Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

Samenwerkingsovereenkomst Beersel Halle Sint-Pieters-Leeuw

Message  eeuwige reiziger le Dim 4 Déc 2016 - 16:09

HALLE
02/12/2016
Samenwerking voor fietssnelweg

De Halse gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de uitbouw van de fietssnelweg langs het Kanaal Brussel-Charleroi. Ook Beersel en Sint-Pieters-Leeuw worden bij die fietssnelweg betrokken. Langs het kanaal fietsen elke dag heel wat mensen naar Brussel en terug. Maar tegelijk moeten er onderweg wel nog heel wat gevaarlijke punten aangepast worden. De bedoeling is om een route aan te leggen die helemaal veilig is voor fietsers. Alle knelpunten zullen geïnventariseerd worden en alle mogelijke oplossingen worden ook onderzocht.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beersel/samenwerking-voor-fietssnelweg-a3018751/

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Lun 5 Déc 2016 - 11:33Dernière édition par joverwimp le Jeu 4 Mai 2017 - 9:32, édité 1 fois
joverwimp
joverwimp

Messages : 2270
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Resultaten tellingen [Halle - Beersel]

Message  eeuwige reiziger le Sam 24 Déc 2016 - 14:48

Kanaalroute zit bij fietsers in de lift
22/12/2016HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / BEERSEL - Steeds vaker schuiven pendelaars uit de Zennevallei de wagen en het openbaar vervoer aan de kant om met de fiets naar Brussel te pendelen. De fietssnelweg langs het kanaal tussen Halle en Brussel is hiervoor de meest gekozen route.

In september installeerde de provincie Vlaams-Brabant een vaste fietsteller op de kanaalroute. Tussen 1 september en 31 oktober werden op het jaagpad al 41.440 fietsbewegingen gemeten. Het drukte punt op de kanaalroute blijkt de sluis in Ruisbroek te zijn waar men gemiddeld 858 fietsers per dag telt. Langs de Laroystraat in Buizingen zijn dat er 633 per dag.

"In de Vlaamse Rand pendelt momenteel 6% met de fiets naar het werk", lzegt parlementslid Michel Doomst (CD&V) die de cijfers opvroeg bij minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Dit moet beter kunnen maar we merken wel een duidelijke stijging van het aantal gebruikers van onze fietssnelwegen in Vlaams-Brabant. Zo groeide het aantal fietsers langs de HST-lijn tussen Leuven en Brussel van 194.000 naar 238.000 op twee jaar tijd, of een stijging van 22%. Natuurlijk zitten er veel schommelingen op de cijfers naar gelang het weer en het seizoen. Op de kanaalroute tussen Halle en Brussel is de telling nog maar pas begonnen maar hier is duidelijk dat er nog veel groeipotentieel in zit. Daarnaast moet er ook nog meer werk gemaakt worden van een fietsverbinding richting Asse en Aalst om de groei verder te verzekeren".

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blide_02640066

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Wegwerken ontbrekende schakels [Lembeek]

Message  eeuwige reiziger le Ven 17 Fév 2017 - 10:05

Pajottenland profiteert mee van ruim een miljard aan investeringen
Nieuwe fietspaden, fietsstallingen en parkings op komst
15/02/2017

HALLE - Tot het einde van de regeerperiode in 2019 wil minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meer dan een miljard euro investeren in beter openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur. Ook de regio Pajottenland zal hiervan de vruchten van plukken.

(...)

tachtig nieuwe fietssnelwegen in Vlaanderen. Op de fietssnelweg tussen Lembeek en Brussel zullen de missing links die er nog zijn in Buizingen worden weggewerkt. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een fietsinvesteringsplan dat het mogelijk moet maken om het aanleggen van fietspaden op langere termijn te plannen. Zo zullen fietsers in Halle zeker een plaats krijgen bij het aanleggen van de nieuwe kanaalbruggen. In Asse komt er een tweerichtingsfietspad langs de N9. Ook langs de Langestraat tussen Kester en Vollezele wordt er een veilig fietspad aangelegd, net als op de Bergensesteenweg in Lembeek en in Sint-Pieters-Leeuw. Het concrete fietsinvesteringsplan wordt over enkele weken bekendgemaakt.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170214_02730607

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Ven 17 Fév 2017 - 18:33

eeuwige reiziger a écrit:

in 2019 wil minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) meer dan een miljard euro investeren in beter openbaar vervoer en in betere fietsinfrastructuur.
...tachtig nieuwe fietssnelwegen in Vlaanderen.
...In Asse komt er een tweerichtingsfietspad langs de N9.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170214_02730607

Tachtig nieuwe fietssnelwegen ?? Tegen 2019 ???
Zelfs als het geld er is: het zal niet opgebruikt geraken. Want er moeten duizend-en-een hindernissen genomen worden zoals goedkeuringen allerhande - waartegen sommigen in beroep gaan - onteigeningen, uitschrijven van offertes, ...
In het Brussels Gewest (waar sommige gemeenten niet mee willen) kunnen ze daarvan meespreken. Ook daar zal onder drie bruggen over het kanaal het fietspad doorgetrokken worden, wat aangekondigd werd een jaar geleden; sindsdien niets meer vernomen.

In Asse is er al jaren een tweerichtingsfietspad langs de N9. Het mag zeker vernieuwd worden. Zoiets gebeurt ook elders en het verbaast me dat dit telkens geboekt wordt als 'nieuw' fietspad. Overigens kregen delen van de aanpalende weg al langer een laag asfalt maar werd het fietspad 'vergeten'.
joverwimp
joverwimp

Messages : 2270
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Nog 16 knelpunten op fietssnelweg

Message  eeuwige reiziger le Lun 24 Avr 2017 - 12:42

Nog 16 knelpunten op fietssnelweg
22/04/2017

De F20, de fietssnelweg van Halle naar Brussel langs het kanaal, is een ideale route om zonder file in Brussel te geraken. Om dit eens te ervaren, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant het event 'Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake!'.

Tientallen fietsers namen gisteren de proef op de som en fietsten van Halle langs het kanaal tot in Brussel. Onderweg werden ze op de grens met het Brussels gewest getrakteerd op een symbolisch stukje cake want 'Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake'.

“Deze Kanaalroute-Zuid is een van de vier prioritaire fietssnelwegen”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor Mobiliteit. “Het traject met comfortabele brede paden is autoluw waardoor de fietser zich op een aangename en snelle manier kan verplaatsen. De mooie panorama's, het groen en het gezondheidsvoordeel krijgen ze er gratis bij. De route moet nog veel meer een vlotte verbinding worden voor het woon-werkverkeer van de Zennevallei naar de werkplekken in Brussel en de rand. Dat neemt niet weg dat er nog een aantal knelpunten op de kanaalroute zijn weg te werken. Het gaat om zestien knelpunten die we vanaf volgend jaar willen aanpakken.”

Opvallend: van de zestien knelpunten langs de fietssnelweg langs het kanaal liggen er negen op het grondgebied van Halle, waar het kanaal de stad doorkruist en specifieke problemen veroorzaakt. Zo is er in Lembeek langs de Klabbeeksesteenweg en de Heldenstraat geen fietspad aanwezig, maar daar komt verandering in. Verder richting Halle blijkt de helling van de Malheidebrug nogal steil voor fietsers. Hier wordt binnenkort een nieuwe aftakking gemaakt waarvan de hellingsgraad kleiner is. In Halle moeten fietsers de drukke Bospoortbrug oversteken op een vrij onoverzichtelijke plaats. Met het realiseren van de Zuidbrug wordt er op dit punt een betere oversteekplaats voor fietsers aangelegd.

Graankaai autovrij

Fietsers komen vanaf de Bospoortbrug op de Graankaai terecht waar het fietspad te smal is en niet voldoet aan de normen. Fietsers worden er vaak geconfronteerd met parkeermanoeuvres en toegangen van parkings. Halle is van plan om, eens de Zuidbrug klaar is, de Graankaai autovrij te maken tussen de Bospoortbrug en de Molens Dedobbeleer. Enkel ter hoogte van het Nederhem zal er dan nog lokaal bestemmingsverkeer hun pad kruisen.

Smal fietspad

Het grote probleempunt van de hele fietssnelweg tussen Halle en Brussel situeert zich echter langs de Roggemanskaai en de Jean Laroystraat in Buizingen. Het fietspad verkeert er in zeer slechte staat en is bovendien te smal om in twee richtingen te fietsen. De oplossing luidt hier: een volledig nieuw fietspad aanleggen tussen het kanaal en de rijweg. Verderop is ook ter hoogte van de Waterloobrug op de Alsembergsesteenweg in Buizingen verbetering mogelijk, maar over een oplossing is er nog geen consensus.

Eens fietsers de Waterloobrug in Buizingen voorbij zijn, worden de knelpunten minder acuut. Enkel bij de oversteek van de Stationsstraat in Lot en het sas in Ruisbroek is het voor fietsers goed uitkijken. In Lot wordt gedacht aan verkeerslichten die automatisch rood licht geven voor het autoverkeer als er een fietser op het jaagpad aankomt. Dit zou een primeur in Vlaanderen betekenen. In Ruisbroek behoort een verhoogde oversteekplaats tot de mogelijkheden om het fietsverkeer beter te accentueren.

Nog meer richting Brussel doet zich een probleem van verlichting voor. Op het Brusselse grondgebied is er over de oplossing van een aantal heikele kruisingen nog geen eensgezindheid.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170421_02844532
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170421_02844538


Tal van knelpunten op fietssnelweg van HALLE naar Brussel
23 april 2017

De F20, de fietssnelweg van Halle naar Brussel, is een ideale route om zonder file in Brussel te geraken. Om dit eens te ervaren, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant het even ‘Met de fiets naar Brussel? Piece of Cake!’. Daaruit bleek dat er nog tal van knelpunten zijn.

De fietssnelweg F20 brengt fietsers van Halle langs het kanaal tot Brussel. In Brussel sluit het aan op het gewestelijke fietsroutenetwerk.

‘Deze “Kanaalroute-Zuid”, één van de vier prioritaire fietssnelwegen, is een echte fietssnelweg waar het vlot en aangenaam fietsen is. Het traject met comfortabele brede paden is autoluw waardoor de fietser op een aangename en snelle manier zich kan verplaatsen. De mooie panorama’s, het groen en de gezondheidswinst krijgt men er gratis bij’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Het is een vlotte verbinding voor het woon-werkverkeer van het Pajottenland naar de werkplekken in Brussel en de rand’.

De provincie Vlaams-Brabant liet studiebureau Tractebel een onderzoek doen naar de knelpunten langs het kanaal voor het deel tussen het station van Halle en de N6 die op korte termijn kunnen opgelost worden. Vanaf 2018 kunnen deze knelpunten aangepakt worden.

Samen met de Fietsersbond, de stad Halle, Beleid Vlaanderen en Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) werden er 16 knelpunten geselecteerd waar op korte termijn oplossingen mogelijk zijn:

Knelpunt 1: kruispunt Klabbeeksesteenweg – Heldenstraat Probleem: an dubbelrichtingsfietspad
Knelpunt 2: aansluiting Malheidebrug
Knelpunt 3: Bospoortbrug
Knelpunt 4: Graankaai
Knelpunt 5 + 6: Graankaai noord + rotonde Nederhem
Knelpunt 7 + 8: Roggemanskaai, Jean Laroystraat en aansluiting Porseleinstraat
Knelpunt 9: Waterloobrug - Alsembergsesteenweg
Knelpunt 10: Stationsstraat – Sashoek
Knelpunt 11: fietsbrug Lot – Ruisbroek (wordt aangepakt door W&Z) Knelpunt 12: Sasplein
Knelpunt 13: Kanaaloever west : wordt niet behandeld

https://editiepajot.com/regios/7/articles/53995
https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/04/21/fietssnelweg-f20-populair-voor-woon-werkverkeer-knelpunten-worden-nog-weggewerkt/

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Europees geld voor fietssnelweg langs kanaal

Message  velo-ravel.net le Lun 24 Juil 2017 - 7:20

http://www.standaard.be/cnt/dmf20170718_02978642


Het jaagpad langs het kanaal Brussel-Charlerloi tussen Lembeek en Brussel kan tegen 2020 een volwaardige fietssnelweg zijn. Europa komt met een extra 8,2 miljoen euro over de brug.

https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/07/18/


804.787 euro subsidie uit Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling voor fietssnelweg Kanaalroute Zuid

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters maken 8,2 miljoen euro aan EFRO (Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling) middelen vrij voor de realisatie van fietssnelwegen. 804.787 euro gaat naar fietssnelweg Kanaalroute Zuid (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos)

Dankzij hun veiligheid, snelheid en comfort zijn de fietssnelwegen een aantrekkelijk alternatief voor de pendelaar, en kunnen ze de Vlamingen verleiden om ook in het woon-school- en het woon-werkverkeer voor de fiets te kiezen.

Fietssnelweg Kanaalroute Zuid – F20
Kanaalroute Zuid is één van de elf goedgekeurde projecten die EFRO steun krijgen. De nieuwe jaagpaden zullen worden aangelegd rekening houdend met de toekomstige verbreding van het Kanaal naar Charleroi. De jaagpaden zullen voldoen aan de kwaliteitseisen voor fietssnelwegen, in het bijzonder de breedte en de verharding.

Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit: “We investeren ook opnieuw een dikke 800.000 in de Kanaalroute Zuid. Dat is nodig, als we nog meer pendelaars willen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. We gaan de fietssnelweg nog vlotter, veiliger en aantrekkelijker maken, in de eerste plaats voor alle inwoners van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos. Zo wordt de fiets steeds meer hét alternatief voor de file.
Met deze investeringen worden ook specifiek een aantal missing-links weggewerkt. Zo is er bijvoorbeeld de moeilijke oversteek aan de sluis van Ruisbroek waar we eraan denken om een verhoogde drempel met knipperlichten te plaatsen.”

Vlaams minister van Economie en Sport Philippe Muyters is ook een grote voorstander van de fietssnelwegen: “Vlamingen zijn de cultuuromslag aan het maken dat sporten en bewegen niet alleen iets voor in het weekend is, maar ook voor, na en zelfs op het werk. Waarom dan niet met de fiets naar het werk? De tijd die je anders in de file staat, win je dan ineens om te sporten. We willen nog extra investeren in onze fietssnelwegen, om de keuze voor sport naar het werk nog makkelijker te maken”.

Bovenop de EFRO-middelen, neemt de Vlaamse overheid 40% van de totale financiering op zich. De provincies en gemeenten passen bij.
Alle elf goedgekeurde projecten, waaronder fietssnelweg Kanaalroute Zuid, moeten ten laatste binnen 3 jaar volledig voltooid zijn.

https://nieuws.vtm.be/vtm-nieuws/binnenland/hier-komen-de-fietssnelwegen-vlaanderen

vidéo.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6297
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Provincie telt dit jaar reeds 129.784 fietsers op functioneel fietsroutenetwerk F20 Halle – Brussel

Message  velo-ravel.net le Mar 26 Sep 2017 - 19:54

https://sint-pieters-leeuw.eu/2017/09/25/provincie-telt-dit-jaar-reeds-129-784-fietsers-op-functioneel-fietsroutenetwerk-f20-halle-brussel/


RUISBROEK: – De provincie Vlaams-Brabant telt het fietsverkeer op fietssnelwegen en fietspaden van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.
Van 1 januari tot en met 31 juli van dit jaar registreerde de provincie op de fietssnelweg F20 Halle – Brussel (Ruisbroek) 129.784 fietsers.

De provincie Vlaams-Brabant werkt aan een bovenlokaal functioneel fietsnetwerk (BFF), een gemeente-overschrijdend netwerk, dat de belangrijkste gemeentelijke kernen en attractiepolen voor werken, onderwijs en winkelen met elkaar verbindt. Momenteel telt het ruim 2.400 kilometer fietsroutes en fietssnelwegen in Vlaams-Brabant’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Het gemiddeld aantal fietsers per dag varieert van 841 fietsers tot 184 fietsers. In januari en februari is het relatief kalm op de fietspaden, maar vanaf de derde maand gaan steeds meer Vlaams-Brabanders met de fiets op pad. Mei en juni zijn de drukste maanden.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6297
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Laroystraat - Roggemanskaai [Halle]

Message  eeuwige reiziger le Mer 25 Oct 2017 - 13:56

Felix Roggemanskaai vijf maanden afgesloten
23 oktober 2017

HALLE - Vanaf vandaag starten de werken voor de aansluiting van de nieuwe woonwijk Nederhem op de Jean Laroystraat en de Felix Roggemanskaai langs het Kanaal Brussel-Charleroi.

Het kruispunt van de Jean Laroystraat en de Roggemanskaai met de Porseleinstraat wordt heraangelegd en er komt een nieuw fiets- en voetpad. Na de heraanleg zal het nieuwe kruispunt aansluiten op de nieuwe brug en de Spoorwegstraat. Vermoedelijk duren de werken tot eind maart. De Jean Laroystraat en de Felix Roggemanskaai worden daarom afgesloten voor het verkeer. Plaatselijk verkeer is wel toegelaten tot de Porseleinstraat. De woningen, handelaars en de sociale campus blijven bereikbaar. Via de rotonde ter hoogte van de Nederhembrug kan iedereen ook nog steeds terecht op de tijdelijke parking op Nederhem. Voor fietsers en voetgangers wordt langs het kanaal een alternatief fietspad aangelegd. Het doorgaand verkeer van Buizingen naar Halle kan omrijden via de Alsembergsesteenweg, de Octaaf de Kerchove d’ Exaerdestraat, de Vandenpeereboomstraat en de Nederhembrug.Wie vanuit Halle richting Buizingen wil kan omrijden via de Fons Vandemaelenstraat, de Scheepswerfkaai de Robert Lariellestraat, de Brusselsesteenweg en de Alsembergsesteenweg. De haltes van De Lijn worden niet bediend langs de Jean Laroystraat en de Felix Roggemanskaai niet bediend.

https://www.hln.be/regio/halle/felix-roggemanskaai-vijf-maanden-afgesloten~a96bcb7c/
https://www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/nieuws-overzicht/heraanleg-kruispunt-jean

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Plan 2020

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Nov 2017 - 22:34

Jaagpad langs kanaal wordt conflictvrije fietssnelweg in 2020
04/11/2017

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS / BEERSEL - De Vlaamse overheid zal begin 2019 starten met de werken om van het jaagpad langs het kanaal tussen Halle en Brussel een volwaardige fietssnelweg te maken. Eerst moeten er nog een aantal knelpunten worden weggewerkt.

Het was Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A) die meer duidelijkheid vroeg rond het dossier van de fietssnelweg tussen Halle en Brussel.

Deze zomer nog kondigden ministers Ben Weyts en Philippe Muyters (beide N-VA) aan dat 8,2 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) zal worden aangewend om een aantal 'missing links' weg te werken op de fietssnelwegen in Vlaanderen. Enkele bestaande fietssnelwegen zouden ook conflictvrij worden gemaakt. Volwaardige fietssnelwegen maken deel uit van het plan van Weyts om meer mensen op de fiets richting Brussel te krijgen en dus minder auto's op de dichtslibbende invalswegen.

Kosteloos voor de gemeenten

Een van de geselecteerde projecten is de opwaardering van het fietspad langs het kanaal Brussel-Charlerloi in de Zennevallei. “De totale kostprijs van het project Kanaalroute Zuid wordt geraamd op 2 miljoen euro”, aldus Weyts. “De subsidie van de Vlaamse overheid bedraagt 813.826,40 euro, de bijdrage van de provincie 398.903,56 euro. Voor de gemeenten is dit een kosteloze operatie. Het gaat om de fietssnelweg langs de rechterzijde van het kanaal als men van Halle naar Brussel fietst, op het grondgebied van Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos. De jaagpaden tussen de Waterloobrug in Buizingen en de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen worden heraangelegd.”

Volgens Weyts zullen de werken starten in het eerste kwartaal van 2019 en worden afgerond in de tweede helft van 2020. “De nieuwe jaagpaden zullen voldoen aan de kwaliteitseisen voor fietssnelwegen, zoals de breedte en het wegdek”, besluit de minister.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171103_03167518

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Mer 8 Nov 2017 - 8:17

[quote="eeuwige reiziger"]
Jaagpad langs kanaal wordt conflictvrije fietssnelweg in 2020
04/11/2017

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS / BEERSEL - De Vlaamse overheid zal begin 2019 starten met de werken om van het jaagpad langs het kanaal tussen Halle en Brussel een volwaardige fietssnelweg te maken. Eerst moeten er nog een aantal knelpunten worden weggewerkt.

Dit traject maakt ook deel uit van de euro-velo 5 route. Zou de minister dat weten ? Verder in Brussel en Wallonië weten ze het wel. Daar wordt volop bewegwijzerd; in Vlaanderen enkel knooppunten.
joverwimp
joverwimp

Messages : 2270
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Tellingen 2017

Message  eeuwige reiziger le Jeu 21 Déc 2017 - 10:25

Meer fietsers pendelen langs Kanaal
19 december 2017

HALLE - Steeds meer fietsers ontdekken de fietssnelweg langs het Kanaal Brussel-Charleroi in Halle. Er rijden 15 procent meer fietsers langs de fietssnelweg op het jaagpad aan het Kanaal Brussel-Charleroi dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Michel Doomst (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Doomst polste naar een stand van zaken in het dossier over de aanleg van fietssnelwegen. Sinds vorig jaar werd een vaste fietsteller geïnstalleerd op het jaagpad aan de sluis van Ruisbroek. “In 2016 werden er van september tot november 50.749 fietsbewegingen opgetekend. In 2017 was er een stijging met 15,67 procent tot 58.700 bewegingen”, aldus Weyts. De minister kondigde ook aan dat de komende twee jaar verder wordt ingezet op fietssnelwegen in de Vlaamse Rand. Zowel in Sint-Genesius-Rode als Linkebeek is het ook de bedoeling om langs spoorlijn 124 een fietssnelweg aan te leggen maar de procedure om de nodige vergunningen te verkrijgen, verloopt moeizaam. In Asse wordt intussen ook al effectief werk gemaakt van een fietssnelweg richting hoofdstad.

https://www.hln.be/regio/halle/meer-fietsers-pendelen-langs-kanaal~a6260625/

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Tellingen 2017

Message  eeuwige reiziger le Mer 17 Jan 2018 - 16:00

Almaar drukker op fietssnelwegen Leuven-Brussel en Halle-Brussel
16/01/2018

Uit de registraties door de vaste tellingen langs de fietssnelwegen Leuven-Brussel (F3) en Halle-Brussel (F20) blijkt dat het aantal fietsbewegingen langs beide banen de afgelopen jaren sterk gestegen is. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Michel Doomst (CD&V).

Tussen Herent en Leuven werden langs de fietssnelweg F3 in 2017 226.543 fietsbewegingen gemeten, een stijging met 30,9 procent in vergelijking met 2013. Ook in Erps-Kwerps is er sprake van een toename van 40 procent, terwijl er in Nossegem een lichte daling (-2,4 procent) gemeten werd. Langs de F20 ter hoogte van de sluis van Ruisbroek werden in de periode september-november 2017 58.700 fietsbewegingen gemeten, een stijging met 15,6 procent in vergelijking met het jaar voordien.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180116_03302649

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Aanleg jaagpaden [Halle]

Message  eeuwige reiziger le Lun 21 Mai 2018 - 10:43

NIEUW JAAGPAD ONDER SPOORBRUGGEN HALLE OPENGESTELD
18/05/2018

Het jaagpad op de rechteroever van het kanaal naar Charleroi is weer toegankelijk ter hoogte van de spoorbruggen in Halle. Daarmee komt een einde aan oeverwerken die jaren hebben aangesleept. “Goed nieuws voor de vele fietsers en wandelaars die gebruik maken van het jaagpad”, zegt minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts, die het jaagpad zelf goed kent. “De vervelende omweg behoort tot het verleden”.
Nieuw jaagpad onder spoorbruggen Halle opengesteld

De doorgang tussen de Bospoortbrug in Halle en de sluis in Lembeek op de rechteroever van het kanaal naar Charleroi is opnieuw mogelijk. Alle omleidingssignalisatie werd weggenomen. Daarmee komt eindelijk een einde aan werken die opgestart werden in het najaar van 2015. De werken waren nodig om de sterk verouderde en instabiele oeverconstructie te vernieuwen. Tegelijkertijd werd het kanaal plaatselijk rechtgetrokken en werd de oever verstevigd.

Ik bedank de omwonenden en de vele gebruikers van het jaagpad voor hun geduld”, zegt de bevoegde minister Ben Weyts, die zelf in Beersel woont en het jaagpad goed kent. “Er zijn tijdens de werken helaas onvoorziene technische problemen gerezen. Het rotsgesteente in de ondergrond heeft ons parten gespeeld.

De werken zijn nu voorlopig afgerond. In een latere fase zal de nieuwe oever nog worden doorgetrokken, waarna de oude oever kan worden afgebroken. Deze werken zullen pas plaatsvinden na de realisatie van de nieuwe Zuidbrug, die nu volop voorbereid wordt. Tijdens de werken aan de nieuwe brug zal er tussen de Bospoortbrug en de spoorwegbruggen over het kanaal een tijdelijk jaagpad langs de sporen worden aangelegd. Dat tijdelijk jaagpad zal aansluiten op het jaagpad dat nu net werd aangelegd. “Tijdens de werken aan de Zuidbrug zal de doorgang van het jaagpad op de rechteroever dus altijd gegarandeerd blijven, zegt Weyts.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/nieuw-jaagpad-onder-spoorbruggen-halle-opengesteld

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Aanleg jaagpaden [Halle]

Message  eeuwige reiziger le Lun 10 Sep 2018 - 14:57

Eerste werken nieuwe Zuidbrug starten maandag
8 september 2018

HALLE - De eerste werken voor de aanleg van de Zuidbrug starten op 10 september. Enkele maanden geleden werden al grondboringen uitgevoerd, maar nu laat De Vlaamse Waterweg de werf inrichten en zal er ook een tijdelijk jaagpad aangelegd worden.

Er wordt vanaf maandag gewerkt op rechteroever aan de kant van de Vogelpers. Zo wordt in een eerste fase een tijdelijk jaagpad aangelegd langs de spoorlijn. Zo blijft de doorgang langs het Kanaal Brussel-Charleroi gegarandeerd. Prijskaartje: 225.000 euro. De bomen naast de sporen moeten daarvoor wel gekapt worden net als ander groen dat tussen de spoorlijn en het kanaal groeit. Het gaat in totaal om 0,96 hectare groen dat dat gecompenseerd wordt met de aanplanting van een dubbel zo groot bos op de site zelf en op de grond tussen de Zenne en het kanaal aan het Kasteelpark. Het bos wordt daar aangeplant in het najaar van 2019. Van zodra het tijdelijk jaagpad langs de spoorlijn in gebruik is genomen, zal de aannemer beginnen met de bouw van de nieuwe rechteroever over een afstand van 205 meter.

Op de linkeroever zal de oever langs de Suikerkaai vernieuwd worden. Die werken starten eind dit jaar en worden afgestemd met de geplande bouw van de nieuwe brug over de Zenne op de René De Boecklaan. De bouw van de boogbrug zelf zal pas in de loop van volgend jaar starten wanneer alle oeverwerken achter de rug zijn. De totale kostprijs van de brug bedraagt 16 miljoen euro.


https://www.hln.be/regio/halle/eerste-werken-nieuwe-zuidbrug-starten-maandag~ad18333f/
https://www.hln.be/regio/halle/eerste-stap-richting-zuidbrug~a97a136f/


Info en situering van het tijdelijk jaagpad op blz. 11-13 van de presentatie:
https://www.halle.be/nieuws-en-actualiteit/nieuws-overzicht/presentatie-infoavond-aanleg-nieuwe-zuidbrug-en-vervanging

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Lun 3 Déc 2018 - 15:33

eeuwige reiziger a écrit:
Jaagpad langs kanaal wordt conflictvrije fietssnelweg in 2020
04/11/2017

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW / DROGENBOS / BEERSEL - De Vlaamse overheid zal begin 2019 starten met de werken om van het jaagpad langs het kanaal tussen Halle en Brussel een volwaardige fietssnelweg te maken. Eerst moeten er nog een aantal knelpunten worden weggewerkt.  

Dit traject maakt ook deel uit van de euro-velo 5 route. Zou de minister dat weten ? Verder in Brussel en Wallonië weten ze het wel. Daar wordt volop bewegwijzerd; in Vlaanderen enkel knooppunten.  

De nieuwe jaagpaden (langs de oostkant, waar de fietssnelweg ligt) zullen vier meter breed zijn, in asfalt. De werken starten in het voorjaar van 2019 en zullen in verschillende fases verlopen, gekoppeld aan de werken aan de oevers. Telkens is een omleidingsroute voorzien voor de fietsers.
De gemeenten werken enkele andere knelpunten weg (oversteken in Lot en Ruisbroek worden bijvoorbeeld heraangelegd, met fietsers in de voorrang) en de werken hiervan worden afgestemd op de werken van De Vlaamse Waterweg. Na afloop van alle werken zal de hele route verlicht worden (voorlopige timing: begin 2021).
Vanuit de provincie is er op dit moment geen EV-bewegwijzering voorzien. (mail 3 dec fiets@vlaamsbrabant.be)
Volgens Toerisme Vlaanderen waarschijnlijk EV-bewegwijzering in 2021 (mail 7 jan 2019)
joverwimp
joverwimp

Messages : 2270
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  joverwimp le Mer 16 Jan 2019 - 14:59

eeuwige reiziger a écrit:
Eerste werken nieuwe Zuidbrug starten maandag
8 september 2018

alle info over de werken aan d ebruggen over het kanaal: www.halle.be/Hallemaalbruggen
joverwimp
joverwimp

Messages : 2270
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Ingebruikname tijdelijk jaagpad [Halle]

Message  eeuwige reiziger le Dim 27 Jan 2019 - 13:20

Tweede fase van ontbossing langs kanaal van start voor bouw Zuidbrug
Halle neemt nieuw jaagpad langs spoorweg in gebruik
23 januari 2019Halle nam gisteren het tijdelijke jaagpad tussen de spoorweg en het kanaal in gebruik. De Vlaamse Waterweg is een volgende fase in de bouw van de Zuidbrug gestart. Het tijdelijke jaagpad zorgt voor een veilige doorgang voor wandelaars en fietsers.

De Vlaamse Waterweg is al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe Zuidbrug over het kanaal. Die nieuwe brug moet op termijn de Bospoortbrug voor het doorgaand autoverkeer vervangen. De Zuidbrug loopt van het Bevrijdingsplein langs de René De Boeckstraat over het kanaal tot op de Vogelpers in de Sint-Rochuswijk.

Deze week werd een nieuwe fase van de werken gestart. Voortaan krijgt het bestaande jaagpad langs het kanaal tussen de Bospoortbrug en de werf het statuut van werfweg. Voor fietsers en voetgangers werd een andere tijdelijke weg aangelegd langs de spoorweg.

“We gaan de oevers langs het kanaal waar de Zuidbrug moet landen verstevigen om de bouw mogelijk te maken. Voor de veiligheid kunnen fietsers en voetgangers hier even niet meer door. Daarom heeft de Vlaamse Waterweg 220.000 euro geïnvesteerd in een alternatieve weg zodat men toch nog vlot van Lembeek naar Halle kan, te voet of met de fiets. Het kadert in een reeks van minder-hindermaatregelen”, aldus woordvoerder Kevin Polfliet van de Vlaamse Waterweg.

Ontbossing

Voorts is een aannemer deze week gestart met de ontbossing van een tweede zone langs het vroegere jaagpad aan de kant van de sporen. Een grote rukt kraan rukt er vrij spectaculair de ene boom na de andere uit de grond. “Dit is nodig voor de bouw van een nieuwe oeverwand. Een deel van het verdwenen groen wordt hier na de werken opnieuw heraangelegd, goed voor een zone van 0,42 hectare. Het andere deel wordt gecompenseerd met een nieuw bos nabij het kasteelpark van Lembeek, zo'n 1,5 hectare groot”, aldus Polfliet.

Ook aan de andere kant van het kanaal langs de zijde van de Suikerkaai wordt gewerkt. Hier wordt de weg naar de achterliggende KMO-zone aangepast. Op die manier is er voldoende werfruimte voor de aanleg van een betonnen palenwand langs de linkeroever. De doorgang voor het verkeer naar de KMO-zone blijft tijdens de werken altijd gegarandeerd.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190123_04127229
https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/bouw-zuidbrug-nieuw-tijdelijk-jaagpad-wordt-in-gebruik-genomen/37640

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Resultaten tellingen 2018

Message  eeuwige reiziger le Lun 4 Fév 2019 - 13:45

Met 245.000 op het jaagpad tussen Halle en Brussel
29 januari 2019Het jaagpad langs het kanaal tussen Halle en Brussel is het populairste fietspad van de regio Pajottenland en Zennevallei. Dit blijkt uit metingen die de provincie Vlaams-Brabant in 2018 op verschillende locaties organiseerde. In 2018 namen 245.220 fietsers deze route. Dat is ongeveer zestig procent meer dan in 2014 toen de provincie ook een telling organiseerde.

“Het is opmerkelijk hoe het aantal fietsers Vlaams-Brabant groeit, vooral op brede fietspaden die afgescheiden zijn van het autoverkeer”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V). “Opmerkelijk is ook dat het jaagpad tussen Halle en Brussel zo sterk boomt terwijl er nog heel wat werken moeten gebeuren om van dit fietspad een volwaardige fietssnelweg te maken. Een aantal missing links moet nog verder worden weggewerkt.”

Inmiddels gebruikt zo'n tien procent van de mensen in Vlaams-Brabant de fiets om te gaan werken. Dat kan nog altijd beter. In de fietsGEN-studie stelden we als doel twintig procent tegen 2020. Daarom willen we in Vlaams-Brabant de komende zes jaar nog eens honderd kilometer extra fietspaden aanleggen.”

Rock Werchter

Met 245.220 fietsers in 2018 is het jaagpad tussen Halle en Brussel misschien wel het populairst in de eigen regio, toch scoren nog andere fietspaden in Vlaams-Brabant beter. Dat is onder andere het geval voor de Demerdijk in Werchter waar 301.352 fietsers passeerden, met dank aan Rock Werchter. De fietssnelweg tussen Leuven en Brussel haalde net geen 300.000 fietsers en de fietssnelweg tussen Leuven en Mechelen 294.796 fietsers.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190129_04137318
https://www.hln.be/regio/drogenbos/steeds-meer-mensen-nemen-de-fiets-245-220-fietsers-reden-in-2018-over-kanaalroute-halle-brussel~a899fc52/

eeuwige reiziger

Messages : 2941
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal Bruxelles-Charleroi partie Flamande Halle(Lembeek) - Sint-Pieters-Leeuw - EV5 - Eurovelo 5 - F20

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum