L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Binnenkort verlichting? [Neerpelt]

Message  eeuwige reiziger le Ven 28 Avr 2017 - 12:43

Kunstwerk lokt kritiek uit op onverlicht fietspad
Het Belang van Limburg,
woensdag 26 april 2017, pagina 23

De opening van het oplichtende kunstwerk 'De IJzeren Rijn' aan de oude spoorbrug in het centrum van Neerpelt lokt kritiek uit. “In plaats van daaraan geld te geven kan de gemeente beter het bovenliggende fietspad van fatsoenlijke verlichting voorzien. In de winter is het pikdonker en daardoor gevaarlijk”, luidde de teneur op sociale media. Het fietspad dat in Neerpelt onbelicht is, wordt intensief gebruikt door de schoolgaande jeugd.

“Met de provincie wordt volop bekeken om het fietspad op te waarderen tot een fiets-o-strade, een fietssnelweg voorzien van belichting. Verlichting over een dergelijke afstand aanbrengen is heel duur, maar op die manier wordt het mogelijk gemaakt”, reageert burgemeester Raf Drieskens (CD&V). Duidelijkheid over een timing is er evenwel nog niet.


L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 De-nieuwe-opdrachtgevers-


Over dit kunstwerk:
http://www.denieuweopdrachtgevers.be/nl/25/337/victoriabrug
http://www.denieuweopdrachtgevers.be/nl/news/65/

http://www.neerpelt.be/toegangspoorten
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-neerpelt/gemeente-krijgt-vijf-artistieke-toegangspoorten-a3127342/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Vernieuwing fietspad [Zonhoven]

Message  eeuwige reiziger le Sam 16 Sep 2017 - 9:07

TOERISTISCH FIETSPAD WORDT VERNIEUWD
15 september 2017

Het toeristisch fietspad op de oude spoorwegbedding in Zonhoven wordt vernieuwd. “Op diverse plaatsen zijn er scheuren en wortelopstoot”, aldus burgemeester Johny De Raeve (Open Vld). “Dit gaan we nu aanpakken. Op plaatsen waar er gebreken zijn, gaan er grondige herstellingen gebeuren, en het fietspad wordt over de volledige lengte opnieuw geasfalteerd.” De gemeenteraad gaf groen licht voor de werken die 190.000 euro zullen kosten. De provincie subsidieert daarvan overigens 90 procent. In het voorjaar van 2018 moeten de werken al klaar zijn.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170914_03072881/toeristisch-fietspad-wordt-vernieuwd

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Fietspad afgesloten [Achel Statie - Overpelt]

Message  eeuwige reiziger le Dim 14 Jan 2018 - 11:11

Neerpelt
Werken langs toeristisch fietspad
donderdag 11 januari 2018

Vanaf komende maandag 15 januari worden er aan het toeristisch fietspad op oude spoorlijn 18 exotenbestrijdingswerken uitgevoerd. Het Regionaal Landschap Lage Kempen (RLLK) wil er de vogelkers, ook wel bospest genoemd, uitroeien. Tijdens de werken wordt het fietspad van Achel Statie naar Overpelt tijdelijk afgesloten. De werken zullen vermoedelijk duren tot en met 24 januari.

Deze werken strekken zich uit over het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt en zijn opgedeeld in zeven stukken. Er wordt telkens een gepaste omleiding voor fietsers voorzien. Pas wanneer een deel volledig is afgewerkt, wordt er gestart met het volgende stuk. Om hinder voor het schoolverkeer tot het minimum te beperken, wordt er uitsluitend gewerkt tussen 09.00 en 16.00 uur.

De werken kaderen binnen het project Hagehelden van het RLLK. Hierbij worden er uit houtkanten – hagen bestaande uit bomen en struiken – houtsnippers geoogst. Deze kunnen als energiebron gebruikt worden zoals bijvoorbeeld voor het verwarmen van gebouwen. Meer info hierover vind je op www.hagehelden.be.

http://www.internetgazet.be/neerpelt/werken-langs-toeristisch-fietspad.aspx
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blpth_03308414

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Ajout fiche

Message  velo-ravel.net le Ven 13 Avr 2018 - 13:21

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Gewijzigde voorrang [Hechtel-Eksel]

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Aoû 2018 - 14:21

“Fietssnelweg staat reactivering spoorlijn niet in de weg”
24 juli 2018

De gemeente realiseert samen met de provincie een snelle fietsverbinding, een fietssnelweg, op de oude bedding van spoorlijn 18. Mobiliteitsschepen Raf Truyens (CD&V): “Belangrijk is dat het traject conflictvrij gemaakt moet worden. Op heel wat kruispunten met lokale wegen krijgen de fietsers voorrang. Op grotere wegen zoals Stationsstraat en Peerderbaan wordt het oversteken infrastructureel mogelijk gemaakt. De kosten en ontwerp zijn voor de provincie, maar de gemeente neemt het onderhoud op zich en randvoorzieningen zoals fietsstallingen.”

Oppositieraadslid Sven Saenen (Groen) onthield zich. “Ik ben niet tegen fietsen, maar een fietssnelweg mag een eventuele reactivering van de spoorlijn niet bemoeilijken. Een ontsluiting via openbaar vervoer is veel te belangrijk voor de regio.” Truyens reageerde dat hij de belofte had van de provincie dat dit niet het geval zou zijn. Guy Linten (sp.a) stelde dat in Hechtel-Eksel vier kruispunten moeten aangepast. Ook maakte hij zorgen over de infrastructuur. “De huidige fietsstrook is niet breed genoeg om drukker fietsverkeer veilig te laten verloop.”

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180723_03629038/fietssnelweg-staat-reactivering-spoorlijn-niet-in-de-weg

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Samenwerkingsovereenkomst [Hamont-Achel]

Message  eeuwige reiziger le Mer 22 Aoû 2018 - 13:17

Provincie investeert in fietssnelweg
22 augustus 2018

Maandagavond wordt een samenwerkingsovereenkomst van de provincie Limburg met de stad Hamont-Achel voorgelegd op de gemeenteraad. De provincie wenst immers te investeren met het oog op de aanleg van de fietssnelweg ‘Spoorlijn 18’.

De lijn ‘F74’ moet fietsers op termijn van Hamont tot Gingelom brengen. Op de verticale as van 65 kilometer zouden in 2020 heel wat kruispunten moeten aangepakt worden, het noordelijk stuk van Houthalen tot Hamont is inmiddels befietsbaar.

Nadat de gemeenteraad eerder al een samenwerkingsovereenkomst goedkeurde, stelt de provincie nu voor om de kosten van de aanleg op zich te nemen. Dat gaat over de eventuele onteigeningen voor de aanpassingen bij de kruispunten Witteberg, Rodenrijt, Buitenheide en Heikant en bewegwijzering, bebording en belijningen. De stad moet anderzijds instaan voor de groenvoorzieningen en de opwaardering van de rustplaatsen langs de fietssnelweg, maar de impact hiervan is minimaal omdat de stad hier nu al voor zorgt.

https://www.hln.be/regio/hamont-achel/provincie-investeert-in-fietssnelweg~ae10fa39/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Aanpassingen oversteek Guldensporenlaan & Linzenstraat [Houthalen-Helchteren]

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Fév 2019 - 14:25

Fietssnelweg Spoorlijn 18 wordt veiliger gemaakt
Het Belang van Limburg,
woensdag 23 januari 2019, blz. 21

Om de fietssnelweg Spoorlijn 18 veiliger te maken wordt de infrastructuur aangepast in de Guldensporenlaan en in de Linzenstraat in Houthalen-Helchteren. Op de Guldensporenlaan vlak voor de rotonde aan Lillo wordt het middeneiland aangepakt. Vanuit de Linzenstraat komt er een verharde verbinding met de fietssnelweg.

Spoorlijn 18 is een oude spoorwegverbinding tussen Winterslag in Genk en Eindhoven. De bedding daarvan werd gebruikt om een fietssnelweg te bouwen met een eerste rechte verbinding tussen Genk en Achel tot aan de Nederlandse grens. Na de grens loopt de fietssnelweg door tot in Valkenswaard. Aan de grensovergang is het nog even omrijden om verder aansluiting te vinden. “Een belangrijk traject voor fietsliefhebbers”, zegt kersvers schepen van Mobiliteit Luc Melotte (N-VA). “Wij willen als gemeente ook een bijdrage leveren om goede verbindingen te creëren. De voornaamste ingrepen zullen plaatsvinden op het verkeerseiland voor de rotonde van Lillo. Die gaan we als het ware volledig omkeren. Dat betekent dat zwakke weggebruikers die de Guldensporenlaan willen oversteken voortaan het verkeer dat van Lillo komt ook zien aankomen. Nu staan ze daar met hun rug naar toe. En dat is veel minder veilig. Het is een oversteek naar Spoorlijn 18. Een tweede ingreep gaan we uitvoeren in de Linzenstraat. Daar zorgen we voor een verharde verbinding en dus ook voor een betere aansluiting op de fietssnelweg.”

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L018 Winterslag - Eindhoven (L18)  - Fietssnelweg Noord-Zuid-As - Page 2 Empty Re: L018 Winterslag - Eindhoven (L18) - Fietssnelweg Noord-Zuid-As

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum