Canal Albert (Albertkanaal) Provincie Antwerpen

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Fietstocht

Message  eeuwige reiziger le Lun 29 Déc - 22:42

à compléter

un peu de patience svp

Bijkomend jaagpad langs kanaaldijk
Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid,
Vr. 20 Mar. 2015, Pagina 21
Het deel van de weg langs het Albertkanaal tussen de Vlotstraat en de Oude Baan in Oelegem wordt jaagpad. Tot nu toe had dit deel van de kanaaldijk het statuut van openbare weg. Als het ook jaagpad wordt, zal NV De Scheepvaart instaan voor het onderhoud en het beheer. De toegang tot de weg zal beperkt worden tot voetgangers en (brom)fietsers.

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Brug E314 [Viversel, Heusden-Zolder]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 21 Juil - 21:27

Brug E314 over Albertkanaal geplaatst in Heusden-Zolder
21 juli 2016

HEUSDEN-ZOLDER - De E314-autosnelweg krijgt een tijdelijke brug over het Albertkanaal in Heusden-Zolder. Vandaag werd al het eerste deel van die noodbrug in Heusden-Zolder van op een ponton op het Albertkanaal aan wal gebracht.

De tijdelijke brug is gemaakt door een bedrijf in Balen (Antwerpen). Het eerste van de twee brugdelen werd gisteravond op een ponton over het Albertkanaal van Balen naar Heusden-Zolder gebracht. Daar startte vanmorgen de operatie om het brugdeel van het ponton aan land te brengen naar de montageplaats. Daarvoor werd het Albertkanaal voor alle verkeer gesloten.

Rond 14 uur waren de werken achter de rug. Morgen, vrijdag, wordt het tweede brugdeel van Balen over het water naar Heusden-Zolder gebracht. Zaterdag volgt dezelfde operatie als vandaag om dat brugdeel aan wal te brengen. In september wordt de nieuwe brug geplaatst. Tegen begin 2017 zal het verkeer erover kunnen rijden.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160721_02393477/tijdelijke-brug-e314-over-albertkanaal-in-heusden-zolder
http://www.tvl.be/nieuws/onderdelen-tijdelijke-brug-over-albertkanaal-naar-heusden-zolder
http://www.tvl.be/nieuws/verkeer-e314-moet-over-noodbrug-aan-het-albertkanaal-in-heusden-zolder-32001

Brugverhoging in Heusden-Zolder

Verhogen snelwegbrug over het Albertkanaal en plaatsen van een tijdelijke brug

Om te voldoen aan de vermelde norm moet de brug van de E314 met 1,60 m verhoogd worden. Omdat het Albertkanaal onder deze brug voldoende breed is, kan ze behouden blijven. Het project omvat enkel het verhogen (‘opvijzelen’) van de bruggen en het aanpassen van de brugpijlers en de opritten naar de nieuwe hoogte.  Gelijktijdig zullen de bruggen ook gerenoveerd worden.

Om tijdens het verhogen van de bruggen het aantal rijstroken op de brug niet te verminderen, zal een tijdelijke brug uit staal worden gebouwd. Deze tijdelijke brug zal vlak naast de betonnen snelwegbrug worden gebouwd en ligt aan de zijde van de Westlaan. Via tijdelijke aansluitingen met de E314 blijft het aantal rijstroken gedurende de werken behouden.

Nadat de autosnelwegbrug is verhoogd, zal de tijdelijke stalen brug, inclusief haar steunen en aansluitingen, worden weggenomen.

De eigenlijke werken starten in het voorjaar van 2016. De tijdelijke brug (stalen brug, zonder afwerking en aansluiting wegenis) zal er in het najaar van 2016 zijn.

Vermoedelijke duur van de werken: bouw tijdelijke brug: tot einde 2016

Verhogen brug E314 richting Leuven: einde 2016- 2e helft 2017

Verhogen brug E314 richting NL: klaar tegen augustus 2018

Presentatie dinsdag 12 januari 2016: (zie onderaan)

http://www.descheepvaart.be/modernisering_albertkanaal_heusden_zolder


Plan van aanpak:

(...)

 Fietsers:

- Jaagpad Dossche: afgesloten wegens veiligheid (werfverkeer, sleuven, putten …).
Omleiding wordt voorzien


http://www.descheepvaart.be/uploads/scheepvaart/FILE_b50cbb05-439c-4184-ad06-b5353ebbe984.pdf
http://fotografie-rudi-coomans.blogspot.be/2016/04/viversel-onde-de-kanaalbrug-tijdelijk.html

eeuwige reiziger

Messages : 2166
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Fietsbrug in Antwerpen probleemloos over Albertkanaal geplaatst

Message  velo-ravel.net le Lun 5 Déc - 10:00

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/1.2835376#


In de nacht van zaterdag op zondag is over het Albertkanaal een nieuwe brug op zijn plaats gezet. Het brugdek is 250 ton zwaar en 85 meter lang. Het gevaarte, dat de IJzerlaanbrug vervangt, zal geen autoverkeer op die plaats meer toelaten. De werkzaamheden zijn goed voor verschillende fietsverbindingen, maar ook voor de scheepvaart.

Al geruime tijd worden de bruggen over het Albertkanaal systematisch aangepast, zodat er schepen met vier in plaats van drie containers zullen kunnen varen. Afgelopen nacht werd met de nieuwe brug een volgende stap gezet.

De nieuwe fietsbrug, die langs het kanaal werd gemonteerd, is met een ponton over het water gevaren, opgetild en op steunpilaren gezet. Volgens de aannemer verliep dat millimeterwerk zonder problemen. Het gebeuren werd ook druk gevolgd door buurtbewoners.
"Een fietssnelweg boven een watersnelweg"

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kwam ter plaatse en benadrukte het belang van de werken. "Dit is een fantastische prestatie en een zegen voor het woon-werkverkeer. Ze biedt aansluiting voor zowel het Singel- als het Ringfietspad, alsook voor de Fietsostrade tussen Antwerpen en Essen", zei hij.

"Je krijgt dan een fietssnelweg boven een watersnelweg. Deze brug was met 6,7 meter ook de laagste brug over het Albertkanaal. Ook qua breedte was de IJzerlaanbrug een flessenhals, die wordt aangepakt. Voor de mobiliteit is dat goed, aangezien één schip van 18.000 ton tot 600 vrachtwagens van de baan kan halen."

De nieuwe fietsbrug, die uiteindelijk 490 meter lang zal zijn en een maximaal hellingspercentage van 4 procent kent, wordt in april in gebruik genomen. Ze wordt de langste van Vlaanderen. Nu is dat de Diabolofietsbrug over de E19 in Machelen. De investering is goed voor 4,9 miljoen euro.

De oude IJzerlaanbrug zal worden afgebroken eenmaal de nieuwe brug in gebruik is. Het was volgens de beleidsmakers technisch erg moeilijk om autoverkeer toe te laten.

Er zouden nu nog zo'n 31 bruggen over het Albertkanaal aan te passen zijn.

Foto's en video op de link boven vermeld
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4903
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Albert (Albertkanaal) Provincie Antwerpen

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum