L077 Wachtebeke - Moerbeke (Bietenspoorweg) (L77)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Werken kruispunt Axelsvaardeken [Wachtebeke]

Message  eeuwige reiziger le Lun 26 Sep - 12:38

Maand lang hinder in Axelsvaardeken
24/09/2016

WACHTEBEKE - De aangekondigde werken aan het kruispunt van de oude spoorwegbedding met het Axelsvaardeken gaan maandag van start. “Het kruispunt wordt aangepast”, zegt schepen van Openbare Werken Jacques De Smet (Anders). “Het bestaande fietspad op de oude spoorwegbedding wordt doorgetrokken richting Moerbeke en wordt een fietssnelweg. Dat houdt in dat fietsers voorrang krijgen op de kruisende wegen en daarom moet het kruispunt van het pad met het Axelsvaardeken worden aangepast.”

Om de werken probleemloos te laten verlopen, is doorgaand verkeer in de straat onmogelijk. “We voorzien een omleiding via Kalve, de Lindestraat, de Smishoek, de Godshuisstraat en de Stationsstraat”, gaat schepen De Smet verder. De verkeershinder zal zowat een maand duren. Tijdens deze periode wordt meteen ook een deel van de waterleiding in de werfzone vervangen, waardoor de watertoevoer een tweetal dagen tijdelijk wordt afgesloten. “De Watergroep zal de betrokken gezinnen tijdig verwittigen”, besluit de schepen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160923_02482996

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Werken aan fietspad op spoorwegbedding eindelijk gestart.

Message  velo-ravel.net le Lun 10 Oct - 8:41

http://www.wachtebeke.be/website//4422-www


Na een langer dan voorziene voorbereidende fase is aannemersbedrijf Audebo op 29 september gestart met de aanleg van het nieuwe kruispunt in het Axelsvaardeken. De resultaten van het grondmechanisch onderzoek op 30/09 waren positief en zo kan begin oktober ook worden aangevangen met de betonnering van het fietspadtraject richting Moerbeke.

Deze werken zorgen voor hinder in het Axelsvaardeken en de Heidestraat. Via Axelsvaardeken is doorgaand verkeer onmogelijk tot de 2de helft van oktober. De Heidestraat wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer tijdens de betonneringswerken van het fietspad. Dit laatste zal gebeuren op 7 en 10 oktober. Behoudens onvoorziene omstandigheden kan het fietspad eind oktober worden ingefietst. Het nieuwe traject maakt deel uit van fietssnelweg F41.

Fietssnelwegen of fietsostrades brengen je vlot, veilig en comfortabel over langere afstand waar je moet zijn. Het is de bedoeling dat er in Vlaanderen 110 van deze routes worden aangelegd, samen goed voor een netwerk van 2400 kilometer. Van de 110 routes zijn er nu al 61 in gebruik. De fietsostrades zullen over enkele jaren alle Vlaamse steden met elkaar verbinden. De aanleg van fietssnelwegen is een samenwerking tussen de 5 provincies, de Vlaamse overheid en talloze gemeenten, waaronder Wachtebeke.

velo-ravel.net

Messages : 4545
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum