Leie (Lys) Comines - Deinze

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Verlichting jaagpad [Menen]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 15 Mar 2018 - 17:49

Geen verlichting op jaagpad langs de Leie
01 maart 2018

Vincent Dumortier (CD&V) was op de voorbije gemeenteraad voorstander om het jaagpad langs de Leie in Menen te voorzien van openbare verlichting. Hij verwees daarmee naar Wevelgem dat voor 76.000 euro investeert in verlichting op het jaagpad tussen Wevelgem en Bissegem.

”Ik ben eerder terughoudend”, geeft schepen Dirk Vanholme (N-VA) toe. “Ons jaagpad is vier kilometer lang. Verlichting zou ons 140.000 euro kosten. Bovendien zijn veranderingen aan het jaagpad nog mogelijk met de Leiewerken die op til zijn. Nu investeren in openbare verlichting heeft dus geen zin.”

https://www.hln.be/regio/menen/geen-verlichting-op-jaagpad-langs-de-leie~afc579a1/

Openbare verlichting op het jaagpad
17 februari 2018

In Wevelgem komt er openbare verlichting op het jaagpad langs de Leie, van aan de brug tussen Wevelgem en Lauwe tot aan de grens met Bissegem.

De gemeente zelf investeert 83.263 euro, om de veiligheid van fietsers en wandelaars op het traject te verbeteren. “We kregen in het verleden heel wat meldingen over het gevoel van onveiligheid langs het Jaagpad”, zegt schepen Marie De Clerck (CD&V). “Het is daar op vandaag heel donker en in de winter wordt het pad dan ook minder gebruikt, terwijl het wel veel gezelliger, mooier en veiliger is om langs daar bijvoorbeeld naar Kortrijk te gaan. Ik ben dan ook heel blij dat de investering gebeurt.”

De werken zijn deze week gestart, en ze duren nog tot begin volg maand.

https://www.hln.be/regio/wevelgem/openbare-verlichting-op-het-jaagpad~aadfa08e/
http://www.focus-wtv.be/nieuws/verlichting-langs-jaagpad-wevelgem

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty aanpassing kaart

Message  velo-ravel.net le Lun 19 Mar 2018 - 19:25

Ik heb de kaart aangepast, met de anderen kant van de Leie tussen Harelbeke en Kortrijk.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1muWlbOP1y8NXpo3xdr9E-VeZfSw&ll=50.8326068129544%2C3.264092189309963&z=15

Vragen.

Aan de Broeltoren, kun je daar altijd door deze hek ?

Aan de Havenkaai, dat niet autovrij is, zou je daar op den trottoir mogen rijden ?

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Re: Leie (Lys) Comines - Deinze

Message  eeuwige reiziger le Lun 19 Mar 2018 - 20:11

velo-ravel.net a écrit:Aan de Havenkaai, dat niet autovrij is, zou je daar op den trottoir

Niet echt aan te raden, vooral je bij Buda toch niet verder kunt. De overgang tussen fietspad en stoep juist voorbij de Ronde van Vlaanderenbrug komt nogal amateuristisch uitgewerkt. Dat had veel duidelijker gekund.

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Re: Leie (Lys) Comines - Deinze

Message  velo-ravel.net le Lun 19 Mar 2018 - 21:46

dit bedoel je ?

velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Havenkaai [Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 29 Mar 2018 - 10:56

velo-ravel.net a écrit:dit bedoel je ?

Inderdaad. Enige belijning zou hier wonderen kunnen doen.

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Aanplanting bomen [Deinze - Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Sam 7 Avr 2018 - 11:23

155 nieuwe bomen langs Leie
04 april 2018

De Vlaamse Waterweg nv plant deze maand 155 nieuwe bomen langs de Leie tussen Deinze en Ooigem. In maart heeft de Vlaamse waterwegbeheerder een groot aantal zieke bomen verwijderd op het jaagpad langs de Leie tussen Deinze en Ooigem, bij Wielsbeke. “Deze bomen hadden last van de iepenziekte waardoor ze zo goed als afgestorven waren en een gevaar voor de veiligheid konden betekenen”, zegt Laura Desimpelaere, districtshoofd Leie afdeling Bovenschelde. “De bomen waren een belangrijk onderdeel van het landschap en dus worden ze vervangen door 155 nieuwe exemplaren. Het merendeel van deze nieuwe bomen zijn opnieuw iepen, maar dan wel een resistente soort waardoor de kans heel klein is dat ze opnieuw ziek worden. De andere bomen die gepland worden zijn ratelpopulier, zomereik, zomerlinde, zwarte els en Hollandse linde.”

https://www.hln.be/regio/deinze/155-nieuwe-bomen-langs-leie~a99215bd/
https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/155-nieuwe-bomen-langs-de-leie

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Re: Loskade Alpro CVA [Zuidkaai, Wevelgem]

Message  eeuwige reiziger le Sam 7 Avr 2018 - 11:25

http://velo-ravel.forumactif.org/t767p25-leie-lys-comines-deinze#9671


6,7 miljoen euro voor industriezone
04 april 2018

WEVELGEM Het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen kent een subsidie van 6.776.591 euro toe voor de heraanleg van de industriezone Wevelgem-Zuid. De totale kostprijs bedraagt 7.903.964 euro.

Op de industriezone komt op termijn een gescheiden rioolstelsel en worden wegen vernieuwd. De Vlamingstraat krijgt fietspaden. In de Tram-, Zuid- en Kouterstraat komen parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er is verder aandacht voor de aanleg van siergrassen, hagen en bomen, terwijl de Moraviëstraat en het jaagpad aan de Leie worden heringericht. Eind mei, na Gullegem Koerse, starten al werken in de industriezone Gullegem-Moorsele. Het project omvat daar de heraanleg van de Muizelstraat tussen de Hondschotestraat en Drieslaan, de Noordstraat, de Drieslaan tussen de Muizelstraat en Nijverheidslaan, de Nijverheidslaan tussen de Oostlaan en het containerpark en de vrachtwagenparking in de Westlaan. Voor de vernieuwing van de industriezone Gullegem-Moorsele kreeg de gemeente al 15.939.352 euro subsidies op een totaalbedrag van 16.536.258 euro. “De nabije toekomst brengt ons twee vernieuwde en heraangelegde industriezones”, zeggen CD&V-schepenen Kevin Defieuw en Stijn Tant.

https://www.hln.be/regio/wevelgem/6-7-miljoen-euro-voor-industriezone~a1551653/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Verlichting jaagpad [Harelbeke]

Message  eeuwige reiziger le Sam 7 Avr 2018 - 11:45

Eerste test met bewegingsverlichting van start
Straks niet meer in het donker langs het water fietsen?
7/04/2018

HARELBEKE - Wie van de Broelkaai tot de Afspanningsstraat fietst, hoeft dat binnenkort niet meer in het donker te doen. Verlichting met een bewegingsdetectiesysteem maakt fietsen aangenamer. Later wordt het project mogelijk uitgerold naar het verdere Jaagpad.

Het nieuwe jaagpad dat vorm krijgt dankzij de Leiewerken, wordt verlicht. Daardoor moeten fietsers niet meer in het donker fietsen van de Broelkaai tot de Afspanningsstraat. Om lichtvervuiling en energieverspilling tegen te gaan, kiest het stadsbestuur voor een ingenieuze techniek met bewegingsdetectie.

“De volgverlichting schiet pas aan als er iemand in de buurt komt. Zo komt deze innovatieve manier van verlichten tegemoet aan de bepalingen van ons lichtplan”, zegt schepen van Energie Inge Bossuyt (SP.A/Groen). Ook de kapotte verlichting die aansluit op het nieuwe stukje fietspad, wordt vervangen door volgverlichting, alles samen goed voor een kostprijs van zo'n 40.000 euro.

De nieuwe verlichting tussen de Broelkaai en de Afspanningsstraat ziet het stadsbestuur als proefproject. Ook langs de Doornhoutsevoetweg komt dit soort verlichting. “Het gaat om een vrij innovatief systeem, waarvan we eerst willen checken of het werkt. Dat doen we met deze twee proefprojecten. Als ze positief geëvalueerd worden, breiden we ze misschien wel uit, denk maar aan het jaagpad.”

Onveilige situatie

Goed nieuws voor de vele fietsers die het jaagpad gebruiken, want nu fietsen ze er in Harelbeke in het donker. Zodra je in de buurt van Kortrijk bent, is het jaagpad opnieuw verlicht. Een vervelende en onveilige situatie voor fietsers, vindt ook gemeenteraadslid Rita Beyaert (CD&V). Zij roept het stadsbestuur op om ook op de rest van het jaagpad in verlichting te voorzien. “Neem nu het nieuwe stuk jaagpad tussen Kortrijk, Harelbeke en Zwevegem. Daar is geen verlichting, terwijl er wel heel veel schoolgaande jongeren passeren.”

Ook Stijn Derammelaere (SP.A/Groen) deelt de bezorgdheden van Beyaert. “Op sommige stukken is het pikdonker. Dat moet anders en veiliger.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180406_03449827


Innovatief verlichten: Broelkaai tot Afspanningsstraat
14 februari 2018

Een tijdje geleden pleitte Jong N-VA om het lichtplan blijvend te evalueren. Daarbij speelt zowel veiligheid als innovatie een centrale rol. Toekomstgericht investeren met oog op innovatie moet hierbij centraal staan. Jong N-VA is dan ook tevreden met de komst van een bewegingsdetectiesysteem in de Broelkaai tot de Afspanningsstraat.

In het verleden sprak gemeenteraadslid Fleur De Buck zich over de zaak als volgt uit: “De 21ste-eeuwse mobiliteitsproblemen kampen nog te veel met een 20ste-eeuwse infrastructuur. De toename van verkeer vraagt om meer veiligheid. ’s Nachts gaat dit vooral om zichtbaarheid.” Daar wordt nu gehoor aan gegeven met de komst van een bewegingsdetectiesysteem. Een modern verlichtingssysteem die aanslaat bij het voorbijkomen van passanten. Verouderde en niet meer functionerende verlichting wordt eveneens vervangen zodat dezelfde techniek kan toegepast worden over het volledige traject.

Deze manier van verlichten is aangepast aan de 21ste-eeuwse noden. Die noden leggen een sterkere klemtoon op innovatie en besparing. De voorschriften van het huidige lichtplan maken het mogelijk om die nieuwe weg in te slaan. Stad Harelbeke moet kwalitatief openbaar verlichten. Verlichten waar het moet, doven waar het kan. Dat daarvoor geïnvesteerd moet worden in modernere infrastructuur is vanzelfsprekend. De komst van het bewegingsdetectiesysteem past binnen die visie. Het komt de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers ten goede en versterkt het veiligheidsgevoel.

Groene innovatie

Ook op milieuvlak wordt geïnnoveerd. “Bij de aanleg van de nieuwe kade in het bredere project van de Leiewerken en marktpleinvernieuwing wordt gekeken voor duurzame innovaties,” vertelt schepen Patrick Claerhout. “Er wordt op de kade geïnvesteerd in geavanceerde waterbergingssystemen bij de toekomstige groene rij bomen op de kade.” Dit moet ervoor zorgen dat de bomen voldoende zuurstof en water krijgen. De bomen hoeven zo geen drinkwater meer toegediend krijgen wat de kosten voor de burger en de gemeente drukt. Deze klimaatbestendige methodes zullen in de toekomst vaker deel uit maken van ons groenpark.

https://harelbeke.n-va.be/nieuws/innovatief-verlichten-broelkaai-tot-afspanningsstraat

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Re: Havenkaai [Kortrijk]

Message  eeuwige reiziger le Lun 9 Avr 2018 - 13:45

Slechts een klein stukje aan de rechteroever. Een doortrekking richting Marke zou een schitterend alternatief kunnen zijn voor de Markesteenweg die in de bebouwde kom (vanaf de Ronksdreef) nu slechts fietssuggestiestroken heeft. Die bieden geen veiligheid, zeker niet op een drukke verkeersas als de Markesteenweg. Hoop doet leven, maar ik maak me geen begoochelingen. Ongetwijfeld gaat Natuurpunt dwarsliggen...


Vernieuwd fietspad tussen Havenkaai en Graaf Karel de Goedelaan open op 16 april
6 april 2018

Het Jaagpad langs de Leie, dat de verbinding vormt tussen de Havenkaai en de Graaf Karel de Goedelaan was anderhalf jaar niet bruikbaar. Het pad moest omwille van de werken op Kortrijk Weide afgesloten worden. De stad maakte van de gelegenheid gebruik om het fietspad volledig te vernieuwen en te integreren in het ontwerp Kortrijk Weide. Op 16 april gaat het terug open. Een hele opluchting voor de vele scholieren en studenten uit de Graaf Karel de Goedelaan die zo de drukke Burgemeester Lambrechtlaan en Magdalenastraat opnieuw kunnen vermijden.

Het Jaagpad tussen de Havenkaai en de Graaf Karel de Goedelaan wordt dagelijks door heel wat scholieren en de studenten uit de Graaf Karel de Goedelaan gebruikt. Deze trage verbinding is een veilig alternatief voor de drukke Burgemeester Lambrechtlaan en Magdalenastraat.

Door de werken op Kortrijk Weide werd het Jaagpad anderhalf jaar afgesloten. Aannemer Stadsbader moest het Jaagpad op verschillende plaatsen onderbreken om rioleringswerken uit te voeren. Bovendien zorgde de verder gelegen stapelplaats om aarde af te voeren per vrachtschip voor onveilige situaties voor fietsers.

Fietsers moesten tijdelijk omrijden via de Burgemeester Lambrechtlaan en Magdalenastraat.

Volledig nieuw fietspad
De stad maakte van de gelegenheid gebruik om het fietspad daar volledig te vernieuwen. Het pad loopt daar nu niet langer vlak naast de Leie maar wel doorheen het nieuwe stadspark van Kortrijk Weide. Het pad is aangelegd in beton en heeft nu openbare verlichting. Voordien was het pad niet verlicht.

https://www.kortrijk.be/nieuws/vernieuwd-fietspad-tussen-havenkaai-en-graaf-karel-de-goedelaan-open-op-16-april


Jaagpad langs Leie na anderhalf jaar weer open
12 april 2018

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Het jaagpad langs de Leie, dat de verbinding maakt tussen de Havenkaai en Graaf Karel de Goedelaan, is na anderhalf jaar weer open. Het pad moest omwille van de werken op Kortrijk Weide afgesloten worden. Aannemer Stadsbader moest het jaagpad op verschillende plaatsen onderbreken om rioleringswerken uit te voeren. Bovendien zorgde de verder gelegen stapelplaats om aarde af te voeren per vrachtschip voor onveilige situaties voor fietsers. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het fietspad volledig te vernieuwen en te integreren in het ontwerp Kortrijk Weide”, zegt schepen Axel Weydts (Sp.a). “Het pad loopt daar nu niet langer vlak naast de Leie maar wel doorheen het nieuwe stadspark van Kortrijk Weide. Het pad is aangelegd in beton en heeft nu openbare verlichting. Voordien was het pad niet verlicht.” Deze week krijgt het stuk fietspad achter het containerpark nog een nieuwe asfaltlaag, op 16 april gaat het hele pad officieel open. “Dat betekent een hele opluchting voor de vele scholieren en studenten uit de Graaf Karel de Goedelaan die zo de drukke Burgemeester Lambrechtlaan en Magdalenastraat opnieuw kunnen vermijden.”

https://www.hln.be/regio/kortrijk/jaagpad-langs-leie-na-anderhalf-jaar-weer-open~ae6279b0/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180411_03457906
http://www.focus-wtv.be/nieuws/vernieuwd-jaagpad-langs-de-leie-kortrijk

http://www.stedenbeleid.vlaanderen.be/campus-kortrijk-weide

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Verlichting jaagpad [Wevelgem]

Message  eeuwige reiziger le Lun 2 Juil 2018 - 11:27

Vanaf augustus wordt jaagpad (deels) verlicht
Krant van West-Vlaanderen/Kortrijk-Menen,
vrijdag 15 juni 2018, blz. 59


WEVELGEM - In juli vorig jaar besloot de gemeente om het jaagpad richting Kortrijk van openbare verlichting te voorzien. “In het verleden kwamen heel wat meldingen over het gevoel van onveiligheid langs het jaagpad”, verwoordt schepen Marie De Clerck wat bij vele inwoners al langer leefde. “Op het grondgebied van Kortrijk was er door de stad al eerder openbare verlichting aangebracht. Ondertussen liggen ook bij ons de kabels klaar, een werk dat deze week werd afgerond.”

De investering van 78.500 euro wordt volledig door de gemeente gedragen. De Vlaamse Waterweg, het vroegere Waterwegen en Zeekanaal, komt niet tussen. Richting Menen komt die openbare verlichting er niet. Dat jaagpad ligt op grondgebied Menen en die stad ziet voorlopig af van dergelijke investering. “De openbare verlichting is nog niet operationeel, de verlichtingspalen zullen wellicht pas in augustus kunnen geplaatst worden”, besluit schepen De Clerck.

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Leiewerken 2020 [Menen]

Message  eeuwige reiziger le Lun 30 Juil 2018 - 12:06

Gevelspandoeken geven toekomstbeeld Leiewerken
28 juli 2018

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

MENEN - Sinds vandaag hangen er twee grote gevelspandoeken in de Rijselstraat in Menen.

De spandoeken, met als boodschap “De Leiebrug naar de toekomst”, zijn een initiatief van de Stad Menen en De Vlaamse Waterweg om inwoners, handelaars en bezoekers een toekomstbeeld te bieden van de geplande Leiewerken. De eigenlijke Leiewerken, waarbij in het centrum van Menen de Leie onder meer verbreed wordt, zouden midden 2020 starten. Voor die werken zijn een aantal onteigeningen nodig. Het ene pand kan uiteraard sneller onteigend worden dan het andere, en alle panden zullen gegroepeerd afgebroken kunnen worden, dus een aantal huizen zal leegstaan. De gevelspandoeken moeten de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten.

https://www.hln.be/regio/menen/gevelspandoeken-geven-toekomstbeeld-leiewerken~a421b9b1/


GROTE GEVELSPANDOEKEN OVER LEIEWERKEN IN MENEN
27/07/2018

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Spandoek_0

Sinds vandaag hangen er twee grote gevelspandoeken in de Rijselstraat in Menen.

De spandoeken, met als boodschap “De Leiebrug naar de toekomst”, zijn een van de initiatief van de Stad Menen en De Vlaamse Waterweg nv om inwoners, handelaars en bezoekers naar aanleiding van de geplande Leiewerken een toekomstbeeld te bieden. De eigenlijke Leiewerken zouden midden 2020 starten. De Leiewerken in Menen zijn een belangrijk onderdeel van het Europees gesubsidieerde project Seine Schelde Vlaanderen.

In het centrum van Menen is er onder meer een bochtverbreding nodig. Die moet er komen zodat schepen met een lengte tot 190 meter vlot de bocht kunnen nemen. De huidige brug in de Rijselstraat is te laag voor deze schepen. Ook een nieuwe, hogere brug is dus noodzakelijk. Daarvoor zijn er een aantal grondverwervingen noodzakelijk. De verworven panden zullen gesloopt worden, maar dat zal een heel eind duren.  Om hinder en ongewenste bezoekers te vermijden, worden er een aantal maatregelen getroffen. Zo worden alle nutsvoorzieningen afgesloten en verwijderd en wordt de benedenverdieping afgedicht met panelen. Om het uitzicht toch enigszins aantrekkelijk te houden zijn er nu gevelspandoeken aangebracht op enkele panden. Welke andere initiatieven er exact genomen kunnen worden, wordt verder pand per pand bekeken. Zo kan er samengewerkt worden met verenigingen om bijvoorbeeld graffitiworkshops, muurschilderingen, gevelgedichten,… te organiseren of aan te brengen.

Indien je zelf een idee hebt of wil meewerken aan dergelijke initiatieven, kan je steeds contact opnemen met De Vlaamse Waterweg nv via leiewerken.menen@vlaamsewaterweg.be of 09 292 11 12.


https://www.focus-wtv.be/nieuws/grote-gevelspandoeken-over-leiewerken-menen
http://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/grote-gevelspandoeken-over-leiewerken-in-de-rijselstraat-in-menen/article-normal-330477.html


In de brochure "Masterplan Menen -  Samen De Stad Ontwerpen" staat er trouwens een interessante kaart met de toekomstvisie op de fietsinstractuur langs de Leie (blz. 22-23):

https://www.menen.be/samendestadontwerpen

Rechtstreeks:
https://issuu.com/leiedal/docs/20141219_-_masterplan_menen_brochur

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty travaux à venir entre Warneton-Comines-Menin

Message  joverwimp le Mar 20 Nov 2018 - 9:50

De as van de oude Grensleie vormt de grillige staatsgrens tussen Frankrijk en ons land. Tussen Deulemonde en Menen is ze ook een schakel in het traject van de internationale binnenvaartverbinding Seine-Schelde.
Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hebben op 19 november 2018 een verdrag ondertekend waardoor de Grensleie kan worden aangepast voor grote binnenvaart en waardoor een belangrijke schakel in de Seine-Scheldeverbinding wordt gerealiseerd.
Het verdrag moet mee het pad effenen voor een moderne waterwegverbinding op groot gabarit tussen het Seine- en het Scheldebekken en de Noordzeehavens. 'In concreto betekent dit dat deze verbinding geschikt wordt gemaakt voor vervoer van scheepsladingen tot 4.500 ton en duwkonvooien of schepen waarin vrachtcontainers tot drie hoog gestapeld zijn.
(Voor de uitbouw van de Seine-Scheldeverbinding plant Vlaanderen 341 miljoen euro aan werken en studies voor de periode 2014-2020. Daarin is 141 miljoen euro Europese subsidies voorzien. Centraal in het project staat het nieuwe kanaal Seine Nord Europe in Frankrijk. Dat wordt 106 kilometer lang en zal de verbinding vormen tussen de Oise in Compiègne en het kanaal Duinkerke-Valenciennes in de buurt van Cambrai.)

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 0010
joverwimp
joverwimp

Messages : 2330
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty travaux à venir entre Warneton-Comines-Menin

Message  joverwimp le Mar 20 Nov 2018 - 9:50

De as van de oude Grensleie vormt de grillige staatsgrens tussen Frankrijk en ons land. Tussen Deulemonde en Menen is ze ook een schakel in het traject van de internationale binnenvaartverbinding Seine-Schelde.
Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk hebben op 19 november 2018 een verdrag ondertekend waardoor de Grensleie kan worden aangepast voor grote binnenvaart en waardoor een belangrijke schakel in de Seine-Scheldeverbinding wordt gerealiseerd.
Het verdrag moet mee het pad effenen voor een moderne waterwegverbinding op groot gabarit tussen het Seine- en het Scheldebekken en de Noordzeehavens. 'In concreto betekent dit dat deze verbinding geschikt wordt gemaakt voor vervoer van scheepsladingen tot 4.500 ton en duwkonvooien of schepen waarin vrachtcontainers tot drie hoog gestapeld zijn.
(Voor de uitbouw van de Seine-Scheldeverbinding plant Vlaanderen 341 miljoen euro aan werken en studies voor de periode 2014-2020. Daarin is 141 miljoen euro Europese subsidies voorzien. Centraal in het project staat het nieuwe kanaal Seine Nord Europe in Frankrijk. Dat wordt 106 kilometer lang en zal de verbinding vormen tussen de Oise in Compiègne en het kanaal Duinkerke-Valenciennes in de buurt van Cambrai.)

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 0010
joverwimp
joverwimp

Messages : 2330
Date d'inscription : 18/07/2009
Age : 75
Localisation : Asse

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Snoeiwerken [Ooigem - Harelbeke]

Message  eeuwige reiziger le Ven 23 Nov 2018 - 9:05

Snoeiwerken langs de Leie gestart
21 november 2018

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg voert sinds gisteren op het jaagpad langs de Leie snoeiwerken uit.

Het gaat om onderhoudswerken die noodzakelijk zijn voor de veiligheid van de jaagpadgebruikers. Eerder dit jaar werd het jaagpad al een aantal keer afgesloten bij stormweer, als voorzorgsmaatregel. Nu komt er dus een definitieve oplossing. De aannemer snoeit de takken van bijna duizend bomen op beide oevers tussen de brug Ooigem-Desselgem en de brug van de N36 in Harelbeke. Fietsers en voetgangers kunnen blijven passeren via het jaagpad, maar moeten soms even wachten of uitwijken naar de berm. De werken duren in totaal een viertal maanden.

https://www.hln.be/regio/harelbeke/snoeiwerken-langs-de-leie-gestart~ac811b56/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Boomkap [Deinze - Ooigem]

Message  eeuwige reiziger le Mer 3 Avr 2019 - 12:04

Zieke olmen langs de Leie worden vervangen
26 maart 2019

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

ZULTE - Een honderdtal zieke olmen langs de Leie tussen Deinze en het West-Vlaamse Ooigem (Wielsbeke) wordt vervangen. De Vlaamse Waterweg nv plant de nieuwe bomen aan in het volgende plantseizoen in het najaar. Het merendeel van de zieke bomen staat in Zulte.

Maandag begon De Vlaamse Waterweg met het verwijderen van de zieke olmen langs het jaagpad aan de Leie tussen Deinze en Ooigem. Deze bomen hebben last van de olmenziekte waardoor ze zo goed als afgestorven zijn. Volgens de waterwegbeheerder kunnen ze een gevaar vormen voor de veiligheid van wandelaars en fietsers en ze kunnen ook gezonde bomen aantasten. De meerderheid van de zieke bomen bevindt zich in de gemeente Zulte, waar 45 van de 700 olmen langs de Leie vervangen moeten worden. In totaal worden 105 olmen van de 1.600 langs de rivier gekapt.

In het najaar worden nieuwe bomen geplant, waarvan het merendeel olmen. De andere bomen die aangeplant zullen worden, zijn ratelpopulier, zomereik, zomerlinde, zwarte els en Hollandse linde.

https://www.hln.be/regio/zulte/zieke-olmen-langs-de-leie-worden-vervangen~a2e4c71f/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Fietsbrug [Ooigem - Beveren]

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Mai 2019 - 16:40

Al drie jaar wordt gesproken over de bouw van deze fietsbrug. Toen werd aangekondigd dat de bouw ervan in de loop van 2019 zou starten. Wordt dit bewaarheid?


https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161118_02578636
https://www.hln.be/in-de-buurt/wielsbeke/twee-nieuwe-bruggen-over-leie~a66eac53/


Definitieve start voor fietsbrug over Leie
03/05/19

In de gemeenteraad van dinsdag 7 mei staat onder andere de princiepsovereenkomst voor de aanleg van een fietsersbrug over de Leie op de agenda. Het voorstel zelf dateert al van minstens drie jaar geleden en krijgt nu een officieel karakter waarbij drie partijen betrokken zijn.

"Bij het project zijn drie partners betrokken: Waregem, Wielsbeke en het Federaal Agentschap De Vlaamse Waterweg nv", licht Schepen van Openbare Werken Philip Himpe toe. "In de gemeenteraad vragen wij dat de raadsleden zich akkoord verklaren met de overeenkomst zodat binnen afzienbare tijd de werken voor de aanleg van de brug kunnen starten, nadat er eerst een definitief ontwerp is voorgelegd. Eigenlijk gaat hier over een definitieve start van het project waarbij een brug voor fietsers wordt gebouwd over de Leie die de Waregemse deelgemeente Beveren-Leie zal verbinden met de Wielsbeekse deelgemeente Ooigem. De voorbije jaren werd daar al herhaalde keren over vergaderd en overleg gepleegd. Nu wordt dat dinsdagavond allemaal door een officiële overeenkomst bekrachtigd. Zeg maar: een papieren handdruk waardoor we er nu allemaal werk van gaan maken."

Subsidies
Het akkoord legt onder andere vast wie wat zal betalen. En ook waar de fietsersbrug vertrekt en aankomt. "De Vlaamse Waterweg neemt 62,5 procent van de kosten voor zijn rekening. Waregem en Wielsbeke de resterende 37,50 procent", zegt Schepen Himpe. "Vergeet ook nog de subsidies niet die wij nog moeten krijgen. Daardoor wordt de factuur wat lichter. Een raming is er nog niet. Daarvoor is het eerst wachten op het ontwerp. Hetzelfde voor de timing van de werken. En ook de aannemer van de werken moet nog aangeduid. Dat zijn allemaal zaken die de komende tijd wel duidelijker worden."

Regionaal toerisme
De fietsersbrug zal hoe dan ook nabij het historisch, beschermd Goed te Beaulieu in Beveren-Leie worden aangelegd om vanaf daar over de rivier te fietsen en te arriveren nabij Ooigem Bos. Voor het regionale toerisme wordt het alvast een grote opsteker en voor de fietsers een uiterst veilige verbinding. De streefdatum zou ergens rond halfweg 2021 draaien. In het verlengde van dit project wordt verderop de Leie richting Kortrijk de huidige verkeersbrug die de Ooigemstraat in Desselgem met de Desselgemstraat in Ooigem verbindt helemaal vernieuwd en opgetrokken zodat straks vrachtschepen er met drie containers hoog onderdoor kunnen. Maar eerst is het de intentie de fietsersbrug te realiseren.

(...)


https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/verkeer-en-mobiliteit/definitieve-start-voor-fietsbrug-over-leie/article-normal-372657.html

Archeologienota (met plannen van de brug):
http://docplayer.nl/57829561-Archeologienota-ooigem-desselgem-fietsbrug-verslag-van-resultaten.html

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Leie (Lys) Comines - Deinze - Page 3 Empty Re: Leie (Lys) Comines - Deinze

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 3 sur 3 Précédent  1, 2, 3

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum