L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Gampelaeredreef [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 24 Nov 2014 - 0:02

Veilige oversteek Gampelaeredreef
VRIJDAG 21 NOVEMBER 2014

De Gampelaeredreef tussen de N43 Gent-Kortrijk (Kapellestraat) en de aansluiting met het langeafstandsfietspad achter het viaduct is heringericht.

Ter hoogte van de aansluiting met het fietspad is een verhoogd verkeersplatform aangelegd en is de fietsoversteekplaats beveiligd. Tussen de N43 en de kruising met het fietspad kan men nu langs een fietspad in beide richtingen naar de nieuwe aansluiting met de fietssnelweg rijden en dan verder in de richting van Astene of Deinze.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141120_01386984

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Nazarethsesteenweg [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mer 26 Nov 2014 - 12:38

Jurgen a écrit:En een kleine omweg langs de Nazarethstraat was niet mogelijk? Leg daar een fatsoenlijk fietspad aan en je moet niemand uit zijn huis zetten.

Ik fiets graag langs spoorwegen, maar als iemand daarvoor zijn huis moet afgeven hoeft het niet voor mij.


Goed nieuws:


Huis wordt niet gesloopt voor doortrekking fietspad
DINSDAG 25 NOVEMBER 2014DEINZE - Er komt een nieuw fietspad langs de spoorlijn in Astene. Het pad zal deel uitmaken van de fietssnelweg tussen Deinze en Gent. Bovendien moet de woning die de stad kocht om het pad te leggen, niet tegen de grond.

Deinze en de provincie Oost-Vlaanderen werken samen voor de realisatie van een fietspad over een afstand van driehonderd meter langs de spoorlijn 75 en meer bepaald tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg.

Dit stukje fietspad maakt deel uit van de fietssnelweg die in de komende jaren wordt gerealiseerd tussen Deinze en Gent.

Niet onbelangrijk is dat de woning in de Nazarethsesteenweg die de stad eerder heeft aangekocht voor de realisatie van dat fietspad, niet gesloopt zal worden.

Verhuren

De voormalige eigenaar zal de woning nu verder huren van de stad, aangezien enkel het atelier naast de woning en de spoorweg dient afgebroken te worden. Er is voldoende ruimte over om het fietspad aan te leggen. Als de gemeenteraad goedkeuring geeft, zal een huurprijs van 250 euro per maand worden gevraagd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141125_01394705

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net le Dim 7 Déc 2014 - 17:45

Moet ik deze post niet hernoemen naar L075 Deinze - Gent ?
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5612
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  velo-ravel.net le Dim 7 Déc 2014 - 17:54

eeuwige reiziger a écrit:

Gedeputeerde Peter Hertog (SP.A), bevoegd voor Mobiliteit, zei gisteren dat voor die eerste fietssnelweg nog een drietal ontbrekende stukken moeten worden aangelegd. 'Het gaat om een pad van 2,5 kilometer door het recent geopende Parkbos (Sint-Denijs-Westrem) en een traject van ongeveer twee kilometer tussen de Karmstraat en de Klapstraat in Deurle. Ook het pad tussen de Parijsestraat in Astene en de Nazarethsesteenweg dient nog afgewerkt te worden. Deinze kocht hiervoor een woning aan. De verbinding tussen de Pontstraat en de Karmstraat is recent aangelegd.'


Ik hem de kaart aangepast.
Een stuk in het rood Tussen de Klapstraat (Deurle)  en Florastraat (De Pinte). Ik vermoed dat er hier gebruikt word gemaakt van de bestaande wegens ?

Wat tussen de N43 in Sint-Denijs-Westrem en Gent Sint-Pieters

Dan is mijn kaart bijna volledig maar

Als ik mijn kaart bekijk https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zSBJRyB5swm0.ksnz4IxFh_Cg  

Zit ik nog met een stuk dat mist tussen Deinze en Zulte. Ik zie hier Gedeputeerde Peter Hertog niet van spreken. Worden hier ook bestaande wegen gebruikt.  Maar ik vind er niet overal.  Misschien moet ik een nieuw topic maken L075  Deinze - Zulte ?

en ook misschien hier contact nemen ? http://www.oost-vlaanderen.be/public/wonen_milieu/mobiliteit/fietsen/snelwegen/index.cfm
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5612
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Sluiting overwegen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 27 Avr 2015 - 9:37

DEINZE 23/04/2015
OP TERMIJN NOG VIJF OVER OP DRIE PLAATSEN WEL BRUG OF TUNNEL VOOR FIETSERS
Helft van overwegen wordt afgeschaftVan de tien overwegen op spoorlijn 75 in Deinze wil spoorwegbeheerder Infrabel er de komende jaren vijf sluiten voor auto's. Op een aantal plaatsen komt er wel een brug of tunnel voor fietsers. Vanavond moet de Deinse gemeenteraad groen licht geven om dit jaar al twee overwegen af te schaffen.

De eerste overwegen die Infrabel wil afschaffen op Lijn 75 zijn die in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat op grondgebied Zulte. "De bedoeling is om overal in het land overwegen af te schaffen", zegt Samuel Beernaert van Infrabel. "Een van de hoofdredenen is de veiligheid. Jaarlijks gebeuren er nog heel wat ongelukken op een overweg. In 2014 waren dat er 47, waarbij er elf dodelijke slachtoffers vielen. Deze ongelukken gebeuren doordat mensen verstrooid, gehaast of roekeloos zijn. Als we het aantal overwegen doen dalen, is er minder kans op ongevallen. Minder overwegen heeft ook een impact op de stiptheid van de treinen. Deze infrastructuur bestaat al 150 jaar en vroeger passeerden er gemiddeld drie treinen per dag aan 40 kilometer per uur. Nu denderen er heel wat meer aan 160 kilometer per uur over de spoorwegen en dat zorgt voor veel meer drukte. Andere redenen om overwegen af te sluiten, zijn de hoge onderhoudskosten, de geluidsoverlast en het sluipverkeer."

Infrabel bracht langs de L75, die dwars door Deinze loopt, tien overwegen in kaart. Ook de Klapstraat in Sint-Martens-Latem en de Nachtegaalstraat in Zulte werden hierin opgenomen als respectievelijk de oostelijke en westelijke grens. "Op het deel in Astene liggen er zeven overwegen op een korte afstand van elkaar", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Onze bedoeling is om daar de overweg in de Karrestraat volledig af te schaffen. Wanneer dat precies gebeurt, zal afhangen van de verdere aanleg van het fietspad langs de spoorweg. Op de overweg aan de Karmstraat en de Parijsestraat willen wij graag een fietsovergang die volledig autovrij wordt gemaakt. In de verdere toekomst willen we die overgang graag vervangen door een tunnel of een brug. Het autoverkeer zal dan omgeleid worden naar de andere overwegen."

Tonnestraat
"Op de grens met de deelgemeente Petegem willen we eerst de overweg in de Nachtegaalstraat afschaffen", gaat Libbrecht verder. "In de Tonnestraat willen we ook - na de aanleg van het fietspad - een fietsovergang, die later vervangen kan worden door een brug of tunnel. De overwegen in de Klapstraat, de Beekstraat, de Pontstraat, de Nazarethsesteenweg en de Molenstraat blijven voorlopig nog bestaan. De eerste stap is om goedkeuring te krijgen van de stad Deinze om de overwegen in de Karrestraat en de Nachtegaalstraat te mogen afsluiten. Daarna kunnen we concreet aan de slag gaan. We schaffen eerst deze twee overwegen af omdat die het minst gebruikt worden."

Verkeersstromen
Het verkeer zal dus op minder plaatsen de sporen kunnen kruisen. "Het zal voor de stad een uitdaging zijn om de verkeersstromen op een andere manier te organiseren via de hoofdwegen", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V). "Dit is ook een van de aspecten waarmee we moeten rekening houden bij het opstellen van ons mobiliteitsplan. Maar Infrabel doet wel al een inspanning voor de zwakke weggebruikers door fietstunnels en -bruggen te voorzien."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/helft-van-overwegen-wordt-afgeschaft-a2295956/

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Uitbreiding naar Zulte

Message  eeuwige reiziger le Lun 18 Mai 2015 - 10:01

DEINZE
07/05/2015
Fietsersbruggen over Leie en Volhardingslaan

Infrabel wil in Deinze twee fietsersbruggen bouwen. De eerste komt naast de spoorwegbrug over de Leie ter hoogte van de Oliefabriek Vandamme in Grammene en de tweede naast de spoorlijn L75 over de Volhardingslaan in Petegem.

(...)

"Om het fietspad langs de spoorlijn L75 van Zulte naar Deinze door te trekken moet er ook een fietsbrug komen over de Volhardingslaan (N35)", zegt Marijn Libbrecht van Infrabel. "Wij willen hiervoer zo snel mogelijk een studie opstarten. De kosten van beide bruggen worden volledig door ons gedragen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/fietsersbruggen-over-leie-en-volhardingslaan-a2312190/

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

In Astene worden ‘missing links’ in 2016 opgevuld

Message  Admin le Jeu 3 Déc 2015 - 19:06

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084


“Door de  goede  samenwerking  met de  provinciale  diensten  kunnen  we  in  2016  de  missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg in Astene wegwerken”, zeggen beide bestuurders. “Tevens kun-nen  we  starten  met  de  opmaak  van  de  plannen  die  in 2017 kunnen uitgevoerd worden voor de verbinding tussen de Karm- en Karrestraat.”
avatar
Admin
Rang monochrome + gras

Messages : 512
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Belgique, Mons, Ghlin

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Veldstraat - Gaversesteenweg [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Ven 6 Mai 2016 - 17:58


GroenRood vraagt dringend afwerking NMBS-parking
6 mei 2016DEINZE - De kans is groot dat de werken aan de NMBS-parking en het fietspad op maandag 9 mei hernemen. Dat vernam de partij GroenRood van de betrokken aannemer. Het gaat om het fietspad dat wordt aangelegd langs de spoorwegviaduct tussen de Gaversesteenweg en de Veldstraat. Die werken liggen sinds eind 2015 stil. Veel te lang volgens oppositiepartij GroenRood.

“Zeker omdat het verkeer in Deinze de jongste maanden fel is toegenomen en het fietspad een veilig alternatief is voor wie van het station komt en richting Petegem en de nieuwe wijken wil rijden”, zegt Eddy Donné, lid van de Verkeerscommissie voor GroenRood. “Heel veel wandelaars en fietsers moeten noodgedwongen rondrijden. Aangezien Infrabel en de stad Deinze samen 170.000 euro investeren zou het stadsbestuur toch op de hoogte moeten zijn. Het dossier is een lijdensweg. Opgemaakt in april 2014 zijn de werken pas eind 2015 gestart. Die werden onmiddellijk stilgelegd.

“Daarnaast vragen we ons ook af hoe de onderhandelingen lopen tussen burgemeester Jan Vermeulen en Infrabel in verband met het betalend maken van de NMBS-parking”, zegt gemeenteraadslid Dirk Stroobandt van GroenRood .

“Het is correct dat de werken voor de verruiming van de parking en de aanleg van het fietspad in november 2015 zijn gestart en dat ze kort daarna zijn stilgelegd omwille van de weersomstandigheden”, reageert schepen voor Stationszaken Tony De Neve. "De langdurige natte periode maakte de realisatie technisch onmogelijk. De beide werken gebeuren door dezelfde aannemer die door de NMBS is aangesteld. Ook ik hoop dat met het goede lenteweer de werken hernemen. Onze rol is de werken op te volgen en dat doen we zeker. Wat het betalend parkeren betreft lopen er nog steeds onderhandelingen. Intussen kan gratis geparkeerd worden.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02276068

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Parijsestraat - Nazarethsesteenweg [Astene]

Message  eeuwige reiziger le Lun 7 Nov 2016 - 18:22

Provincie en stad rijden ontbrekend deel fietspad in
26/10/2016

DEINZE - De provincie Oost-Vlaanderen realiseerde in samenwerking met Deinze een ontbrekend stuk van 300 meter op de fietssnelweg Gent-De Pinte-Deinze-Kortrijk tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg (De Wachtzaal).

Het deel werd gisteren ingereden door gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) en het Deinse stadsbestuur. “Met 1.000 fietsbewegingen per dag mag men met deze fietsostrade van een succes gewagen”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V) van Deinze.

Gedeputeerde Hertog: “We hebben de ambitie om voor ons grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door de nieuwe realisatie is nu een directe verbinding mogelijk tussen Astene en het station van Deinze over een lengte van 3,5 km. Het is een veilige route om het fietspad op de drukke en gevaarlijke gewestweg N43 te vermijden. De kostprijs van dit ontbrekend stukje bedraagt 72.000 euro.”

“Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en is aangelegd in asfalt. De fietsers moeten wel bij het oversteken voorrang verlenen op de drukke lokale wegen zoals de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. We hebben ter hoogte van de oversteekplaatsen een speciaal verkeersvrij vak op de baan geschilderd. Auto's die moeten wachten voor de gesloten spooroverweg houden op die manier de fietsoversteek vrij”, zegt Sven Taeldeman van de dienst Mobiliteit van de provincie.

Uitbreiding in 2018

“Belangrijk is dat deze snelweg, naar we vernemen, in 2018 zal uitgebreid worden richting De Pinte en Gent. De eerstvolgende deeltrajecten waarvoor het ontwerp klaar ligt, zijn deze tussen de Karm- en Beekstraat en de Beek- tot aan Karrestraat”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Eenmaal de lang verwachte Parkbosfietsbruggen zijn aangelegd in Gent zullen we eind 2018 beschikken over een schitterende fietssnelweg tussen Gent en Deinze”, besluit Peter Hertog.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161025_02538837


DEINZE
27/10/2016
Veilige fietsverbinding tussen Astene en Deinze is compleet
"Nooit meer langs gevaarlijke N43"Fietsers kunnen vanaf nu veilig van Astene naar het station van Deinze fietsen. De provincie Oost-Vlaanderen en de stad Deinze realiseerden de 'missing link' van 300 meter tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. In totaal kan je nu 3,5 kilometer aan een stuk fietsen langs de spoorweg. "Zo hoeft men niet meer langs de gevaarlijke N43", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De fietssnelweg tussen Gent en Kortrijk begint stilaan vorm te krijgen. In 2010 startte men met het stuk tussen de Gampelaeredreef en het station van Deinze, en met de realisatie van de missing link tussen de Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg kan je nu van Astene naar Deinze fietsen. Volgens tellingen van de stad Deinze rijden er al 1.000 fietsers per dag voorbij.

"Het is een relatief kort stuk fietssnelweg - slechts 300 meter - maar door de realisatie ervan ontstaat een directe verbinding tussen de Karmstraat in Astene en het station van Deinze", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Dat is een afstand van ongeveer 3,5 kilometer als alternatief voor de drukke gewestweg N43. Er werd een drie meter brede asfaltverharding met voldoende ruime schrikstroken aan beide zijden aangelegd. De fietsers verlenen moeten bij het oversteken voorrang verlenen aan het verkeer op de lokale wegen Parijsestraat en de Nazarethsesteenweg. De kostprijs van dit stuk bedraagt 72.000 euro. Om deze verbinding te kunnen realiseren, hebben we een huis aangekocht aan de Nazarethsesteenweg. De bewoner van dat huis heeft een deeltje van zijn achtertuin afgestaan en ondertussen kan hij er blijven wonen", gaat Vermeulen verder.

Veilig van en naar Gent
"Het traject stopt niet bij de Karmstraat", zegt gedeputeerde Peter Hertog. "In de toekomst volgen nog onder andere de deeltrajecten Karmstraat-Beekstraat en Beekstraat-Karrestraat in Deinze. Ook in De Pinte zullen een aantal maatregelen genomen worden om het al bestaande traject te verbeteren. De fietsweg werd ook recent op de oude spoorbedding in het Parkbos geopend. In Gent volgen dan de lang verwachte Parkbosfietsbruggen. Dit moet ertoe leiden dat je in 2018 van Gent naar Deinze of omgekeerd kan fietsen."

Fietspad Deinze - Nevele
Naast deze fietssnelweg startte de provincie Oost-Vlaanderen ook de werken aan de Vaart Linkeroever tussen Deinze en Nevele, tussen de Meulebroekstraat en de 'Weg naar de Vaart', waar een lange afstandsfietspad van 2,4 km komt. De kostprijs bedraagt 552.000 euro en het einde van de werken is voorzien in maart 2017.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/-nooit-meer-langs-gevaarlijke-n43-a2942151/

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Metingen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 19 Déc 2016 - 7:53

DEINZE
17/12/2016
Meer fietsers op snelweg Gent-Deinze-Kortrijk

Het aantal fietsers dat gebruikt maakt van de fietssnelweg in Deinze is ferm gestegen. Volgens metingen van de provincie is het aantal in een jaar tijd gestegen van 686 tot 813 per dag. De provincie registreerde in september in twee weken tijd 12.197 fietsers op de fietssnelweg Gent-Deinze-Kortrijk. Op werkdagen werden gemiddeld 886 fietsers gemeten en 612 op weekenddagen. Tijdens de spits op een gemiddelde werkdag passeren er 90 fietsers per uur. De grote meerderheid van de fietsers rijdt niet sneller dan 25 kilometer per uur. Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V): "Uit een steekproef aan de Colruyt blijkt dat negen op de tien automobilisten de fietsers op de fietssnelweg voorrang geven".

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-waarschoot/meer-fietsers-op-snelweg-gent-deinze-kortrijk-a3033408/


Provincie telt 12197 fietsers op fietssnelweg in Deinze
16/12/2016DEINZE - Gedurende twee weken in september telde de Provincie Oost-Vlaanderen het fietsverkeer langs vier fietssnelwegen in Sint-Niklaas, Deinze, Oudenaarde en Nazareth. In totaal werden meer dan 43 000 fietsverplaatsingen geregistreerd. Op vier locaties werd het aantal fietsers geteld: op de fietssnelweg Gent-Antwerpen (F4) in Sint-Niklaas, de fietssnelweg Gent-Deinze-Kortrijk (F7) in Deinze en de fietssnelweg Gent-Oudenaarde (F45) in Oudenaarde en Nazareth. In Sint-Niklaas werden in totaal 18 336 fietsers geregistreerd, in Deinze 12 197 fietsers, in Oudenaarde 8 422 fietsers en in Nazareth 4 504 fietsers. De provincie registreerde dus meer dan 43 000 fietsverplaatsingen op deze fietssnelwegen.
20% meer fietsers in Deinze

Burgemeester Jan Vermeulen: ''De resultaten van de fietstelling in Oost-Vlaanderen zijn voor Deinze veelbelovend. Er zijn 20% meer fietsers tegenover vorig jaar langs de fietssnelweg. Wanneer we benchmarken met Oudenaarde dat even groot is,,merken we dat Deinze een echte fietsstad is. Opmerkelijk is dat ook de gemiddelde snelheid,hoger ligt, liefst 22,9 km/u. Dat komt omdat we in Deinze extreem veel aandacht hebben voor ruime bochtstralen en veilige overgangen. En...het moet gezegd, ook de Deinse automobilisten zijn bijzonder galant. Uit een steekproef aan de Colruyt blijkt dat 90% van de automobilisten de fietsers op de fietssnelweg voorrang geven. Dat komt uiteraard de snelheid ten goede en verklaart mede waarom het fietsgebruik stijgt in onze stad.'

"De resultaten van de fietstelling geven ons opnieuw een inzicht over hoeveel fietsers zich verplaatsen langs de fietssnelwegen. Op basis van deze fietsdata kunnen we gerichte keuzes maken bij de verdere realisatie van het fietssnelwegenplan en het wegwerken van andere missing links in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk", licht gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobiliteit, toe."

Frequent gebruik

Het telproject toont aan dat deze fiets(snel)wegen zowel op werkdagen als in het weekend frequent worden gebruikt. Al zijn er onderlinge verschillen. Voor de metingen langs de fietssnelweg in Sint-Niklaas, Deinze en Oudenaarde werd duidelijk dat gemiddeld het meeste aantal fietsers op werkdagen is geteld. In Sint-Niklaas gebruikten 1 373 fietsers de fietssnelweg tegenover 825 op weekenddagen. Voor Deinze werden 886 fietsers gemeten op werkdagen en 612 op weekenddagen. In Oudenaarde werden 566 fietsers op werkdagen gemeten en 449 op weekenddagen. Ter hoogte van het meetpunt in Nazareth - gelegen langs de fietssnelweg F45 - situeert de piek zich in het weekend met gemiddeld 324 fietsers op een weekenddag.

Sterke toename

Voor de meetpunten in Sint-Niklaas en Deinze was het de tweede keer op rij dat in de maand september fietsers werden geregistreerd. Voor beide meetpunten zijn er op een dag gemiddeld meer fietsers geregistreerd ten opzichte van vorig jaar. In Sint-Niklaas gebruikten dit jaar 1 222 fietsers de fietssnelweg tegenover 862 in 2015. In Deinze werden 813 fietsers geteld tegenover 686 in 2015. Ter hoogte van het meetpunt in Sint-Niklaas is de toename het sterkst met op werkdagen een gemiddelde toename van 40%.

Spits

Deze fiets(snel)wegen kennen op werkdagen een duidelijke ochtend- en avondpiek. Dat wijst op het functioneel gebruik van deze fietsroutes voor woon-werk en woon-schoolverkeer. Tijdens het spitsmoment passeren op een gemiddelde werkdag 250 fietsers per uur in Sint-Niklaas, 90 fietsers per uur in Deinze, 50 fietsers per uur in Oudenaarde en 40 fietsers per uur in Nazareth.

Grote fietsmaat

Uit het telproject is ook af te leiden dat gemiddeld voor de vier meetpunten 90% van de fietsers met een grote fietsmaat rijdt. Daarnaast bevinden er zich gemiddeld 5,5 % bromfietsen. Kinder- en jeugdfietsen vormen een minderheid in het (bovenlokaal) fietsverkeer op de fietssnelwegen.

Niet sneller dan 25 km/uur

De grote meerderheid van de fietsers rijdt op de fietssnelweg niet sneller dan 25 km/uur. Zo is de V85, dat is de snelheid die door 85% niet wordt overschreden, op het meetpunt in Sint-Niklaas 20,5 km/uur, op het meetpunt in Deinze 22,9 km/uur, op het meetpunt in Oudenaarde 25 km/uur en op het meetpunt in Nazareth 20,8 km/uur.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02629941

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Plannen 2017 [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 5 Jan 2017 - 10:16

DEINZE
24/12/2016
Nieuwe wegenwerken op komst in 2017

(...)

"Ten slotte willen we in 2017 ook in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen de plannen finaliseren voor de verdere aanleg van het fietspad langs het spoor tussen de Posthoornstraat in Machelen en het station in Deinze", besluit burgemeester Lagrange.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/nieuwe-wegenwerken-op-komst-in-2017-a3039133/

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Karmstraat [Astene]

Message  eeuwige reiziger le Lun 3 Avr 2017 - 0:23

Fietspad ter hoogte van Karmstraat onderbroken
2/04/17

Op maandag 3 april starten de werken voor het vervangen van de duiker onder het fietspad ter hoogte van de Karmstraat in Astene. De fietsers worden omgeleid via de Pontstraat en de Beekstraat (zie plan).

De werken gebeuren in opdracht van het provinciebestuur, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de waterlopen. Het lukte niet om de gedeeltelijke verstopping onder de duiker met doorspuiten te verwijderen. Het gaat hier om een oude duiker, zodat men ervoor koos die te vervangen door een nieuw exemplaar.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02812802

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Nieuwe stap in langeafstandsfietspad

Message  velo-ravel.net le Mer 26 Avr 2017 - 19:24

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170417_02837318

In de gemeenteraad van dinsdag 25 april legt het schepencollege e goedkeuring voor van de verdere realisatie en uitbreiding van het langeafstandsfietspad tussen enerzijds Deinze en Gent en anderzijds Deinze-Waregem langs spoorlijn 75. In Deinze gaat het deze keer over het aanleggen van een fietspad over een afstand van 730 meter tussen de Tonnestraat en de Sint-Hubertstraat in Petegem. Deinze werkt daarvoor nauw samen met het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Beiden zullen in dat fietspad investeren.
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5612
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Afgesloten tussen Nazarethsesteenweg en Pontstraat [Astene]

Message  eeuwige reiziger le Mar 29 Aoû 2017 - 8:48

Fietspad langs spoorweg in Astene afgesloten
28 augustus 2017

DEINZE - Vanaf vandaag tot ten laatste eind oktober worden er in Astene werkzaamheden uitgevoerd net naast de fietsverbinding langs de spoorweg tussen de Nazarethsesteenweg en de Pontstraat. Het fietspad is tijdens de werken afgesloten. De omleiding voor het doorgaand fietsverkeer wordt voorzien via de Vrouwenstraat.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03039304

eeuwige reiziger

Messages : 2432
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: L075 04 Langs de lijn 75 : Deinze - De Pinte (L75) (Fietssnelweg F7 F007)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum