Leie (Lys) Deinze - Gent

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Vaart Rechteroever

Message  velo-ravel.net le Jeu 3 Déc - 19:30

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084

“Naast  die  fietssnelwegen maken  we  in  2016  ook  werk om  het  fietspad  te  verlengen langs  de  Vaart  Linkeroever tussen  de Muelebroeckstraat en Nevele en van het fietspadtraject  langs  de  Vaart  Rechteroever  tot  aan  het  Antoon Van  Parijspad”,  zegt  schepen Van Thuyne. “

velo-ravel.net

Messages : 4561
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Vaart Rechteroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mar 15 Mar - 9:15

DEINZE
20/02/2016

Fietspad langs Vaart Rechteroever komt er dit jaarHet fietspad tussen de Vaart Rechteroever en het centrum van Deinze komt er nog dit jaar. Het Deinse stadsbestuur moet hiervoor nog enkele gronden aankopen. Op de gemeenteraad van donderdag 25 februari ligt de verkoopsovereenkomst ter goedkeuring voor van een stukje grond dat deel uitmaakt van de 'missing link' tussen Zulte en Deinze. Tussen het jaagpad langs Vaart Rechteroever en het Antoon Van Paryspad bestaat momenteel nog een 'missing link'. Het jaagpad stopt abrupt, net iets voorbij de oliefabriek Vandamme. "We willen dit pad doortrekken langs het water tot aan het Antoon Van Paryspad", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Zo kunnen de fietsers veilig van Zulte onze stad binnenrijden. Momenteel rijden ze nog via de Koestraat en de Machelenstraat in Petegem naar de rotonde aan Sint-Martinus. Hiervoor kopen wij nu voor 2.796 euro een stukje grond aan van 374,33 m². De werken zullen dit jaar nog uitgevoerd worden."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/fietspad-langs-vaart-rechteroever-komt-er-dit-jaar-a2622644/

eeuwige reiziger

Messages : 2059
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Trekveer Vosselare Put [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Dim 8 Mai - 10:15

velo-ravel.net a écrit:carte de la Lys mis à jour : http://goo.gl/maps/IVlMICréation carte Maaigemdijk - Leimeersdreef : http://goo.gl/maps/gJCrDOn pourrait ajouter la liaison vers Vosselare Put, où est localisé un des rares clubs flamands de natation en plein air. En utilisant le bac Bathio, on peut atteindre l'autre rive de l'ancienne Lys et faire la liaison entre l'ancienne Lys, la Lys canalisée et le canal de Schipdonk.

http://www.vosselareput.be/


VIDEO. Zelfbedieningsveer Bathio aan Oude Leie wordt gerenoveerd
30/04/2016DEINZE - De steigers van het trekveer 'Bathio' op de Oude Leiearm in Bachte-Maria-Leerne zijn aan een grondige renovatie toe. Vanaf maandag 9 mei tot en met 1 juli voert Waterwegen en Zeekanaal herstellingswerken uit aan het veer. Tijdens deze periode is het veer op weekdagen niet toegankelijk. “In het weekend en op feestdagen stellen we alles in het werk om het veer gebruiksklaar te houden voor de vele tientallen wandelaars en fietsers in de Leiestreek”, zegt Claudia Van Vooren, communicatieverantwoordelijke van Waterwegen en Zeekanaal.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_02266976

eeuwige reiziger

Messages : 2059
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Maaigemdijk [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 7 Nov - 18:28

Veiliger wandelen en fietsen op Maaigemdijk
25/10/2016DEINZE - Een groot deel van het wandel- en fietspad op de Maaigemdijk in Astene en Bachte-Maria-Leerne is vernieuwd. Het betreft het deel tussen het bruggetje aan de River Ranch in Astene en de Leiekant in Leerne. Het maakt deel uit van het traject van de populaire wandelroute Ooidonk. “Het pad wordt niet alleen heraangelegd, maar ook verbreed”, zegt schepen Bart Van Thuyne (CD&V). “Op die manier kunnen fietsers elkaar op een veilige manier kruisen. Ook joggers, wandelaars en hengelaars zullen deze vernieuwing waarderen.”

“De boordstenen die op sommige plaatsen naar boven staken en het woekerende gras en onkruid zorgden voor onveiligheid bij de gebruikers”, vult burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) aan. “Geregeld gebeurden valpartijen. Zeker omdat het zeer smal was en overal putten werden gevormd.”

“Het pad langs de Oude Leiearm verbindt Astene met Leerne. Het werd ruim bekend toen het enkele jaren geleden samen met de omgeving en de zogenaamde 'hoge' en door de wind schuin 'geblazen' bomen op de oevers door Pasar ( het vroegere Vakantiegenoegens, nvdr.) werd uitgeroepen tot een van de mooiste plekjes in Vlaanderen.”

“Er werd toen zelfs een mooi bordje geplaatst. Dat verdween later op onverklaarbare wijze”, zegt de schepen. “Het nieuwe gedeelte van het 800 meter lange pad wordt bedekt met een fijne grijze grindlaag en zal gemiddeld 2,5 meter breed zijn. Het deel van de Maaigemdijk dat naar de Leiemeersdreef loopt en verder naar het kasteel Ooidonk wordt voorlopig slechts gedeeltelijk meegenomen. We bekijken hoe we daar in de toekomst verandering kunnen in brengen. We zijn al blij dat we het grootste deel nu een stuk veiliger konden maken.”

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161024_02536737


ASTENE
24/10/2016
Geen valpartijen meer op MaaigemdijkHet wandel- en fietspad op de Maaigemdijk in Astene wordt vernieuwd vanaf de River Ranch tot aan het straatje Leiekant, goed voor 800 meter.

"De boordstenen staken op sommige plaatsen uit en dat was gevaarlijk voor voetgangers en fietsers", zegt schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne (CD&V). Het pad dat langs de Oude Leiearm loopt en de deelgemeentes Astene en Bachte-Maria-Leerne verbindt, is zeer populair bij joggers, fietsers en wandelaars. De Maaigemdijk ter hoogte van de zogenaamde 'hoge bomen' wordt vaak het mooiste plekje van groot-Deinze genoemd. "Het pad is gemiddeld 2,5 meter breed en het krijgt dezelfde grintlaag als het stadsbos in Astene. De werken duren nog ongeveer een week."

Overwoekerd
"Het pad was grotendeels overwoekerd door gras en de boordstenen staken op sommige plaatsen tot enkele centimeters boven de grond", zegt burgemeester Jan Vermeulen. "Het is niet evident om er met twee fietsers elkaar te kruisen en de uitsekende boordstenen veroorzaakten soms valpartijen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-sint-laureins/geen-valpartijen-meer-op-maaigemdijk-a2935883/

eeuwige reiziger

Messages : 2059
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Re: Leie (Lys) Deinze - Gent

Message  Contenu sponsorisé Aujourd'hui à 13:09


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum