Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  velo-ravel.net le Lun 31 Oct 2016 - 11:37

joverwimp a écrit:wel wat lawaai van vlakbij gelegen E19

Bij mij viel het nog goed mee, misschien door de richting van de wind ?

Ik heb daar op de middag gegeten op een bank,ten zuiden van het meer, dat lager staat dan het fietspad.  

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 P1260510
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6667
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty BOUW FIETSBRUG IN ZENNEWEG

Message  velo-ravel.net le Ven 25 Nov 2016 - 21:03

http://www.zemst.be/press/1804


Waterwegen en Zeekanaal bouwt in de Zenneweg in Eppegem een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne. Midden oktober werden enkele bomen gerooid en er werd een werfweg en een aarden werkplatform aangelegd. Momenteel worden de funderingen geplaatst waarop nadien de steunen van de brug komen.
Als alles loopt zoals het hoort, wordt de brug in maart 2017 geplaatst en wordt vervolgens de toegang tot de brug aangelegd. Rond begin juli 2017 wordt de brug in gebruik genomen. De brug zal 30 m lang en 5 m breed zijn en er uitzien zoals de gelijkaardige brug in Leest (zie foto).

Fietssnelweg

Voor lokale gebruikers vormt de brug een veilige verbinding tussen het centrum en het station van Eppegem. Maar vooral is ze een onmisbare schakel voor de verdere uitbouw van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel. Binnen dat project voorziet Waterwegen en Zeekanaal in 2017 trouwens nog een nieuwe brug, over de Omleidingszenne ter hoogte van de Heidestraat in Zemst, en een verbreed en verhard jaagpad tussen Zemst en Eppegem.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6667
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Boomkap [Eppegem - Vilvoorde]

Message  eeuwige reiziger le Ven 9 Déc 2016 - 12:00

EPPEGEM/VILVOORDE 06/12/2016 - 02u53
Waterwegen en Zeekanaal kapt 'zieke' bomen om veiligheid te garanderen
203 POPULIEREN WEG ONDANKS PROTEST

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 9365624

Waterwegen en Zeekanaal is gisteren gestart met het kappen van 203 canadapopulieren langs het jaagpad naast de Zenne. Een jaar geleden was er nog protest tegen de kapwerken, maar door procedurefouten werd het beroep van een buur afgewezen. Volgens Waterwegen en Zeekanaal zijn de bomen ziek en vormen ze een gevaar voor zwakke weggebruikers, maar dat betwist Jonas Verhees.

Toen Waterwegen en Zeekanaal eind vorig jaar liet weten dat het 203 canadapopulieren langs het jaagpad naast de Zenne, tussen de brug over de Brusselsesteenweg in Eppegem en de brug over de Havendoklaan in Vilvoorde, wilde kappen, schakelde Jonas Verhees een boomexpert in. De zaakvoeder van de firma Mapeco, die langs de Zenne ligt, wilde daarmee bewijzen dat de kapwerken niet noodzakelijk waren, zoals Waterwegen en Zeekanaal beweerde. Volgens de W&Z vormden de bomen een gevaar voor de gebruikers van het jaagpad. Zo zouden takken bij hevige windvlagen naar beneden kunnen donderen. Bovendien werd er gevreesd dat - als er niets aan de situatie zou veranderen - heel wat oude en zieke canadapopulieren bij stormweer zouden omvallen. Daarom werd beslist om alle 203 canadapopulieren te rooien.

Boomexpert
Uit het verslag van de boomexpert die Jonas Verhees inschakelde, bleek dat slechts vijf procent van de 203 canadapopulieren zo ziek zijn dat kapwerken geoorloofd zouden zijn. "Alle andere bomen waren nog maar in de helft van hun levensduur, dus de beslissing om ze te kappen is belachelijk", zegt Jonas Verhees. "Het verslag van de boomexpert was zodanig onderbouwd dat we naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen trokken. Op die manier hoopten we de kapvergunning te vernietigen."

Volgens Verhees werd het beroep afgewezen wegens procedurefouten. "Ik betreur het dan ook dat de canadapopulieren nu toch gekapt worden. Jammer genoeg kan ik de werken nu niet meer tegenhouden."

Kaprijp
Bij het Agentschap Natuur en Bos laat men weten dat de bomen wel degelijk kaprijp waren, waardoor de kapvergunning goedgekeurd werd. "We zijn inderdaad gestart met de kapwerken", klinkt het bij Waterwegen en Zeekanaal. "De te rooien bomen werden in de tweede helft van vorige eeuw aangeplant. Ondertussen zijn ze volwassen en hebben ze zware kruinvergaffelingen en laag afzakkende kruintakken gekregen. Bij hevige wind is er dus een hoog risico op afbrekende takken, wat de veiligheid van gebruikers van het jaagpad in gevaar brengt. Daarom moeten de populieren weg."

De canadapopulieren worden in het najaar van 2017 vervangen door lijnbeplanting van inheemse boomsoorten zoals de kleinbladige Linde en de Zilverlinde.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-genesius-rode/203-populieren-weg-ondanks-protest-a3023576/

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net le Mar 31 Jan 2017 - 15:53

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6667
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Fietsbrug [Eppegem]

Message  eeuwige reiziger le Mer 29 Mar 2017 - 18:20

VIDEO. Nieuwe fiets- en voetgangersbrug
29 maart 2017

ZEMST - Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) bouwt momenteel een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem bij Zemst.

Op woensdag 29 maart werd het stalen gedeelte van deze brug met behulp van een kraan op zijn plaats gelegd. Het project in Eppegem kadert in de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel, waarvoor W&Z verderop in Zemst met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling de bouw plant van een tweede fiets- en voetgangersbrug en de vernieuwing en verbreding van het jaagpad.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_02806210

Foto's:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_02806202


Nieuwe fiets- en voetgangersbrug Eppegem op plaats gelegd
29.03.2017

Vandaag werd het stalen gedeelte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem op zijn plaats gelegd.  Waterwegen en Zeekanaal NV levert met de nieuwe brug een bijdrage aan de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug komt een 30-tal meter opwaarts jeughuis Jeppe langs de Zenneweg in Eppegem (Zemst).  Daar werd de voorbije maanden een paalfundering geplaatst en werden de landhoofden gebouwd.  Intussen werd in een atelier in het Oost-Vlaamse Assenede werk gemaakt van het stalen brugdek, dat een lengte heeft van 30 meter en een nuttige breedte van 5 meter. Het voorontwerp van de brug werd opgemaakt door de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS) van de Vlaamse overheid, en werd reeds toegepast op de Dijle in Werchter en dichterbij op de Zenne in Leest. Na de plaatsing van het brugdek, die vandaag plaatsvond, zullen nog de nodige afwerkingen plaatsvinden en zal het aansluitende jaagpad worden aangelegd in asfalt. Als deze werken verder verlopen volgens planning, kan de nieuwe infrastructuur worden opengesteld tegen begin juli 2017.

Fietssnelweg
De nieuwe brug zal een lokale verbindingsfunctie hebben voor fietsers- en voetgangers tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem.  Daarnaast zal ze, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad langs de rechteroever van de Zenne, toelaten om het reeds bestaande jaagpad langs de rechteroever richting Vilvoorde aan te sluiten op het ruim 11 kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde.  

"Ik investeer bijna 300.000 euro in deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. "Ik wil mensen verleiden om vaker voor de fiets te kiezen. Dankzij deze brug krijgen lokale fietsers en voetgangers een vlotte en veilige verbinding tussen het dorpscentrum en de andere oever, waar onder meer het station gelegen is. Zo bereik je met de fiets snel en comfortabel je bestemming".

De komende maanden zal W&Z in het kader van de uitbouw van deze belangrijke fietsverbinding met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ook de bouwwerken opstarten voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst en waar mogelijk tussen Eppegem en Zemst het jaagpad verbreden en verharden.

Aan de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Eppegem hangt een prijskaartje van 295.000 euro.  

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Nieuwe-fiets--en-voetgangersbrug-Eppegem-op-plaats-gelegd/#.WNv6Lkbyjcs


Kraan plaatst nieuwe brug in de fundering
30/03/2017

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 4a163cab-e5e9-4a6a-a600-7dbc2817379e_original

ZEMST / EPPEGEM - Het stalen gedeelte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug werd gisteren met een kraan over de Zenne in Eppegem gelegd.

Aan de nieuwe fiets- en voetgangersbrug hangt een prijskaartje van zo'n 295.000 euro. De brug werd geïnstalleerd op zo'n dertig meter van Jeugdhuis Jeppe langs de Zenneweg. Daar werd een paalfundering geplaatst en werden de landhoofden gebouwd.

“Intussen werd in een atelier in Assenede het stalen brugdek geproduceerd, dat een lengte heeft van dertig meter en een nuttige breedte van vijf meter”, zegt Kevin Polfiet van Waterwegen en Zeekanaal.

“Nu dat stuk werd geplaatst, volgt de afwerkingen en wordt het aansluitende jaagpad aangelegd in asfalt. Normaal gezien wordt de nieuwe infrastructuur begin juli opengesteld.” De brug krijgt voor fietsers- en voetgangers een verbindingsfunctie tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem. Daarnaast kan hierdoor, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad langs de rechteroever van de Zenne, het jaagpad richting Vilvoorde aansluiten op het ruim elf kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde. De komende maanden start Waterwegen & Zeekanaal ook de bouwwerken voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170329_02807101

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  velo-ravel.net le Lun 15 Mai 2017 - 11:13

http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/f1-antwerpen-brussel/index.jsp


Stand van zaken - Gerealiseerde projecten

Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Eppegem
Eind maart 2017 is er in Eppegem een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug geplaatst. Deze brug zal, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad aan de rechteroever, toelaten om de fietssnelweg aan te takken op het reeds bestaande jaagpad langs de rechteroever richting Vilvoorde. De aanleg van dit nieuwe jaagpad is gepland voor de zomer van 2017.

   Partners: Waterwegen en Zeekanaal nv, gemeente Zemst, Vlaams Gewest afdeling Beleid

Stand van zaken - Lopende projecten

Meer fietscomfort dankzij bredere en verharde jaagpaden
De jaagpaden tussen Zemst en Eppegem langs de linkeroever van de Zenne worden waar mogelijk verbreed en verhard. Zo verhoogt het fietscomfort

   Partners: Waterwegen en Zeekanaal nv (trekker), gemeente Zemst en Vlaams Gewest afdeling Beleid
   Vermoedelijke einddatum: 2017

Nieuw jaagpad in Eppegem
Ter hoogte van Eppegem komt er een nieuw jaagpad aan de linkeroever van de Zenne. Dit pad zal samen met de gloednieuwe fietsers- en voetgangersbrug toelaten om de fietssnelweg aan te takken op het reeds bestaande jaagpad langs de rechteroever richting Vilvoorde.

   Partners: Waterwegen en Zeekanaal nv, gemeente Zemst, Vlaams Gewest afdeling Beleid
   Vermoedelijke einddatum: zomer 2017
   Bekijk dit project op kaart
   [PDF, 1 blz, 359,85 KB]
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6667
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  joverwimp le Lun 15 Mai 2017 - 15:46

velo-ravel.net a écrit:http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/f1-antwerpen-brussel/index.jsp
   Bekijk dit project op kaart
   [PDF, 1 blz, 359,85 KB]

Kaart:

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Kaart_10
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Vleermuisvriendelijke verlichting [Zemst - Eppegem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 24 Aoû 2017 - 9:36

Vleermuisvriendelijke verlichting op fietssnelweg
Het Laatste Nieuws/de Ring-Brussel,
donderdag 24 augustus 2017, bladzijde 15

De fietssnelweg, die wordt aangelegd op de Zenneoever tussen de Brusselsesteenweg in Zemst en in Eppegem zal, met provinciale subsidies, voorzien worden van een openbare verlichting. Gezien de fietssnelweg deels door natuurgebied loopt is er voorzien in vleermuisvriendelijke 'fietsvolgende' openbare verlichting. "Dat betekent dat de lichten pas aangaan als er een fietser aankomt en weer doven als de fietser voorbijgereden is", zegt milieuschepen Koen Vandermeiren. "Ook worden hoogfrequente tonen vermeden om dieren, en in het bijzonder vleermuizen, niet in verwarring te brengen."

Omdat de gemeente op eigen kosten op- en afritten heeft aangelegd naar de Zenneweg en naar de Spoorwegstraat, besliste het college om ook op beide toegangswegen dezelfde verlichting te laten plaatsen voor rekening van de gemeente.

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Fietsbrug [Eppegem]

Message  eeuwige reiziger le Mar 29 Aoû 2017 - 9:08

Voorbereiding van nieuwe brug aan Heidestraat is al begonnen
Veilig van dorpscentrum naar station via nieuwe fietsersbrug over Zenne
29 augustus 2017

ZEMST / EPPEGEM - De nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem werd gisteren opengesteld voor het verkeer.

De nieuwe brug is gelegen vlakbij het jeugdhuis Jeppe. De werken gingen van start in het najaar van 2016 en in maart van dit jaar werd het stalen bruggedeelte geplaatst. Intussen werd de brug afgewerkt en werd in samenwerking met de gemeente Zemst de aansluitende wegenis aangelegd. Nu zijn de werken klaar en werd de brug opengesteld voor het verkeer.

“Ze moet in de eerste plaats een lokale verbindingsfunctie vervullen voor fietsers- en voetgangers tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem”, zegt voorzitter van Waterwegen en Zeekanaal Tom Dehaene. “Ook vormt de brug, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad langs de rechteroever van de Zenne, een aansluiting op het jaagpad langs de rechteroever richting Vilvoorde op het ruim elf kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde.”

Aan de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Eppegem hing een prijskaartje van 295.000 euro. De aansluitende wegenwerken kosten 250.000 euro.

Waterwegen en Zeekanaal startte ondertussen in het kader van de uitbouw van de fietsverbinding, met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), ook de voorbereidende werkzaamheden op voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst en voor het verbreden en verharden van het jaagpad tussen Eppegem en Zemst.

De realisatie van die brug zal 465.000 euro kosten. Veertig procent daarvan wordt gefinancierd door het EFRO.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170828_03039491

EPPEGEM
31/08/2017
Fietsersbrug over de Zenne eindelijk klaar

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 9974351

De fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem is helemaal klaar. De brug verbindt het centrum van de Zemstse deelgemeente met het station, maar sluit ook aan op het elf kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel.

In november vorig jaar werd de eerste steen van de fiets- en voetgangersbrug over de Zenne gelegd en vanaf nu kunnen zachte weggebruikers er ook over. De werken kostten 295.000 euro, terwijl de aanleg van een jaagpad naar de brug nog eens ruim 200.000 euro kostte. Dankzij de brug kunnen wandelaars en fietsers nu wel op een veilige manier van de dorpskern van Eppegem naar het station. Toch werd de brug voornamelijk gebouwd met het oog op de verdere uitbouw van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel. Ondertussen is Waterwegen en Zeekanaal ook gestart met de bouw van een tweede brug over de Zenne. Die komt ter hoogte van de Heidestraat in Zemst. Het jaagpad tussen Eppegem en Zemst zal ook verbreed en verhard worden.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-zemst/fietsersbrug-over-de-zenne-eindelijk-klaar-a3246720/

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Beheersovereenkomst

Message  eeuwige reiziger le Mer 6 Sep 2017 - 10:01

DEEL VAN TRAJECT ANTWERPEN-BRUSSEL
Provincie en stad werken samen aan fietsostrade naar Zemst
6 september 2017

ZEMST / MECHELEN - De provincie Antwerpen en de stad Mechelen gaan samenwerken voor de aanleg en het onderhoud van de fietsostrade naar Zemst. Ze is een onderdeel van het grotere traject Antwerpen-Brussel.

Een trajectstudie voor het nieuwe stuk fietsostrade was reeds opgemaakt en goedgekeurd. De fietsroute moet langs de westelijke zijde parallel met de spoorlijn lopen: vanaf de Stenenmolenstraat aan restaurant Passade ongeveer, tot net voorbij de winkels van onder meer Brantano en Krëfel. Daar sluit de fietsostrade aan op de bestaande brug over de E19, waar de fietspaden worden aangepast.

De samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg en het onderhoud is dinsdagavond goedgekeurd door de Mechelse gemeenteraad. Daarbij engageert de provincie zich voor het ontwerp en de realisatie van de fietsostrade. De stad zorgt voor groen en straatmeubilair langs de route en voor het dagelijkse en structurele onderhoud. Ze onderschrijft ook het engagement om werk te maken van investeringen in lokale fietsroutes die aansluiten op de fietsostrade.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170905_03054996/provincie-en-stad-werken-samen-aan-fietsostrade-naar-zemst

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Fietsbrug [Zemst]

Message  eeuwige reiziger le Ven 24 Nov 2017 - 10:42

Bouw tweede fietsbrug over Zenne gestart
24 november 2017

De Vlaamse Waterweg nv is langs de Heidestraat in Zemst gestart met de bouw van een fiets- en voetgangersbrug over de Zenne. Die brug zal deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel. Nadat eerder dit jaar de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem geopend werd, is de Vlaamse Waterweg nv nu gestart met de bouw van een tweede brug. Die komt ter hoogte van de Heidestraat in Zemst en moet er mee voor zorgen dat de fietssnelweg tussen Antwerpen en de hoofdstad vervolledigd wordt.De kostprijs bedraagt 460.000 euro. De constructie moet in het voorjaar klaar zijn. Voor de aanleg van de wegenis rond de brug werd iets meer dan 1 miljoen euro vrijgemaakt. Veertig procent daarvan wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, twintig procent door de provincie en de rest door de Vlaamse Waterweg.

https://www.hln.be/regio/zemst/bouw-tweede-fietsbrug-over-zenne-gestart~a2c7f7ac/


Constructie is klaar in het voorjaar van 2018
Nieuwe brug over Zenne is schakel in fietssnelweg
24/11/2017

ZEMST - Waterwegen en Zeekanaal NV gaf het startschot voor de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Zemst. Die moet, samen met de brug in Eppegem, een belangrijke schakel vormen van de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel.

(...)


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171123_03203340

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Eppegem-Zemst

Message  joverwimp le Jeu 21 Déc 2017 - 9:41

joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  joverwimp le Sam 13 Jan 2018 - 9:19

[quote="eeuwige reiziger"]
Nieuwe fiets- en voetgangersbrug over kanaal krijgt lift
DONDERDAG 14 MAART 2013

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 4fb150c4-8be3-11e2-8cea-a52702cf1c0a_original.jpg.h380.jpg.568

VILVOORDE - Een nieuwe fiets- en voetgangersbrug zal de nieuwe woonwijk De Molens vanaf 2015 verbinden met domein Drie Fonteinen aan de andere kant van het kanaal.

Volgend jaar start de aanleg van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het kanaal in Vilvoorde. Ze komt in het verlengde van de Broekstraat.

Samen met de aanleg van ‘Het Plein', de andere nieuwe brug over de Zenne, moet ze het stadsvernieuwingsproject De Molens ontsluiten. Ze maakt ook een verbinding van dit nieuwe stadsdeel met domein Drie Fonteinen. Dat past dan weer mooi in het project ‘Van basiliek tot basiliek' van het Agentschap Natuur en Bos.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130313_00503157

Niets te zien... het zoveelste 'aankondigingsbeleid'
Ik vind ook nergens een kaart van het traject 'van basiliek tot basiliek' en al evenmin bewegwijzering ter plaatse
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  eeuwige reiziger le Dim 14 Jan 2018 - 1:07

joverwimp a écrit:Niets te zien... het zoveelste 'aankondigingsbeleid'
Ik vind ook nergens een kaart van het traject 'van basiliek tot basiliek' en al evenmin bewegwijzering ter plaatse

Blijkbaar zit er toch iets aan te komen:

Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad
12/01/2017

(...)

Daarnaast starten ook de voorbereidende werken voor de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug die het domein Drie Fonteinen moet verbinden met de Watersite.

(...)

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180111_03293694

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  eeuwige reiziger le Sam 24 Mar 2018 - 14:16

Werken aan jaagpaden starten na plaatsing fietsbrug
22/03/2018

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 7d0ee593-d8ec-4f73-854f-05db143d4b2d_original

ZEMST - De Vlaamse Waterweg nv bouwt momenteel een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Zemst. Dinsdagochtend werd het stalen gedeelte van de brug met behulp van een kraan op zijn plaats gelegd.

De plaatsing van de brug over de Zenne kadert in de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel en bevindt zich nu in de afwerkingsfase. “In november werd gestart met de werkzaamheden voor de bouw van de tweede fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst”, zegt Kevin Polfliet van De Vlaamse Waterweg nv. “De eerste brug werd in augustus gerealiseerd, vlakbij het jeugdhuis Jeppe en de dorpskern van Eppegem. Die brug geldt als verbinding tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem.”

De brug in Zemst moet tegen het einde van de maand klaar zijn voor gebruik. Daarna worden de aansluitende jaagpaden aan de Damstraat aangepakt. “Om de nieuwe bruggen in Eppegem en Zemst veilig en comfortabel toegankelijk te maken, maken we nu werk van nieuwe en aangepaste jaagpaden en fietshellingen. Vroeger werden die paden gebruikt om schepen vooruit te trekken. Vanaf de negentiende eeuw kregen schepen en sleepdiensten echter een motor en veranderde de functie van de jaagpaden”, zegt Polfliet. “De Vlaamse overheid wil de paden nu vooral inschakelen op het netwerk van fietssnelwegen om fietsers een mogelijkheid te bieden om snel en veilig op het werk te geraken.”

De fietssnelweg wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Vlaams-Brabant. Het einde van de werken - inclusief de aanleg van de nodige jaagpaden - is voorzien voor dit najaar. Deze brug kost zo'n 465.000 euro. De aansluitende wegwerkzaamheden werden geraamd op ongeveer 1,1 miljoen euro.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180321_03421953

Beeldmateriaal:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_03423338

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Eppegem-Zemst

Message  joverwimp le Jeu 5 Juil 2018 - 17:00

De fietsbrug ligt er en verder  700 meter fietspad.

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Eppege10

Daarna is het gedaan (aan de brug van de Weverstraat), en wordt je omgeleid

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Eppege11

Ik heb het paadje op de rechteroever gevolgd. Heel smal, maar in vrij goede staat en in de schaduw; Wel oppassen of je komt terecht in de gebetonneerde Zenn, drie meter lager

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Eppege12

Verder de linkeroever zijn werken aan de gang (verbreding en asfaltering), maar blijkbaar niet vandaag

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Eppege15
joverwimp
joverwimp

Messages : 2436
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Eppegem-Zemst

Message  eeuwige reiziger le Ven 2 Nov 2018 - 16:56

joverwimp a écrit:Ik heb het paadje op de rechteroever gevolgd. Heel smal, maar in vrij goede staat en in de schaduw; Wel oppassen of je komt terecht in de gebetonneerde Zenn, drie meter lager

Een verkeerde beweging en je houdt er zo een nat pak aan over... Of erger. Als ik de foto's bekijk van het verbrede jaagpad, dan bekruipt me toch enige twijfel over de veiligheid. Afgelopen dinsdag fietste ik langs het kanaal Gent-Brugge en moest op enkele plekken toch wel worstelen met felle windstoten die me richting kanaal dreigden te duwen. Nu ligt er gelukkig nog een  flinke groene berm tussen jaagpad en water.

Misschien had men er beter aan gedaan de dijk te verbreden, zodat het nieuwe jaagpad iets verder van de Zenne kon worden gelegd. Het kostenplaatje zal hier jammer genoeg de doorslag hebben gegeven.Fietssnelweg krijgt vleermuisvriendelijk licht
woensdag 31 oktober 2018

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Cb08bd1f-1c59-4592-9897-48c69037d617

De verlichting op het nieuwe stuk fietssnelweg tussen Eppegem en Zemst zal vleermuizen niet storen.

Tussen de Brusselsesteenweg in Eppegem en de Heidestraat in Zemst werd in de zomer de aanleg van een stuk fietssnelweg gerealiseerd. De verdere aansluiting met Mechelen staat ook gepland. In Zemst en Eppegem is de fietssnelweg aangelegd op de berm van de gebetonneerde afleidingszenne.

“Voor de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid wordt op het traject voor fietsers een openbare verlichting geplaatst, die ook de aanwezige vleermuizen niet te sterk zal storen”, verklaart schepen van Openbare Werken Veerle Geerinckx.

“De fietssnelweg loopt deels langs een natuurgebied waar zich vleermuizen ophouden. De meeste vleermuizensoorten zijn in hun zoektocht naar voedsel gevoelig voor licht. Daarom wordt in de zone een amberkleurige en energiezuinige LED-verlichting aangebracht die vleermuizen minder stoort en voor de fietsers voldoende licht geeft over de omgeving.”

De wachtbuizen voor de verlichtingskabels werden voorzien. De kostprijs voor 93 verlichtingspalen en hun lampen werd door netbeheerder Eandis geraamd op 79.000 euro die via een provinciale subsidie van Vlaams-Brabant worden betaald.

Een aanpalend terrein aan de Zenne achter Vogelzang in Weerde wordt door de gemeente aangekocht voor natuurontwikkeling. Daar koopt de gemeente één hectare drassige grond voor 30.000 euro, waarvan de provincie 60% ten laste neemt.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181030_03894653

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Maatregelen tegen sluipverkeer [Zemst]

Message  eeuwige reiziger le Mer 26 Déc 2018 - 15:47

Betonblokken moeten wagens van jaagpad houden
25 december 2018

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZEMST - De nv De Vlaamse Waterweg heeft enkele betonblokken geplaatst op het jaagpad langs de Zenne. Daarmee wil men een einde maken aan de overlast die automobilisten er veroorzaken.

Het jaagpad, dat deel uitmaakt van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel, wordt momenteel verbreed en verhard. Maar ondertussen hebben verschillende automobilisten hun weg gevonden naar de fietsroute. Ze proberen hiermee de drukte in de omgeving te vermijden. Het is echter verboden om met de wagen op het jaagpad te rijden en dus grijpt wegbeheerder De Vlaamse Waterweg in. Zo heeft men – in afwachting van een definitieve oplossing – betonblokken op het jaagpad geplaatst. Op die manier kunnen wagens niet meer door. De betonblokken vallen goed op, zodat er geen aanrijding kan gebeuren. Met deze ingreep wil de wegbeheerder de veiligheid van de fietsers garanderen.

https://www.hln.be/regio/zemst/betonblokken-moeten-wagens-van-jaagpad-houden~a486a94e/

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Einde werken in het verschiet [Zemst]

Message  eeuwige reiziger le Dim 27 Jan 2019 - 14:08

WAARSCHUWINGSBORDEN AAN OVERSTEEK VAN FIETSSNELWEG IN STATIONSLAAN
17 januari 2019

Het jaagpad aan de Zenne, waar de fietssnelweg F1 passeert, wordt stilaan afgewerkt. Om het verkeer op de Stationslaan attent te maken op de aanwezigheid van overstekende fietsers, laat het gemeentebestuur er aan beide kanten van de fietsoversteek waarschuwingsborden plaatsen. Er komen voorlopig nog geen grondmarkeringen, omdat dat deze pas zullen worden aangebracht als ook de oversteek op de Heidestraat zal worden gemarkeerd.

https://www.zemst.be/nl/press/2519/waarschuwingsborden-aan-oversteek-van-fietssnelweg-in-stationslaan.html

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Officiële inhuldiging fietsbruggen [Zemst]

Message  eeuwige reiziger le Dim 24 Fév 2019 - 15:27

Twee fietsbruggen over Zenne officieel geopend
20 februari 2019

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZEMST - De twee nieuwe fiets- en voetgangersbruggen over de Zenne in Zemst zijn woensdag officieel geopend. De bruggen maken deel uit van de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel.

In augustus 2017 werd de bouw van de eerste fiets- en voetgangersbrug aan de Zenneweg in Eppegem afgerond en sinds eind vorig jaar kunnen fietsers en voetgangers ook via de tweede brug de Zenne oversteken. Tijdens de bouw van die tweede brug werd ook het bijhorende jaagpad afgewerkt. Woensdag werden beide bruggen officieel geopend. Ze maken deel uit van de belangrijke fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel.

Maar met de opening van de bruggen zit het werk er nog niet op, integendeel. Zo werd meteen het startschot gegeven van de werken voor de verbinding van de brug aan de Heidestraat richting Mechelen. Daarmee wordt de fietssnelweg verder aangelegd tussen de nieuwe fietsbrug en de stad. Daarnaast worden ook de fietspaden op de Brusselsesteenweg vernieuwd. Eind dit jaar moeten die werken afgerond worden.

https://www.hln.be/regio/zemst/twee-fietsbruggen-over-zenne-officieel-geopend~ab8cf539/

eeuwige reiziger

Messages : 3192
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 49
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat] - Page 2 Empty Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum