Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  velo-ravel.net le Lun 31 Oct - 11:37

joverwimp a écrit:wel wat lawaai van vlakbij gelegen E19

Bij mij viel het nog goed mee, misschien door de richting van de wind ?

Ik heb daar op de middag gegeten op een bank,ten zuiden van het meer, dat lager staat dan het fietspad.  

avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

fotos

Message  velo-ravel.net le Mar 1 Nov - 9:56

Fotos : https://goo.gl/photos/HdbpFhJzUftcMKzE8

Diaporam : https://photos.google.com/share/AF1QipOv9prHkrPa5pMSQnNyeBc9_iuEduht1Qutjs2FEChHFufim5nKRC5v8KCqT2Ka3g/photo/AF1QipPtqLK3YouXKAKF3FcqOjtYnsWfU3R_p6tbQOSp?key=Y21tTEFlMEpmdkwwZHQxdm9meFhmRF81ZHhYTTln&hl=fr
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

BOUW FIETSBRUG IN ZENNEWEG

Message  velo-ravel.net le Ven 25 Nov - 21:03

http://www.zemst.be/press/1804


Waterwegen en Zeekanaal bouwt in de Zenneweg in Eppegem een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne. Midden oktober werden enkele bomen gerooid en er werd een werfweg en een aarden werkplatform aangelegd. Momenteel worden de funderingen geplaatst waarop nadien de steunen van de brug komen.
Als alles loopt zoals het hoort, wordt de brug in maart 2017 geplaatst en wordt vervolgens de toegang tot de brug aangelegd. Rond begin juli 2017 wordt de brug in gebruik genomen. De brug zal 30 m lang en 5 m breed zijn en er uitzien zoals de gelijkaardige brug in Leest (zie foto).

Fietssnelweg

Voor lokale gebruikers vormt de brug een veilige verbinding tussen het centrum en het station van Eppegem. Maar vooral is ze een onmisbare schakel voor de verdere uitbouw van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel. Binnen dat project voorziet Waterwegen en Zeekanaal in 2017 trouwens nog een nieuwe brug, over de Omleidingszenne ter hoogte van de Heidestraat in Zemst, en een verbreed en verhard jaagpad tussen Zemst en Eppegem.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Boomkap [Eppegem - Vilvoorde]

Message  eeuwige reiziger le Ven 9 Déc - 12:00

EPPEGEM/VILVOORDE 06/12/2016 - 02u53
Waterwegen en Zeekanaal kapt 'zieke' bomen om veiligheid te garanderen
203 POPULIEREN WEG ONDANKS PROTESTWaterwegen en Zeekanaal is gisteren gestart met het kappen van 203 canadapopulieren langs het jaagpad naast de Zenne. Een jaar geleden was er nog protest tegen de kapwerken, maar door procedurefouten werd het beroep van een buur afgewezen. Volgens Waterwegen en Zeekanaal zijn de bomen ziek en vormen ze een gevaar voor zwakke weggebruikers, maar dat betwist Jonas Verhees.

Toen Waterwegen en Zeekanaal eind vorig jaar liet weten dat het 203 canadapopulieren langs het jaagpad naast de Zenne, tussen de brug over de Brusselsesteenweg in Eppegem en de brug over de Havendoklaan in Vilvoorde, wilde kappen, schakelde Jonas Verhees een boomexpert in. De zaakvoeder van de firma Mapeco, die langs de Zenne ligt, wilde daarmee bewijzen dat de kapwerken niet noodzakelijk waren, zoals Waterwegen en Zeekanaal beweerde. Volgens de W&Z vormden de bomen een gevaar voor de gebruikers van het jaagpad. Zo zouden takken bij hevige windvlagen naar beneden kunnen donderen. Bovendien werd er gevreesd dat - als er niets aan de situatie zou veranderen - heel wat oude en zieke canadapopulieren bij stormweer zouden omvallen. Daarom werd beslist om alle 203 canadapopulieren te rooien.

Boomexpert
Uit het verslag van de boomexpert die Jonas Verhees inschakelde, bleek dat slechts vijf procent van de 203 canadapopulieren zo ziek zijn dat kapwerken geoorloofd zouden zijn. "Alle andere bomen waren nog maar in de helft van hun levensduur, dus de beslissing om ze te kappen is belachelijk", zegt Jonas Verhees. "Het verslag van de boomexpert was zodanig onderbouwd dat we naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen trokken. Op die manier hoopten we de kapvergunning te vernietigen."

Volgens Verhees werd het beroep afgewezen wegens procedurefouten. "Ik betreur het dan ook dat de canadapopulieren nu toch gekapt worden. Jammer genoeg kan ik de werken nu niet meer tegenhouden."

Kaprijp
Bij het Agentschap Natuur en Bos laat men weten dat de bomen wel degelijk kaprijp waren, waardoor de kapvergunning goedgekeurd werd. "We zijn inderdaad gestart met de kapwerken", klinkt het bij Waterwegen en Zeekanaal. "De te rooien bomen werden in de tweede helft van vorige eeuw aangeplant. Ondertussen zijn ze volwassen en hebben ze zware kruinvergaffelingen en laag afzakkende kruintakken gekregen. Bij hevige wind is er dus een hoog risico op afbrekende takken, wat de veiligheid van gebruikers van het jaagpad in gevaar brengt. Daarom moeten de populieren weg."

De canadapopulieren worden in het najaar van 2017 vervangen door lijnbeplanting van inheemse boomsoorten zoals de kleinbladige Linde en de Zilverlinde.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-genesius-rode/203-populieren-weg-ondanks-protest-a3023576/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Ajout fiche

Message  velo-ravel.net le Mar 31 Jan - 15:53

http://www.velo-ravel.net/2016/2016-10-28%20Zenne.htm
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Fietsbrug [Eppegem]

Message  eeuwige reiziger le Mer 29 Mar - 18:20

VIDEO. Nieuwe fiets- en voetgangersbrug
29 maart 2017

ZEMST - Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) bouwt momenteel een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem bij Zemst.

Op woensdag 29 maart werd het stalen gedeelte van deze brug met behulp van een kraan op zijn plaats gelegd. Het project in Eppegem kadert in de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel, waarvoor W&Z verderop in Zemst met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling de bouw plant van een tweede fiets- en voetgangersbrug en de vernieuwing en verbreding van het jaagpad.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_02806210

Foto's:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpva_02806202


Nieuwe fiets- en voetgangersbrug Eppegem op plaats gelegd
29.03.2017

Vandaag werd het stalen gedeelte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem op zijn plaats gelegd.  Waterwegen en Zeekanaal NV levert met de nieuwe brug een bijdrage aan de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug komt een 30-tal meter opwaarts jeughuis Jeppe langs de Zenneweg in Eppegem (Zemst).  Daar werd de voorbije maanden een paalfundering geplaatst en werden de landhoofden gebouwd.  Intussen werd in een atelier in het Oost-Vlaamse Assenede werk gemaakt van het stalen brugdek, dat een lengte heeft van 30 meter en een nuttige breedte van 5 meter. Het voorontwerp van de brug werd opgemaakt door de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS) van de Vlaamse overheid, en werd reeds toegepast op de Dijle in Werchter en dichterbij op de Zenne in Leest. Na de plaatsing van het brugdek, die vandaag plaatsvond, zullen nog de nodige afwerkingen plaatsvinden en zal het aansluitende jaagpad worden aangelegd in asfalt. Als deze werken verder verlopen volgens planning, kan de nieuwe infrastructuur worden opengesteld tegen begin juli 2017.

Fietssnelweg
De nieuwe brug zal een lokale verbindingsfunctie hebben voor fietsers- en voetgangers tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem.  Daarnaast zal ze, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad langs de rechteroever van de Zenne, toelaten om het reeds bestaande jaagpad langs de rechteroever richting Vilvoorde aan te sluiten op het ruim 11 kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde.  

"Ik investeer bijna 300.000 euro in deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. "Ik wil mensen verleiden om vaker voor de fiets te kiezen. Dankzij deze brug krijgen lokale fietsers en voetgangers een vlotte en veilige verbinding tussen het dorpscentrum en de andere oever, waar onder meer het station gelegen is. Zo bereik je met de fiets snel en comfortabel je bestemming".

De komende maanden zal W&Z in het kader van de uitbouw van deze belangrijke fietsverbinding met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ook de bouwwerken opstarten voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst en waar mogelijk tussen Eppegem en Zemst het jaagpad verbreden en verharden.

Aan de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Eppegem hangt een prijskaartje van 295.000 euro.  

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Nieuwe-fiets--en-voetgangersbrug-Eppegem-op-plaats-gelegd/#.WNv6Lkbyjcs


Kraan plaatst nieuwe brug in de fundering
30/03/2017ZEMST / EPPEGEM - Het stalen gedeelte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug werd gisteren met een kraan over de Zenne in Eppegem gelegd.

Aan de nieuwe fiets- en voetgangersbrug hangt een prijskaartje van zo'n 295.000 euro. De brug werd geïnstalleerd op zo'n dertig meter van Jeugdhuis Jeppe langs de Zenneweg. Daar werd een paalfundering geplaatst en werden de landhoofden gebouwd.

“Intussen werd in een atelier in Assenede het stalen brugdek geproduceerd, dat een lengte heeft van dertig meter en een nuttige breedte van vijf meter”, zegt Kevin Polfiet van Waterwegen en Zeekanaal.

“Nu dat stuk werd geplaatst, volgt de afwerkingen en wordt het aansluitende jaagpad aangelegd in asfalt. Normaal gezien wordt de nieuwe infrastructuur begin juli opengesteld.” De brug krijgt voor fietsers- en voetgangers een verbindingsfunctie tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem. Daarnaast kan hierdoor, in combinatie met een nieuw stukje jaagpad langs de rechteroever van de Zenne, het jaagpad richting Vilvoorde aansluiten op het ruim elf kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde. De komende maanden start Waterwegen & Zeekanaal ook de bouwwerken voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170329_02807101

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Zenne Bovenzenne [Vilvoorde - Zennegat]

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum