.

Fasering
Vanaf maandag 12 maart om 08.30 u. zal de aannemer starten met het snoeien en wegnemen van oude bomen en struiken. Hierdoor zal de tramwegel afgesloten worden voor alle fietsers en wandelaars. Wie naar Oostende wenst te fietsen, zowel op weekdagen als weekends, zal dit via de Dorpsstraat en de Leffingestraat moeten doen.

Deze werken zullen maximaal drie weken in beslag nemen.

Na het snoeien en wegnemen van de bomen, zal op een later tijdstip in het voorjaar, de openbare verlichting geplaatst worden. Voor de zomer wordt dan ook het wegdek verbreed en vernieuwd. Ook tijdens deze fases zal de tramwegel afgesloten worden.

De concrete data voor de volgende fases zijn nog niet gekend, maar zullen meegedeeld worden via de website en sociale media van het gemeentebestuur.

https://www.middelkerke.be/nl/over-middelkerke/communicatie-met-burger/pers/persberichten-2018/tramwegel-leffinge-wordt-opgeknapt

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L351 Leffinge Empty Re: L351 Leffinge

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum