L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Gampelaeredreef [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 24 Nov - 0:02

Veilige oversteek Gampelaeredreef
VRIJDAG 21 NOVEMBER 2014

De Gampelaeredreef tussen de N43 Gent-Kortrijk (Kapellestraat) en de aansluiting met het langeafstandsfietspad achter het viaduct is heringericht.

Ter hoogte van de aansluiting met het fietspad is een verhoogd verkeersplatform aangelegd en is de fietsoversteekplaats beveiligd. Tussen de N43 en de kruising met het fietspad kan men nu langs een fietspad in beide richtingen naar de nieuwe aansluiting met de fietssnelweg rijden en dan verder in de richting van Astene of Deinze.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141120_01386984

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Nazarethsesteenweg [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mer 26 Nov - 12:38

Jurgen a écrit:En een kleine omweg langs de Nazarethstraat was niet mogelijk? Leg daar een fatsoenlijk fietspad aan en je moet niemand uit zijn huis zetten.

Ik fiets graag langs spoorwegen, maar als iemand daarvoor zijn huis moet afgeven hoeft het niet voor mij.


Goed nieuws:


Huis wordt niet gesloopt voor doortrekking fietspad
DINSDAG 25 NOVEMBER 2014DEINZE - Er komt een nieuw fietspad langs de spoorlijn in Astene. Het pad zal deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Deinze en Gent. Bovendien moet de woning die de stad kocht om het pad te leggen, niet tegen de grond.

Deinze en de provincie Oost-Vlaanderen werken samen voor de realisatie van een fietspad over een afstand van driehonderd meter langs de spoorlijn 75 en meer bepaald tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg.

Dit stukje fietspad maakt deel uit van de fietssnelweg die in de komende jaren wordt gerealiseerd tussen Deinze en Gent.

Niet onbelangrijk is dat de woning in de Nazarethsesteenweg die de stad eerder heeft aangekocht voor de realisatie van dat fietspad, niet gesloopt zal worden.

Verhuren

De voormalige eigenaar zal de woning nu verder huren van de stad, aangezien enkel het atelier naast de woning en de spoorweg dient afgebroken te worden. Er is voldoende ruimte over om het fietspad aan te leggen. Als de gemeenteraad goedkeuring geeft, zal een huurprijs van 250 euro per maand worden gevraagd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141125_01394705

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75)

Message  velo-ravel.net le Dim 7 Déc - 17:45

Moet ik deze post niet hernoemen naar L075 Deinze - Gent ?

velo-ravel.net

Messages : 4545
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75)

Message  velo-ravel.net le Dim 7 Déc - 17:54

eeuwige reiziger a écrit:

Gedeputeerde Peter Hertog (SP.A), bevoegd voor Mobiliteit, zei gisteren dat voor die eerste fietssnelweg nog een drietal ontbrekende stukken moeten worden aangelegd. 'Het gaat om een pad van 2,5 kilometer door het recent geopende Parkbos (Sint-Denijs-Westrem) en een traject van ongeveer twee kilometer tussen de Karmstraat en de Klapstraat in Deurle. Ook het pad tussen de Parijsestraat in Astene en de Nazarethsesteenweg dient nog afgewerkt te worden. Deinze kocht hiervoor een woning aan. De verbinding tussen de Pontstraat en de Karmstraat is recent aangelegd.'


Ik hem de kaart aangepast.
Een stuk in het rood Tussen de Klapstraat (Deurle)  en Florastraat (De Pinte). Ik vermoed dat er hier gebruikt word gemaakt van de bestaande wegens ?

Wat tussen de N43 in Sint-Denijs-Westrem en Gent Sint-Pieters

Dan is mijn kaart bijna volledig maar

Als ik mijn kaart bekijk https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSBJRyB5swm0.ksnz4IxFh_Cg  

Zit ik nog met een stuk dat mist tussen Deinze en Zulte. Ik zie hier Gedeputeerde Peter Hertog niet van spreken. Worden hier ook bestaande wegen gebruikt.  Maar ik vind er niet overal.  Misschien moet ik een nieuw topic maken L075  Deinze - Zulte ?

en ook misschien hier contact nemen ? http://www.oost-vlaanderen.be/public/wonen_milieu/mobiliteit/fietsen/snelwegen/index.cfm

velo-ravel.net

Messages : 4545
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Sluiting overwegen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 27 Avr - 9:37

DEINZE 23/04/2015
OP TERMIJN NOG VIJF OVER OP DRIE PLAATSEN WEL BRUG OF TUNNEL VOOR FIETSERS
Helft van overwegen wordt afgeschaftVan de tien overwegen op spoorlijn 75 in Deinze wil spoorwegbeheerder Infrabel er de komende jaren vijf sluiten voor auto's. Op een aantal plaatsen komt er wel een brug of tunnel voor fietsers. Vanavond moet de Deinse gemeenteraad groen licht geven om dit jaar al twee overwegen af te schaffen.

De eerste overwegen die Infrabel wil afschaffen op Lijn 75 zijn die in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat op grondgebied Zulte. "De bedoeling is om overal in het land overwegen af te schaffen", zegt Samuel Beernaert van Infrabel. "Een van de hoofdredenen is de veiligheid. Jaarlijks gebeuren er nog heel wat ongelukken op een overweg. In 2014 waren dat er 47, waarbij er elf dodelijke slachtoffers vielen. Deze ongelukken gebeuren doordat mensen verstrooid, gehaast of roekeloos zijn. Als we het aantal overwegen doen dalen, is er minder kans op ongevallen. Minder overwegen heeft ook een impact op de stiptheid van de treinen. Deze infrastructuur bestaat al 150 jaar en vroeger passeerden er gemiddeld drie treinen per dag aan 40 kilometer per uur. Nu denderen er heel wat meer aan 160 kilometer per uur over de spoorwegen en dat zorgt voor veel meer drukte. Andere redenen om overwegen af te sluiten, zijn de hoge onderhoudskosten, de geluidsoverlast en het sluipverkeer."

Infrabel bracht langs de L75, die dwars door Deinze loopt, tien overwegen in kaart. Ook de Klapstraat in Sint-Martens-Latem en de Nachtegaalstraat in Zulte werden hierin opgenomen als respectievelijk de oostelijke en westelijke grens. "Op het deel in Astene liggen er zeven overwegen op een korte afstand van elkaar", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Onze bedoeling is om daar de overweg in de Karrestraat volledig af te schaffen. Wanneer dat precies gebeurt, zal afhangen van de verdere aanleg van het fietspad langs de spoorweg. Op de overweg aan de Karmstraat en de Parijsestraat willen wij graag een fietsovergang die volledig autovrij wordt gemaakt. In de verdere toekomst willen we die overgang graag vervangen door een tunnel of een brug. Het autoverkeer zal dan omgeleid worden naar de andere overwegen."

Tonnestraat
"Op de grens met de deelgemeente Petegem willen we eerst de overweg in de Nachtegaalstraat afschaffen", gaat Libbrecht verder. "In de Tonnestraat willen we ook - na de aanleg van het fietspad - een fietsovergang, die later vervangen kan worden door een brug of tunnel. De overwegen in de Klapstraat, de Beekstraat, de Pontstraat, de Nazarethsesteenweg en de Molenstraat blijven voorlopig nog bestaan. De eerste stap is om goedkeuring te krijgen van de stad Deinze om de overwegen in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat te mogen afsluiten. Daarna kunnen we concreet aan de slag gaan. We schaffen eerst deze twee overwegen af omdat die het minst gebruikt worden."

Verkeersstromen
Het verkeer zal dus op minder plaatsen de sporen kunnen kruisen. "Het zal voor de stad een uitdaging zijn om de verkeersstromen op een andere manier te organiseren via de hoofdwegen", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V). "Dit is ook een van de aspecten waarmee we moeten rekening houden bij het opstellen van ons mobiliteitsplan. Maar Infrabel doet wel al een inspanning voor de zwakke weggebruikers door fietstunnels en -bruggen te voorzien."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/helft-van-overwegen-wordt-afgeschaft-a2295956/

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Uitbreiding naar Zulte

Message  eeuwige reiziger le Lun 18 Mai - 10:01

DEINZE
07/05/2015
Fietsersbruggen over Leie en Volhardingslaan

Infrabel wil in Deinze twee fietsersbruggen bouwen. De eerste komt naast de spoorwegbrug over de Leie ter hoogte van de Oliefabriek Vandamme in Grammene en de tweede naast de spoorlijn L75 over de Volhardingslaan in Petegem.

(...)

"Om het fietspad langs de spoorlijn L75 van Zulte naar Deinze door te trekken moet er ook een fietsbrug komen over de Volhardingslaan (N35)", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Wij willen hiervoer zo snel mogelijk een studie opstarten. De kosten van beide bruggen worden volledig door ons gedragen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/fietsersbruggen-over-leie-en-volhardingslaan-a2312190/

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

In Astene worden ‘missing links’ in 2016 opgevuld

Message  Admin le Jeu 3 Déc - 19:06

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084


“Door de  goede  samenwerking  met de  provinciale  diensten  kunnen  we  in  2016  de  missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg in Astene wegwerken”, zeggen beide bestuurders. “Tevens kun-nen  we  starten  met  de  opmaak  van  de  plannen  die  in 2017 kunnen uitgevoerd worden voor de verbinding tussen de Karm- en Karrestraat.”

Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 393
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Veldstraat - Gaversesteenweg [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Ven 6 Mai - 17:58


GroenRood vraagt dringend afwerking NMBS-parking
6 mei 2016DEINZE - De kans is groot dat de werken aan de NMBS-parking en het fietspad op maandag 9 mei hernemen. Dat vernam de partij GroenRood van de betrokken aannemer. Het gaat om het fietspad dat wordt aangelegd langs de spoorwegviaduct tussen de Gaversesteenweg en de Veldstraat. Die werken liggen sinds eind 2015 stil. Veel te lang volgens oppositiepartij GroenRood.

“Zeker omdat het verkeer in Deinze de jongste maanden fel is toegenomen en het fietspad een veilig alternatief is voor wie van het station komt en richting Petegem en de nieuwe wijken wil rijden”, zegt Eddy Donné, lid van de Verkeerscommissie voor GroenRood. “Heel veel wandelaars en fietsers moeten noodgedwongen rondrijden. Aangezien Infrabel en de stad Deinze samen 170.000 euro investeren zou het stadsbestuur toch op de hoogte moeten zijn. Het dossier is een lijdensweg. Opgemaakt in april 2014 zijn de werken pas eind 2015 gestart. Die werden onmiddellijk stilgelegd.

“Daarnaast vragen we ons ook af hoe de onderhandelingen lopen tussen burgemeester Jan Vermeulen en Infrabel in verband met het betalend maken van de NMBS-parking”, zegt gemeenteraadslid Dirk Stroobandt van GroenRood .

“Het is correct dat de werken voor de verruiming van de parking en de aanleg van het fietspad in november 2015 zijn gestart en dat ze kort daarna zijn stilgelegd omwille van de weersomstandigheden”, reageert schepen voor Stationszaken Tony De Neve. "De langdurige natte periode maakte de realisatie technisch onmogelijk. De beide werken gebeuren door dezelfde aannemer die door de NMBS is aangesteld. Ook ik hoop dat met het goede lenteweer de werken hernemen. Onze rol is de werken op te volgen en dat doen we zeker. Wat het betalend parkeren betreft lopen er nog steeds onderhandelingen. Intussen kan gratis geparkeerd worden.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02276068

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Parijsestraat - Nazarethsesteenweg [Astene]

Message  eeuwige reiziger le Lun 7 Nov - 18:22

Provincie en stad rijden ontbrekend deel fietspad in
26/10/2016

DEINZE - De provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met Deinze een ontbrekend stuk van 300 meter op de fietssnelweg Gent-De Pinte-Deinze-Kortrijk tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg (De Wachtzaal).

Het deel werd gisteren ingereden door gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) en het Deinse stadsbestuur. “Met 1.000 fietsbewegingen per dag mag men met deze fietsostrade van een succes gewagen”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V) van Deinze.

Gedeputeerde Hertog: “We hebben de ambitie om voor ons grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door de nieuwe realisatie is nu een directe verbinding mogelijk tussen Astene en het station van Deinze over een lengte van 3,5 km. Het is een veilige route om het fietspad op de drukke en gevaarlijke gewestweg N43 te vermijden. De kostprijs van dit ontbrekend stukje bedraagt 72.000 euro.”

“Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en is aangelegd in asfalt. De fietsers moeten wel bij het oversteken voorrang verlenen op de drukke lokale wegen zoals de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. We hebben ter hoogte van de oversteekplaatsen een speciaal verkeersvrij vak op de baan geschilderd. Auto's die moeten wachten voor de gesloten spooroverweg houden op die manier de fietsoversteek vrij”, zegt Sven Taeldeman van de dienst Mobiliteit van de provincie.

Uitbreiding in 2018

“Belangrijk is dat deze snelweg, naar we vernemen, in 2018 zal uitgebreid worden richting De Pinte en Gent. De eerstvolgende deeltrajecten waarvoor het ontwerp klaar ligt, zijn deze tussen de Karm- en Beekstraat en de Beek- tot aan Karrestraat”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Eenmaal de lang verwachte Parkbosfietsbruggen zijn aangelegd in Gent zullen we eind 2018 beschikken over een schitterende fietssnelweg tussen Gent en Deinze”, besluit Peter Hertog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161025_02538837


DEINZE
27/10/2016
Veilige fietsverbinding tussen Astene en Deinze is compleet
"Nooit meer langs gevaarlijke N43"Fietsers kunnen vanaf nu veilig van Astene naar het station van Deinze fietsen. De provincie Oost-Vlaanderen en de stad Deinze realiseerden de 'missing link' van 300 meter tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. In totaal kan je nu 3,5 kilometer aan een stuk fietsen langs de spoorweg. "Zo hoeft men niet meer langs de gevaarlijke N43", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De fietssnelweg tussen Gent en Kortrijk begint stilaan vorm te krijgen. In 2010 startte men met het stuk tussen de Gampelaeredreef en het station van Deinze, en met de realisatie van de missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg kan je nu van Astene naar Deinze fietsen. Volgens tellingen van de stad Deinze rijden er al 1.000 fietsers per dag voorbij.

"Het is een relatief kort stuk fietssnelweg - slechts 300 meter - maar door de realisatie ervan ontstaat een directe verbinding tussen de Karmstraat in Astene en het station van Deinze", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Dat is een afstand van ongeveer 3,5 kilometer als alternatief voor de drukke gewestweg N43. Er werd een drie meter brede asfaltverharding met voldoende ruime schrikstroken aan beide zijden aangelegd. De fietsers verlenen moeten bij het oversteken voorrang verlenen aan het verkeer op de lokale wegen Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. De kostprijs van dit stuk bedraagt 72.000 euro. Om deze verbinding te kunnen realiseren, hebben we een huis aangekocht aan de Nazarethsesteenweg. De bewoner van dat huis heeft een deeltje van zijn achtertuin afgestaan en ondertussen kan hij er blijven wonen", gaat Vermeulen verder.

Veilig van en naar Gent
"Het traject stopt niet bij de Karmstraat", zegt gedeputeerde Peter Hertog. "In de toekomst volgen nog onder andere de deeltrajecten Karmstraat-Beekstraat en Beekstraat-Karrestraat in Deinze. Ook in De Pinte zullen een aantal maatregelen genomen worden om het al bestaande traject te verbeteren. De fietsweg werd ook recent op de oude spoorbedding in het Parkbos geopend. In Gent volgen dan de lang verwachte Parkbosfietsbruggen. Dit moet ertoe leiden dat je in 2018 van Gent naar Deinze of omgekeerd kan fietsen."

Fietspad Deinze - Nevele
Naast deze fietssnelweg startte de provincie Oost-Vlaanderen ook de werken aan de Vaart Linkeroever tussen Deinze en Nevele, tussen de Meulebroekstraat en de 'Weg naar de Vaart', waar een lange afstandsfietspad van 2,4 km komt. De kostprijs bedraagt 552.000 euro en het einde van de werken is voorzien in maart 2017.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/-nooit-meer-langs-gevaarlijke-n43-a2942151/

eeuwige reiziger

Messages : 2055
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75)

Message  Contenu sponsorisé Aujourd'hui à 19:01


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum