Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke]

Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke]

Message  eeuwige reiziger le Ven 6 Jan 2012 - 23:41

Il y a quelques années, j'ai découvert ce trajet un peu par hasard en cherchant sur place et sans carte un itinéraire du centre de Gand à Flora, un quartier de Merelbeke.

Comme dans ma description de l'itinéraire Gand - Melle le long de l'Escaut rive droite, le point de départ est le Visserij.

http://velo-ravel.forumactif.org/t464-escaut-maritime-rive-droite-gand-melle#2254

Contrairement à ce précédent, l'itinéraire au long du canal français ('Franse Vaart') et l'Escaut Maritime fait partie du réseau points-noeuds. Je pourrais donc me limiter à donner les numéros: nr. 6, point de départ, et ensuite aller en direction du numéro 3. La randonnée à vélo dont je parle ici, termine néanmoins au Ringvaart (Sluisweg).

http://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_Vaart

Quand je faisais pour la première fois ce trajet, on ne pourrait point parler d'une voie verte agréable: il y avait des rues vraiment dégradées (en pavés comme Paris-Roubaix), des tronçons dégueulasses, des liaisons embrouillantes, etc. De nos jours, beaucoup a changé. Et on nous a promis qu'on fera en 2013 et 2014 beaucoup plus. Ce n'est qu'un aspect d'une rénovation urbaine de Ledeberg ("Leberg leeft!").

http://www.gent.be/eCache/WLB/1/48/516.cmVjPTE1MjgxOA.html


Stadsvernieuwing Ledeberg leeft
De Fransevaart wordt een charmante, veilige weg voor wandelaars en fietsers.

Ter hoogte van De Doorgang der Hallegasten komt een volwaardige autostraat, waardoor ook het deel van de Fransevaart aan de Brusselsesteenweg een aantrekkelijke fiets- en wandelweg langs het water wordt.

De oevers aan de overzijde krijgen een natuurlijke inrichting. Daar zal vooral het nieuwe park aan het woonproject Cotton Island groen en rust uitstralen.

Kortom, met de nieuwe Fransevaart krijgt Ledeberg een aantrekkelijk waterfront, waar stad en natuur mooi samen gaan.

http://www.gent.be/eCache/WLB/1/48/514.cmVjPTE0ODUzMA.html


Ledeberg krijgt zicht op Fransevaart
ZATERDAG 15 OKTOBER 2011

GENT - Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) besliste gisteren dat Ledeberg Leeft een subsidie krijgt van 3,7 miljoen euro. ‘Met dat geld kunnen we Ledeberg beter verbinden met het groen errond', zegt schepen Tom Balthazar (SP.A). ‘Zo gebruiken we het geld om aan de Botermarkt het parkje aan het senioren-clubhuis opnieuw aan te leggen. Dat is 5.600 vierkante meter groot, maar wordt nu nog helemaal onderbenut.'

Het OTC-complex van het OMCW, dat aan de Fransevaart ligt, wordt gesloopt. ‘In de plaats komen woningen, kantoren en winkels, maar een deel van de gronden dient om een doorsteek te maken vanuit het centrum van Ledeberg naar de Fransevaart. Zo wordt het heraangelegde Keizerspark een stuk vlotter bereikbaar.'

Met de subsidies van het Stadsvernieuwingsfonds moet ook het buurtparkje aan Cotton Island bereikbaar worden gemaakt. ‘Daarvoor zijn nog twee mogelijkheden: we bouwen een bruggetje voor fietsers en voetgangers, of we leggen een pad langs de Fransevaart, tussen het fietspad dat uit het Keizerspark komt en het nieuwe buurtparkje. Ten slotte wil men met de centen uit Brussel ook de Fransevaart opnieuw aanleggen. Die straat ligt er hobbelig bij. Alle werken zijn gepland voor 2013 en 2014.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=V13H4IPN

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Re: Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke]

Message  eeuwige reiziger le Mar 28 Aoû 2012 - 1:58


eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty renouvellement

Message  eeuwige reiziger le Jeu 8 Nov 2012 - 17:43

Herstellingswerken aan jaagpad Bellevuewijk
07.11.2012

Waterwegen en Zeekanaal NV start op donderdag 8 november 2012 met de heraanleg van het jaagpad langs de Schelde vlakbij de Bellevuewijk in Gent.

Vanaf donderdag 8 november 2012 wordt het jaagpad langs de Schelde tussen de Sint-Lievenspoort en de Achilles Heyndrickxlaan in Ledeberg (Gent) volledig onderbroken voor alle jaagpadgebruikers (fietsers en voetgangers). Het jaagpad wordt over een lengte van 800 meter heraangelegd.

De werken zijn erg weersgebonden. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen ze tot eind dit jaar duren. Er is een lokale omleiding voorzien. Omrijden kan via de Gaston Crommenlaan of de Hundelgemsesteenweg.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/b30e5775-28d6-11e2-9188-005056a4002e/
http://gentfietst.be/nieuws/jaagpad-bellevuewijk-afgesloten-wegens-heraanleg


Vrachtwagens botsen Werken aan jaagpad Bellevue
donderdag 08 november 2012

GENT - Een ongeval met twee vrachtwagens zorgde gisterenochtend voor wat verkeershinder op de Kennedylaan. Niemand raakte gewond maar er was wel wat blikschade en twee rijstroken waren een tijd versperd.

Waterwegen en Zeekanaal NV start vandaag met de heraanleg van het jaagpad langs de Schelde vlakbij de Bellevuewijk in Gent. Het jaagpad langs de Schelde tussen de Sint-Lievenspoort en de Achilles Heyndrickxlaan in Ledeberg (Gent) is volledig onderbroken voor alle jaagpadgebruikers (fietsers en voetgangers). Het pad wordt over een lengte van 800 meter heraangelegd. De werken zijn erg weersgebonden. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen ze tot eind dit jaar duren. Er is een lokale omleiding voorzien. Omrijden kan via de Gaston Crommenlaan of de Hundelgemsesteenweg.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121107_00360806

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty travaux

Message  eeuwige reiziger le Lun 12 Nov 2012 - 23:54


eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Evalutation des travaux

Message  eeuwige reiziger le Lun 7 Jan 2013 - 12:54

Les travaux sont terminés. Evaluation positive, malgré quelques imperfections.

http://fietsbult.wordpress.com/2013/01/07/renovatie/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty travaux Hamerlandtragel

Message  eeuwige reiziger le Mar 19 Fév 2013 - 1:18

Vroege lenteschoonmaak voor jaagpad langs de Boven-Schelde

11/02/2013
De Hamerlandtragel in Gent, meer bepaald het jaagpad langs de Boven-Schelde, wordt vanaf maandag 11 februari 2013 drie weken afgesloten voor onderhoudswerken.

Het jaagpad langs de Boven-Schelde, dat enkel toegankelijk is voor fietsers en voetgangers, is dringend toe aan een opfrisbeurt. Tijdens de werkzaamheden worden vooral snoeiwerken uitgevoerd, zodat het jaagpad tijdens het komende toeristische seizoen weer volop gebruikt kan worden.

Om de werken vlot te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk om het jaagpad af te sluiten voor fietsers en voetgangers. Er is een lokale omleiding voorzien langs de Ottergemsesteenweg.

http://www.gent.be/eCache/THE/4/138.cmVjPTE4MjU1NA.html

Déviation:

http://www.gentfietst.be/sites/default/files/imce_images/wijze-fietsstad/omleidingsplan.PDF

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Petite impression (11 avril 2013)

Message  eeuwige reiziger le Ven 12 Avr 2013 - 4:44

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] 121111gent_depinte-008

Le Sint-Pietersabdij op de Bladijn (l'abbaye Saint-Pierre-au-Mont-Blandin) et le Boekentoren (le Tour à Livres de l'Université). Voilà, les répères quand on entre Gand en passant par le chemin de halage de la Muinkschelde (l'Escaut des moines). Remarquez l'excellent revêtement en asphalte récemment renouvellé. La nature n'a pas encore repris complètement ses droits, comme on peut constater sur la berge...


Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] April_10

(photo prise tout près de l'IJzerweglaan, le jeudi 11 avril 2013)

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Groenas 4 [Gent]

Message  eeuwige reiziger le Sam 9 Mai 2015 - 10:01

Straks breed fietspad naar Ghelamco Arena
vrijdag 8 mei 2015

GENT - Over afzienbare tijd kunt u rustig over een breed en goed uitgerust fietspad langs de Schelde naar de Ghelamco Arena fietsen. Een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voorziet in een groenas langs de Bovenschelde.

Groenas 4 omvat de vallei van de Bovenschelde tussen de Muinkschelde (van de Toemaattragel tot het kasteel van Zwijnaarde) en de grens met Zevergem/De Pinte. Het ruimtelijk plan maakt het niet alleen mogelijk om fiets- en wandelpaden te verbeteren. Er komt ook een meer samenhangende visie voor de bedrijven-, recreatie- en woonzones die verbonden zijn met deze groenas.

‘Dit past in het beleid om de waterassen te herwaarderen en erlangs meer goede wegen voor fietsers en voetgangers te creëren’, zegt Tom Balthazar (SP.A), schepen van

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150507_01670102

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Vernieuwing jaagpad [Ledeberg]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 2 Fév 2017 - 20:27

Nieuw stukje jaagpad langs Schelde
31/01/2017

GENT - De volgende weken wordt het jaagpad naast de Schelde vernieuwd. Het gaat om een stukje van 200 meter ter hoogte van de E17-brug in Ledeberg, vlak bij de Hundelgemsesteenweg. Waterwegen en Zeekanaal wil het jaagpad er aangenamer en veiliger maken met nieuw asfalt, boordstenen en vangrails. Tijdens de werken, die ongeveer een maand zullen duren, wordt het jaagpad volledig afgesloten voor alle verkeer tussen het parkje Hospice en de Loskaai.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170130_02704180

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Oeverwerken [Wortegem - Oudenaarde]

Message  eeuwige reiziger le Mar 5 Déc 2017 - 21:40

Jaagpad onderbroken door herstellingswerken aan oevers
29 november 2017

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is gisteren gestart met herstellingswerken aan de oevers langs de Boven-Schelde in Wortegem-Petegem. De verzakte betonplaten op de linkeroever, de kant van het golfterrein, worden vervangen door breukstenen om verdere uitspoeling van de oevers te voorkomen. Omwille van veiligheidsredenen is het jaagpad momenteel afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Dit tussen het domein de Ghellinck in Wortegem-Petegem en het bedrijventerrein Coupure in Oudenaarde. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. De werken moeten tegen het einde van dit jaar zijn afgerond.

https://www.hln.be/regio/oudenaarde/jaagpad-onderbroken-door-herstellingswerken-aan-oevers~afa10388/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Fietsbruggen Zuiderpoort & Lievenspoort [Gent]

Message  eeuwige reiziger le Lun 15 Jan 2018 - 20:27

Dit jaar start bouw van twee nieuwe fiets- en wandelbruggen aan Zuiderpoort en Sint-Lievenspoort
12/01/2018

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Zuiderpoort1

GENT - De Stad Gent heeft een bouwvergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het water tussen de Stropkaai en de Zuiderpoort. De bouw start dit jaar. Ook dit jaar start aan de Sint-Lievenspoort de bouw van een nieuwe fiets- en wandelbrug, onder het gevaarlijke ruispunt.

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] 20170523_FO_brug_zuiderpoort_02

2018 wordt een jaar met enkele grote infrastructuurwerken voor fietsers en voetgangers in Gent. Men start met de bouw van een brug over de Watersportbaan, een tunnel onder de treinsporen aan Dampoort, het openen van de Parkbosbruggen,...

Ook aan de Zuiderpoort en de Sint-Lievenspoort staan twee nieuwe fiets- en wandelbruggen gepland. Over de twee verbindingen wordt al lang gesproken, maar 2018 lijkt het jaar te worden dat ze effectief gebouwd zullen worden.

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] 20170523_FO_brug_zuiderpoort_04

Zuiderpoort

Aan de Zuiderpoort zelf komt er een nieuwe verbinding tussen de Stropkaai en de site rond de kantoortorens naast de fly over van de B401. De Stad Gent wil er samen met het Agentschap Wegen en Verkeer een indrukwekkende brug bouwen over het water.

De brug kost 2 miljoen euro, waarvan de helft wordt betaald door de Stad Gent (800.000 euro) en de projectontwikkelaar van de Zuiderpoort-torens. De rest wordt verdeeld tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en subsidies uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Deze week is een belangrijke stap gezet. Dat meldt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vrijdag. "Wij hebben een bouwvergunning verkregen", zegt Watteeuw. "Dat betekent dat we op schema zitten. Midden 2018 zullen de werken kunnen starten. Ze zullen meer dan een half jaar duren. In 2019 zal de brug klaar zijn."

De brug komt tussen het jaagpad aan de kant van de Ledeberg en de Stropkaai. Fietsers moeten nu nog over de Stropbrug en de Burggravenlaan, niet de veiligste verbinding.

"Met deze brug wordt de verbinding tussen Gentbrugge en Ledeberg enerzijds en het UZ, de Ghelamco Arena en het Sint-Pietersstation anderszijds veel beter", zegt Watteeuw. "Bovendien kan je dan van Ledeberg en Gentbrugge, en zelfs Merelbeke, via de Stropkaai en Ter Platen veilig naar de binnenstad.

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Zuiderpoort

Zuiderpoort

Aan de Zuiderpoort zelf komt er een nieuwe verbinding tussen de Stropkaai en de site rond de kantoortorens naast de fly over van de B401. De Stad Gent wil er samen met het Agentschap Wegen en Verkeer een indrukwekkende brug bouwen over het water.

De brug kost 2 miljoen euro, waarvan de helft wordt betaald door de Stad Gent (800.000 euro) en de projectontwikkelaar van de Zuiderpoort-torens. De rest wordt verdeeld tussen het Agentschap Wegen en Verkeer en subsidies uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Deze week is een belangrijke stap gezet. Dat meldt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vrijdag. "Wij hebben een bouwvergunning verkregen", zegt Watteeuw. "Dat betekent dat we op schema zitten. Midden 2018 zullen de werken kunnen starten. Ze zullen meer dan een half jaar duren. In 2019 zal de brug klaar zijn."

De brug komt tussen het jaagpad aan de kant van de Ledeberg en de Stropkaai. Fietsers moeten nu nog over de Stropbrug en de Burggravenlaan, niet de veiligste verbinding.

"Met deze brug wordt de verbinding tussen Gentbrugge en Ledeberg enerzijds en het UZ, de Ghelamco Arena en het Sint-Pietersstation anderszijds veel beter", zegt Watteeuw. "Bovendien kan je dan van Ledeberg en Gentbrugge, en zelfs Merelbeke, via de Stropkaai en Ter Platen veilig naar de binnenstad.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180112_03294573

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Nieuwe fietstelpaal Visserij [Gent]

Message  eeuwige reiziger le Lun 10 Sep 2018 - 19:29

Aan de Visserij wordt de fietstelpaal binnen afzienbare tijd vervangen door een exemplaar dat nu al aan het Zuidpark te vinden is.

Zie:
http://velo-ravel.forumactif.org/t452p25-l055-gand-westerringspoor-fietsroute-l55#13787

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Re: Fietsbruggen Zuiderpoort & Lievenspoort [Gent]

Message  eeuwige reiziger le Dim 27 Jan 2019 - 14:13

Vertraging voor fiets- en wandelbrug Stropkaai
Het Nieuwsblad/Regionaal: Aan Gent gebonden,
donderdag 10 januari 2019, blz. 4

De bouw van een lange fiets- en wandelbrug over de Schelde aan de Stropkaai loopt vertraging op. Een bord op de Stropkaai kondigt aan dat in het 'najaar 2018' de werken zouden starten, maar die timing is niet gehaald. “De gunningsprocedure heeft wat langer geduurd”, zegt een woordvoerder van mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). “Maar de werken zijn gegund. We overleggen momenteel met de aannemer over een timing.”

Normaal gezien starten de werken nog voor de zomer. De brug kreeg wel al een naam: de Louisa d'Havébrug, naar een Gentse oorlogsheldin. De brug komt tussen het jaagpad aan de kant van de Ledeberg en de Stropkaai en zal drie grote 'aanrijhellingen' hebben. Fietsers moeten nu nog over de Stropbrug en de Burggravenlaan, niet de veiligste verbinding. De brug, kostprijs 2 miljoen euro, zal vijf meter boven het water hangen, zodat scheepvaart mogelijk blijft.

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke] Empty Re: Escaut Maritime (Bovenschelde) + Franse vaart [rive droite Gand-Merelbeke]

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum