Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Samenwerkingsovereenkomst Beersel Halle Sint-Pieters-Leeuw

Message  eeuwige reiziger le Dim 4 Déc 2016 - 16:09

HALLE
02/12/2016
Samenwerking voor fietssnelweg

De Halse gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de uitbouw van de fietssnelweg langs het Kanaal Brussel-Charleroi. Ook Beersel en Sint-Pieters-Leeuw worden bij die fietssnelweg betrokken. Langs het kanaal fietsen elke dag heel wat mensen naar Brussel en terug. Maar tegelijk moeten er onderweg wel nog heel wat gevaarlijke punten aangepast worden. De bedoeling is om een route aan te leggen die helemaal veilig is voor fietsers. Alle knelpunten zullen geïnventariseerd worden en alle mogelijke oplossingen worden ook onderzocht.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beersel/samenwerking-voor-fietssnelweg-a3018751/

eeuwige reiziger

Messages : 2384
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Lun 5 Déc 2016 - 11:33Dernière édition par joverwimp le Jeu 4 Mai 2017 - 9:32, édité 1 fois
avatar
joverwimp

Messages : 1621
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Resultaten tellingen [Halle - Beersel]

Message  eeuwige reiziger le Sam 24 Déc 2016 - 14:48

Kanaalroute zit bij fietsers in de lift
22/12/2016HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL - Steeds vaker schuiven pendelaars uit de Zennevallei de wagen en het openbaar vervoer aan de kant om met de fiets naar Brussel te pendelen. De fietssnelweg langs het kanaal tussen Halle en Brussel is hiervoor de meest gekozen route.

In september installeerde de provincie Vlaams-Brabant een vaste fietsteller op de kanaalroute. Tussen 1 september en 31 oktober werden op het jaagpad al 41.440 fietsbewegingen gemeten. Het drukte punt op de kanaalroute blijkt de sluis in Ruisbroek te zijn waar men gemiddeld 858 fietsers per dag telt. Langs de Laroystraat in Buizingen zijn dat er 633 per dag.

"In de Vlaamse Rand pendelt momenteel 6% met de fiets naar het werk", lzegt parlementslid Michel Doomst (CD&V) die de cijfers opvroeg bij minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Dit moet beter kunnen maar we merken wel een duidelijke stijging van het aantal gebruikers van onze fietssnelwegen in Vlaams-Brabant. Zo groeide het aantal fietsers langs de HST-lijn tussen Leuven en Brussel van 194.000 naar 238.000 op twee jaar tijd, of een stijging van 22%. Natuurlijk zitten er veel schommelingen op de cijfers naar gelang het weer en het seizoen. Op de kanaalroute tussen Halle en Brussel is de telling nog maar pas begonnen maar hier is duidelijk dat er nog veel groeipotentieel in zit. Daarnaast moet er ook nog meer werk gemaakt worden van een fietsverbinding richting Asse en Aalst om de groei verder te verzekeren".

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_02640066

eeuwige reiziger

Messages : 2384
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wegwerken ontbrekende schakels [Lembeek]

Message  eeuwige reiziger le Ven 17 Fév 2017 - 10:05

Pajottenland profiteert mee van ruim een miljard aan investeringen
Nieuwe fietspaden, fietsstallingen en parkings op komst
15/02/2017

HALLE - Tot het einde van de regeerperiode in 2019 wil minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meer dan een miljard euro investeren in beter openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur. Ook de regio Pajottenland zal hiervan de vruchten van plukken.

(...)

tachtig nieuwe fietssnelwegen in Vlaanderen. Op de fietssnelweg tussen Lembeek en Brussel zullen de missing links die er nog zijn in Buizingen worden weggewerkt. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een fietsinvesteringsplan dat het mogelijk moet maken om het aanleggen van fietspaden op langere termijn te plannen. Zo zullen fietsers in Halle zeker een plaats krijgen bij het aanleggen van de nieuwe kanaalbruggen. In Asse komt er een tweerichtingsfietspad langs de N9. Ook langs de Langestraat tussen Kester en Vollezele wordt er een veilig fietspad aangelegd, net als op de Bergensesteenweg in Lembeek en in Sint-Pieters-Leeuw. Het concrete fietsinvesteringsplan wordt over enkele weken bekendgemaakt.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170214_02730607

eeuwige reiziger

Messages : 2384
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Ven 17 Fév 2017 - 18:33

eeuwige reiziger a écrit:

in 2019 wil minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meer dan een miljard euro investeren in beter openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur.
...tachtig nieuwe fietssnelwegen in Vlaanderen.
...In Asse komt er een tweerichtingsfietspad langs de N9.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170214_02730607

Tachtig nieuwe fietssnelwegen ?? Tegen 2019 ???
Zelfs als het geld er is: het zal niet opgebruikt geraken. Want er moeten duizend-en-een hindernissen genomen worden zoals goedkeuringen allerhande - waartegen sommigen in beroep gaan - onteigeningen, uitschrijven van offertes, ...
In het Brussels Gewest (waar sommige gemeenten niet mee willen) kunnen ze daarvan meespreken. Ook daar zal onder drie bruggen over het kanaal het fietspad doorgetrokken worden, wat aangekondigd werd een jaar geleden; sindsdien niets meer vernomen.

In Asse is er al jaren een tweerichtingsfietspad langs de N9. Het mag zeker vernieuwd worden. Zoiets gebeurt ook elders en het verbaast me dat dit telkens geboekt wordt als 'nieuw' fietspad. Overigens kregen delen van de aanpalende weg al langer een laag asfalt maar werd het fietspad 'vergeten'.
avatar
joverwimp

Messages : 1621
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Nog 16 knelpunten op fietssnelweg

Message  eeuwige reiziger le Lun 24 Avr 2017 - 12:42

Nog 16 knelpunten op fietssnelweg
22/04/2017

De F20, de fietssnelweg van Halle naar Brussel langs het kanaal, is een ideale route om zonder file in Brussel te geraken. Om dit eens te ervaren, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant het event 'Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake!'.

Tientallen fietsers namen gisteren de proef op de som en fietsten van Halle langs het kanaal tot in Brussel. Onderweg werden ze op de grens met het Brussels gewest getrakteerd op een symbolisch stukje cake want 'Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake'.

“Deze Kanaalroute-Zuid is een van de vier prioritaire fietssnelwegen”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit. “Het traject met comfortabele brede paden is autoluw waardoor de fietser zich op een aangename en snelle manier kan verplaatsen. De mooie panorama's, het groen en het gezondheidsvoordeel krijgen ze er gratis bij. De route moet nog veel meer een vlotte verbinding worden voor het woon-werkverkeer van de Zennevallei naar de werkplekken in Brussel en de rand. Dat neemt niet weg dat er nog een aantal knelpunten op de kanaalroute zijn weg te werken. Het gaat om zestien knelpunten die we vanaf volgend jaar willen aanpakken.”

Opvallend: van de zestien knelpunten langs de fietssnelweg langs het kanaal liggen er negen op het grondgebied van Halle, waar het kanaal de stad doorkruist en specifieke problemen veroorzaakt. Zo is er in Lembeek langs de Klabbeeksesteenweg en de Heldenstraat geen fietspad aanwezig, maar daar komt verandering in. Verder richting Halle blijkt de helling van de Malheidebrug nogal steil voor fietsers. Hier wordt binnenkort een nieuwe aftakking gemaakt waarvan de hellingsgraad kleiner is. In Halle moeten fietsers de drukke Bospoortbrug oversteken op een vrij onoverzichtelijke plaats. Met het realiseren van de Zuidbrug wordt er op dit punt een betere oversteekplaats voor fietsers aangelegd.

Graankaai autovrij

Fietsers komen vanaf de Bospoortbrug op de Graankaai terecht waar het fietspad te smal is en niet voldoet aan de normen. Fietsers worden er vaak geconfronteerd met parkeermanoeuvres en toegangen van parkings. Halle is van plan om, eens de Zuidbrug klaar is, de Graankaai autovrij te maken tussen de Bospoortbrug en de Molens Dedobbeleer. Enkel ter hoogte van het Nederhem zal er dan nog lokaal bestemmingsverkeer hun pad kruisen.

Smal fietspad

Het grote probleempunt van de hele fietssnelweg tussen Halle en Brussel situeert zich echter langs de Roggemanskaai en de Jean Laroystraat in Buizingen. Het fietspad verkeert er in zeer slechte staat en is bovendien te smal om in twee richtingen te fietsen. De oplossing luidt hier: een volledig nieuw fietspad aanleggen tussen het kanaal en de rijweg. Verderop is ook ter hoogte van de Waterloobrug op de Alsembergsesteenweg in Buizingen verbetering mogelijk, maar over een oplossing is er nog geen consensus.

Eens fietsers de Waterloobrug in Buizingen voorbij zijn, worden de knelpunten minder acuut. Enkel bij de oversteek van de Stationsstraat in Lot en het sas in Ruisbroek is het voor fietsers goed uitkijken. In Lot wordt gedacht aan verkeerslichten die automatisch rood licht geven voor het autoverkeer als er een fietser op het jaagpad aankomt. Dit zou een primeur in Vlaanderen betekenen. In Ruisbroek behoort een verhoogde oversteekplaats tot de mogelijkheden om het fietsverkeer beter te accentueren.

Nog meer richting Brussel doet zich een probleem van verlichting voor. Op het Brusselse grondgebied is er over de oplossing van een aantal heikele kruisingen nog geen eensgezindheid.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170421_02844532
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170421_02844538


Tal van knelpunten op fietssnelweg van HALLE naar Brussel
23 april 2017

De F20, de fietssnelweg van Halle naar Brussel, is een ideale route om zonder file in Brussel te geraken. Om dit eens te ervaren, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant het even ‘Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake!’. Daaruit bleek dat er nog tal van knelpunten zijn.

De fietssnelweg F20 brengt fietsers van Halle langs het kanaal tot Brussel. In Brussel sluit het aan op het gewestelijke fietsroutenetwerk.

‘Deze “Kanaalroute-Zuid”, één van de vier prioritaire fietssnelwegen, is een echte fietssnelweg waar het vlot en aangenaam fietsen is. Het traject met comfortabele brede paden is autoluw waardoor de fietser op een aangename en snelle manier zich kan verplaatsen. De mooie panorama’s, het groen en de gezondheidswinst krijgt men er gratis bij’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Het is een vlotte verbinding voor het woon-werkverkeer van het Pajottenland naar de werkplekken in Brussel en de rand’.

De provincie Vlaams-Brabant liet studiebureau Tractebel een onderzoek doen naar de knelpunten langs het kanaal voor het deel tussen het station van Halle en de N6 die op korte termijn kunnen opgelost worden. Vanaf 2018 kunnen deze knelpunten aangepakt worden.

Samen met de Fietsersbond, de stad Halle, Beleid Vlaanderen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) werden er 16 knelpunten geselecteerd waar op korte termijn oplossingen mogelijk zijn:

Knelpunt 1: kruispunt Klabbeeksesteenweg – Heldenstraat Probleem: an dubbelrichtingsfietspad
Knelpunt 2: aansluiting Malheidebrug
Knelpunt 3: Bospoortbrug
Knelpunt 4: Graankaai
Knelpunt 5 + 6: Graankaai noord + rotonde Nederhem
Knelpunt 7 + 8: Roggemanskaai, Jean Laroystraat en aansluiting Porseleinstraat
Knelpunt 9: Waterloobrug - Alsembergsesteenweg
Knelpunt 10: Stationsstraat – Sashoek
Knelpunt 11: fietsbrug Lot – Ruisbroek (wordt aangepakt door W&Z) Knelpunt 12: Sasplein
Knelpunt 13: Kanaaloever west : wordt niet behandeld

https://editiepajot.com/regios/7/articles/53995
https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/04/21/fietssnelweg-f20-populair-voor-woon-werkverkeer-knelpunten-worden-nog-weggewerkt/

eeuwige reiziger

Messages : 2384
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Europees geld voor fietssnelweg langs kanaal

Message  velo-ravel.net le Lun 24 Juil 2017 - 7:20

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170718_02978642


Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charlerloi tussen Lembeek en Brussel kan tegen 2020 een volwaardige fietssnelweg zijn. Europa komt met een extra 8,2 miljoen euro over de brug.

https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/07/18/


804.787 euro subsidie uit Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor fietssnelweg Kanaalroute Zuid

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters maken 8,2 miljoen euro aan EFRO (Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling) middelen vrij voor de realisatie van fietssnelwegen. 804.787 euro gaat naar fietssnelweg Kanaalroute Zuid (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos)

Dankzij hun veiligheid, snelheid en comfort zijn de fietssnelwegen een aantrekkelijk alternatief voor de pendelaar, en kunnen ze de Vlamingen verleiden om ook in het woon-school- en het woon-werkverkeer voor de fiets te kiezen.

Fietssnelweg Kanaalroute Zuid – F20
Kanaalroute Zuid is één van de elf goedgekeurde projecten die EFRO steun krijgen. De nieuwe jaagpaden zullen worden aangelegd rekening houdend met de toekomstige verbreding van het Kanaal naar Charleroi. De jaagpaden zullen voldoen aan de kwaliteitseisen voor fietssnelwegen, in het bijzonder de breedte en de verharding.

Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit: “We investeren ook opnieuw een dikke 800.000 in de Kanaalroute Zuid. Dat is nodig, als we nog meer pendelaars willen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. We gaan de fietssnelweg nog vlotter, veiliger en aantrekkelijker maken, in de eerste plaats voor alle inwoners van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos. Zo wordt de fiets steeds meer hét alternatief voor de file.
Met deze investeringen worden ook specifiek een aantal missing-links weggewerkt. Zo is er bijvoorbeeld de moeilijke oversteek aan de sluis van Ruisbroek waar we eraan denken om een verhoogde drempel met knipperlichten te plaatsen.”

Vlaams minister van Economie en Sport Philippe Muyters is ook een grote voorstander van de fietssnelwegen: “Vlamingen zijn de cultuuromslag aan het maken dat sporten en bewegen niet alleen iets voor in het weekend is, maar ook voor, na en zelfs op het werk. Waarom dan niet met de fiets naar het werk? De tijd die je anders in de file staat, win je dan ineens om te sporten. We willen nog extra investeren in onze fietssnelwegen, om de keuze voor sport naar het werk nog makkelijker te maken”.

Bovenop de EFRO-middelen, neemt de Vlaamse overheid 40% van de totale financiering op zich. De provincies en gemeenten passen bij.
Alle elf goedgekeurde projecten, waaronder fietssnelweg Kanaalroute Zuid, moeten ten laatste binnen 3 jaar volledig voltooid zijn.

https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/hier-komen-de-fietssnelwegen-vlaanderen

vidéo.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5520
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Provincie telt dit jaar reeds 129.784 fietsers op functioneel fietsroutenetwerk F20 Halle – Brussel

Message  velo-ravel.net le Mar 26 Sep 2017 - 19:54

https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/09/25/provincie-telt-dit-jaar-reeds-129-784-fietsers-op-functioneel-fietsroutenetwerk-f20-halle-brussel/


RUISBROEK: – De provincie Vlaams-Brabant telt het fietsverkeer op fietssnelwegen en fietspaden van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.
Van 1 januari tot en met 31 juli van dit jaar registreerde de provincie op de fietssnelweg F20 Halle – Brussel (Ruisbroek) 129.784 fietsers.

De provincie Vlaams-Brabant werkt aan een bovenlokaal functioneel fietsnetwerk (BFF), een gemeente-overschrijdend netwerk, dat de belangrijkste gemeentelijke kernen en attractiepolen voor werken, onderwijs en winkelen met elkaar verbindt. Momenteel telt het ruim 2.400 kilometer fietsroutes en fietssnelwegen in Vlaams-Brabant’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Het gemiddeld aantal fietsers per dag varieert van 841 fietsers tot 184 fietsers. In januari en februari is het relatief kalm op de fietspaden, maar vanaf de derde maand gaan steeds meer Vlaams-Brabanders met de fiets op pad. Mei en juni zijn de drukste maanden.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5520
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum