Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Aller en bas

Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  eeuwige reiziger le Jeu 28 Mar 2013 - 19:11

Selon l'information suivante, la Région Bruxelloise a construit une piste cyclable séparée de la rue du pont Van Praet jusqu'à la Chaussée de Buda le long de l'avenue de Vilvorde ainsi que le canal.

Est-ce que quelqu'un sait si la Région Flamande a des plans de prolonger cette piste ou si ce prolongement a été réalisé depuis lors (le message date de 2011...)?

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=74617387&postcount=546

eeuwige reiziger

Messages : 2635
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  joverwimp le Sam 30 Mar 2013 - 10:19

Je me souviens que la piste cyclable se rétrécissait sur le territoire de Vilvoorde.
Sur google-maps on voit que ce trajet était en cours d'amélioration; je suppose que c'est chose faite maintenant.
avatar
joverwimp

Messages : 1887
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  Philou@rouliroula le Mar 2 Avr 2013 - 15:18

A partir du pont Buda (qu'il ne faut pas traverser), la piste cyclable continue le long de la chaussée de vilvorde (côté ouest du canal) jusqu'au moment ou cette chaussée longe le canal. Ensuite il y a une ancienne piste cyclable nettement moins bonne.

Par l'autre côté, au dernière nouvelle c'est le statut-quo avec en plus la route qui se dégrade très fort; il y a plein de nids de poules et de camions !

Philou@rouliroula

Messages : 9
Date d'inscription : 22/07/2010

http://www.rouliroula.com/forum

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  joverwimp le Mar 2 Avr 2013 - 17:08

La province a selectionné les deux côtés du canal (à hauteur de Vilvoorde) comme route cyclable.
Ces routes se trouvent sur http://gis.vlaamsbrabant.be/webgis/bin/view/Mobiliteit
(bovenlok funct fietsroutenetwerk). Leur état actuel est exprimé par la couleur.
Pour connaître les dernières nouvelles: tel. 02 255 46 37 Dienst Beheer van de Wegen Vilvoorde, Bert Muyldermans
Notez que la route du canal est reprise dans le fiets-GEN (réseau de pistes cyclables de la Bxl vers la périphérie): www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/nieuws-fiets-gen.jsp


avatar
joverwimp

Messages : 1887
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  joverwimp le Jeu 4 Avr 2013 - 12:54

Pour avoir le coeur net, je me suis rendu sur place. La rive Est en Flandre n'est pas aménagé; quelques images prises en allant vers Bruxelles:
frontière Grimbergen-Vilvoorde:
url=http://www.servimg.com/image_preview.php?i=466&u=14308143][/url]
plus loin, près d'un hangar desaffecté, le sol devient boueux:

Steenkaai au centre de Vilvoorde, bien aménagé, avec beaucoup de bancs de repos
A la hauteur de la Broekstraat:

Après le Ring, on se trouve sur un terrain industriel, accès interdit en principe

Plus loin à Haren, à hauteur de la rue Brenta, une magnifique piste cyclable mène jusqu'au pont de Buda. Plus loin c'est la zone portuaire, donc il faut changer de rive.

Pour la rive ouest , il faut suivre Vilvoordesteenweg. Attention, les cartes ne sont pas fiables: il y a une déviation vers l'avenue Van Oss (voir google maps)


avatar
joverwimp

Messages : 1887
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Herstel brug [Tisselt]

Message  eeuwige reiziger le Sam 13 Déc 2014 - 0:49


eeuwige reiziger

Messages : 2635
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Westvaartdijk [Grimbergen]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 1 Jan 2015 - 23:50

NIEUW FIETSPAD, KADE EN WEG
Oplossing voor Westvaartdijk
30/12/2014GRIMBERGEN - Na jarenlange discussie tussen de vier wegbeheerders zal de Westvaartdijk in Grimbergen nu toch worden heraangelegd. Dat komt omdat het beheer ervan wordt overgedragen aan de Vlaamse overheid.

De Westvaartdijk in Grimbergen is al jarenlang in slechte staat door het fors toenemende zware verkeer. Doordat er steeds meer overslagbedrijven zoals afvalverwerkingsbedrijven komen, is er ook veel zwaar transport over de weg. Omdat er geen riolering met waterslikkers is, blijven water en modder achter op de kapot gereden baan. De weg werd tot voor kort beheerd door vier partijen. De stad Vilvoorde, de gemeente Grimbergen, het Agentschap Wegen en Verkeer en Waterwegen en Zeekanaal moesten overeen komen om de Westvaartdijk en de kade opnieuw aan te leggen. Dat lukte ook na jarenlange discussies niet. ‘Maar daar komt nu verandering in’, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V) van Grimbergen. ‘Er komt langs het volledige traject een fietspad, gescheiden van de rijweg. Dat gaat ook een stukje door de oude Borchtwijk lopen. Het betekent dat de zwakke weggebruiker over het ganse traject van aan Brussel tot de Verbrande Brug op een veilige manier kan fietsen of wandelen. Er komen ook snelheidsremmende maatregelen op het traject. Maar er zijn wel vele miljoenen euro's nodig om alles te saneren. We zijn als gemeente dan ook heel blij dat dat geld op tafel gelegd wordt door Vlaanderen via Waterwegen en Zeekanaal.’

Zo zal het Agentschap Waterwegen en Zeekanaal in 2015 al een studie maken over de nodige investeringen aan de Westvaartdijk. En het zal niet alleen bij een nieuwe weg en kade blijven. Marleen Mertens: ‘Waterwegen en Zeekanaal is vragende partij om het stukje tussen de Fabrieksweg en de Verbrande Brug af te sluiten voor het verkeer, zodat er watergebonden activiteiten kunnen komen zoals bijvoorbeeld het vervoer van het huisvuil over water. Indaver zit op dat stukje van de kade. Zij zouden dan het huisvuil per boot kunnen transporteren over het kanaal. Dat zou veel vrachtwagens van de baan halen.’ De investering voor het afsluiten van de kade is pas voorzien op langere termijn, maar de fietsverbinding en heraanleg van de kade zelf staan wel de komende jaren op het investeringsprogramma van de Vlaamse overheid. ‘Als het aan ons ligt, moet dit natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren, want de Westvaartdijk wacht al vele jaren op een grondige sanering’, besluit de burgemeester.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141229_01451139

TV:
http://www.ringtv.be/nieuws/westvaartdijk-grimbergen-krijgt-nieuwe-kade-en-fietspad


Het blijkt inderdaad "oud zeer" te zijn: krantenberichten uit 2012 en 2013.

GEMEENTE BELOOFT BETERSCHAP
Westvaartdijk blijft gevaarlijke verkeersweg
05/04/2013GRIMBERGEN - De Westvaartdijk tussen Grimbergen en Vilvoorde is in zeer slechte staat en vormt een gevaar voor alle weggebruikers. Dat zegt gemeenteraadslid Gerlant van Berlaer (SP.A). Het bestuur belooft werk te maken van een globaal plan voor de hele regio.
SP.A-raadslid Gerlant van Berlaer heeft op de gemeenteraad zijn bezorgdheid geuit over de veiligheid op de Grimbergse Westvaartdijk. ‘De toestand van de weg is zeer gevaarlijk, zowel voor fietsers en voetgangers, als voor personenwagens en vrachtwagens.'

‘De Westvaartdijk werd deze maand door de Grimbergenaars uitgeroepen tot allerslechtste en levensgevaarlijke fietsweg.'

‘Bovendien reden al meerdere voertuigen in het kanaal, zodat het onredelijk zou zijn noodzakelijke dringende veiligheidsmaatregelen nog langer uit te stellen.'

Vrachtverkeer

‘De originele aanleg als kasseiweg doet de weg onder het geweld van het vrachtverkeer uitdijen in de breedte. Daardoor brokkelen telkens weer de opeengestapelde asfaltlagen weg. Door het ontbreken van riolen, sijpelt het water onder het asfalt. Bij vriesweer verergert dit nog de verbrokkeling van het wegdek en de vorming van putten. Zolang deze weg niet structureel wordt heraangelegd inclusief zoom en riolering, zullen diezelfde fenomenen zich herhalen', waarschuwt van Berlaer.

‘Zwaar verkeer trachtte men vroeger al via de Woluwelaan te kanaliseren richting Vilvoorde, Buda en de Ring. Recent nog poogde de stad Vilvoorde - onder druk van het lokale comité Lenterik - op haar deel van de dijk aan de Brusselsesteenweg de overlast en de schade ten gevolge van het vrachtverkeer te beperken via snelheidsbeperking. Maar het resultaat is niet overtuigend', aldus van Berlaer.

Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) liet eerder weten dat het om een complex dossier gaat. Mertens: ‘De Westvaartdijk is deels eigendom van de nv Waterwegen en Zeekanaal en deels van het Agentschap Wegen en Verkeer, deels van de gemeente Grimbergen én van de stad Vilvoorde. Het dossier ligt nog steeds in de bovenste lade. Er is al fors vooruitgang geboekt tijdens een recent overleg.'

‘We willen snel werk maken van een globaal plan met opwaardering van beide oevers van het zeekanaal, waarin de volledige heraanleg van de Westvaartdijk is voorzien met duidelijk oog voor de veiligheid, in de eerste plaats voor voetgangers en fietsers, door middel van asverschuivingen, fluisterasfalt en versmallingen.'

‘Qua timing zal echter veel afhangen van het beschikbare budget van bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V).'

‘In afwachting zal Grimbergen de fietsers een veiliger omleiding doorheen de Borgt aanbieden. Deze weg moet worden aangepakt in een bredere ruimtelijke planning met een intergemeentelijk mobiliteitsplan, en prioritaire aandacht voor de woonkernen zoals Borgt en Verbrande Brug.'

‘Dit kan door het gecontroleerd kanaliseren van vrachtverkeer', besluit burgemeester Marleen Mertens.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130404_00530042

2012:
http://www.nieuwsblad.be/cnt/blsde_20120303_005

eeuwige reiziger

Messages : 2635
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  velo-ravel.net le Mer 26 Oct 2016 - 18:01

joverwimp a écrit:.
Ces routes se trouvent sur http://gis.vlaamsbrabant.be/webgis/bin/view/Mobilitei

Deze link bestaat niet meer

Nu zie deze http://geo.vlaamsbrabant.be/mobiliteit/
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6048
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  velo-ravel.net le Mer 26 Oct 2016 - 18:29

Het stuk ten zuiden van de Broekstraat is blijkbaar ingericht tot aan de grens met regio Brussel.

Printscreen van geocortex Vlaams brabant.

En daarna waarschijnlijk langs de Zenne tot sluistraat KP N°72.
Zie http://velo-ravel.forumactif.org/t473-bovenzenne-vilvoorde-zennegat#9937
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6048
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  velo-ravel.net le Lun 31 Oct 2016 - 10:52

velo-ravel.net a écrit:Het stuk ten zuiden van de Broekstraat is blijkbaar ingericht tot aan de grens met regio Brussel.

Het is niet het geval.

Gereden van zuid naar Noord.

Vanaf de grens met regio Brussel, is de wegbedekking in klinkers.
De dijk is afgesloten voor de Sluisstraat door de bouw van een school.

Iets ervoor kan je de Zenne oversteken om naar de Harensesteenweg te gaan.

Sluisstraat is ook afgesloten door deze werken, zoals een stuk van de steenkaai.

Order van fotos, eerste deelde van Zuid naar noord tot aan de Sluisstraat, tweede deel van noord naar zuid, van Europabrug tot aan Sluisstraat.

fotos : https://goo.gl/photos/eKYLvE5vFNCcQmZm7

Slideshow : https://photos.google.com/share/AF1QipOTzTZKA_4Z1Noce3hndbb5XIKEfr1b3jHW4cZ5A6L3MJTWEpZQqen2jTSSrW8M1g/photo/AF1QipMSiKmE5OoF4rUrbHoFakmv6yRVeuaOnSW78NMe?key=OWtBSFlVbXI2QkQ0VXU3QWE4Rk9YdWp2dVVuY29B&hl=fr
avatar
velo-ravel.net

Messages : 6048
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  joverwimp le Mar 1 Nov 2016 - 8:55

In Vilvoorde maakt de oostelijke kanaaloever deel uit van de de fietssnelweg F1 Mechelen-Vilvoorde:
https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=3a4ecdf3948e424fbfc8cb059b3df80c&extent=4.3337,50.9068,4.5553,50.9964
Door Brussel wordt het de Kanaalroute CK. Missing link: een stukje Vaartdijk ten noorden van de Budabrug
avatar
joverwimp

Messages : 1887
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Studie Forges de Clabeque (Vilvoorde) opgestart

Message  velo-ravel.net le Lun 15 Mai 2017 - 11:23

http://www.vlaamsbrabant.be/verkeer-mobiliteit/fiets/fietssnelwegen/f1-antwerpen-brussel/index.jsp


Studie Forges de Clabeque (Vilvoorde) opgestart
Voor het traject ter hoogte van de Forges de Clabeque-site in Vilvoorde is er een studie lopende. Met als resultaat op middellange termijn: een startnota voor dit tracé. Het exacte traject en de mogelijkheden worden onderzocht.
Uitvoeringen op het terrein worden op lange termijn verwacht.

   Partners: stad Vilvoorde (trekker), Vlaams Gewest afdeling Beleid, Waterwegen en Zeekanaal nv
   Vermoedelijke einddatum: 2030

https://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=3a4ecdf3948e424fbfc8cb059b3df80c&extent=4.3337,50.9068,4.5553,50.9964

avatar
velo-ravel.net

Messages : 6048
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Zeekanaal > kanaal Brussel-Charleroi

Message  joverwimp le Ven 20 Oct 2017 - 8:59

Het Zeekanaal eindigt aan de Rederskaai, tegenover Thurn & Taxis. Een schip van 135 m lang mag op het eerste varen maar niet op het tweede.

avatar
joverwimp

Messages : 1887
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 73
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Re: Studie Forges de Clabeque (Vilvoorde) opgestart

Message  eeuwige reiziger le Ven 12 Jan 2018 - 22:57

Licht op groen voor fietssnelweg tussen Vilvoorde en hoofdstad
12/01/2018

(...)

Daarnaast versterkt de stad ook het fietsnetwerk aan de oostkant van het kanaal, tussen de site Forges de Clabecq en de Buda-brug, langs het Kanaalpark en de Kruitfabriek. “De aanleg van de fietsinfrastructuur aan de Watersite is bijzonder belangrijk om de Vilvoordse mobiliteitsknoop mee op te lossen. Op die manier zorgen we voor een gezond, milieuvriendelijk en efficiënt alternatief om naar de hoofdstad te pendelen en spelen we in op de toenemende populariteit van elektrische fietsen.”


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180111_03293694

Ook:
http://velo-ravel.forumactif.org/t1764-icr-ck-part-2-canal-maritime-de-bruxelles-a-l-escaut-zeekanaal-brussel-schelde-partie-region-bruxelles-ville-de-bruxelles#12615

eeuwige reiziger

Messages : 2635
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 47
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Canal maritime Bruxelles-Escaut (Zeekanaal Brussel-Schelde) Rechteroever F1

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum