L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01

Page 1 sur 5 1, 2, 3, 4, 5  Suivant

Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01

Message  eeuwige reiziger le Mar 17 Jan 2012 - 1:11

Un des plus grands projets dans la province d'Anvers: une 'fiets-o-strade' ou 'fietssnelweg' ('vélostrade', 'véloroute') qui relie le nord et le sud de la province anversois. Le tronçon sud est situé le long de la ligne 25 et 27, Anvers-Bruxelles.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_25
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spoorlijn_27

Le site où on peut trouver beaucoup d'information sur ce tronçon:

http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/antwerpen-mechelen

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 AFB_FoS_AntwMech_projecten_200_tcm7-135225


Fiets-o-strade Antwerpen-Mechelen komt in stroomversnelling
Woensdag 11 November 2009

Het stadsbestuur van Mechelen heeft de samenwerkingsovereenkomst met de provincie voor de realisatie van de snelle fietsroute langs de spoorlijn 25-27 goedgekeurd. Aldus meldt het Nieuwsblad. We citeren.

Snelfietsroute‘De aanleg van deze fietssnelweg past perfect in ons duurzaam mobiliteitsverhaal', zegt schepen van Mobiliteit Karel Geys (SP.A). ‘In een klein uurtje zal je van Antwerpen Centraal tot in de Mechelse binnenstad kunnen fietsen.' Veel mensen werken op een behoorlijke afstand van hun woonplaats en zijn daarom aangewezen op het openbaar vervoer of de auto. Daarom is de snelfietsroute of fietssnelweg in al zijn eenvoud zo'n mooie oplossing. Om hieraan tegemoet te komen, wordt er een snelle fietssnelweg – een fiets-o-strade zeg maar – gerealiseerd tussen het Antwerpse Essen en Mechelen. Het vijftig kilometer lange fietspad komt naast de spoorweg en fietsers zullen zo goed als geen kruispunten en verkeerslichten tegenkomen.

16 miljoen euroDe provincie investeert 16 miljoen euro in het project. De stad Mechelen zal voor groenvoorzieningen langs het volledige tracé op haar grondgebied zorgen, alsook voor de nodige fietsenstallingen. Tussen Berchem en Kontich is al een stukje van het traject gerealiseerd. 'Een groot succes', zegt gedeputeerde Inga Verhaert (SP.A). ‘Net voor de schooluren rijden daar al drommen fietsers, nog net geen files. Binnen vier jaar moet de fietssnelweg volledig klaar zijn. Het grootste knelpunt op het volledige tracé was tot voor kort de aanleg van een fietsersbrug over de Nete in Duffel. Doch middels een overeenkomst met Infrabel zal de brug bij de heraanleg van de spoorinfrastructuur gerealiseerd worden.'

http://www.fietsen.123.nl/entry/1900/fiets-o-strade-antwerpen-mechelen-komt-in-stroomversnelling/fietsnieuws


Dernière édition par eeuwige reiziger le Mar 17 Jan 2012 - 23:03, édité 2 fois

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Katelijne-Waver + Mechelen

Message  eeuwige reiziger le Mar 17 Jan 2012 - 1:15

Station Duffel - station Sint-Katelijne-Waver

Dit stuk van de fietsostrade legt de provincie in samenwerking met Infrabel aan. Die vernieuwt op dit traject namelijk drie spoorwegbruggen. De provincie maakt van de gelegenheid gebruik om daar telkens een fietsbrug aan te hangen. Als de bruggen allemaal klaar zijn, dan wordt het fietspad naast het spoor aangelegd. De werken zijn volop aan de gang en zullen einde 2013 afgerond zijn.

http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/antwerpen-mechelen/


Het eerste project gaat over de aanleg van een fietsweg langs de spoorlijn 25-27 Antwerpen-Mechelen, van Duffelshoek in Kontich tot de Rechtstraat in Duffel. Het fietspad is 2 km lang en zal 3 meter breed zijn. Het wordt aangelegd in comfortabele rode cementbetonverharding. Onder de Klokkestraat komt er een fietstunnel. Ter hoogte van die straat wordt in een verbinding voorzien van de fietsweg langs de spoorlijn met het dubbelrichtingsfietspad langs de Klokkestraat. Dit project past in de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Voor deze realisatie maakt minister Crevits 359.807 euro vrij.

http://www.hildecrevits.be/nieuw/04pers/persbDetail.php?id=721


http://www.provant.be/binaries/10_8_tcm7-139797.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty carte

Message  velo-ravel.net le Ven 3 Fév 2012 - 0:32

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6386
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty travaux [Beekhoekstraat - Gare Kontich]

Message  eeuwige reiziger le Ven 7 Sep 2012 - 18:11

Werken in Dennenlaan en langs spoorlijn Antwerpen - Mechelen

Momenteel vinden wegeniswerken plaats in de Dennenlaan en op het fietspad langs de spoorlijn Antwerpen-Mechelen (tussen de Beekhoekstraat in Hove en het station van Kontich-kazerne).

Om deze werken vlot en veilig te laten verlopen, wordt de Dennenlaan vanaf huisnummer 40 afgesloten voor alle verkeer. Ook voor fietsers en voetgangers is er geen doorgang.Voor het fietsverkeer Antwerpen-Mechelen voorzien we een omleiding via de Jan Frans Gellyncklaan (Hove), Meylweg, Beeklaan en Ganzenbollaan tot aan het Stationsplein. Fietsverkeer richting Antwerpen volgt dezelfde omleiding in de omgekeerde richting. Ook langs de andere zijde van het spoor (op grondgebied Lint en Hove) is op dezelfde locatie geen fietsverkeer mogelijk.

De werken duren ongeveer tot eind november.

Datum van het bericht: dinsdag 07 augustus 2012

http://www.kontich.be/nieuwsdetail.aspx?id=533

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Mechelen [Caputsteenstraat - station Nekkerspoel]

Message  eeuwige reiziger le Ven 16 Nov 2012 - 15:05

Fietsostrade langs spoorlijn Antwerpen-Mechelen - Mechelen
25 oktober 2012

- aanleg fietsweg van Caputsteenstraat tot station Nekkerspoel - ontwerp, bestek, raming en wijzig van gunnen. Goedkeuring.

De l'information détaillée et des cartes:
http://www.provant.be/binaries/10_8_tcm7-163343.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Mechelen [Vrouwvliet - Caputsteenstraat]

Message  eeuwige reiziger le Ven 16 Nov 2012 - 15:27

Fietsostrade langs spoorlijn Antwerpen-Mechelen
25 oktober 2012

Mechelen - aanleg fietsweg van Vrouwvliet tot Caputsteenstraat – ontwerp, bestek, raming en wijze van gunnen. Goedkeuring.

De l'information détaillée et des cartes:
http://www.provant.be/binaries/10_9_tcm7-163344.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Kontich - Duffel

Message  eeuwige reiziger le Ven 18 Jan 2013 - 14:46

Fietsverbinding Antwerpen-Mechelen moet eind 2014 klaar zijn
Werken fietsostrade van start in februari
donderdag 17 januari 2013

LIMAL/WAVRE/BIERGES/DUFFEL - De provincie laat aannemer Soga uit Verrebroek op maandag 4 februari starten met de werken voor het tweede gedeelte van de fietsostrade die Antwerpen met Mechelen zal verbinden. Dit deelproject moet nog dit jaar klaar zijn.

Op een infovergadering stelden gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens en Duffels schepen voor Mobiliteit Staf Aerts (Groen/SP.A) de plannen voor van het deel fietsostrade dat Kontich met de grens van Katelijne-Waver zal verbinden. Wanneer dit deelproject klaar is, zal 68 procent van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen berijdbaar zijn.

Een eerste etappe zal bestaan uit de verbinding van Kontich station met de Rechtstraat in Duffel. Daarvoor komt een tunnel dwars door de talud van de brug aan de Klokkestraat, zodat het drie meter brede fietspad daar aan de westkant van de spoorlijn blijft. Dit traject is 3,15 kilometer lang.

Daarna volgt de fietsostrade de Rechtstraat en gaat na een lange, licht stijgende, aanloop via de bestaande brug over de spoorlijn, waardoor ze aan de oostkant van het spoor komt. Daar maakt ze de verbinding met een bestaand fietspad van de gemeente.
Drie meter breed

De werken gebeuren in een aantal fasen. Van februari tot half maart wordt in Duffel gewerkt tussen de Klokke- en de Rechtstraat. Van half februari tot eind mei verplaatst de werf zich naar de grens met Kontich (Klokkestraat-Duffelshoek). Vanaf juni wordt in Kontich gewerkt ter hoogte van de Lintsesteenweg, tussen het station en de Duffelshoek. Het doorboren van de spoorwegtalud en de bouw van de fietstunnel zal gebeuren van half augustus tot half oktober. Het einde van de werken in Duffel is voorzien rond half oktober.

De fietsostrade zelf is overal drie meter breed en moet kruisend verkeer zonder hinder toelaten. Aan de spoorwegzijde is er een afsluithekken met een halve meter groenzone. Aan de andere zijde is er een meter groen met de verlichtingspalen. ‘s Nachts wordt de verlichting gedimd.

Na de werken in Duffel wordt dit jaar ook nog gewerkt in de nabijheid van het station Nekkerspoel. De fietsostrade zou volledig klaar moeten zijn tegen het einde van 2014.

Het ontwerpteam gaat zich in de komende weken nog buigen over de kruising van de fietsostrade met de Rechtstraat om de veiligheid van fietsers en automobilisten optimaal uit te werken.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130116_00435542

PP Duffel:
http://www.provant.be/binaries/PR_werkenDuffel_tf_tcm7-168038.pdf

PP Kontich:
http://www.provant.be/binaries/PR_infovergaderingwerkenKontich_20130129_tg_tcm7-168949.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Duffel - Sint-Katelijne-Waver - Mechelen

Message  eeuwige reiziger le Ven 22 Fév 2013 - 16:43

Station Duffel tot station Sint-Katelijne-Waver

Dit stuk van de fietsostrade legt de provincie in samenwerking met Infrabel aan. Die vernieuwde op dit traject drie spoorwegbruggen waar de provincie telkens een fietsbrug heeft aan gehangen. De bruggen zijn ondertussen bijna klaar. In een volgende fase worden de treinsporen rechtgetrokken en de fietsostrade ernaast gelegd. Het einde van de werken is voorzien tegen einde 2013.
.

Station Sint-Katelijne-Waver tot Vrouwvliet Mechelen

De fietsostrade loopt in Sint-Katelijne-Waver aan de oostkant van de spoorlijn. Eerst langs de bestaande Spoorweglei en verderop over een nieuw aan te leggen dubbelrichtingsfietspad. In Mechelen gaat de fietsostrade dan via de waterloop "Vrouwvliet" onder de spoorlijn door om aan de westkant verder te gaan. De start van de aanleg tussen het station Sint-Katelijne-Waver en de Vrouwvliet in Mechelen is voorzien voor 2013.

http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/antwerpen-mechelen/

PP:
http://www.provant.be/binaries/PR_infosessie_Mechelen_20130304_print_tg_tcm7-171010.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Mechelen-Nekkerspoel - Mechelen-Centraal

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Mai 2013 - 14:31

Fietsersbond wil verbinding tussen stations
maandag 06 mei

MECHELEN - De Fietsersbond afdeling Mechelen vraagt om de fietsassen tussen het station Nekkerspoel en het groot station van Mechelen met elkaar te verbinden.

Op initiatief van de provincie Antwerpen wordt tegen 2014 de Fietsostrade doorgetrokken tot aan het station van Nekkerspoel. Aan de andere kant van de sporen komt een fietspad dat eindigt op het Douaneplein. De Fietsersbond stelt voor om de Fietsostrade door te trekken over een spoorwegbedding in de Nekkerspoelstraat en de N15 zodat de fietspaden met elkaar worden verbonden.

‘Anders staat de fietsers gevaarlijke toestanden te wachten’, zegt Luc Van Espen van de Fietsersbond. Rudy Van Camp, woordvoerder van ‘Mechelen in Beweging’ die de werkzaamheden in de stationsomgeving coördineert zegt dat hij de bezorgdheid van de Fietsersbond begrijpt. ‘Helaas kunnen we niet buiten het gebied waar wij werken, gaan. Financieel zit er ook een meerkost aan vast’, zegt hij.

Een andere oplossing zou volgens Luc Van Espen kunnen zijn om langs het sluizencomplex te rijden en onder de spoorwegbruggen uit te komen aan de Thomas More hogeschool. Dat is voor de fietsers, een aangenamer, goedkopere en gezondere oplossing maar wel een stuk omrijden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130505_00567702

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty tunnel [Duffel]

Message  eeuwige reiziger le Ven 9 Aoû 2013 - 22:23

Fietsverbinding Antwerpen-Mechelen moet eind 2014 klaar zijn
Werken fietsostrade van start in februari
donderdag 17 januari 2013

(...)

Een eerste etappe zal bestaan uit de verbinding van Kontich station met de Rechtstraat in Duffel. Daarvoor komt een tunnel dwars door de talud van de brug aan de Klokkestraat, zodat het drie meter brede fietspad daar aan de westkant van de spoorlijn blijft. Dit traject is 3,15 kilometer lang.

(...)
Aanleg van fietstunnel begint in Klokkestraat
VRIJDAG 02 AUGUSTUS 2013

DUFFEL - De provincie Antwerpen werkte de afgelopen maanden aan de aanleg van de fietsostrade tussen het station van Kontich en de Rechtstraat in Duffel. Maandag start de bouw van een fietstunnel in de Klokkestraat.
De tunnel wordt geïntegreerd in de spoorwegbrug. In een volgende fase wordt het traject tussen de Duffelshoek en het station van Kontich onder handen genomen.

‘De bouw van de tunnel werd op vraag van de gemeente afgestemd op de werken aan de spoorwegbrug over de Stocletlaan’, zegt Luk Lemmens (N-VA), provinciaal gedeputeerde voor Mobiliteit. ‘Nu die brug weer open is, kunnen de werken aan de fietstunnel beginnen.’

Om veiligheidsredenen is de spoorwegbrug van de Klokkestraat gesloten voor het verkeer van 5 augustus tot het eind van september. Het verkeer wordt omgeleid via de Spoorweglaan, de Rechtstraat en de Zwarthoutstraat. Op de omleidingsroute geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Als alles volgens planning verloopt, is de aanleg van het traject tussen Kontich en Duffel nog dit jaar klaar.

‘Heel veel Duffelaars vroegen zich af wanneer de fietsostrade klaar zou zijn’, zegt schepen voor Mobiliteit Staf Aerts (Groen). ‘Het lijkt me dus duidelijk dat onze inwoners uitkijken naar de snelle fietsverbinding met Antwerpen en later met Mechelen.’
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130801_00678364

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Opening fietsostrade tussen Kontich en Duffel

Message  joverwimp le Lun 30 Sep 2013 - 11:34

Op de fietsostrade Antwerpen - Mechelen langs spoorlijn 25/27 kun je al fietsen vanaf het centraal station in Antwerpen tot aan het station van Kontich. De provincie werkt nu aan het volgende traject, tussen het station van Kontich en de Rechtstraat in Duffel. Daar legt ze naast de spoorlijn een nieuwe fietsweg aan en bouwt ze een fietstunnel door de talud van de Klokkestraat. Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Kom het nieuwe stuk fietsostrade dan mee infietsen op zaterdag 19 oktober! Iedereen is welkom om mee te fietsen. Afspraak met de fiets om 16 uur aan het station van Kontich.

www.provant.be/kalender/mobiliteit/fietsen/kal_20131019_openingkontichduf.jsp

joverwimp
joverwimp

Messages : 2308
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty mise à jour

Message  eeuwige reiziger le Mer 27 Nov 2013 - 13:42

Novembre 2013


Station Duffel tot station Sint-Katelijne-Waver

Dit stuk van de fietsostrade legt de provincie in samenwerking met Infrabel aan. Die vernieuwde op het traject drie spoorwegbruggen waar de provincie telkens een fietsbrug heeft aan gehangen. Momenteel wordt de fietsostrade naast de spoorlijn aangelegd, samen met de op- en afritten. Het einde van de werken is in zicht maar sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Vermoedelijk wordt dit nieuwe stuk fietsostrade pas begin 2014 opengesteld.


Station Sint-Katelijne-Waver tot Vrouwvliet Mechelen

De fietsostrade loopt in Sint-Katelijne-Waver aan de oostkant van de spoorlijn. Eerst langs de bestaande Spoorweglei en verderop over een nieuw aan te leggen dubbelrichtingsfietspad. In Mechelen gaat de fietsostrade dan via de waterloop Vrouwvliet onder de spoorlijn door om aan de westkant verder te gaan. De aanleg van dit traject start zodra de provincie de nodige gronden verworven heeft.
.

Mechelen: tussen Vrouwvliet en station Nekkerspoel

Voor dit laatste project is het terrein bestudeerd en zijn de ontwerpplannen ondertussen ook klaar. Die uittekenen was niet eenvoudig. Fietsostrades staan voor veiligheid, snelheid en comfort van de fietser. Maar hoe dichter bij een stadskern, hoe moeilijker dat te realiseren valt. De provincie was op 4 maart te gast in Mechelen om het project toe te lichten. De presentatie die daarbij gebruikt is, kun je hieronder downloaden. Wanneer de aanleg start, is nog niet bekend. De provincie moet namelijk eerst een paar stukken privégrond verwerven. Momenteel onderhandelt ze daarover met de betrokken eigenaars.
http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/antwerpen-mechelen/index.jsp

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Inauguration

Message  eeuwige reiziger le Mer 27 Nov 2013 - 13:55

joverwimp a écrit:Op de fietsostrade Antwerpen - Mechelen langs spoorlijn 25/27 kun je al fietsen vanaf het centraal station in Antwerpen tot aan het station van Kontich. De provincie werkt nu aan het volgende traject, tussen het station van Kontich en de Rechtstraat in Duffel. Daar legt ze naast de spoorlijn een nieuwe fietsweg aan en bouwt ze een fietstunnel door de talud van de Klokkestraat. Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Kom het nieuwe stuk fietsostrade dan mee infietsen op zaterdag 19 oktober! Iedereen is welkom om mee te fietsen. Afspraak met de fiets om 16 uur aan het station van Kontich.
Fietsostrade tussen Kontich en Duffel klaar

Zaterdag 19 oktober fietsten zo'n 300 geïnteresseerden een nieuw stuk van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen officieel in. Het gaat om het traject tussen het station van Kontich en de Rechtstraat in Duffel.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Size_907_450_5459

Dit nieuwe deel behelst een traject van ruim drie kilometer of 11% van de totale lengte van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. De Lintsesteenweg in Kontich is tussen het station en de Liersebaan omgebouwd tot een fietsstraat. Daar geldt nu een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur en een enkele rijrichting naar het station. De rode loper over de volledige breedte van de rijweg en de straatmarkeringen wijzen op het weggebruik van fietsers in beide rijrichtingen. Vanaf de Liersebaan is een nieuw dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de spoorweg aangelegd. Het traject vanaf de Duffelshoek tot in Duffel heeft het wegbeeld van een traditionele fietsostrade: een fietsweg in rode cementbeton en drie meter breed. Om aan de westkant van de spoorlijn te blijven is een fietstunnel door het talud van de brug van de Klokkestraat aangelegd. Een beetje verder sluit de fietsostrade dan aan op de Rechtstraat om via die brug over de spoorlijn te gaan. Daar sluit de fietsostrade aan op een fietspad dat al door de gemeente Duffel is aangelegd.
http://www.kontich.be/nieuwsdetail.aspx?id=743

Tweederde van verbinding Antwerpen-Mechelen is klaar
Fietsostrade tussen Kontich en Duffel is open
maandag 21 oktober 2013

DUFFEL / KONTICH - De fietsostrade tussen Kontich en Duffel is dit weekend in gebruik genomen. Ook de fietstunnel door de brug van de Klokkestraat werd officieel geopend. Het traject maakt deel uit van een provinciale fietsverbinding tussen Antwerpen en Mechelen

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 73c0e058-38f7-11e3-a929-c36e4570404a_original.jpg.h380

De fietsostrade tussen het station van Kontich en de Rechtstraat in Duffel is ongeveer drie kilometer lang. Dat is 11 procent van het totale traject van de fietsverbinding tussen Antwerpen en Mechelen. Tweederde van de fietsostrade is daarmee afgewerkt.

Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA), de gemeentebesturen van Kontich en Duffel en heel wat geïnteresseerden fietsten zaterdag het nieuwe stuk officieel in. ‘We hechten veel belang aan bovenlokale fietsroutes voor verplaatsingen tussen thuis, werk en school’, zegt Lemmens. ‘De provincie heeft deze investering van 1,2 miljoen euro op zich genomen, de gemeentebesturen zullen nu zorgen voor het onderhoud van de wegen.’

De Lintsesteenweg in Kontich is tussen het station en de Liersebaan omgebouwd tot een echte fietsstraat. Auto's zijn er nog toegelaten, maar komen pas op de tweede plaats. Vanaf de Liersebaan loopt er een nieuw dubbelrichtingsfietspad langs de spoorlijnen. Op het grondgebied van Duffel krijgt het fietspad het uitzicht van een traditionele fietsostrade. De fietsweg is er gemaakt van rode cementbeton en is drie meter breed. Om langs de westelijke kant van de spoorweg te kunnen blijven werd in de brug van de Klokkestraat een fietstunnel geboord.

De aanleg van de fietsostrade was een van de vele werkzaamheden die het afgelopen jaar in Duffel werden uitgevoerd. ‘Nu is de tijd gekomen om daar de vruchten van te plukken’, zegt schepen voor Mobiliteit Staf Aerts (Groen). ‘Deze fietsweg is een enorme meerwaarde voor onze gemeente.’

De provincie hoopt nog dit jaar de werken aan het traject tussen Duffel en Sint-Katelijne-Waver af te ronden. Het laatste deel, tot aan Mechelen Nekkerspoel, wordt volgend jaar uitgevoerd. De fietsostrade tussen Antwerpen en Essen is dan weer bijna voltooid. Over enkele jaren plant de provincie Antwerpen een derde fietsostrade tussen Herentals, Mol en Balen.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20131020_00800360
http://www.provant.be/nieuws/mobiliteit/fietsen/nieuws_20131021_openingfoskont.jsp
http://www.gva.be/regio-mechelen/duffel/honderden-fietsers-rijden-fietsostrade-officieel-in.aspx

TV:
http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2013101913195518_fietsostrade-kontich-duffel-geopend

Photos:
http://www.duffelinbeeld.be/fileadmin/duffelinbeeld/afbeeldingen2013-2/131019_fietsostrade/matrix/index.html?PHPSESSID=9ce5bff68b94732b78653ec713b29a9c

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Hermansstraat [Duffel]

Message  eeuwige reiziger le Mar 10 Déc 2013 - 10:03

Het tracé van de fiets-o-strade werd gewijzigd na tussenkomst van onze mandatarissen. De fietsweg is nu veiliger en kruist de Hondiuslaan via de spoorwegbrug.
dinsdag, 19 november, 2013

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Fietsostrade


Onze voormalige schepenen Jos Hellemans en Luc Wuyts wisten er destijds het provinciebestuur en  Infrabel van te overtuigen hun plannen te wijzigen.  “Inderdaad, in de oorspronkelijke plannen van het provinciebestuur zou de fiets-o-strade de Hondiuslaan kruisen ter hoogte van de rotonde zodat de fietsers de drukke Hondiuslaan  zouden moeten oversteken.   Op ons voorstel werd hiervan afgezien en werd voor een ander tracé gekozen waarbij de fiets-o-strade vanaf het station van Duffel in de Hermansstraat omhoog gaat en aanpikt op de spoorwegovergang over de Hondiuslaan.  Vervolgens fiets men verder over de Nete en over de Mechelsebaan om daarna terug af te dalen naar het station van Sint-Katelijne-Waver”, weet Luc Wuyts die jarenlang lid was van de provinciale stuurgroep van de fiets-o-strade.    Eens de werken aan de fiets-o-strade achter de rug, zal de Hermansstraat worden heraangelegd als sluitstuk van de renovatie van de stationsomgeving die in 2008 van start ging.  (FOTO oplopende fiets-o-strade in Hermansstraat)

http://duffel.cdenv.be/nieuws/fiets-o-strade


Hermansstraat wordt een fietsstraat

De fiets krijgt een belangrijke plaats in de Hermansstraat. Er komt een overdekte fietsenstalling voor de treinreizigers, de fiets-o-strade loopt
erdoor en het is een belangrijke woon- schoolroute. Daarom zijn we fier om de Hermansstraat als allereerste Duffelse fietsstraat bekend te maken. Zo wordt de centrale rol van de fietser beklemtoond.

Pas sinds 27 december 2012 is de fietsstraat in het Belgische verkeersreglement opgenomen. Zo mag het autoverkeer er maximaal 30 km per uur en mogen fietsers niet voorbij worden gestoken. In een fietsstraat is de fietser dus koning en de auto te gast in plaats van omgekeerd.

Uiteraard zal dit aan beide zijden van de Hermansstraat heel expliciet gesignaleerd worden. Voor het autoverkeer wordt de Hermansstraat een éénrichtingsstraat. Geen lastige draaibewegingen meer, maar een vlotte afwikkeling richting Hondiuslaan.

http://groenduffel.be/system/files/Groen%20Duffel%20informeert%20nr2%20.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Sint-Katelijne-Waver - Duffel

Message  eeuwige reiziger le Jeu 19 Déc 2013 - 9:39

Fiets-o-strade tussen SKW en Duffel gedeeltelijk open
woensdag 18 december 2013

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 FietsostradetCopy.jpg.h380.jpg.568


SINT-KATELIJNE-WAVER - De aanleg van de fiets-o-strade tussen de stations van Duffel en Sint-Katelijne-Waver gebeurt samen met een project van Infrabel. Die vernieuwde gedurende de voorbije vier jaar de spoorwegbruggen over de Nete, Stocletlaan en Mechelbaan.

Nu de werken aan de Mechelbaan voltooid zijn en de gewestweg terug opengesteld is, kan ook de fietsostrade gedeeltelijk in gebruik genomen worden. Het gaat om het traject tussen het station van Sint-Katelijne-Waver en de Stocletlaan in Duffel. Dat stukje nieuw aangelegde fietsweg begon en eindigde immers in een werfzone waardoor de veiligheid van de fietsers niet gegarandeerd was. Toch werden er al regelmatig fietsers gespot. Infrabel en de provincie Antwerpen werken de rest van het traject begin 2014 af.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=bleva_20131218_005

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty telling

Message  eeuwige reiziger le Ven 20 Déc 2013 - 23:27

Provincie telde op 1 dag 4730 fietsers op fietsostrade in Berchem
20 december 2013

Van 16 september tot 15 oktober onderzocht Steunpunt Fiets van de provinciale dienst Mobiliteit het gebruik van de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen. Op 25 locaties over beide fietsostrades telde ze het aantal fietsers. “Op de fietsostrade Antwerpen-Mechelen telden we in Berchem op 1 dag 4730 fietsers. De fietsostrade wordt dus druk gebruikt om naar of van de stad Antwerpen te fietsen.”, licht Luk Lemmens, gedeputeerde voor Mobiliteit toe.

Provincie fietsostrade Berchem

De provincie telde niet alleen de fietsers op de fietsostrade, ze vroeg hen ook om deel te nemen aan een online enquête. Met 30 vragen peilde ze naar het gebruik van en de tevredenheid over de fietsostrades. “Maar liefst 1173 fietsers vulden anoniem die online vragenlijst in” , legt Luk Lemmens verder uit. “Een duidelijk teken dat de fietsostrades in onze provincie erg gekend zijn. Ik bedank graag de vele deelnemers. Door hun deelname krijgen we een beeld van wat er leeft bij de fietsers en kunnen we het provinciale fietsbeleid aftoetsen en verder uittekenen.”

Fietsbeleid staat bij de provincie hoog op de agenda. Ze investeert niet alleen in drie fietsostrades, ze bestudeert ook hoe het fietsgebruik binnen de provincie best geteld en voorspeld wordt. De resultaten van deze studie rond fietstellingen, fietsenquêtes en monitoring van fietsgebruik worden voorgesteld op het Fietscongres op 24 maart 2014.

http://www.cartoon-productions.be/?p=38896
http://www.provant.be/nieuws/mobiliteit/fietsen/nieuws_20131219_enquetefos.jsp

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Bijkomende fietsinfrastructuur

Message  eeuwige reiziger le Mer 8 Jan 2014 - 12:26

De Hermansstraat wordt de eerste fietsstraat van Duffel.

Zodra Infrabel klaar is met de infrastructuurwerken aan de Duffelse sporen, zal het gemeentebestuur werk maken van een vernieuwing van de Hermansstraat. De kostprijs van de heraanleg bedraagt 577.690 euro, waarvan 268.419 euro uit de portemonnee van de NMBS Holding komt. De Hermansstraat zal vanaf de Spoorweglaan een fietsstraat worden, de eerste in de gemeente. In de straat krijgen fietsers voorrang. "De Hermansstraat is een belangrijke fietsverbinding tussen de scholen in de Stationsstraat en het meest westelijke deel van Duffel. Voor het gemotoriseerd verkeer zal eenrichting ingevoerd worden", zegt mobiliteitsschepen Staf Aerts (Groen). "Er komt een overdekte fietsenstalling met LED-verlichting en camerabewaking tussen de voetgangerstunnel en het einde van de fiets-o-strade voor 204 fietsen en acht bromfietsen. Het overige deel van de fietsrekken wordt verplaatst naar de zone naast de bestaande goederenloods. Er wordt ook een openbare fietspomp geïnstalleerd." (AVH)

Het Laatste Nieuws / Mechelen-Lier
23 december 2013

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Eclairage [Kontich - Duffel]

Message  eeuwige reiziger le Sam 11 Jan 2014 - 10:14

21 december 2013
De verlichting op het nieuwe stuk fietsostrade tussen Kontich en Duffel is geplaatst én aangesloten.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 1526683_629510260438429_126272561_n

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=629510260438429&set=a.319508914771900.74996.292598377462954&type=1&relevant_count=1

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Wijziging netwerk fietsknooppunten

Message  eeuwige reiziger le Sam 11 Jan 2014 - 10:23

Routedokter Toerisme Provincie Antwerpen

Er is een wijziging aan het fietsknooppuntennetwerk in Hove. Tussen knooppunten 10 en 62 werd een nieuwe verbinding gemaakt via de fietsostrade. De nieuwe fietstunnel aan het station werd hierbij geïntegreerd.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 1467186_523410884433085_663904688_n

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=523410884433085&set=a.509456729161834.1073741828.477304102377097&type=1&relevant_count=1

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Fietsbrug over de Singel [Berchem]

Message  eeuwige reiziger le Dim 16 Fév 2014 - 11:15

Twee nieuwe bruggen in Antwerpen in 2015

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Twee-nieuwe-bruggen-in-antwerpen-in-2015-id5229459-515x386

08/01 ANTWERPEN STAD In 2015 telt Antwerpen twee nieuwe bruggen. Aan de Noorderplaats, aan het einde van de Leien, verbindt een wandel- en fietsbrug Park Spoor Noord met het Eilandje. Over de Singel komt een fietsbrug tussen de Posthofbrug en het station van Berchem.

Het Antwerpse stadsbestuur wil Antwerpen 'verfietsen'. Dat moet onder meer gebeuren door het wegwerken van ontbrekende schakels, slechte stukken of conflictpunten met auto's. Beide fietsbruggen passen daar in.

De fietsbrug aan het station van Berchem is een project van de provincie Antwerpen, dat mee wordt gefinancierd door Vlaanderen en de stad Antwerpen. Het past binnen de uitbouw van fiets-o-strade tussen Mechelen en Antwerpen. "Het kruispunt met de Singel is een belangrijk obstakel", zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). "De werken starten eind 2014 of begin 2015. De fietsbrug volgt de treinsporen en gaat door het gebouw met de nieuwe fietsenstalling aan het station. De werken aan dat gebouw zijn volop bezig."

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/twee-nieuwe-bruggen-in-antwerpen-in-2015.aspx


Groen licht voor fietsbrug over de Singel
10 januari 2014

Het college gaat akkoord met de bouw van een fietsbrug aan het station in Berchem. Fietsers zullen veilig en zonder hoogteverschil de Singel kunnen oversteken.

Elke vrijdag neemt het college van burgemeester en schepenen een aantal beslissingen. Op 10 januari gaf het college groen licht voor een fietsbrug over de Singel (R10) en aanvullende fietsinfrastructuur tot de Roderveldlaan. De stad sloot hiervoor een overeenkomst met de provincie Antwerpen, het Vlaams gewest en de NMBS.

Vlot de Singel over

Door de nieuwe fietsbrug zullen fietsers vanuit de Posthofbrug veilig de Singel kunnen oversteken aan Berchem station. Fietsers zullen trouwens geen hoogteverschil moeten overbruggen aan ‘de put’ - de lager gelegen zone achter het station. Het nieuwe fietspad loopt immers op niveau 1 van het nieuwe fietsparkeergebouw. Fietsers gaan aan Berchem station gewoon rechtdoor kunnen fietsen op de geplande fiets-o-strade.

In 2009 spraken de stad en de provincie af om samen fiets-o-strades te realiseren langs de spoorlijnen Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen. Die overeenkomst voorziet ook de vernieuwing van de fietsverbinding op de Posthofbrug (onderdeel van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen).

Dwars doorheen de nieuwe fietsenparking

De plannen van NMBS-Holding om een fietsparkeergebouw aan het station van Berchem te bouwen, maakten het mogelijk om een rechtstreekse fietsverbinding te leggen tussen de Posthofbrug en de Stanleystraat, waar de fiets-o-strade verder doorloopt. Het wordt een fietsverbinding doorheen het fietsparkeergebouw, gekoppeld aan fietsbruggen over de Singel en de Uitbreidingsstraat.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Fietsbrug_plan_0

Bouw fietsenparking is al gestart

De NMBS is momenteel al volop bezig met de bouw van het fietsparkeergebouw. Het streefdoel is om eind dit jaar nog te starten met de bouw van de brug en de overige constructies. Concreet gaat het over een fietsbrug over de Singel, een fietsweg op de helling naast de spoorwegberm en een aansluiting op de Posthofbrug/Roderveldlaan met een pijlerconstructie.

http://www.dna.be/artikel/groen-licht-voor-fietsbrug-over-de-singel

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Inauguration officielle [Duffel - Sint-Katelijne-Waver]

Message  eeuwige reiziger le Dim 16 Fév 2014 - 11:28

PROVINCIE ANTWERPEN WERKT VOOR FIETSBRUGGEN SAMEN MET INFRABEL
Fietsostrade Antwerpen Mechelen bijna klaar
ZATERDAG 15 FEBRUARI 2014

DUFFEL / SINT-KATELIJNE-WAVER - De fietsostrade Antwerpen-Mechelen nadert zijn voltooiing. Zaterdag wordt het traject tussen Duffel en Sint-Katelijne-Waver officieel in gebruik genomen. Deze zomer wordt in Mechelen begonnen met het laatste gedeelte.

De fietsostrade tussen de stations van Duffel en Sint-Katelijne-Waver wordt zaterdagnamiddag officieel ingefietst. Een deel van het traject was in december al opengesteld voor fietsers.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 555b7fd6-9592-11e3-9638-86f87c673275_original.jpg.h380.jpg.568

De provincie Antwerpen werkte voor dit gedeelte nauw samen met spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Die laatste vernieuwde in 2013 de spoorwegbruggen over de A. Stocletlaan, de Nete en de Mechelsebaan. De provincie bouwde aan elke brug ook een fietsbrug.

De officiële ingebruikname start om 14 uur aan het station van Sint-Katelijne-Waver, waarna er per fiets naar Duffel wordt gereden. Op de Netebrug stoppen provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens, Katelijns schepen voor Mobiliteit Tom Ongena en zijn Duffelse collega Staf Aerts even voor het doorknippen van het lint. Om 14.45 uur worden alle aanwezigen getrakteerd op soep aan het station van Duffel.

De fietsostrade Antwerpen-Mechelen volgt hoofdzakelijk spoorlijn 25/27 en begint aan het station Antwerpen-Centraal. De provincie investeerde 1,2 miljoen euro in het project.

‘We hechten veel belang aan bovenlokale fietsroutes voor verplaatsingen tussen thuis, werk en school’, zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens. ‘De provincie neemt de investering op zich, de gemeentebesturen van Antwerpen, Mortsel, Hove, Kontich, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Mechelen zorgen voor het onderhoud.’ Nu al maken elke werkdag zo'n 4.500 mensen gebruik van de fietsostrade.

De aanleg van het laatste gedeelte van de fietsostrade, dat tussen de stations van Sint-Katelijne-Waver en Mechelen, start nog voor de zomer. Het traject loopt via de Spoorweglei en een nog nieuw aan te leggen dubbelrichtingsfietspad tot Mechelen. Daar volgt de fietsostrade de Vrouwvliet tot aan Mechelen-Nekkerspoel. Op 26 februari vindt in de Keldermanszaal van het stadhuis van Mechelen een infovergadering plaats over deze werken. Tijdens deze vergadering, die om 19.30 uur begint, krijgen geïnteresseerden uitleg over de juiste timing van de werken.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140214_00980242

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Quelques photos

Message  eeuwige reiziger le Ven 21 Fév 2014 - 0:17

FOTO. Opening fietsostrade tussen Sint-Katelijne-Waver en Duffel
ZONDAG 16 FEBRUARI 2014

DUFFEL - Op zaterdag 15 februari werd de fietsostrade tussen Kint-Katelijne-Waver en Duffel plechtig geopend. In een lange stoet werd er gefietst van aan het station in Sint-Katelijne-Waver tot aan het station in Duffel. Onderweg werd er symbolisch een lint doorgeknipt ter hoogte van de spoorwegbrug.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLBAE_20140216_001
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.658027427586712.1073741829.292598377462954&type=1


http://www.rtv.be/artikels/nieuws/2014021516273089_fietsostrade-tussen-station-duffel-en-sint-katelijne-waver


L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 FietsostradeopeningSKW-6206.jpg.h600

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 FietsostradeopeningSKW-6213.jpg.h600

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Fietsbrug over de Singel [Berchem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Fév 2014 - 13:59

Stad wil ook elders gebruik maken van fietsbruggen
Berchemse Fietsbrug maakt stad beter toegankelijk
donderdag 27 februari 2014

ANTWERPEN/BERCHEM - Fietsers kunnen vanaf volgend jaar het drukke kruispunt van de Singel en de Posthoflei vermijden via een nieuwe fietsbrug. Wie van Berchem komt, zal zo veel veiliger richting stad geraken. De stad wil in de toekomst nog meer fietsbruggen aanleggen.

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Fietsbrug_0.jpg.h380.jpg.568

Dagelijks steken gemiddeld 4.730 fietsers het kruispunt van de Singel en de Berchemse Posthofbrug over. Vaak hebben ze problemen met het drukke verkeer en moeten ze even wachten aan de verkeerslichten. Beide problemen worden binnenkort verholpen door de komst van een 600 meter lange fietsbrug. Die vertrekt boven op de Posthofbrug (de brug over de Antwerpse Ring) en buigt af richting de spoorlijn. Daar steekt de brug de Singel over en sluit ze aan op het nieuwe fietsparkeergebouw aan Berchem-station. Ook de ‘fietsostrade’, die Antwerpen verbindt met Mechelen, komt uit op de fietsbrug. Het project, dat in totaal 3 miljoen euro kost, wordt gefinancierd door drie verschillende bestuursniveaus.

De provincie neemt met 1,5 miljoen euro de grootste kost op zich, Vlaanderen draagt 1,2 miljoen euro bij en de stad 300.000 euro. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) benadrukt dat het voor haar bijzonder belangrijk is om fietsers een veilige toegang te verlenen tot de steden. ‘Tegen 2020 moet volgens het Masterplan 2020 minstens de helft van de verplaatsingen in de steden met het openbaar vervoer, de fiets of te voet gebeuren’, zegt ze. ‘Als we die doelstelling willen halen, is het hoog tijd voor actie.’ Het provinciebestuur hoopt niet alleen de verkeersveiligheid, maar ook het fietsgemak te verhogen.

‘Deze fietsbrug betekent een grote reistijdwinst voor de fietsers’, zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). ‘Daardoor worden niet alleen het station, maar ook de stad en heel wat bedrijven en scholen veiliger en sneller bereikbaar.’

Antwerps Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is eveneens verheugd. Hij kondigt in één adem aan dat de stad ook op andere gevaarlijke verkeerspunten een fietsbrug wil aanleggen. Naast de zwarte punten op de Singel zou het onder meer gaan om de Ruggeveldlaan en de Groenendaallaan. De werken aan de fietsbrug gaan in het voorjaar van 2015 van start. Tegen het einde van datzelfde jaar moet het project af zijn.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140226_01000398

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Sint-Katelijne-Waver

Message  eeuwige reiziger le Mar 25 Mar 2014 - 12:12

2. Aanleg fietsostrade tussen de stations Sint-Katelijne-Waver en Mechelen-Nekkerspoel

De fietsostrade loopt in Sint-Katelijne-Waver aan de oostkant van de spoorlijn. Eerst langs de bestaande Spoorweglei en verderop over een nieuw aan te leggen dubbelrichtingsfietspad. In Mechelen gaat de fietsostrade dan via de waterloop Vrouwvliet onder de spoorlijn door om aan de westkant verder te gaan. De aanleg is intussen gestart met de afbraak van de brug over de Vrouwvliet. Fietsers volgen er tot het bouwverlof de omleiding langs de Grote Nieuwedijkstraat en de Ziekebeemdenstraat.

De aanpak en het verloop van de werken is in Mechelen toegelicht op 26 februari en in Sint-Katelijne-Waver op 18 maart. Ben je ook benieuwd? De presentatie van die infosessies kun je hieronder downloaden.

http://www.provant.be/binaries/PR_infoverg_20140318_SKW_tcm7-188236.pdf


http://www.provant.be/mobiliteit/fietsen/fietsostrades/antwerpen-mechelen/

eeuwige reiziger

Messages : 2997
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty overzicht

Message  joverwimp le Ven 4 Avr 2014 - 15:14

joverwimp
joverwimp

Messages : 2308
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01 Empty Re: L025 Fietsweg Antwerpen - Mechelen (L25) ('fiets-o-strade' 2 - axe nord-sud) [sud] F01

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 1 sur 5 1, 2, 3, 4, 5  Suivant

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum