F010 Ringfietspad antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Aller en bas

F010 Ringfietspad antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  eeuwige reiziger le Mer 18 Jan 2012 - 0:54

Anvers et sa ceinture verte ('Ringfietspad'), aimée et utilisée intensivement surtout par les navetteurs à vélo mais aussi les cyclistes occasionels. Cette bande cyclable suit plus ou moins fidèlement la Grande Ceinture d'Anvers, pour la plupart du temps en site propre et au grand air:


Het Ringfietspad neemt een centrale plaats in in het stedelijke fietspadennetwerk.

Het Ringfietspad verbindt de belangrijkste fietsroutes door de stad. De fietsers krijgen een comfortabel fietspad voor de wielen: voldoende breed, dubbelrichting en met af en toe een bank om te rusten.

Het Ringfietspad loopt van het Sportpaleis tot aan de Silvertopblokken. Onderweg is er heel wat te zien: parken, musea, overblijfselen van de oude vestingsgrachten, moderne architectuur, speel- en sportaccommocatie, drank- en eetgelegenheden, enzovoort.

In het voorjaar van 2011 werd het Ringfietspad vernieuwd.

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/5/401.Y29udGV4dD04MDMzODM3.html


Het Ringfietspad daarentegen wordt wel geapprecieerd door Antwerpen. Hoewel het fietspad grotendeels de Ring volgt, wordt het door heel wat gebruikers als positief bestempeld. Vooral het groen spreekt de mensen aan. Terwijl het lawaai van het verkeer weinigen lijkt te deren. ‘Dat went', klinkt het. 22 procent van de gebruikers gebruikt het Ringfietspad zelfs om te joggen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SO3KEMOI


Le début de cette voie verte se situe à la Jan Decunéstraat, mais la liaison avec les quais (Scheldekaaien) est possible. Cette liaison se fait par quelques rues au trafic intense, mais il y a partout des excellentes bandes cyclables.

Le Ringfietspad se termine au Bisschoppenhoflaan, tout près du Palais de Sport (Sportpaleis). Pour aller au canal Albert, prenez le Schijnpoortweg.

Trajet:
http://www.routeyou.com/route/view/116856/fietsroute-ringfietspad-antwerpen.nl
http://www.werkenantwerpen.be/pdf/fiets/B2F_Antw_GrnDLn.pdf (fietsroute nr. 9)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=804272

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

carte

Message  velo-ravel.net le Mer 18 Jan 2012 - 9:22

J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b Mon itinéraire continue vers le point-noeud 56, mais ce tronçon fait peut-être partie d'un autre itinéraire et pas du ringfietspad. Ainsi je rejoint une autre route que tu as décrite il y a quelque jours.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6104
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: F010 Ringfietspad antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  eeuwige reiziger le Mer 18 Jan 2012 - 23:41

velo-ravel.net a écrit:J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b Mon itinéraire continue vers le point-noeud 56, mais ce tronçon fait peut-être partie d'un autre itinéraire et pas du ringfietspad. Ainsi je rejoint une autre route que tu as décrite il y a quelque jours.

Oui, tout à fait, on quitte le 'Ringfietspad' au Bisschoppenhoflaan. Après, on suit un itinéraire du réseau points-noeuds, mais c'est assez joli. Ainsi, on passe par exemple par le 'Park Spoor Noord', un parc public qui a été construit récemment sur l'ancienne gare de triage de Antwerpen-Dam (avec d'une part un sentier et d'autre part une bande cyclable).

14. Mag er overal (op elk pad) gefietst worden in het park?

Doorheen het volledige park lopen er verschillende paden. Een fietspad, dat helemaal van oost naar west loopt doorheen het park en paden voor wandelaars en joggers. Bedoeling is dat fietsers en voetgangers op hun pad blijven, zodat beide gebruikers elkaar niet storen. Op de paden wordt aangeduid welk pad voor welke gebruiker(s) is. Gemotoriseerd vervoer (waaronder ook bromfietsen) zijn NIET toegelaten in het park.

http://www.antwerpen.be/docs/Stad/Autonome_bedrijven/AG_ANN/Veel%20gestelde%20vragen%20over%20Park%20Spoor%20Noordjan09.pdf
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/23/212.html

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=537331


Dans le schéma directeur du BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel), on trouve les plans de quelques prolongements du 'Ringfietspad', en outre jusqu'à l'Escaut. Mais aussi, le tronçon manquant entre le Bisschoppenlaan et le 'Park Spoor Noord', ainsi qu'une liaison avec la Havenroute. Si tout ces plans se réaliseront un jour, on aura un magnifique réseau urbain pour les cyclistes!

'Masterplan 2020' du BAM, p. 18-19:

http://www.bamnv.be/content/bam/uploads/docs/Masterplan_2020.pdfeeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Fietstocht (15 februari 2014)

Message  eeuwige reiziger le Jeu 31 Juil 2014 - 23:43

't Is al een tijdje geleden, maar relaas en beeldmateriaal zijn onderweg blijven steken... Laat ik dat alles nu maar op het forum gooien. We spreken ergens midden februari. Na een hele voormiddag les aan de universiteit Antwerpen was het tijd wat uit te waaien. De stadscampus van de UA ligt in hartje Antwerpen, niet ver van de markt met zijn schitterende kathedraal. Ook niet ver van het nieuwe Museum aan de Stroom. En daar trok ik naartoe om er aan knooppunt 56 de tocht over het Ringfietspad te beginnen. Toch ging het eerst even richting Rijnkaaien waar grote herinrichtingswerken voor de maand erop waren aangekondigd.

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/83/94/081.Y29udGV4dD04MDkwNTU3.html

Natuurlijk even halt houden bij de Royerssluis en het Red Star Museum, om erna over de voormalige spoorwegbrug aan het Houtdok naar de Napoleonkaai te rijden en er aansluiting te vinden bij het Ringfietspad.

Oordeel?

Alhoewel de ring natuurlijk nooit ver weg is, heeft het Ringfietspad verbazend genoeg wel iets landelijk en ontspannend. Soms heb je niet de indruk dat er een drukke verkeersader in de onmiddellijke omgeving ligt, daar het er op bepaalde plaatsen verbazend stil is. Je rijdt ook door een aantal parken en natuurgebieden die je de drukke stad even doen vergeten. Hoeveel mooier moet het er in de zomermaanden zijn wanneer de natuur in volle bloei is. Op het ogenblik dat ik er was, was de winterslaap nog niet echt voorbij... Hierdoor kwam het landschapspark Spoor Noord bij als kil en kaal over.

Pijnpunten zijn er zeker. Na Spoor Noord houden de fietsvoorzieningen bijvoorbeeld plots op. Je moet daar dan je weg vinden langs een vrij rommelige stoep. Als je leven je lief is, waag je je daar zeker niet op de rijbaan. Na de oude watertorens is het beter en kan je aan de overkant het fietspad op dat je langs het spoorwegviaduct, de drukke R10 en wat verder de E19 brengt. Daar begint het eigenlijk Ringfietspad.De ingang oogt niet echt fris, maar gelukkig is de kwaliteit van het fietspad ronduit uitstekend. Je fietst er eerst langs het riviertje Groot Schijn, waarna je al vlug overweldigd wordt door het Deurnes Rivierenhof. Aan het begin van de Parkweg, net na de onderdoorgang van de Turnhoutsebaan, waren er werken aan de gang (aanleg van speeltuin en parkeerterrein), maar een doorgang voor voetgangers en fietsers was voorzien.http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/westelijke-kant-rivierenhof-heraangelegd-a1877109/

Na de autosnelweg moet je wel even een rustige woonwijk van Morkhoven (Deurne) door, maar eens de Stenenbrug over rij je weer volop door het groen (euh, tijdens de juiste seizoenen natuurlijk...). Bij knooppunt 4 is er de afslag naar de fietssnelweg Antwerpen-Mechelen, waar ik, vanzelfsprekend, niet aan kon weerstaan. Wat een prachtig en goed uitgevoerd fietspad, ongetwijfeld uitstekend voor woon-werkverplaatsingen!Maar terug naar het Ringfietspad dat ook wel utilitair van opzet is maar toch een recreatieve uitstraling heeft. Langs het Ringfietspad krijg je immers een verrassende verscheidenheid aan natuur voorgeschoteld: enkele kleine natuurgebieden en allerlei parken met elk hun eigenheid. Bijzondere aandacht ging naar het Nachtegalenpark met zijn groots monument ter ere van de gesneuvelden van WO I. Wat meer tijd doorgebracht in de mooie Mastvest met zijn grote waterplas en twee unieke bruggen die nog dateren uit de tijd van de Wereldtentoonstelling. Heel mooi!Na de Silvertoptorens - er werd druk gewerkt aan de renovatie van de derde toren - is het evenwel gedaan met dat moois. Dan volgt een vrij inspiratieloos stuk langs de drukke Generaal Armstrongweg, om zo weer bij de kaaien uit te komen. Hier kan je de fietstunnel in om naar de linkeroever te gaan. Wel is het de hoogste tijd dat de verschillende ingangen alsook het gebouw van de Kennedytunnel een opgefrist worden. Ik voelde me precies in de DDR... Al alhoewel ook de kaaien wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, ademen ze nog steeds iets uit van de grootheid van weleer. Bij de Scheldekaaien sprong de teller van de fietszuil op 496. Ik was dus niet de enige vandaag...  Wink Ondertussen begon het avondduister het Steen al stilletjes te omarmen. Tijd om naar huis te gaan na deze ontspannende fietstocht!

Meer foto's:

https://plus.google.com/u/0/photos/108608268574531364588/albums/5980920421824007329


Les différents parcs (dans le sens horlogique):

- Spoor Noord
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/522.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Rivierenhof
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/56/831.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Wolvenberg
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/530.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Brilschans
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/526.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

-Leeuwerikpark
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/527.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Nachtegalenpark
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/507.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html

- Mastvest
http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/80/55/506.Y29udGV4dD04MDMzOTE1.html


"Parkenbrochure":
http://ecohuis.antwerpen.be/Ecohuis/Ecohuis-Hoofdnavigatie/Bewoners/Groen-en-dieren-in-de-stad/Parken-en-groenzones-in-de-stad.htmleeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Point-noeud 56

Message  eeuwige reiziger le Ven 1 Aoû 2014 - 2:30

velo-ravel.net a écrit:J'ai créé cette carte http://g.co/maps/wgv4b

eeuwige reiziger a écrit:Ook niet ver van het nieuwe Museum aan de Stroom. En daar trok ik naartoe om er aan knooppunt 56 de tocht over het Ringfietspad te beginnen.

Contrairement à ce qu'on peut voir sur des différentes cartes, le point-noeud 56 n'est plus implanté au Van Meterenkaai, mais bien au carrefour Godefriduskaai - Van Schoonbekeplein:Aucune mention de ce changement. Nulle part. Ni sur le site du Routedokter, ni sur son Facebook. Très bizarre!
http://www.routedokter.be/be-nl/info/30/Permanente-wijzigingen.html
https://www.facebook.com/pages/Routedokter/477304102377097

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F010 Ringfietspad antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  velo-ravel.net le Ven 1 Aoû 2014 - 9:45

eeuwige reiziger a écrit:'t Is al een tijdje geleden, maar relaas en beeldmateriaal zijn onderweg blijven steken...

Dat heb ik ook, moeilijk om te volgen, bijna een fulltime job op zijn eigen.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6104
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger le Jeu 5 Mar 2015 - 17:28

Wat wordt snel aangepakt?
Gazet van Antwerpen
Za. 14 Feb. 2015, Pagina 35

Enkele maatregelen zijn snel uit te voeren. Deze quick wins komen er naar aanleiding van de grote werken binnen het Masterplan 2020.

Fietsbrug Ruggeveldlaan: De bestaande brug van de E34 over de Ruggeveldlaan wordt in gebruik genomen als fietsbrug op de verbinding Wommelgem/Oelegem naar Antwerpen.

Verkorten van Ringfietspad: Door een fietspad aan te leggen onder de op- en afrit van de E34 kan het Ringfietspad aanzienlijkworden ingekort.

Verbeterde aansluiting fietssnelweg Antwerpen-Essen: op korte termijn wordt de fietssnelweg op het deel Antwerpen-Noorderdokken tot Groenendaallaan gerealiseerd.

Op iets langere termijn moet de verbinding worden gemaakt met de fietsbrug IJzerlaan.

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Nieuwe verlichting

Message  eeuwige reiziger le Lun 21 Mar 2016 - 10:56

Ringfietspad krijgt nieuwe verlichting
Het Laatste Nieuws,
Za. 19 Mar. 2016, Pagina 42

In de zomer van 2016 wordt alle openbare verlichting langs het Ringfietspad vernieuwd. De oude verlichting wordt vervangen door nieuwe en milieuvriendelijke ledlichten. De stad wil zo de verkeersveiligheid vergroten. De werken zullen drie weken duren en veroorzaken geen hinder. De verlichting was dringend aan vernieuwing toe. Het fietspad loopt parallel met de Ring, vanaf het Sportpaleis tot aan de Silvertopblokken en is een van de meest gebruikte fietspaden in Antwerpen. In de zomer van 2016 worden nu dus alle oude verlichtingspalen vervangen door nieuwe en bijkomende ledlichten, zoals werd opgenomen in het plan voor de Groene Singel.


Lichten Ringfietspad worden vervangen
Gazet van Antwerpen/Metropool Stad,
Za. 19 Mar. 2016, Pagina 43

Deze zomer worden alle oude verlichtingspalen aan het Ringfietspad vervangen door nieuwe en bijkomende milieuvriendelijke ledlichten. De nieuwe verlichtingspalen zijn vier meter hoog en hebben een gebogen bovenzijde. Ze worden uitgevoerd in staal en in de grijze kleur van alle stadsmeubilair vandaag. De verlichting zelf is energiezuinig en erop gericht om lichtvervuiling tot een minimum te beperken. De keuze voor dit verlichtingsarmatuur past in het lichtplan van de stad Antwerpen. Voor het vernieuwen van de verlichting langs het Ringfietspad, trekt de stad zo'n 422.000 euro uit. “De werken zullen drie weken duren en veroorzaken geen hinder voor de gebruikers van het fietspad”, zegt schepen Koen Kennis (N-VA).

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Mar 2016 - 9:55

Noordersingel tijd dicht door werken
08/03/2016

ANTWERPEN - Over iets minder dan een maand wordt de Noordersingel heraangelegd. Aansluitend worden ook het resterend stuk van de premetrotunnel en de omgeving van het Groot Schijn in Deurne aangepakt. Dat zorgt allicht voor verkeershinder.

De IJzerlaanbrug verdwijnt eind dit jaar en wordt vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Albertkanaal.

De IJzerlaan kan zo rechtstreeks aansluiten op de Slachthuislaan. Een nieuw kanaal in de IJzerlaan brengt weer water in de stad. De werken aan de IJzerlaan zijn volop bezig en worden afgerond in de zomer van 2018.

Oosterweel

De zone tussen de Ring en de Ten Eekhovelei wordt vanaf maart klaargemaakt voor de komst van de Oosterweelverbinding. Het Ringfietspad en de rivier het Groot Schijn verschuiven richting Ten Eekhove.

De nutsleidingen en afwateringsbuizen worden verplaatst en verdiept, zodat de Ring hier bij de aanleg van de Oosterweelverbinding in een sleuf kan worden gelegd.

De Slachthuislaan wordt van gevel tot gevel heraangelegd volgens het beeld van de zuidelijke Singel. Momenteel worden de plannen hiervoor uitgewerkt. Het vergunningstraject start binnenkort.

Slachthuissite

De Slachthuissite, Noordschippersdok en de kade Lobroekdok aan de overzijde van de Slacht- huislaan krijgen een nieuwe invulling. Het wordt een gebied waar wonen centraal staat, met ruimte voor diensten, recreatie en bedrijvigheid.

De Noordersingel wordt in het kader van de voorbereidende werken Oosterweel volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel. De kruispunten worden veiliger. Er komt een nieuw kruispunt ter hoogte van het voormalige containerpark van Borgerhout dat toegang geeft tot Spoor Oost. Bij de aanleg van Oosterweel zal dit ook aansluiten op de nieuwe op- en afritten van de Ring. De werken starten in de paasvakantie.

(...)

http://www.gva.be/cnt/dmf20160307_02170539/noordersingel-tijd-dicht-door-werken


2
RINGFIETSPAD WORDT VERNIEUWD EN VERLENGD

Het bestaande fietspad langs het Groot Schijn wordt breder en veiliger. Ernaast komt een voetpad  van twee meter breed. Beide worden volledig verlicht. Het fietspad zal bij de Lotto Arena aansluiten op het nieuwe Ringfietspad, dat samen met de Oosterweelverbinding wordt aangelegd.

Ter hoogte van de IJzerlaan zal dit fietspad aansluiten op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal.

http://www.bamnv.be/wp-content/uploads/2015/03/Infopanelen-Schijntje_fin.pdf (met kaarten)
VERNIEUWD RINGFIETSPAD

Het bestaande ­fietspad verschuift‑ richting Ten Eekhove. Het ­fietspad wordt breder, veiliger en krijgt verlichting. Ernaast komt een voetpad van twee meter breed. Het fietspad zal in de toekomst aansluiten op de ­fietsbrug over Schijnpoort en het nieuwe Ringfietspad die samen met de Oosterweelverbinding worden aangelegd. Zo ontstaat een veilige ­fietsroute langs de Ring, die ter hoogte van de IJzerlaan aansluit op de nieuwe ­fietsbrug over het Albertkanaal.Tijdens de werken die nu starten wordt het Ring­fietspad tijdelijk omgeleid via de Ten Eekhovelei. Deze omleiding sluit vervolgens bij de bocht van tram 5 aan op een tijdelijk fietspad dat via de parking Ten Eekhove uitkomt op de Bisschoppenhoflaan.

https://www.oosterweelverbinding.be/voorbereidendewerkenschijnpoort


Hierbij aansluitend de fiets- en voetgangersbrug waarvan de planning echter nog lang niet vastligt:

https://www.oosterweelverbinding.be/nieuws/deurnenoord-borgerhout/plannen-voor-fiets-en-voetgangersbrug-ter-hoogte-van-Schijnpoortweg

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger le Sam 16 Juil 2016 - 11:25

Werken aan nieuwe voetgangers- en fietsersbrug aan Schijnpoort starten in 2017
08/07/2016ANTWERPEN 2060 / ANTWERPEN - Met de geplande aanleg van de Oosterweelverbinding verdwijnt het viaduct van Merksem en komt de Ring in een sleuf te liggen. Om voetgangers en fietsers een vlotte oversteek te laten garanderen plant de stad zowel een passerelle over de Noordersingel en de Schijnpoortweg als een fietsbrug over het Albertkanaal. Vrijdag keurde het stadsbestuur het voorontwerp voor de passerelle en fietsbrug goed. De werken aan de passerelle starten in principe in het voorjaar van 2017.

Doordat de Ring in een sleuf komt te liggen komt er heel wat ruimte vrij aan Schijnpoort. Dankzij een toekomstige oversteek (passerelle) over de Noordersingel en de Schijnpoortweg, kunnen in een eerste fase voetgangers veilig oversteken tussen Spoor Oost en het Sportpaleis. In een tweede fase laat een fietsbrug, die aansluit op de passerelle, dan het Ringfietspad verder doorlopen langs het Sportpaleis naar de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal.

Voetgangers blijven droog

De passerelle is op de eerste plaats bedoeld voor voetgangers, maar kan ook gebruikt worden door fietsers. De fietsbrug is in eerste instantie een fietsverbinding, die ook gebruikt kan worden door voetgangers. De passerelle en de fietsbrug worden met elkaar verbonden ter hoogte van het toekomstige stedelijke plein aan het Sportpaleis. Via een lus of twee trappen geraken gebruikers vanaf de passerelle of fietsbrug op de begane grond. Onder de trappen komt een fietsenstalling.

De inrichting van de Schijnpoortweg tussen het Sportpaleis en de Noordersingel is ook aangepast aan de ligging van de passerelle en fietsbrug. Zo komen de voetpaden onder de passerelle te liggen. Op die manier blijven voetgangers op dat stuk droog wanneer het regent.

Veilige doorgang tijdens de werken Oosterweel

De bouw van de passerelle start al voor de bouw van de Oosterweelverbinding. Een tijdelijke trap (met fietsgoot) sluit de passerelle aan op het huidige voetpad langs de Schijnpoortweg aan de kant van het Sportpaleis. Zo is er al tijdens de werken een veilige verbinding voor voetgangers tussen Spoor Oost en het Sportpaleis mogelijk.

Tijdens de huidige werken aan de Noordersingel wordt al in de eerste funderingen voorzien voor de passerelle. In het voorjaar van 2017 kan de bouw van de passerelle van start gaan. Van op Spoor Oost tot over de Noordersingel wordt de passerelle al in haar finale vorm gebouwd. Het deel over de Schijnpoortweg wordt een tijdelijke constructie. Pas op het einde van de werken voor de Oosterweelverbinding kunnen de definitieve passerelle en de fietsbrug gebouwd worden.

Naast de fiets- en voetgangersverbindingen aan Schijnpoort komen er in de nabije toekomst ook fietsbruggen aan de IJzerlaan en het station van Berchem.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160708_02376667

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger le Mar 19 Juil 2016 - 20:09

Wat wordt snel aangepakt?
Gazet van Antwerpen
Za. 14 Feb. 2015, Pagina 35

Verkorten van Ringfietspad: Door een fietspad aan te leggen onder de op- en afrit van de E34 kan het Ringfietspad aanzienlijkworden ingekort.

Heraanleg Turnhoutsepoort (Singel)

Werken Noordersingel: in de zomermaanden juli en augustus 2016 is het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Noordersingel en de Slachthuislaan volledig afgesloten voor het verkeer.

De heraanleg van de Noordersingel en het stuk Singel ter hoogte van de Turnhoutsepoort vormen het sluitstuk van de volledige renovatie van de Antwerpse Singel (R10). De voorbije jaren veranderde de Singel tussen Stenenbrug en zuidelijke Kaaien sterk van uitzicht. De ringweg die parallel loopt met de Antwerpse Ring (R1) kreeg brede fietspaden, twee rijstroken in elke richting met een groene middenberm en aan beide zijdes parkeerstroken waarop een 600-tal bomen werden geplant. De Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsebaan wordt volgens dezelfde principes heraangelegd. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) staat in voor de uitvoering van dit deel. Ook het ontbrekende stukje Singel aan de Turnhoutsepoort wordt binnenkort aangepakt

Turnhoutsepoort: een overzicht

De Turnhoutsepoort wordt ingericht als een echte poort naar het centrum van de stad. De Singel wordt heraangelegd tussen de Stenenbrug (N116) en de Turnhoutsebaan (N12) waarbij de verschillende weggebruikers zoveel mogelijk van elkaar worden gescheiden. De fietsers krijgen brede fietspaden aan beide zijden en zullen onder de aansluiting met de E34 rijden. Ook komen er duidelijke fietsdoorsteken onder de spoorweg door. De tram zal net voor de Singel onder de grond duiken. Voor alle weggebruikers worden de kruispunten veel overzichtelijker en veiliger.

De herinrichting van de Turnhoutsepoort bestaat uit drie deelprojecten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zorgt voor de heraanleg tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan volgens hetzelfde principe als de rest van de Singel. De Lijn zorgt voor de aansluiting van tram 10 op de Reuzenpijp onder de Turnhoutsebaan. De stad neemt de inrichting van de vrijgekomen stukjes groen voor haar rekening.Waarom een herinrichting?

1. Veiligere kruispunten
Het deel van de Singel dat we opnieuw aanleggen is een aaneensluiting van drie kruispunten. Deze kruispunten zijn vandaag ruim en complex ingericht. Dat zorgt voor onduidelijkheid en onveiligheid. Daarom zullen we de kruispunten compacter en overzichtelijker maken. Dat zal de veiligheid voor alle weggebruikers, en fietsers inhet bijzonder, sterk verbeteren.

2. Comfort voor fietsers
Vandaag lopen fietspaden, wegen en tramsporen nog door elkaar op de verschillende kruispunten. Met de heraanleg van de Singel tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan scheiden we deze verkeersstromen. We zorgen voor meer fietscomfort door nieuwe, brede fietspaden aan te leggen. We verhogen de veiligheid voor fietsers door de fietspaden te scheiden van de rijweg. Zo zal onder meer het Singelfietspad onder de oprit van de E34 doorgetrokken worden om fietsers niet te laten kruisen met het drukke autoverkeer.

3. Betere doorstroming
De kruispunten Stenenbrug, Turnhoutsepoort en Noordersingel zijn vandaag onoverzichtelijk en moeilijk te lezen. Dat vertraagt de doorstroming. Met de heraanleg zorgen we voor vlotter verkeer.

http://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-turnhoutsepoort-singel
http://wegenenverkeer.be/sites/awv/files/dl_201606/Nieuwsbrief%20kruispunt%20Schijnpoort_0.pdf

https://www.antwerpen.be/nl/info/56d94bfaaea8a7d8228b45b2/herinrichting-landschap-turnhoutsepoort
https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/34f1a353-9ea5-4be1-9adb-379afb8acb13/201602_landschapsontwerp_online.pdf

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger le Mar 23 Aoû 2016 - 18:09

ANTWERPEN/BERBROEK/BORGERHOUT
08/07/2016
TUNNELS OF BRUGGEN AAN DRIE GROTE KNELPUNTEN

"Ringfietspad fors verkorten"Het Ringfietspad dat parallel loopt met de Ring heeft te veel obstakels voor fietsers. Daarom worden - in eerste instantie - drie grote knelpunten aangepakt door ze te overbruggen of te ondertunnelen waar mogelijk. Op verschillende plaatsen zal het fietspad daardoor ook verlegd en dus ingekort worden.

Het Ringfietspad is één van de meest gebruikte fietspaden en dus een zogenaamde hoofdroute binnen het Antwerpse fietsroutenetwerk. Dagelijks peddelen er honderden fietsers langs de Ring, van aan de kaaien tot aan de omgeving van het Sportpaleis. Maar voor die tweewielers is dat niet altijd even evident omdat het fietspad vaak onderbroken wordt. Zoals aan de kruispunten met de Stenenbrug in Borgerhout, dat aan de Grotesteenweg in Berchem en dat op de Antwerpse Gerard Legrellelaan. De stad Antwerpen wil dat die oversteken vermeden kunnen worden, zodat fietsers op termijn niet meer op groen licht moeten wachten en kunnen doorrijden zonder te moeten oversteken. Daarom zijn er alvast voor die drie kritieke punten studies opgestart om te zien of een soort tunnel, een zogenaamde 'ongelijkvloerse kruising', of een brug er de beste oplossing zou zijn. "Er wordt ook onderzocht of de route korter en veiliger kan door bijvoorbeeld onder die Stenenbrug of de Grotesteenweg door te gaan", zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Fietscomfort verhogen
Een concreet voorbeeld: het Ringfietspad wordt aan de Gerard le Grellelaan onderbroken door de afrit van, en een brug over, de Ring. Nu moeten fietsers die bijvoorbeeld via het Ringfietspad aan de Gerard le Grellelaan komen, helemaal via het Nachtegalenpark rijden, en aan het begin van de Floraliënlaan door het Leeuwerikenpark om dan het kruispunt over te steken en via het Brilschanspark verder te zigzaggen. Naast deze omweg moet de fietser ook nog kruispunten oversteken. "Met enkele infrastructurele ingrepen, de ongelijkvloerse kruisingen, kunnen we hier het fietscomfort enorm verhogen en de afstand verkorten."De huidige ononderbroken route is daar nu 2,6 km. Met deze ingrepen kunnen fietsers kruispunten vermijden en doorrijden van het Ringfietspad onder of over de afrit van de Ring, dat zal het onderzoek uitwijzen, onder de Gerard le Grellelaan, om daarna met een U-bocht aan de andere kant boven te komen. De fietser kan dan de brug nemen over de Ring, aansluiten op het Singelfietspad en zo zonder hindernissen verder rijden tot aan de Grote Steenweg. Daar kunnen de tweewielers rechtsaf de brug opdraaien en aan de overkant opnieuw rechts met een U-bocht onder de brug door verder rijden over het Ringfietspad, dat met een andere ongelijkvloerse kruising aansluit op de bestaande route die loopt door het Brilschanspark. Deze route bedraagt 1,9 km, is dus korter dan de route door het park en heeft geen verkeerslichten. "Aan de Stenenbrug denken we aan een soortgelijke onderdoorgang van het Ringfietspad met een aansluiting naar de Collegelaan en de Stenenbrug zelf."

Er komt ook betere verlichting. "Het is de bedoeling om de populaire route op lange termijn rond te maken en dus ook het Eilandje en havengebied en Linkeroever te ontsluiten. Voor de bestelde studies - waarvan de resultaten tegen september verwacht worden - en de uitvoering van de werken wordt zo'n 4,5 miljoen euro vrijgemaakt.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/-ringfietspad-fors-verkorten-a2790428/

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: doorsteek E34

Message  eeuwige reiziger le Ven 3 Mar 2017 - 9:28

Ringfietspad kilometer korter
01/03/2017

Het Ringfietspad wordt tegen het najaar van 2018 met één kilometer ingekort. Door de heraanleg van de Turnhoutsepoort zullen fietsers in beide richtingen langs het Singelfietspad worden geleid.Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en intendant voor de overkapping Alexander D'Hooghe hebben gisteren de plannen voor het Ringfietspad toegelicht. “Een onderdoorgang aan de Stenenbrug zal er voor zorgen dat het laatste conflict tussen auto's en fietsers wordt weggewerkt”, zegt Kennis. “De doorgang wordt voorzien in de berm van de Ring.” De nieuwe reisroute brengt de fietsafstand van 1,950 kilometer naar 950 meter, een inkorting van een kilometer. “Het voorontwerp voor de doorgang is klaar en deze zomer vragen we de stedenbouwkundige vergunning aan”, zegt Kennis. Als alles volgens plan verloopt wordt de nieuwe verbinding tegen het najaar van 2018 in gebruik genomen.

Geluidsberm

De aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug is een uitgelezen kans om één van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone te testen: een speciale geluidsberm. “Op het stuk van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan wordt tussen het fietspad en de Ring een groene geluidsberm met aangepaste beplanting aangebracht”, zegt Alexander D'Hooghe, intendant voor de overkapping. “De berm zou de geluidshinder voor de omwonenden met 5 à 7 decibel moeten verminderen, voor fietsers is dat zelfs 10 decibel.”

Samen met het nieuw stuk Ringfietspad wordt ook een voetpad in halfverharding en nieuwe ledverlichting aangelegd. “Op die manier wordt de veiligheid op het Ringfietspad aanzienlijk verbeterd”, zegt Kennis. “Momenteel komen voetgangers en fietsers er geregeld in conflict.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170228_02756300
http://www.gva.be/cnt/dmf20170228_02755831/stad-neemt-maatregelen-voor-veiliger-en-comfortabeler-ringfietspad


ANTWERPEN
01/03/2017
Heikele punten Ringfietspad worden aangepakt

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) en Alexander D'Hooge, intendant voor overkapping en leefbaarheidmaatregelen, hebben hun plannen voorgesteld om de fietsostrades rond Antwerpen te optimaliseren.

Om mensen nog meer aan te moedigen zich te verplaatsen met de fiets, investeert de stad in het optimaliseren van de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute. Zo zal het fietspad onder de Stenenbrug, de Grote Steenweg en de Gerard le Grellelaan worden doorgetrokken. Tussen de Stenenbrug en de Luitentent Lippenslaan zal een geluidsberm de geluidskwaliteit verbeteren voor de omwonenden. Die geluidsbermen hebben een dubbele functie. Schepen Koen Kennis: "De bermen hebben in de eerste plaats als doel het geluid van de wagens tegen te houden, maar die zouden in de toekomst ook gebruikt kunnen worden als constructie om de overkapping van de Ring mogelijk te maken." Maar, zegt Kennis, dat betekent niet dat de overkapping er sowieso komt.

Minder kilometers
Concreet stelden de schepen en de intendant drie optimalisaties voor die de veiligheid en het comfort van de fietser moeten verbeteren. In de eerste fase wordt de situatie aan de Stenenbrug aangepakt. Op dit moment moeten fietsers nog helemaal rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof. Maar met de heraanleg van de Turnhoutsepoort kunnen fietsers van het Ringfietspad van noord naar zuid en omgekeerd het Singelfietspad gebruiken, een verkorting van een kleine kilometer op het traject. Fietsers zullen onder de Stenenbrug door kunnen rijden. Op die manier kunnen zij zonder de drukke baan te moeten oversteken, doorrijden. Het voorontwerp voor de doorgang is klaar. De realisatie wordt voorzien begin 2018. Als alles volgens plan verloopt, zou de nieuwe fietsroute in het najaar van 2018 in gebruik kunnen genomen worden.

Een tweede en derde optimalisatie gebeurt aan de Grote Steenweg en Gerard le Grellelaan. Ook hier zal het fietspad onder de brug duiken. Het probleem van de op-en-afritten zal opgelost worden met een fietsbrug. Dit project moet wel nog verder uitgewerkt worden en zal later gerealiseerd worden.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/heikele-punten-ringfietspad-worden-aangepakt-a3093325/

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Bouw onderdoorsteek ringfietspad Stenenbrug (2018)

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Aoû 2017 - 19:18

Ringfietspad onder Stenenbrug in najaar 2018 in gebruik
03/07/2017

ANTWERPEN / BERCHEM / KIEL / DEURNE - Het definitieve ontwerp voor het doortrekken van het Ringfietspad onder de Stenenbrug, is goedgekeurd. In principe kan de nieuwe verbinding in het najaar van 2018 in gebruik genomen worden.

“Om mensen aan te moedigen de fiets te nemen, investeert de stad fors in het wegwerken van de belangrijkste “missing links” op de grote fietsroutes, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de districtenroute”, aldus de stad Antwerpen in een persbericht. Het Ringfietspad is een van de drukste routes voor fietsers die dagelijks naar hun werk of school rijden.

Met de goedkeuring van het definitieve ontwerp kan de omgevingsvergunning voor het project aangevraagd worden. De doorgang voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug wordt voorzien in de berm van de Ring, zo’n 2,8 meter onder de huidige brug door. Aan beide kanten van de Stenenbrug komen aansluitingen op het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en op de voetpaden. Zo kunnen fietsers het Singelfietspad gebruiken van noord naar zuid en omgekeerd en de nieuwe doorgang onder de op- en afrit van de E313/E34 door.

Nu moeten fietsers nog rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof. “De onderdoorgang aan de Stenenbrug zorgt ervoor dat het laatste conflict tussen auto’s en fietsers weggewerkt wordt, en dat fietsers zonder hindernissen kunnen doorfietsen.”

Samen met het nieuwe stuk Ringfietspad worden ook een voetpad, nieuwe verlichting en infiltratiegrachten aangelegd. Uiterlijk in het voorjaar van 2018 wordt gestart met de werken. Als alles volgens plan verloopt kan de nieuwe verbinding tegen het najaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Op het stuk van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan komt meteebn ook een groene geluidsberm met aangepaste beplanting tussen fietspad en Ring.

“Naast de verkorting van het Ringfietspad via de nieuwe onderdoorsteek aan de Turnhoutsepoort, zorgen we ook aan de Stenenbrug voor een conflictvrije kruising voor de fietser”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Deze verbetering van het Ringfietspad grijpen we aan om niet alleen de mobiliteit, maar ook de leefbaarheid van de buurt te verbeteren.”

http://www.gva.be/cnt/dmf20170703_02954129/ringfietspad-onder-stenenbrug-in-najaar-2018-in-gebruik


Nieuw Ringfietspad aan Stenenbrug klaar eind 2018
04/07/2017BORGERHOUT - Het nieuwe Ringfietspad aan de Stenenbrug is klaar in het najaar van 2018. Tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan wordt ook getest of een geluidsberm de geluidsoverlast kan verminderen.

“Samen met de aanleg van de doorgang onder de Stenenbrug wordt het eerste proefproject rond een van de leefbaarheidsmaatregelen voor de Ringzone, namelijk een speciale geluidsberm, mee gerealiseerd. Dit is een kans om dit in een echte situatie te testen en te evalueren”, zegt de schepen voor Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA).

De doorgang voor het Ringfietspad onder de Stenenbrug wordt voorzien in de berm van de Ring. Aan beide kanten van de Stenenbrug komen er nieuwe aansluitingen op het nieuw aangelegde dubbelrichtingsfietspad en op de voetpaden.

“Zo kunnen fietsers van het Ringfietspad van noord naar zuid en omgekeerd het Singelfietspad gebruiken en de nieuwe doorgang onder de op- en afrit van de E313/E34 door, in plaats van de huidige situatie waarbij ze moeten rondrijden langs de Collegelaan en het Rivierenhof”, zegt Kennis.

De onderdoorgang aan de Stenenbrug moet ervoor zorgen dat het laatste conflict tussen auto's en fietsers weggewerkt wordt, en dat fietsers zonder hindernissen kunnen doorfietsen.

“Samen met het nieuwe stuk Ringfietspad worden ook een voetpad in halfverharding, nieuwe verlichting en infiltratiegrachten aangelegd”, aldus nog Koen Kennis.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170703_02955359

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Aansluiting Kolonel Silvertopstraat

Message  eeuwige reiziger le Ven 13 Avr 2018 - 21:06

Verbreding aansluiting Ringfietspad op Kolonel Silvertopstraat
13/04/2018KIEL - Het Ringfietspad in Antwerpen takt vandaag aan op de Kolonel Silvertopstraat juist voorbij de oversteekplaats aan de Jan De Voslei.
Om fietsers op een comfortabele en veilige manier hun route te laten verderzetten, wordt het stukje fietspad tussen het Ringfietspad en de oversteekplaats verbreed tot drie meter. Tussen de rijbaan en het fietspad schermt een veiligheidsstrook van 1 meter de fietsers af van het naastliggende autoverkeer. Zo kan dit in de toekomst als dubbelrichtingsfietspad gebruikt worden en wordt er een ‘missing link’ op het Ringfietspad weggewerkt.

Het schepencollege keurde het definitieve ontwerp vrijdag goed. Volgens de huidige planning kunnen de werken tegen het voorjaar van 2019 afgerond te zijn.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180413_03461199


Verbreding aansluiting Ringfietspad op Kolonel Silvertopstraat
13/04/2018

Vandaag takt het Ringfietspad in Antwerpen aan op de Kolonel Silvertopstraat juist voorbij de oversteekplaats aan de Jan De Voslei. Om fietsers op een comfortabele en veilige manier hun route te laten verderzetten, wordt het stukje fietspad tussen het Ringfietspad en de oversteekplaats verbreed tot 3 meter. Zo kan dit in de toekomst als dubbelrichtingsfietspad gebruikt worden en wordt er een ‘missing link’ op het Ringfietspad weggewerkt.

Vandaag keurde het college het definitieve ontwerp goed voor de verbreding van het fietspad tussen de op- en afrit van de Ring en de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers ter hoogte van de aansluiting op de Jan De Voslei. Zo moeten fietsers die het Ringfietspad willen blijven volgen richting Scheldekaaien niet meer omrijden via de oversteekplaats ter hoogte van de Singel.

Het nieuwe fietspad wordt net als het Ringfietspad 3 meter breed en wordt uitgevoerd in de kenmerkende rode asfalt. Tussen de rijbaan en het fietspad schermt een veiligheidsstrook van 1 meter de fietsers af van het naastliggende autoverkeer. Tussen het fietspad en het pleintje voor de Silvertopblokken komt een voetpad te liggen.

Om het fietspad te kunnen verbreden, worden de trappen en het muurtje rond het pleintje voor de woonblokken naar achter opgeschoven. Ook de bomen op het pleintje worden mee verplaatst of vervangen door een nieuwe boom.

Volgens de huidige planning kunnen de werken eind 2018 van start gaan om tegen het voorjaar van 2019 afgerond te zijn.

Van plan naar uitvoering

De stad Antwerpen wil bezoekers, bewoners en pendelaars verleiden om op een andere manier naar de stad te komen. Onder meer de fiets is hiervoor een alternatief. “De stad blijft daarom verder investeren om de belangrijke ‘missing links’ - ontbrekende, onveilige, onleesbare of zwakke schakels - op het fietsroutenetwerk, zoals de fietsostrades naar de stad, het Ring- en Singelfietspad en de Districtenroute, weg te werken,” aldus schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Zo verhogen het fietscomfort en de veiligheid van de gebruikers op deze routes.”

Vandaag is de stad volop bezig om de plannen verder uit te werken tot uitvoerbare dossiers. Afhankelijk van het project wordt er nauw samengewerkt met de districten, de provincie Antwerpen, AWV en BAM.

https://atv.be/nieuws/verbreding-aansluiting-ringfietspad-op-kolonel-silvertopstraat

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Ten Eekhove [Deurne]

Message  eeuwige reiziger le Ven 8 Juin 2018 - 17:17

Omgeving Schijnpoort verandert volop in afwachting van Oosterweel
18/05/2018MERKSEM - De werken voor de Oosterweelverbinding zorgen voor heel wat nieuwigheden ten zuidwesten van het Sportpaleis. Er wordt volop aan een nieuw pompstation op het Groot Schijn gewerkt en ook een leidingkoker onder het Albertkanaal is vergevorderd. Dit weekend kunnen buurtbewoners die zich inschreven een kijkje nemen op de werven.

De rivier het Groot Schijn, die onder de Antwerpse Ring door naar het Lobroekdok loopt, moet anders. Een overkapping van de Ring maakt dat de snelweg dieper moet liggen, waardoor de onderdoorgang naar het Lobroekdok niet meer mogelijk is. Daarom verlegt de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de waterloop momenteel van de ring weg, om uiteindelijk rechtstreeks in het Albertkanaal uit te komen. Tegen het einde van dit jaar wordt de nieuwe bedding groen aangelegd, langs het woongebied aan de Ten Eekhovelei.

Het Groot Schijn krijgt ook een nieuw pompstation, met visvriendelijke vijzels die het water uit het Schijn moeten kunnen oppompen. Twee vijzels kunnen elk 1 m3/s water aan. Vier stormexemplaren kunnen elk 3,5 m3/s water aan, goed bij hevige regenval. Het station, dat uiteindelijk een ‘roestige’ architecturale behuizing zal hebben, krijgt ook een kijkvenster, zodat de vispopulatie op de voet kan worden gevolgd.

Dubbele koker

Momenteel wordt ook een diepe dubbele koker (van circa 220 meter) onder de ring en het Albertkanaal volop afgewerkt. Er komen in de komende maanden verschillende nutsleidingen in te liggen.

Met de rivier schuift ook het Ringfietspad op richting de buurt Ten Eekhove. “Het wordt breder, veiliger en krijgt verlichting. Het fietspad zal later ook aansluiten op de toekomstige fietsbrug over Schijnpoort. Zo ontstaat een veilige fietsroute langs de Ring, die ter hoogte van de Ijzerlaan aansluit op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal”, luidt het.

Online ingeschreven buurtbewoners kunnen dit weekend de voortgang van de werken in het gebied komen bekijken.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180518_03519140

eeuwige reiziger

Messages : 2678
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: F010 Ringfietspad antwerpen (Fietssnelweg Ring Antwerpen F10)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum