Leie (Lys) Comines - Deinze

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Kaart geupdate

Message  velo-ravel.net le Mer 3 Déc - 15:11

eeuwige reiziger a écrit:
On pourrait penser à mettre à jour votre carte, Luc?

http://g.co/maps/j8syh

Uw plannetje is nogal klein, maar ik heb de kaart kunnen aanpassen.  De "omleiding" is wel te zien in openstreet, en ook Google maps (Map view).
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Bedankt!

Message  eeuwige reiziger le Mer 31 Déc - 2:03

velo-ravel.net a écrit:Uw plannetje is nogal klein, maar ik heb de kaart kunnen aanpassen.  De "omleiding" is wel te zien in openstreet, en ook Google maps (Map view).

Het plannetje viel inderdaad nogal kleintjes uit, maar beter viel er jammer genoeg niet te pakken. 't Belangrijkste is natuurlijk dat uw kaart geactualiseerd blijft.

In dat verband: onderstaand artikel.

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Nieuw jaagpad R8 - sluis kanaal Bossuit [Harelbeke - Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger le Mer 31 Déc - 2:05

LAATSTE STUKJE FIETSPAD TUSSEN KORTRIJK EN HARELBEKE EINDELIJK KLAAR
Fietsers verlost van gevaarlijke steenweg
22/12/2014

KORTRIJK / HARELBEKE - Het laatste stukje verbinding van het fietspad tussen Harelbeke en Kortrijk is eindelijk af. Honderden fietsers moeten niet langer de veel te drukke Gentsesteenweg trotseren.

Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) opende vrijdag een nieuw stukje jaagpad in Kortrijk. De nieuwe verbinding tussen de sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8 zorgt ervoor dat fietsers een veilig alternatief hebben voor de drukke Gentsesteenweg van en naar Kortrijk.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20141221_01440835


KORTRIJK 20/12/2014
Fietsen op nieuw jaagpad

Waterwegen & Zeekanaal heeft een nieuw stukje geasfalteerd jaagpad in Kortrijk geopend.

Het traject van 1,2 kilometer lang start aan de sluis van het kanaal Bossuit-Kortrijk met de Leie en loopt vervolgens langs de Leie tot aan de ring rond Kortrijk (R8), aan de grens met Harelbeke."De werken duurden vier maanden en kostten 850.000 euro", zegt Claudia Van Vooren, woordvoerster van Waterwegen & Zeekanaal. "De fietsers hebben nu een veilig alternatief voor de drukke Gentsesteenweg. Het jaagpad is ook een meerwaarde voor wielertoeristen, die nu tussen Menen en Waregem vlotter langs de Leie kunnen fietsen. Het nieuw stukje jaagpad is bereikbaar door de sluis aan het kanaal over te steken. Die bevindt zich ter hoogte van de rotonde aan de IJzerkaai", besluit Claudia Van Vooren

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kortrijk/fietsen-op-nieuw-jaagpad-a2158273/

Regionale tv:
http://www.focus-wtv.be/nieuws/nieuw-jaagpad-langs-de-leie-geopend#


Situering van het nieuwe jaagpad: rechtsboven op de foto, achter de grote brug
Fietsers kunnen veilig van Harelbeke naar Kortrijk
De Standaard/West-Vlaanderen,
Ma. 22 Dec. 2014, Pagina 33
Het laatste stukje verbinding van het fietspad tussen Harelbeke en Kortrijk is klaar. Honderden fietsers moeten niet langer de drukke Gentsesteenweg trotseren.

Kortrijk/Harelbeke Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) opende vrijdag een nieuw stukje jaagpad in Kortrijk. De nieuwe verbinding tussen de sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8 zorgt ervoor dat fietsers een veilig alternatief hebben voor de drukke Gentsesteenweg van en naar Kortrijk.

Schepen van Mobiliteit Marc Lemaitre (SP.A) is W&Z dan ook dankbaar. 'Ik kan me geen beter afscheidscadeau als schepen indenken. Honderden fietsers kunnen nu de Gentsesteenweg vermijden en via deze doorsteek eindelijk naar de binnenstad fietsen.'

Onteigeningen

In augustus 2014 begon W&Z met de aanleg van een nieuw stukje jaagpad tussen het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8. Het nieuwe jaagpad is 1,2 kilometer lang en heeft een

breedte van 3,5 meter zodat fietsers en voetgangers er elkaar gemakkelijk kunnen kruisen. Er waren diverse onteigeningen nodig en de familie Bert sloot een deal met W&Z en de stad Kortrijk om op eigen kosten een brug aan te voorzien zodat hun binnenhaven bereikbaar is. 'Het pad sluit langs beide kanten aan op de bestaande jaagpaden langs de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk. Fietsers krijgen door de komst van het jaagpad een veilig en aangenaam alternatief voor de drukke en parallel gelegen Gentsesteenweg', zegt Claudia Van Vooren van W&Z.

Volledig verlicht

'Het volledige jaagpad is verlicht met ledverlichting. Na de kerstvakantie worden ook nog verlichtingspalen geplaatst aan de bestaande verbindingsweg tussen het jaagpad en de Gentsesteenweg. Aan de monding van het kanaal Bossuit-Kortrijk werd een rustzone met banken geïnstalleerd waar fietsers en voetgangers kunnen uitrusten en genieten van het uitzicht op het Koning Albertpark en de Leie', zegt Claudia Van Vooren. Waterwegen en Zeekanaal NV investeerde 850.000 euro in de aanleg van het nieuwe jaagpad en levert zo een belangrijke bijdrage tot het fietsbeleid van de stad Kortrijk. 'De nieuwe en veilige functionele verbinding tussen Kortrijk en Harelbeke is een volgende stap om de slogan 'Kortrijk gaat voor twee wielen' in praktijk om te zetten', zegt Van Vooren.


"Jaagpad is veilig fietsinitiatief voor drukke Gentsesteenweg"
Krant van West-Vlaanderen/Kortrijks Handelsblad,
Vr. 26 Dec. 2014, Pagina 19
KORTRIJK - Waterwegen en Zeekanaal nv opende afgelopen vrijdag een nieuw stukje jaagpad tussen de sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8. De verbinding is een veilig alternatief voor fietsers die normaal de drukke Gentsesteenweg volgen.

In augustus 2014 begon Waterwegen en Zeekanaal nv met de aanleg van een nieuw stukje jaagpad tussen het kanaal Bossuit-Kortrijk en de R8. "De aanleg van het jaagpad vormt het sluitstuk van de werken in deze zone", aldus Agnes Peil, afdelingshoofd Waterwegen en Zeekanaal nv. "Eerder voerden we in het kader van de Leiewerken in Kortrijk al een bochtafsnijding uit, zodat er in de toekomst grotere schepen kunnen passeren. Daarnaast werden in opdracht van Aquafin een persleiding en een pompstation gebouwd."

Waterwegen en Zeekanaal nv investeerde 85.0000 euro in de aanleg van het nieuwe jaagpad. Voor stad Kortrijk levert het pad een belangrijke bijdrage tot het fietsbeleid. "Deze functionele verbinding tussen Harelbeke en Kortrijk is een volgende stap van ons project Kortrijk gaat voor twee wielen."

Het nieuwe stukje jaagpad is 1,2 kilometer lang en heeft een comfortabele breedte van 3,5 meter. "Fietsers en voetgangers kunnen gemakkelijk langs elkaar passeren." Aan beide kanten sluit de verbinding aan op de jaagpaden langs de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk. Het volledige jaagpad is verlicht met energiezuinige ledverlichting. Na de kerstvakantie worden ook nog verlichtingspalen geplaatst aan de bestaande verbindingsweg tussen het jaagpad en de Gentsesteenweg. Aan de monding van het kanaal Bossuit-Kortrijk werd een rustzone met banken geïnstalleerd. "Daar kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Koning Albertpark en de Leie."

Langs het jaagpad is ook een brugje te zien waarvoor de vroegere balustrades van de Budabrug gebruikt werden. Dit betreft een privé-initiatief van de familie Bert van de Kinepolisgroep.

Er wordt verwacht dat honderden fietsers en voetgangers dagelijks dit nieuw stuk jaagpad zullen gebruiken

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Budabrug [Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger le Sam 21 Fév - 10:56

eeuwige reiziger a écrit:http://velo-ravel.forumactif.org/t1114-region-de-la-lys-16-octobre-2014#6683
http://velo-ravel.forumactif.org/t1114-region-de-la-lys-16-octobre-2014#6805

Bij mijn fietstocht begin november kon ik vaststellen dat de Budabrug nog steeds niet hersteld was. Rijweg als onderdoorgang waren afgesloten. Veertien dagen later bleek de rijweg voor plaatselijk verkeer opengesteld, maar er stonden nog steeds werfhekkens voor de onderdoorgang.


Langverwachte Budabrug in Kortrijk geopend voor verkeer
30.01.2015De nieuwe Budabrug over de Leie in Kortrijk is deze middag geopend voor het verkeer. Door de komst van deze beweegbare brug kunnen grotere schepen door de binnenstad varen. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV sluit met de bouw van deze brug de vijfde fase van de Leiewerken af.

De verouderde, vaste Budabrug werd in het najaar van 2010 afgebroken. Tijdens de bouw van de nieuwe, beweegbare brug werd Waterwegen en Zeekanaal NV geconfronteerd met diverse onvoorziene omstandigheden. Zo werden er onder andere harde objecten in de ondergrond gevonden. Bij het verwijderen daarvan liepen enkele gebouwen in de onmiddellijke omgeving van de brug schade op. De waterwegbeheerder zocht en vond steeds technische oplossingen voor deze onverwachte problemen, maar kon helaas niet voorkomen dat de bouw van de brug daardoor twee jaar vertraging opliep.

Op en neer
De bouw van de nieuwe Budabrug maakt deel uit van de vijfde fase van de Leiewerken. Door de uitvoering van deze werken kunnen er vandaag schepen tot 1.350 ton (dat zijn meer dan 60 vrachtwagens) in twee richtingen door het centrum van de stad varen. De nieuwe brug heeft een vrije doorvaarthoogte van bijna 5 meter. Dat wil zeggen dat vrij grote, geladen schepen die dieper in het water liggen onder de brug kunnen varen zonder dat ze daarvoor geopend moet worden. Wanneer de brug op haar hoogste punt openstaat, bedraagt de doorvaarthoogte 7 meter. Op dat moment kunnen er schepen met maximaal drie lagen containers passeren.

De nieuwe Budabrug is een beweegbare tafelbrug. Dat wil zeggen dat de brug op de 4 hoekpunten tegelijkertijd en dus horizontaal wordt opgetild. Wanneer er een schip aankomt dat niet onder de brug door kan, zal de brug vanop afstand bediend worden door de binnenvaartbegeleiders van de waterwegbeheerder. Een belsignaal, lichtsignalisatie en slagbomen waarschuwen de weggebruikers. Aangezien er 24u op 24u scheepvaart op de Leie mogelijk is (uitgezonderd in de nacht van zaterdag op zondag en in de nacht van zondag op maandag), zal de brug de klok rond bediend worden.

Futuristisch
Het ontwerp van de nieuwe brug is spectaculair. De zachte, zuivere booglijnen van het brugdek en de opvallende leuningen in inox geven het geheel een welhaast futuristische aanblik. Tijdloze schoonheid die mooi aansluit bij het lijnenspel van de indrukwekkende Noordbrug en de sierlijke Collegebrug. De nieuwe brug is 32,5 meter lang en is ongeveer, afhankelijk van de leuningen, 14 meter breed. Er is aan beide kanten een afgescheiden voetpad.

Feest voor geduldige buurtbewoners
In de loop van maart organiseert Waterwegen en Zeekanaal NV, in samenwerking met Stad Kortrijk, nog een officieel inhuldigingsfeest. De waterwegbeheerder wil hiermee de bewoners en handelaars uit de buurt uitdrukkelijk bedanken voor het begrip en geduld tijdens deze werken. Zij krijgen hiervoor binnenkort nog een persoonlijke uitnodiging in de bus.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/e8ef3f5b-aac5-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VOhVHdgxBNE
http://www.focus-wtv.be/nieuws/budabrug-kortrijk-vrijdag-eindelijk-open
http://www.focus-wtv.be/nieuws/langverwachte-budabrug-kortrijk-geopend-voor-verkeer

Afbraak tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug in Kortrijk
05.02.2015

Morgen, op 6 februari 2015, wordt de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug naast de nieuwe Budabrug afgesloten voor het verkeer. De trappartijen en de verlichting worden dan alvast verwijderd. Op maandag 9 februari wordt de brug zelf afgebroken. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV installeerde deze brug als noodbrug tijdens de werken aan de Budabrug.

De afbraakwerken van de brug, op maandag 9 februari, beginnen ’s morgens vroeg. Er komt een grote kraan ter plaatse om de brug weg te nemen. Uit veiligheidsoverwegingen worden de Diksmuidekaai en de IJzerkaai ter hoogte van de brug volledig afgesloten voor het verkeer. Er is een lokale omleiding voorzien. Bewoners van de Diksmuidekaai hebben steeds toegang tot hun woning en garage.

Afwerking
Op donderdag 12 en vrijdag 13 februari worden de laatste werken uitgevoerd vanop een ponton op het water. Tijdens deze werken is er geen hinder meer voor het wegverkeer.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/f8d4574e-ad4d-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VOhVEtgxBNE

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leiewerken Hogebrug [Harelbeke]

Message  eeuwige reiziger le Sam 21 Fév - 11:12

Leiewerken Harelbeke: voorbereidende werken volop bezig
12.01.2015

Hogebrug afgesloten vanaf midden februari

De eerste fase van de Leiewerken in Harelbeke is gestart. Op het programma van de komende maanden staan de bouw van een tijdelijke stuw op het Moleneiland, de constructie van een nieuwe kaaimuur en de voorbereiding van de afbraak van de Hogebrug. Ter hoogte van de brandweerkazerne legt de aannemer momenteel de fundering voor een noodbrug voor fietsers en voetgangers. Op verschillende plaatsen rond de Leie worden ook bomen gerooid.https://twitter.com/StadHarelbeke/status/565056629234999297

Afbraak en vernieuwing Hogebrug
De Hogebrug gaat midden februari dicht voor alle verkeer. Wie met de auto de Leie over wil, rijdt vanaf dan rond via de Kuurnebrug. Momenteel werkt de aannemer aan de fundering van de noodbrug voor fietsers en voetgangers. In de eerste week van februari wordt deze tijdelijke brug ingevaren.

Het hele proces van afbraak, constructie en installatie van de Hogebrug zal ongeveer één jaar in beslag nemen, een vrij korte tijdspanne voor een project van dergelijke omvang. Om dat te kunnen realiseren, wordt de nieuwe, stalen brug in een atelier gemaakt terwijl ook de werken op het terrein in volle gang zijn. Volgens de huidige planning kan de nieuwe brug begin 2016 open voor het verkeer.Rooiwerken
Op verschillende plaatsen worden momenteel bomen gerooid. Om tijd te winnen voert de aannemer alle rooiwerken in één keer uit. Op het Moleneiland worden bomen verwijderd om plaats te maken voor de nieuwe stuw. Ter hoogte van de Banmolens in de Watermolenstraat worden een aantal bomen gekapt op de plek waar de kaaimuur later wordt opengebroken. Zo kan het water later opnieuw tot aan de Banmolens stromen. Er zijn ook kapwerken in de Twee-Bruggenstraat. Deze bomen moeten weg om plaats te maken voor de bouw van de nieuwe sluis. Waterwegen en Zeekanaal NV zal na uitvoering van de werken waar mogelijk opnieuw bomen aanplanten. Daarnaast is er ook plaats voor nieuw groen langs het water.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/d689fa20-9a5d-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VOhYw9gxBNE


HARELBEKE 09/02/2015
Tijdelijke voetgangersbrug geïnstalleerdWaterwegen en Zeekanaal NV heeft gisterenmorgen ter hoogte van de brandweerkazerne de tijdelijke voetgangersbrug over de Leie geplaatst.
De werken werden op zondag uitgevoerd om het verkeer op de weg en op het water zo weinig mogelijk te hinderen. De Hogebrug, die plaats moet maken voor een nieuwe brug, gaat vanaf 16 februari een jaar lang dicht. De tijdelijke voetgangersbrug vlakbij moet vermijden dat voetgangers en fietsers, de brug heeft immers ook fietsgoten, te ver moeten omrijden. "Rond 10u is de brug aangekomen via een ponton", zegt Claudia Van Vooren van W&Z. "Twee kranen hebben de brug op haar plaats gezet, bovenop twee torens die op de oevers gebouwd waren, en tegen half 11 waren we klaar. De komende dagen worden nog enkele kleine afwerkingen uitgevoerd, en ook de trappen moeten nog geïnstalleerd worden. De brug zal zeker toegankelijk zijn wanneer de Hogebrug wordt afgesloten." De Hogebrug zal normaal eind februari 2016 opnieuw open zijn voor het verkeer.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-harelbeke/tijdelijke-voetgangersbrug-geinstalleerd-a2211175/


Tijdelijke voetgangersbrug geïnstalleerd
09/02/2015HARELBEKE - Ter hoogte van de brandweerkazerne in het centrum van Harelbeke is zondagochtend een tijdelijke voetgangers- en fietsersbrug geïnstalleerd.

Die moet het voor zwakke weggebruikers mogelijk maken om toch nog over de Leie te geraken wanneer de Hogebrug is afgebroken. Die afbraakwerken starten op 16 februari. Volgens Waterwegen en Zeekanalen, die de werken uitvoeren, zal de Hogebrug een jaar afgesloten zijn voor het verkeer.

De tijdelijke voetgangersbrug werd met kranen op twee steunen geïnstalleerd. ‘We hebben die installatie bewust op zondag gepland om het verkeer op de weg en op het water zo weinig mogelijk te hinderen’, zegt Claudia Van Vooren, communicatieverantwoordelijke bij Waterwegen en Zeekanalen.

De Hogebrug zelf gaat dicht op 16 februari om 19 uur. Zowel de brug zelf als de onderdoorgangen langs de Leie worden volledig afgesloten.

Na de afbraak start rond half april de bouw van de nieuwe brug, de brug zelf wordt gebouwd in een atelier zodat de werken sneller kunnen verlopen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150208_01517745


STARTSCHOT LEIEWERKEN NU ECHT GEGEVEN
Hogebrug jaar dicht voor alle verkeer
16/02/2015HARELBEKE - De Hogebrug is vanaf maandagavond een jaar lang afgesloten voor alle verkeer. De brug maakt plaats voor een nieuwe brug waardoor er grotere schepen door Harelbeke kunnen varen. De afbraak maakt van deel uit van de Leiewerken.
Sinds mei zijn er op en rond de Leie allerlei voorbereidende werken bezig maar nu maandag de afbraak van de Hogebrug start, worden de werken in het centrum echt zichtbaar. ‘De brug gaat maandagavond om 19 uur dicht. Niet alleen de brug, maar ook de onderdoorgangen onder de brug langs De Leie worden afgesloten’, zegt Claudia Van Vooren, woordvoerster bij Waterwegen en Zeekanaal.

Door de werken wordt de Hogebrug een jaar lang afgesloten voor alle verkeer.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150215_01530176
http://www.focus-wtv.be/nieuws/vanavond-gaat-hogebrug-harelbeke-dicht

Blog:

http://www.bloggen.be/knausti700meg/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Parking aan de Leie [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Mar 3 Mar - 9:51

WERVIK 26/02/2015
Nieuwe parking langs de LeieWie zijn wagen in de buurt van de Leie kwijt moet, kan voortaan gratis en onbeperkt terecht op de heraangelegde parking aan het einde van de Akademiestraat. Er is plaats voor dertig voertuigen.

De parking is vooral handig voor bezoekers en personeel van WZC Het Pardoen. Vroeger kon je je wagen er ook al achterlaten, maar toen lag de site er onverzorgd bij. Nu werd ze heraangelegd in kasseien, in het kader van de Leiewerken. "De parking werd ook uitgerust met openbare verlichting", zegt schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). "Wandelaars en fietsers kunnen via de site het jaagpad langs de Leie bereiken. Na de installatie van de nieuwe Leiebrug en de heraanleg van de omgeving rond de Sint-Medarduskerk gaan we ook werk maken van een parkeerroute in de vorm van een lus."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/nieuwe-parking-langs-de-leie-a2232183/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Ontbrekende schakels [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 30 Mar - 12:04

'Nog werk aan de winkel voor Fietsstad Deinze'
Het Nieuwsblad/Meetjesland - Leiestreek,
zaterdag 28 maart 2015

'Er is nog veel werk aan de winkel, zeker als we ons alsFietsstad 2015 willen profileren', zei de Deinse burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) vrijdag. Hij had even voordien de tussentijdse resultaten gekregen met de kwaliteit van de fietspaden, gemeten door de Fietsersbond. Niettemin steekt die kwaliteit uit boven het gemiddelde van het Vlaamse Gewest. Onderscheiding dus.

DEINZE - Tot nu toe is er ongeveer 65 van de 95 kilometer fietspaden op het grondgebied van Deinze gecontroleerd. Thierry Jiménez, meetfietser van de nationale Fietsersbond, legde de tussentijdse resultaten voor aan het stadsbestuur en de leden van de Fietsersbond Deinze. Het eindresultaat volgt later dit voorjaar.

(...)

Na het onderzoek krijgt de stad Deinze via een webapplicatie toegang tot de resultaten en een hele reeks gegevens, zoals de kenmerken van de bestaande fietsinfrastructuur, een lijst van de fietstracés en hun kenmerken met scores, de evaluatie voor het totaal van de infrastructuur en een overzicht van de probleempunten.

'Uit de voorlopige metingen blijkt dat de fietspaden langs de Leernsesteenweg, Damstraat en N43 Gent-Kortrijk slecht scoren', aldus schepen Van Thuyne. 'Daar zijn vooral de vele op- en afritten gevaarlijk. Moeilijk is ook een deel van het jaagpad tussen Astene Sas en de splitsing met de Kleine Pontstraat. Goed scoren het fietspad langs de Vaart Linkeroever en de Aarseleweg. Het eerstgenoemde pad willen we in de nabije toekomst verder doortrekken richting Nevele. We willen ook een verbinding maken langs de Vaart Rechteroever tussen het Antoon Van Parijspad en Machelen.'

(...)

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Trakelweg [Marke]

Message  eeuwige reiziger le Dim 5 Avr - 21:51

Beton valt van Leiebrug
zaterdag 4 april 2015KORTRIJK - De brug aan de Overzetweg in Marke wacht op dringend herstel. Stukken beton vallen af. De werken beginnen op 13 april.
De Leiebrug Bissegem-Marke ter hoogte van de Overzetweg verliest regelmatig grote betonstukken. Deze brokken komen onder meer terecht op het druk bereden fietspad dat onder deze brug doorloopt. De beheerder van de brug is niet Waterwegen en Zeekanaal of het Agentschap Wegen en Verkeer maar de stad Kortrijk.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150403_01614288


Renovatiewerken brug Overzetweg
31 maart 2015Begin 2011 ontvingen wij diverse meldingen dat de Leiebrug Bissegem-Marke ter hoogte van de Overzetweg regelmatig grote betonstukken verliest. Deze brokken komen ondermeer terecht op het zeer druk bereden fietspad dat onder de brug doorloopt.

De beheerder van deze brug is niet Waterwegen en Zeekanaal of het Agentschap Wegen en Verkeer maar wel de Stad Kortrijk. Op onze vraag werd er door het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen een inspectie gedaan van de brug.

In het inspectieverslag is er sprake van diverse gebreken die een gevaar vormen voor de veiligheid van de gebruikers in de omgeving van de brug. Het gaat ondermeer over:


  • scheurvorming en afgebrokkelde delen van het beton;


  • verschoven blauwe hardsteen elementen;


  • stalagtietvorming ter hoogte van de ontluchtingsbuisjes;


  • enz.


Daarnaast stellen we nog een aantal andere gebreken vast:


  • De hangijzers waarmee de openbare verlichtingsarmatuur bevestigd is aan de betonnen bovenbouw, zijn roest.


  • De geschilderde zones van de bovenbouw van de brug zijn aangetast door mos.


  • Er is rafeling (afbrokkeling steentjes) waar te nemen van het asfalt.


Met dit werk gaan wij de hogerverrmelde gebreken oplossen.

Aannemer en uitvoeringstermijn

Deze opdracht werd gegund aan de NV Group Janssens, Nieuwe Dreef 17 te 9160 Lokeren.  De contractuele uitvoeringstermijn van deze werken bedraagt 10 werkdagen

Timing en Fasering + Omleggingen (onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en onvoorziene omstandigheden)

Fase 1 – Werken aan de bovenbouw en rijweg van de brug :

Van maandag 13 april 2015 tot en met vrijdag 17 april 2015 (tijdens de Paasvakantie) – Doorgang Overzetweg - Driekerkenstraat afgesloten voor autoverkeer (speciale 50 meter lange voetgangerstunnel is op de brug voorzien tijdens de werken – fietsers dienen af te stappen en kunnen dan ook voetgangerstunnel gebruiken) – omleiding voorzien via Meensesteenweg – Burgemeester Lambrechtlaan – Magdalenastraat – Marksesteenweg – Markebekestraat en omgekeerd.

Plaatselijk verkeer blijft wel mogelijk in de Driekerkenstraat en Overzetweg excl. deel op de brug. Voorsignalisatieborden ter hoogte van rotonde Meensesteenweg – Burgemeester Lambrechtlaan en ter hoogte van kruispunt Appel – Magdalenastraat. We voorzien ook 2 werfaankondigingsborden.

Fase 2 - Werken aan de onderbouw van de brug:

Van maandag 20 april 2015 tot en met vrijdag 24 april 2015 – Doorgang Overzetweg – Driekerkenstraat is dan terug open voor alle verkeer. Tijdens deze fase is de voor fietsers en lopers populaire Trakelweg afgesloten – omleiding voor fietsers en voetgangers via Wevelgemsevoetweg – Driekerkenstraat – Vrije Aardstraat – Trakelweg.

http://www.kortrijk.be/comment/14512#comment-14512

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Trakelweg [Marke]

Message  eeuwige reiziger le Lun 20 Avr - 9:50

Renovatiewerken aan de Leiebrug
Krant van West-Vlaanderen/De Leie,
vrijdag 3 april 2015

BISSEGEM - Deze maand worden er renovatiewerken uitgevoerd aan de Leiebrug tussen de Overzetweg in Marke en de Driekerkenstraat in Bissegem. De werken starten in de tweede week van de paasvakantie en zullen bij gunstige weersomstandigheden tien werkdagen duren.

Stad Kortrijk, dat beheerder is van de brug, ontving sinds begin 2011 verschillende meldingen dat de Leiebrug Bissegem-Marke ter hoogte van de Overzetweg regelmatig grote betonstukken verliest. De brokken komen onder meer terecht op het zeer druk bereden fietspad dat onder de brug doorloopt. De stad vroeg het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen om een inspectie te doen. In dat inspectieverslag is er sprake van gebreken die een gevaar vormen voor de veiligheid van de gebruikers in de omgeving van de brug. Het gaat onder meer over scheurvorming en afbrokkelende delen van het beton, verschoven blauwe hardsteenelementen en stalagtietvorming ter hoogte van de ontluchtingsbuisjes. Daarnaast zijn de hangijzers waarmee de openbare verlichtingsarmatuur bevestigd is aan de betonnen bovenbouw roest, is er rafeling waar te nemen van het asfalt en zijn de geschilderde zones van de bovenbouw van de brug aangetast door mos.

De werken aan de bovenbouw en de rijweg van de brug zullen gebeuren van maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april. Hiervoor wordt de doorgang Overzetweg-Driekerkenstraat afgesloten voor autoverkeer. Er zal op de brug een speciale 50 meter lange voetgangerstunnel voorzien zijn tijdens de werken. Fietsers die afstappen kunnen die tunnel ook gebruiken. Er is een omleiding voorzien via de Meensesteenweg, Burgemeester Lambrechtlaan, Magdalenastraat, Marksesteenweg en Markebekestraat, en omgekeerd. Voor wie de brug niet nodig heeft, blijft plaatselijk verkeer wel mogelijk in de Driekerkenstraat en de Overzetweg.

De werken aan de onderbouw van de brug zijn voorzien tijdens de week van 20 tot en met 24 april. Dan is de doorgang Overzetweg-Driekerkenstraat weer open voor alle verkeer, maar zal de Trakelweg, beter bekend als 'het jaagpad', afgesloten worden. Voor fietsers en voetgangers is er dan een omleiding voorzien via de Wevelgemsevoetweg over de Driekerkenstraat naar de Vrije Aardstraat om zo weer op de Trakelweg te komen, en ook in de andere richting.

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leiekaai [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Mar 12 Mai - 12:51

WERVIK 08/05/2015
CD&V vindt 2018 te laat voor heraanleg Leiekaai

De Leiekaai, die er erg slecht bijligt, wordt normaal gezien in 2018 heraangelegd. CD&V wil zo lang niet wachten en stelde voor om de startdatum van de werken te vervroegen.

"De Leiekaai is een gemeentelijke weg, waar het uiterst onaangenaam is om met de fiets of auto op te rijden, zeker als het geregend heeft", aldus fractieleidster Bercy Slegers (CD&V). "De kasseien liggen los en er zijn heel wat oneffenheden. Een kwaliteitsvolle heraanleg van de Leiekaai en het jaagpad is hoognodig. Voorts stellen we voor dat er bij de inrichting van de Leiekaai rekening gehouden wordt met voldoende groen, auto- en fietsparkings en een uitgeruste rustplaats voor wandelaars. En waarom geen Infopunt Toerisme inrichten aan de Leiekaai, waarbij wordt aangeduid dat wandelaars en fietsers via het nabijgelegen stadsdomein Oosthove naar het stadscentrum kunnen trekken."

Leiewerken
"Die site moet inderdaad aangepakt worden", reageerde schepen van Openbare Werken Belinda Beauprez (N-VA), die evenwel niet reageerde op het voorstel om de werken te vervroegen. "Dat zou een grote meerwaarde zijn, want nu is het er vuil. De heraanleg is normaal gezien voor 2018, als afsluiter van de Leiewerken." In het meerjarenplan is een krediet van 80.000 euro voorzien. De stad zal voor de uitvoering van de werken eerst rond de tafel moeten zitten met Waterwegen en Zeekanaal.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/cd-v-vindt-2018-te-laat-voor-heraanleg-leiekaai-a2313544/

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leiewerken [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Dim 5 Juin - 13:44

Leiewerken volop in ontwikkeling
Het Laatste Nieuws/Westhoek,
Vr. 03 Jun. 2016, Pagina 17

De Leiewerken in Wervik zijn volop in ontwikkeling. De aanleg van het jaagpad voor fietsers en wandelaars is aan de gang en aan weerszijden van het water zijn de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe brug bezig. Momenteel is de tweede van drie fasen aan de gang. Het einde van die tweede fase is midden 2017 voorzien.

De nieuwe brug komt vlak naast de bestaande brug, die zal worden afgebroken. Ongeveer drie maanden zal er geen verkeer van en naar Wervicq-Sud mogelijk zijn. "Op dit moment zijn de werken voor het landhoofd (een groot betonnen blok waarop de nieuwe brug komt, red.) aan weerszijden van de nieuwe brug volop bezig", aldus communicatieverantwoordelijke van opdrachtgever nv Waterwegen en Zeekanaal, Claudia Van Vooren. "Dit zijn in hoofdzaak betonwerken. Op de Vlaamse kant worden het landhoofd en de parking daaronder wellicht nog voor het bouwverlof deze zomer afgewerkt. Aan de overzijde op de Franse kant wordt het landhoofd na het bouwverlof afgewerkt. Ook de heiwerken voor de steunpilaar van de brug in de Leie zijn momenteel volop bezig."

Wandelboulevard

Langs de Leie komt er ook een 'wandelboulevard' tussen het stadsdomein Oosthove en de Akademiestraat. "De werken aan het jaagpad en de aansluiting ervan ter hoogte van Oosthove zijn ook volop bezig en worden zo snel mogelijk afgewerkt", aldus Van Vooren. Na de vijfdaagse zomervakantie in augustus, starten de rioleringswerken in de Pastorijstraat, een deel van de Sint-Medardusstraat en een deel van de Leiestraat tot aan Optiek Hugo. Hierover zal door Waterwegen en Zeekanaal nog uitgebreid worden gecommuniceerd naar de bewoners. Men rekent per straat op een onderbreking van het verkeer gedurende een tot anderhalve maand.

Deze maand start de aannemer in het staalatelier ook met de bouw van de nieuwe brug. "Eenmaal de brug is afgewerkt, komt ze vanuit Gent per schip richting Wervik", aldus de communicatieverantwoordelijke. "We vermoeden om dan omstreeks half januari te kunnen starten met het laatste deel van deze tweede fase, met de afbraak van de huidige brug en de installatie van de nieuwe brug."

De baggerwerken op de Leie zouden aanvangen in april, maar zijn nog altijd niet begonnen. "De timing van de baggerwerken is nog niet vastgelegd", aldus Van Vooren.

Verbreding

Al sinds 1994 is er sprake van een nieuwe Leiebrug tussen Wervik en het Noord-Franse Wervicq-Sud. De nieuwe brug past in de Leiewerken voor het Europese project Seine-Schelde. Dat moet de vaarroute tussen de Seine en de Schelde verbeteren. Het doel daarvan zijn langere schepen met grotere ladingen en dus ook minder goederenvervoer op de weg. De huidige brug in de Brugstraat in Wervik is te laag voor grotere schepen met drie lagen containers tot 4.500 ton. Daarom wordt een nieuwe brug gebouwd met een vrije doorvaarthoogte van minimaal zeven meter. De Leie wordt over een afstand van 300 meter tussen het stadsdomein Oosthove en het woon- en zorgcentrum Het Pardoen ook verbreed.

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leie (Lys) Comines - Deinze

Message  velo-ravel.net le Dim 5 Juin - 14:11

Link naar hetzelfde als vorig post http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/leiewerken-volop-in-ontwikkeling-a2722764/
avatar
velo-ravel.net

Messages : 4998
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leiewerken [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Sam 25 Juin - 17:07

velo-ravel.net a écrit:Link naar hetzelfde als vorig post http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wervik/leiewerken-volop-in-ontwikkeling-a2722764/

Ook een artikel in de Krant van West-Vlaanderen:

Leiewerken zijn volop in ontwikkeling
Krant van West-Vlaanderen/De Leie,
Vr. 10 Jun. 2016, Pagina 28

Einde van de tweede fase is midden volgend jaar voorzien WERVIK - De Leiewerken in Wervik zijn volop in ontwikkeling. De aanleg van het jaagpad voor fietsers en wandelaars is aan de gang en aan weerszijden van het water zijn de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe brug bezig. De nieuwe brug zal 75 meter lang zijn. Momenteel is de tweede van drie fasen aan de gang. Het einde van fase twee is midden 2017 voorzien.

De nieuwe brug komt pal naast de bestaande brug die zal worden afgebroken. Ongeveer drie maanden zal er geen verkeer van en naar Wervicq-Sud mogelijk zijn. “Op dit moment zijn de werken voor het landhoofd (dat is een groot betonnen blok waarop de nieuwe brug komt, red) aan weerszijden van de nieuwe brug volop bezig”, aldus communicatieverantwoordelijke Claudia Van Vooren van opdrachtgever nv Waterwegen en Zeekanaal.

“Dit zijn in hoofdzaak betonwerken. Op de Vlaamse kant worden het landhoofd en de parking daaronder wellicht nog voor het bouwverlof deze zomer afgewerkt. Aan de overzijde op Franse kant wordt het landhoofd na het bouwverlof afgewerkt. Ook de heiwerken voor de steunpilaar van de brug in de Leie zijn momenteel volop bezig.”

wandelboulevard

Langs de Leie komt er ook een ‘wandelboulevard’ tussen het stadsdomein Oosthove en de Akademiestraat. “De werken aan het jaagpad en de aansluiting ervan ter hoogte van Oosthove zijn ook volop bezig en worden zo snel mogelijk afgewerkt”, aldus Claudia Van Vooren.

Na de vijfdaagse zomervakantie in augustus, starten de rioleringswerken in de Pastorijstraat, een deel van de Sint-Medardusstraat en een deel van de Leiestraat tot aan Optiek Hugo. Hierover zal nv Waterwegen en Zeekanaal nog uitgebreid gecommuniceerd, zeker naar de bewoners van de omgeving toe. Men rekent per straat op een onderbreking van het verkeer gedurende een maand tot anderhalve maand.

Baggerwerken

Deze maand start de aannemer in het staalatelier ook met de bouw van de nieuwe brug. “Eenmaal de brug is afgewerkt komt ze vanuit Gent per schip richting Wervik”, aldus de communicatieverantwoordelijke. “We vermoeden om dan omstreeks half januari te kunnen starten met het laatste deel van deze twee fase, met de afbraak van de huidige brug en de installatie van de nieuwe brug.”

De baggerwerken op de Leie zouden aanvangen in april, maar zijn nog altijd niet begonnen. “De timing van de baggerwerken is nog niet vastgelegd”, aldus Claudia.

Al sinds 1994 is er sprake van een nieuwe Leiebrug tussen Wervik en het Noord-Franse Wervicq-Sud. De nieuwe brug past in de Leiewerken voor het Europese project Seine-Schelde. Dat moet de vaarroute tussen de Seine en de Schelde verbeteren. Het doel is dat langere schepen met grotere ladingen kunnen passeren en dat er zo dus minder goederenvervoer op de weg is. De huidige brug in de Brugstraat in Wervik is te laag voor grotere schepen met drie lagen containers tot 4.500 ton. Daarom wordt een nieuwe brug gebouwd met een vrije doorvaarthoogte van minimaal zeven meter. De Leie wordt over een afstand van driehonderd meter tussen het stadsdomein Oosthove en het woon- en zorgcentrum Het Pardoen ook verbreed.

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Loskade Alpro CVA [Zuidkaai, Wevelgem]

Message  eeuwige reiziger le Ven 5 Aoû - 23:19

eeuwige reiziger a écrit:http://velo-ravel.forumactif.org/t1114-region-de-la-lys-16-octobre-2014#6805

Veertien dagen geleden maakte ik tussen Kortrijk en Wevelgem een fietstochtje langs de Leie. Het was al vele jaren geleden dat ik daar nog gereden had.

Een belangrijke verandering bij het industrieterrein van Wevelgem-Zuid, waar er aan de Zuidstraat een nieuwe vestiging van Alpro was uitgebouwd met watergebonden activiteit. Hiervoor werd er een loskade gebouwd, waardoor de doorgang langs het jaagpad niet langer mogelijk was voor de fietsers.

Voortaan moet je een kleine omleiding volgen. Er ligt een breed, beveiligd fietspad dat je door de Alprosite brengt en je dan weer naar het jaagpad leidt.Bijkomende verandering: een dubbelrichtingsfietspad aan de zijde van het industrieterrein, tussen Alpro en Masureel Veredeling. Door blokken van de rijweg afgeschermd, wat toch een hele verbetering is in vergelijking met de aanliggende fietspaden van vroeger.

Jammer genoeg geen foto's: het was al donker...


Eind april, na een bijscholing in Wevelgem, nog wat tijd gevonden om bij het terugfietsen enkele foto's te nemen. Toestand eind april 2016:

Het fietspad tussen Masureel Veredeling en de Alprosite:En dan maak je de doorsteek van de Alprosite:


eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leiekaai [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Ven 5 Aoû - 23:30

Omleiding aan de linkeroever, Belgische zijde, begint bij de doorsteek tussen Leiekaai en Speiestraat. Je volgt best de, uitstekend aangeduide, omleiding, want kort na een stukje Frans grondgebied loop je in de Keizerstraat volledig vast op een hermetisch gesloten hekken.


Aan Belgische zijde staan de oeverwerken al een stuk verder dan aan Franse zijde. Foto's genomen eind april 2016.

België:

Frankrijk:


Ook aan Franse kant beletten hekkens dat je je een weg zou willen banen naar het jaagpad. Na de brug is er een omleiding uitgewerkt, met... Belgische pijlen. Rechts de Impasse de la Lys en dan verder door een recent gebouwde woonwijk (nog niet te zien op de luchtfoto's).


Het moet ook gezegd dat het jaagpad op de rechteroever, voor het grootste deel Frankrijk, er soms heel slecht en ronduit verkommerd bijligt. Ook vervelend zijn de hekkens die aan de nieuwe aanlegkade van Hallewijn staan. Voor fietsers uitermate hinderlijk. Of was dat de bedoeling?  Crying or Very sad
Concernant cette quai, il me semble nécessaire d'adapter ta carte, Luc, à fin de la mettre à jour. La ligne de l'itinéraire "Voie verte de la Lys" suit à cet endroit à Halluin l'ancien chemin de halage disparu lors de laconstruction de la quai.http://www.portdelille.com/fr/site-exploitation-logistique-port-d-halluin-2

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leiekaai [Wervik]

Message  eeuwige reiziger le Dim 7 Aoû - 13:35

Baggeren gebeurt voorzichtig, mogelijk bevinden zich restanten uit Eerste Wereldoorlog in slib
Werken Leiebrug Wervik op schema
30/07/2016WERVIK - De werken aan de Leiebrug zitten mooi op schema. Begin volgend jaar wordt de brug drie maanden afgesloten. Eind augustus begint Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) met de baggerwerken. Omdat alles vervoerd wordt via het water zou er geen verkeershinder zijn.

De Leiewerken in Wervik zijn volop aan de gang. De oever langs Belgische zijde – fase 1 – heeft al mooi vorm gekregen en de tweede fase is in volle ontwikkeling. Aan beide oevers wordt gewerkt aan de landhoofden van de nieuwe brug en worden de volgende stappen voorbereid door Waterwegen en Zeekanaal nv. Eind augustus zullen de baggerwerken uitgevoerd worden.

“Vanaf 22 augustus zal de aannemer de werf voorbereiden om een week later met de eigenlijke werken te starten. Die zullen tot eind november duren”, vertelt woordvoerster Claudia Van Vooren.

Omdat in het slib van de Leie nog restanten uit de Eerste Wereldoorlog kunnen liggen, zal W&Z extra voorzichtig te werk gaan. Tijdens de werkzaamheden zijn telkens een archeoloog en twee explosievenexperten aanwezig. “Maar we moeten dat niet dramatiseren. We willen gewoon op alles voorbereid zijn omdat het hier om een gevoelige zone gaat”, aldus Van Vooren.

30.000 kubieke meter slib

Alle baggerslib zal via het water afgevoerd worden. Dit komt vooral de omwonenden ten goede, aangezien zij zo geen last zullen hebben van verkeershinder. Er moet ongeveer 30.000 kubieke meter slib verplaatst worden. “Dat komt overeen met zo'n duizend vrachtwagens. Die zullen dus nu niet door het stadscentrum hoeven te rijden”, verduidelijkt de woordvoerster van W&Z.

Ondanks enige vertraging loopt alles nu volgens het laatst opgemaakte schema. Dat wil zeggen dat begin volgend jaar de brug drie maanden lang onderbroken zal worden. De nieuwe brug zou dan tegen midden 2017 af moeten zijn.

Burgemeester Youro Casier (SP.A) is blij dat na alle ongemakken alles nu vlot verloopt. “Al van in 1994 zijn we met het dossier bezig. We zijn dus meer dan tevreden dat het nu goed vooruit gaat. Ook aan Franse kant, hoewel de administratie daar van nature stroever verloopt. We kunnen niet klagen.”

De werken aan de Leie gebeuren in het kader van het door Europa gesubsidieerde Seine-Scheldeproject. Dat moet ervoor zorgen dat ook schepen met grote ladingen kunnen doorvaren.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160729_02404105


Ondertussen is de bouw van het bruggenhoofd ook begonnen in Zuid-Wervik:http://www.artesgroup.be/nl/nieuws/detail/leiewerken_geven_wervik_een_nieuwe_look


Dernière édition par eeuwige reiziger le Dim 14 Aoû - 0:59, édité 1 fois

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Jubileumtocht naar Harelbeke (28 juli 2016)

Message  eeuwige reiziger le Dim 7 Aoû - 13:35

à compléter

http://www.wenz.be/nl/nieuws/a2bc24bb-8aed-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V_y3fvmLTcs

eeuwige reiziger

Messages : 2221
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leie (Lys) Comines - Deinze

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum