Dendre (Dender)

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

Re: Jaagpad ontoegankelijk [Aalst]

Message  eeuwige reiziger le Mar 7 Aoû 2018 - 14:12

Fietsersbond boos: veelgebruikte route langs Dender nog zeker tot najaar niet te gebruiken
Jaagpad blijft ook deze zomer afgesloten
27/07/2018AALST - Het jaagpad tussen Erembodegem en Aalst blijft nog zeker tot het najaar afgesloten. De fietsersbond is daar niet over te spreken: “Fietsers wordt al jaren een veilige route ontnomen.”

Wie tussen Aalst, Erembodegem en bij uitbreiding Brussel pendelt per fiets, rijdt via het jaagpad langs de Dender. De veelgebruikte fietsroute zou deze zomer opnieuw opengesteld worden, maar eind juli staat er nog steeds een wegversperring voor fietsers en voetgangers. “Zéér jammer”, zegt Ronny Van Cutsem van de Aalsterse Fietsersbond. “Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) zwaait met de veiligheid van de werken aan de sluis, maar ze ontnemen de zwakke weggebruikers wel een veilige route. Dat is nu sinds 2015: af en toe gaat het even open, maar dan sluit men het weer voor maanden af. Het zou aangenaam zijn mocht er wat meer met fietsers rekening worden gehouden. In het midden van de zomervakantie kan niemand deze prachtige route gebruiken. Ook de signalisatie voor de omleiding kan beter.”

De waterwegbeheerder excuseert zich op zijn website voor het ongemak. “Het jaagpad kan voorlopig nog niet open”, legt W&Z-woordvoerster Claudia Van Vooren uit. “De werken aan het dienstgebouw ter hoogte van de nieuwe sluis en stuw zijn dan wel vergevorderd, maar er moeten nog grondwerken rond het dienstgebouw uitgevoerd worden om het jaagpad aan te sluiten op de gelijkvloerse verdieping van het nieuwe gebouw. Vermoedelijk kan het jaagpad in de loop van het najaar opnieuw open voor het verkeer. We excuseren ons voor de mogelijke bijkomende hinder bij alle jaagpadgebruikers.”

Voetgangers- en fietsersbrug

In 2020 moet het hele project klaar zijn: de huidige stuw en sluis, die dateren uit 1867, gaan uit gebruik en ruimen plaats voor een nieuwe stuw en sluis in de Dender, ter hoogte van de site Schotte. Die werken zijn volop bezig. W&Z investeert ruim 28 miljoen euro, de stad Aalst betaalt een miljoen euro voor de bouw van een voetgangers- en fietsersbrug. De werken voor die brug starten ten vroegste in het najaar.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180726_03633163

eeuwige reiziger

Messages : 2874
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Asfaltering [Pollare]

Message  eeuwige reiziger le Ven 12 Oct 2018 - 9:13

Jaagpad tussen Ninove en Pollare krijgt opnieuw asfaltverharding
dinsdag 9 oktober 2018Enkele jaren geleden besloot de dienst Waterwegen en Zeekanalen, die instaat voor het beheer en onderhoud van de jaagpaden langs de Dender, om proefstroken in dolomiet aan te leggen. Dit gebeurde op een deel van het pad in Pollare, dat zeer intensief gebruikt wordt als fietspad.

Na vele klachten van zowel de stad als van fietsers bij de bevoegde diensten is er goed nieuws.

Nu zullen ze de dolomietstroken op het jaagpad langs de dender opnieuw vervangen door asfaltstroken. De procedure voor het vervangen, via een omgevingsvergunning, is alvast opgestart.

Goed nieuws dus voor de vele fietsers langs de dender. De dolomiet was aangelegd om de snelheid af te remmen, maar levensgevaarlijk voor kinderen en recreatieve fietsers.

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/actua/item/1729-jaagpad


Gevolgd door:

Asfaltering jaagpad Pollare nog niet voor meteen
donderdag 11 oktober 2018POLLARE – De Vlaamse Waterweg nv tempert eventueel foute verwachtingen in verband met de asfaltering van het jaagpad in Pollare. Die ingreep is nog niet voor morgen.

De Vlaamse Waterweg nv staat in voor het beheer en onderhoud van de jaagpaden langs de Dender. Claudia Van Vooren, de regionale communicatieverantwoordelijke: “Enkele jaren geleden besloot de waterwegbeheerder om proefstroken in dolomiet aan te leggen. Dit gebeurde op een deel van het pad in Pollare, dat zeer intensief in gebruik is als fietspad.”

Na vele klachten van zowel de stad als van fietsers bij de bevoegde diensten is er alvast een beetje goed nieuws. “De Vlaamse Waterweg nv bekijkt de mogelijkheden om de halfverharding te vervangen door een geasfalteerd jaagpad. De uitvoering is echter nog niet voor meteen. Vooraleer de werken kunnen starten, moeten we nog een omgevingsvergunning opmaken, aanvragen en bekomen. Op dit moment zijn ook de benodigde budgetten voor de werken niet beschikbaar.”

In afwachting van een definitieve oplossing zal De Vlaamse Waterweg nv daarom op geregelde tijdstippen met een veegwagen passeren om eventuele spoorvorming te voorkomen of waar nodig weg te werken. De waterwegbeheerder volgt de situatie op het terrein goed op.

https://www.ninofmedia.tv/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/item/1739-asfaltering-jaagpad-pollare-nog-niet-voor-meteen

eeuwige reiziger

Messages : 2874
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Dendre (Dender)

Message  joverwimp le Ven 30 Nov 2018 - 16:24

[quote="eeuwige reiziger"]
Fietsersbond boos: veelgebruikte route langs Dender nog zeker tot najaar niet te gebruiken
Jaagpad blijft ook deze zomer afgesloten
27/07/2018AALST - Het jaagpad tussen Erembodegem en Aalst blijft nog zeker tot het najaar afgesloten. De fietsersbond is daar niet over te spreken: “Fietsers wordt al jaren een veilige route ontnomen.”

volgens het bord afgesloten tot 31/1/2019 ... als dat maar waar is
avatar
joverwimp

Messages : 2192
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 74
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: Dendre (Dender)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum