L090 Fietsweg Ninove - Okegem (L90)

Aller en bas

L090 Fietsweg Ninove - Okegem (L90)

Message  eeuwige reiziger le Mar 31 Jan 2012 - 1:25

Une piste cyclable qui fait la liaison entre la Fernand Tavernestraat à Ninove et la Broekstraat à Okegem.

A Okegem, près de la zone naturelle:Source: http://users.skynet.be/fb913786/Foto3a.htm


Une fois arrivé à la gare d'Okegem, on peut aller tout droit en suivant la rue Guldenboom (cul-de-sac). A la fin de cette rue, il y a un sentier qui fait partie d'un ensemble de sentiers entre la Leopoldstraat, Neerbeekstraat et Hazeleerstraat. Le revêtement est soit en terre durcie soit en pavés. Ces sentiers seront renouvellés et élargies.


Een nieuw fietspad in Okegem
DOOR LIEVEN@LIEVENMEERT.BE, OP 16.12.11Oost-Vlaams gede­puteerde Peter Her­tog beloofde de stad Ninove een sub­si­die van 31.000 euro voor de aan­leg van een fietspad in Okegem. Het gaat op het fiets– en voet­pad tussen de Hazeleer­straat en Gulden­boom, waar dagelijks vele pen­de­laars gebruik van maken om van en naar het sta­tion te stap­pen en fiet­sen. Maar het pad ligt er al jaren slecht bij en is dan ook drin­gend aan onder­houd en ver­bred­ing toe. Dat kwam ook al als resul­taat uit de enquête die sp.a twee jaar gele­den hield bij de Okegem­naars. Dit werd toen doorgegeven aan het stads­bestuur dat al een tijdje bezig is aan de ver­schil­lende admin­is­tratieve for­maliteiten om aan de her­aan­leg en ver­bred­ing te kun­nen beginnen.

Omdat dit fietspad geen deel uit­maakt van het provin­ci­aal fiet­snetwerk en ook niet van het boven­lokaal func­tion­eel fietsroutenetwerk, komt het in aan­merk­ing voor een provin­ciale sub­si­die van 20 pro­cent. Op 1 decem­ber besliste de dep­u­tatie de sub­si­die toe te ken­nen voor de aan­leg van dit fietspad.

Goed nieuws dus. Hopelijk kan er nu snel met de werken wor­den begonnen!

http://www.lievenmeert.be/?p=838


Nieuwe fietspaden op komst in Okegem en Appelterre-Eichem
DONDERDAG 09 DECEMBER 2010

NINOVE - Zowel in Okegem als Appelterre-Eichem komen nieuwe fietsverbindingen. Er wordt onderzocht of het kruispunt Den Dollar kan worden ondertunneld.

Het lijkt schepen van Openbare Werken Henri Evenepoel (Open VLD) menens: Ninove wil een inhaalbeweging maken inzake fietspaden. Hij heeft alvast een meevaller. De provincie Oost-Vlaanderen maakte 30.422,13 euro vrij voor een nieuwe fietsverbinding in deelgemeente Okegem.

‘De provincie betaalt 20procent van het totale bedrag dat nodig is voor een fietsverbinding op het tracé van voetweg 8 en 10bis', aldus Evenepoel. ‘Bij dat project wordt een bestaand netwerk van wegeltjes tussen de Hazeleerstraat, de Guldenboomstraat, de Neerbeekstraat en de Leopoldstraat vernieuwd. Op het grootste gedeelte komen fietspaden van twee meter breed. Er komt ook verlichting en een deel van de bestaande grachten wordt heraangelegd.'

De gemeenteraad moet de noodzakelijke onteigeningen nog goedkeuren. Daarna wordt de openbare aanbesteding opgestart. ‘We rekenen op 70 dagen om het project uit te voeren. Na de toewijzing en de goedkeuring kunnen we hopelijk starten na de zomervakante van 2011.'

(...)

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DC33FG3N

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Okegem

Message  eeuwige reiziger le Jeu 15 Nov 2012 - 0:11

Nieuwe fietspaden in Okegem

6/05/2012
Evenepoel Henri

De firma De Jonge uit Aalst is momenteel bezig met de aanleg van een nieuwe fietsrelatieverbinding in Okegem. Smalle voetwegeltjes in een landelijke kouter worden heringericht tot een volwaardig uitgerust fietspadennetwerk met verlichting en langsgrachten. Hiermee zullen de Hazeleerstraat, de Jan Ockeghemstraat, de Neerbeekstraat met elkaar verbonden worden en zal er bovendien een vlotte bereikbaarheid geboden worden naar het bestaande fietspad langsheen de spoorweg naar Ninove. Het project kost 390.000 euro en wordt mede gefinancierd door Aquafin en de Provincie.

http://ninove.openvld.be/News.aspx?nid=7f1469d4-ea33-470a-a26b-e35e53e3ba5a&id=a474cec7-c5df-4a66-8972-ea473ea54483#.UKQkSOQYGSo

eeuwige reiziger

Messages : 2664
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum