Schipdonkkanaal Deinze - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Aller en bas

Leie (Lys) [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Dim 14 Avr 2013 - 23:19

Werken aan Afleidingskanaal van de Leie in Nevele starten vanaf 8 april
05.04.2013

In de week van 8 april start Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) met de werken voor de bochtverbredingen en de passeerstrook op het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele. In de eerste fase wordt de zone kant Nevele stroomopwaarts van de voetgangersbrug aangepakt. Voor het wegverkeer op Vaart links dat uit de richting Deinze komt, is een omleiding voorzien.

Fasering van de werken
In fase 1 van de werken aan de Leie wordt de zone kant Nevele stroomopwaarts van de voetgangersbrug aangepakt (vanaf 8 april 2013). In fase 2 volgt het resterende deel op dezelfde oever, van de voetgangersbrug tot 70 meter voorbij de Brugstraat (begin mei tot eind 2013). In fase 3 komt de rechteroever (kant Vosselare) stroomopwaarts van de voetgangersbrug aan de beurt en in fase 4 het resterende deel op de rechteroever (juni 2013 tot oktober 2014).

Omleiding
‘Vaart links’ ten westen van het kanaal is een openbare weg voor auto’s en fietsers. Doordat een groot deel van de werken van op het water gebeurt, kan de rijstrook van Nevele naar Deinze open blijven. Voor de andere rijrichting is een omleiding voorzien. Voor fietsers gaat die via de Weg naar de Vaart, Lange Akkerstraat, Meigemstraat, Gasthuisstraat, Cyriel Buyssestraat en Camille van de Cruyssenstraat. Voor auto- en vrachtverkeer gaat de omleiding via Meigem en Kerrebroek.

Tijdens fase 3 en 4 blijft op de andere oever eveneens een rijstrook open voor het verkeer. Hier zal alternerend in elke rijrichting verkeer toegelaten zijn. Op het jaagpad komt een vernauwde doorgang of omleiding voor fietsers.

De fietsers- en voetgangersbrug is van 2 tot 26 april 2013 afgesloten voor renovatiewerken.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/86630f8f-9dfa-11e2-9188-005056a4002e/#.UWsdPKJUqSo


eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

temporaire

Message  eeuwige reiziger le Ven 3 Mai 2013 - 13:11

Aanpassing wegomlegging voor werken aan Afleidingskanaal van de Leie in Nevele
30.04.2013

Wegens de werken aan het Afleidingskanaal van de Leie wordt het wegverkeer op Vaart Links vanuit Deinze richting Nevele momenteel omgeleid. Voor de festiviteiten op 1 mei, 10 mei, 11 mei en 7 juli dient deze wegomlegging aangepast te worden. Het verkeer vanuit Deinze richting Nevele zal op die dagen omgeleid worden via Vaart Linkeroever, Kromme Brug, Peter Benoitlaan, Karel Picquélaan, Leernsesteenweg, Damstraat en zo naar de Biebuyckstraat.

Werken op rechteroever
Door een wijziging in de planning zijn ook de werken op rechteroever intussen gestart. Tussen Nevelebrug en de fietsers- en voetgangersbrug is de kant van de Kattestraat palend aan het kanaal afgesloten. Het verkeer wordt er beurtelings in beide richtingen toegelaten en er geldt een parkeerverbod. Bij evenementen blijft de Kattestraat vanaf Langemunt in de richting van Gent volledig toegankelijk.

De komende maanden zullen ook de werken vanaf de fietsers- en voetgangersbrug richting Deinze op rechteroever starten. Daar zal het volledige jaagpad als werfzone ingericht worden. Voor fietsers richting Deinze komt er een wegomlegging via Langemunt, Blasiusdriesstraat, Hoogstraat en Meerskant. Voor fietsers vanuit Deinze richting Gent gaat de wegomlegging via Hoelmeerschpad en Blasiusdriesstraat naar Langemunt. Als er twee opeenvolgende dagen niet gewerkt wordt, zal langs het kanaal een doorgang voor fietsers vrijgemaakt worden.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Aanpassing-wegomlegging-voor-werken-aan-Afleidingskanaal-van-de-Leie-in-Nevele/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Yo-yo

Message  eeuwige reiziger le Dim 17 Nov 2013 - 14:46

Septembre 2013:

http://www.seineschelde.be/nl/nieuws/fietsers-en-voetgangersbrug-over-afleidingskanaal-van-de-leie-nevele-tijdelijk-afgesloten-0


Octobre 2013:

Voetgangersbrug over Schipdonkkanaal weer open
MAANDAG 28 OKTOBER 2013

NEVELE - De fietsers- en voetgangersbrug over het Schipdonkkanaal in Nevele is weer open, zij het tijdelijk. In het kader van het Europees project Seine-Schelde worden in het centrum van Nevele twee bochtverbredingen uitgevoerd aan het Schipdonkkanaal, in combinatie met de bouw van een passeerstrook. Sinds begin oktober dit jaar werkt de afdeling Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) in de onmiddellijke omgeving van de fietsers- en voetgangersbrug door damplanken in de grond te trillen. Door die werken konden op de waterweg trillingen ontstaan die schade aan de brug konden aanbrengen. W&Z hield de trillingen voortdurend bij, maar besloot de brug toch tijdelijk af te sluiten vanuit veiligheidsoverwegingen. ‘Tijdens de uitgevoerde werken kwamen de metingen van de trillingen op de brug in de buurt van de grenswaardes’, legt woordvoerster Claudia Van Vooren uit. ‘Daarom is beslist om het intrillen van de damplanken voorlopig stop te zetten en te zoeken naar een alternatieve uitvoeringsmethode.’

In tussentijd kan de brug weer open voor fietsers en voetgangers. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de werken voortgezet worden en wanneer de brug opnieuw tijdelijk afgesloten wordt. ‘Op Vaart Links en Vaart Rechts worden de betonwerken op beide oevers ondertussen wel voortgezet’, besluit Van Vooren.
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20131027_00811379
http://www.seineschelde.be/nl/nieuws/fietsers-en-voetgangersbrug-over-afleidingskanaal-van-de-leie-tijdelijk-opnieuw-open

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

rechteroever [Nevele - Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 9 Déc 2013 - 13:21

Werken op rechteroever Schipdonkkanaal van start
woensdag 08 mei 2013

DEINZE - Wegens de werken aan het Afleidingskanaal van de Leie wordt het wegverkeer op Vaart Links vanuit Deinze richting Nevele momenteel omgeleid.

Voor de festiviteiten op 10 mei, 11 mei en 7 juli moet deze wegomlegging aangepast te worden. Het verkeer vanuit Deinze richting Nevele zal op die dagen omgeleid worden via Vaart Linkeroever, Kromme Brug, Peter Benoitlaan, Karel Picquélaan, Leernsesteenweg, Damstraat en zo naar de Biebuyckstraat.

‘Door een wijziging in de planning zijn ook de werken op rechteroever intussen gestart’, meldt Claudia Van Voorven van Waterwegen en Zeekanaal (W&Z). ‘In Nevele wordt, tussen Nevelebrug en de fietsers- en voetgangersbrug, de kant van de Kattestraat palend aan het kanaal dan afgesloten. Het verkeer wordt er beurtelings in beide richtingen toegelaten en er geldt een parkeerverbod. Bij evenementen blijft de Kattestraat vanaf Langemunt in de richting van Gent volledig toegankelijk.’

De komende maanden zullen ook de werken op de rechteroever vanaf de fietsers- en voetgangersbrug richting Deinze starten. Daar zal het volledige jaagpad als werfzone ingericht worden.

Voor fietsers richting Deinze komt er een wegomlegging via Langemunt, Blasiusdriesstraat, Hoogstraat en Meerskant.

Als er twee opeenvolgende dagen niet gewerkt wordt, zal langs het kanaal een doorgang voor fietsers vrijgemaakt worden.


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLELE_20130508_002


Deinze:

Deinze, oktober 2013
Start werken op het Afl eidingskanaal van de Leie

Beste inwoner van Deinze,

Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) start begin november met de werkzaamheden voor bochtverbredingen op het Afl eidingskanaal van de Leie in Deinze. De aanpassingen aan de vaarweg worden uitgevoerd in het kader van het binnenvaartproject Seine-Schelde. Op het Afleidingskanaal van de Leie moeten een aantal bochten worden verbreed om in de toekomst schepen tot 185m toe te laten. Het gaat over een verruiming onder water waardoor het bevaarbare deel breder wordt.

Op het grondgebied van de stad Deinze vinden de werken plaats tussen de Meulebroeckstraat en de Weg naar de Vaart. In deze zone komt er een verticale oeververdediging op linkeroever, aan Vaart Links. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar duren. Eerst zal de aannemer
een werfkeet plaatsen en plantengroei verwijderen, daarna beginnen de eigenlijke werkzaamheden. In de eerste fase is er één rijstrook beschikbaar voor alternerend verkeer omdat de aannemer met een mobiele werfzone werkt. Voor de volgende fases moet de verkeerssituatie eventueel worden aangepast.

http://www.deinze.be/556881.fil

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

mise à jour

Message  eeuwige reiziger le Jeu 12 Déc 2013 - 10:00

Laatste stand van zaken werken aan het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele 06.12.2013 10:57:00

De afgelopen maanden is er hard verder gewerkt aan de bouw van de bochtverbredingen en de passeerstrook in het centrum van Nevele. De werken die van op het land aan Vaart Links (zone 1) worden uitgevoerd zijn bijna klaar. De werkzaamheden op de andere oever (zone 3) starten in de week van 9 december. Tijdens de werken wordt het jaagpad in deze zone afgesloten.In het kader van het Europees project Seine-Schelde voert waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) in het centrum van Nevele twee bochtverbredingen uit, in combinatie met de bouw van een passeerstrook. Op het Afleidingskanaal van de Leie kunnen nu schepen tot 110 meter lang varen. In de toekomst worden langere schepen verwacht en daarom zijn aanpassingen aan de vaarweg nodig. Om het bevaarbare deel breder te maken volstaat op de meeste plaatsen een verruiming onder water. Voor die verruiming kan beginnen, moeten achter de bestaande oeververdediging verticale damplanken ingetrild en verankerd worden.

Op dit moment voert W&Z betonwerkzaamheden uit op beide oevers van het Afleidingskanaal van de Leie. De werkzaamheden in Nevele worden in vier zones opgedeeld:

Zone 1 –Vaart Links:
De betonwerken op linkeroever verlopen vlot. Ook de grondwerken zijn intussen opgestart. Nog voor de kerstvakantie worden de werken van op het land afgerond. Nadien start de aannemer met boringen om de nieuwe oeververdediging vervolgens te verankeren. Deze werken worden zoveel mogelijk van op het water uitgevoerd zodat er geen hinder meer is voor het wegverkeer. Daarna volgen nog enkele kleinere werken zoals het plaatsen van een vangrail en het inzaaien van de helling.

De gemeente Nevele start in januari 2014 met rioleringswerkzaamheden aan Vaart Links. De gemeente zal haar inwoners verder op de hoogte houden over het verloop van deze werkzaamheden.

Zone 2 – Vaart Links:
Aansluitend op het einde van de betonwerken in zone 1, starten de betonwerken in zone 2. Er is tijdens deze werken geen wegomlegging nodig omdat de aannemer met een mobiele werfzone werkt. Over de lengte van de werf is er dus steeds beurtelings verkeer mogelijk.

Zone 3 – Rechteroever:
In de week van 9 december start W&Z met de betonwerken in zone 3. Het jaagpad wordt tijdens de werken gebruikt als werfzone en wordt daarom uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Voor fietsers richting Deinze komt er een wegomlegging via Langemunt, Blasiusdriesstraat, Hoogstraat en Meerskant. Voor fietsers uit Deinze richting Gent gaat de wegomlegging via Hoelmeerschpad en Blasiusdriesstraat naar Langemunt. Als er twee opeenvolgende dagen niet gewerkt wordt, zal langs het kanaal een doorgang voor fietsers worden vrijgemaakt.

Zone 4 – Rechteroever:
De betonwerken in deze zone schieten goed op en kunnen eveneens voor het einde van het jaar afgerond worden. Enkel de betonwerken ter hoogte van de aanloophellingen van de voetgangersbrug kunnen nog niet uitgevoerd worden. Er wordt momenteel onderzocht hoe de werken in de onmiddellijke omgeving van de brug uitgevoerd kunnen worden zonder al te veel trillingen te veroorzaken. Zolang deze werken niet uitgevoerd worden blijft de fietsers- en voetgangersbrug steeds toegankelijk.

Zonder onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer of technische problemen worden de werken in het najaar van 2014 afgerond.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/e1fb1286-6181-11e3-9188-005056a4002e/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

fin des travaux

Message  eeuwige reiziger le Dim 22 Déc 2013 - 15:36

Breder Schipdonkkanaal eind volgend jaar klaar
ZATERDAG 21 DECEMBER 2013NEVELE - De werken aan de bouw van de bochtverbredingen en de passeerstrook aan het Schipdonkkanaal in Nevele zijn bijna klaar. Alle werken aan het kanaal zouden over een jaar moeten afgrond zijn. Op het Schipdonkkanaal kunnen nu schepen tot 110 meter lang varen. In de toekomst worden langere schepen verwacht en daarom zijn aanpassingen aan de vaarweg nodig.

Om het bevaarbare deel breder te maken volstaat op de meeste plaatsen een verruiming onder water. Voor die verruiming kan beginnen, moeten achter de bestaande oeververdediging verticale damplanken ingetrild en verankerd worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131220_00897361

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Vaart-Linkeroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mer 26 Fév 2014 - 0:50

VEILIG FIETSEN VAN CENTRUM NAAR MEIGEM EN NEVELE
Nieuw fietspad langs Schipdonkkanaal
DINSDAG 25 FEBRUARI 2014DEINZE - Als het weer meezit start op maandag 3 maart de aanleg van een fietspad langs Vaart Linkeroever tussen Deinze en Meigem. Daarmee wordt een ontbrekend stuk weggewerkt inzake fietspaden. Fietsers kunnen op dit fietspad veilig naar deze deelgemeente en Nevele.

Met de aanleg wil de stad ook het wegverkeer verkeersveiliger maken. Het nieuwe pad loopt van onder de krommebrug over het Schipdonkkanaal tot aan de Meulebroeckstraat.

Schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne (CD&V) is blij met deze samenwerking met de provincie.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140224_00996039


En 2013:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130827_00710555

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

début des travaux [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mar 25 Mar 2014 - 11:54

Aanleg fietspad aan Vaart Linkeroever gaat van start

Deinze/Meigem - In opdracht van het provinciebestuur starten op donderdag 27 maart de werken voor de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de Vaart Linkeroever vanaf de Kromme Brug tot aan de Meulebroeckstraat.

De werfzone zal één rijstrook in beslag nemen. Het verkeer zal met mobiele verkeerslichten worden geregeld. Na de werkuren en tijdens het weekend wordt de werfzone weggenomen, zodat doorgaand verkeer in beide richtingen mogelijk blijft. Het nieuwe fietspad zal in beton worden aangelegd en zal een breedte hebben van 2,50 meter. De werken zullen afhankelijk van de weersomstandigheden duren tot eind april 2014.

Het Nieuwsblad / Meetjesland - Leiestreek  
22 maart 2014  

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

pont cycliste [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Mer 23 Avr 2014 - 13:50

Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in Nevele
21.03.2014

In het centrum van Nevele voert Waterwegen en Zeekanaal NV momenteel werkzaamheden uit op het Afleidingskanaal van de Leie. In het kader van het Europese project Seine-Schelde wordt de vaarweg aangepast aan de komst van grotere schepen. In het centrum van Nevele komen er twee bochtverbredingen en een passeerstrook. Tijdens de huidige werkzaamheden zijn er problemen opgetreden ter hoogte van de fietsers- en voetgangersbrug. Na uitgebreid onderzoek heeft W&Z, in samenspraak met de gemeente Nevele, besloten om de fietsers-en voetgangersbrug te vernieuwen.

Problemen met de huidige fietsers-en voetgangersbrug

De huidige fietsers- en voetgangersbrug bemoeilijkt de uitvoering van de geplande werkzaamheden. Eind 2013 werd in de onmiddellijke omgeving van deze brug gewerkt. Tijdens deze werkzaamheden kwamen de trillingen op de brug in de buurt van de opgelegde grenswaardes. Daarom is beslist om het intrillen van de damplanken in de onmiddellijke omgeving van de fietsers- en voetgangersbrug voorlopig stop te zetten en te zoeken naar een alternatieve uitvoeringsmethode die minder trillingen veroorzaakt.

Nieuwe fietsers- en voetgangersbrug

Uit uitgebreid onderzoek naar alternatieve uitvoeringsmethodes blijkt dat de maatregelen die genomen moeten worden om de brug voldoende te beschermen tijdens de werken omvangrijk, complex en duur zijn voor een brug die bijna 30 jaar oud is. Daarom heeft Waterwegen en Zeekanaal NV, in overleg met de gemeente Nevele, besloten om de huidige brug af te breken en een nieuwe brug te bouwen. De bouw van de nieuwe brug en de resterende werken zullen ten vroegste eind 2015 starten. In afwachting van deze werken blijft de huidige fietsers- en voetgangersbrug steeds toegankelijk.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/Nieuwe-fietsers--en-voetgangersbrug-in-Nevele-/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Veevoeders Dossche [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Sam 10 Mai 2014 - 15:40

Toen ik in de loop van vorige week met de wagen over de brug van de N35 reed, zag ik dat het jaagpad aan de rechterkant van het kanaal met hekkens was afgezet. Op de webstek van stad Deinze staat het volgend bericht dat schijnbaar alleen de linkeroever betreft:


VAART LINKEROEVER: AFBRAAK VEEVOEDERGEBOUW EN TARWESILO DOSSCHE MILLS

In opdracht van Dossche Mills NV worden het veevoedergebouw en de tarwesilo, de twee hoge gebouwen langsheen de dienstweg langs de Leie, afgebroken. De werken gaan van start vanaf maandag 24 maart 2014 en hebben een voorziene uitvoeringstermijn tot en met maandag 30 juni 2014.

Om de veiligheid te kunnen garanderen wordt gedurende deze werken alle doorgang (ook voor voetgangers) vanaf maandag 24 maart 2014 tot en met 19 mei 2014 verboden op de dienstweg Vaart Linkeroever in het gedeelte tussen de brug in de Tweebruggenlaan en Dhoye (zwaaikom). Er wordt gedurende deze periode een wegomlegging voor het fietsverkeer voorzien:

fietsers met bestemming centrum Deinze: trekweg Leie/Vaart – Dhoye – Tweebruggenlaan – Stadionlaan en Kongoplein
fietsers uit Deinze met bestemming trekweg Leie: Vaart Linkeroever – Oude Brugsepoort – Kouter – Tweebruggenlaan – Dhoye en trekweg Leie

Omleidingsplan:
http://www.deinze.be/597115.fil

http://www.deinze.be/fb111pzfn934ovzf1bxib15.aspx

TV
http://www.avs.be/avsnews/afbraak-dossche

Heel veel foto's van de afbraakwerken:
https://www.facebook.com/groups/435367913264899/456063494528674/


Dernière édition par eeuwige reiziger le Dim 27 Juil 2014 - 18:04, édité 2 fois

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Linkeroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mar 1 Juil 2014 - 0:22

eeuwige reiziger a écrit:Toen ik in de loop van vorige week met de wagen over de brug van de N35 reed, zag ik dat het jaagpad aan de rechterkant van het kanaal met hekkens was afgezet. Op de webstek van stad Deinze staat het volgend bericht dat schijnbaar alleen de linkeroever betreft:

Ook vandaag, 30 juni 2014, werd er nog druk gehamerd, maar zo te zien lopen de afbraakwerken stilaan naar hun einde. De doortocht langs het jaagpad is ondertussen weer mogelijk.
eeuwige reiziger a écrit:
Deinze/Meigem - In opdracht van het provinciebestuur starten op donderdag 27 maart de werken voor de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad langs de Vaart Linkeroever vanaf de Kromme Brug tot aan de Meulebroeckstraat.

Ook deze werken zijn al goed gevorderd. Nu de loskade van de veevoederfirma Dossche niet meer gebruikt wordt, stelt zich de vraag of dat fietspad zal doorgetrokken worden tot aan de jaagpad aan de andere kant van N35. Dat zou toch een goede zaak zijn.


eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Verschillende werfzones

Message  eeuwige reiziger le Dim 2 Nov 2014 - 21:43

Bochtverbredingswerken Afleidingskanaal van de Leie in Nevele en Deinze
31 oktober 2014

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop aan het werk aan het Afleidingskanaal van de Leie. In het kader van het Europees gesubsidieerde project Seine-Schelde wordt de vaarweg aangepast aan de komst van grotere schepen. In Nevele en Deinze worden momenteel enkele bochten verbreed. Er zijn op de verschillende werven een aantal recente wijzigingen. Hieronder een overzicht.

Het plannetje geeft de zones weer waarbinnen momenteel werken worden uitgevoerd.


 
In het centrum van Nevele (zone 1):

Deze ochtend (31 oktober 2014) werd Vaart Links ter hoogte van bakkerij Welvaert opnieuw geopend voor hetverkeer. De aannemer heeft het talud op Vaart Links verstevigd. Hij voert in november nog enkele kleinere werkzaamheden uit die weinig of geen hinder zullen veroorzaken. Eind november worden de huidige werkzaamheden in het centrum van Nevele afgerond.

De bouw van de fietsers- en voetgangersbrug en de resterende werken ter hoogte van Nevelebrug starten ten vroegste eind 2015. In afwachting van die werken blijft de huidige fietsers- en voetgangersbrug steedstoegankelijk. Na de vernieuwing van de fietsers- en voetgangersbrug start ook de bouw van een aanlegsteiger voor pleziervaartuigen.

Werkzaamheden op grondgebied Deinze (zone 2):

Tot eind januari 2015 is Vaart Links volledig afgesloten voor alle verkeer tussen Weg naar de Vaart  en de Meulebroeckstraat. Doorgaand verkeer tussen Nevele en Deinze moet een plaatselijke omleiding volgen (zie plan 2 als bijlage).

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken stelt de aannemer Vaart Links gedeeltelijk open tijdens de kerstvakantie. Zonder onvoorziene omstandigheden is er vanaf februari 2015 opnieuw alternerend verkeer of eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Vanaf maart 2015 worden nog werken aan het wegdek uitgevoerd waarbij er opnieuw beperkte hinder voor het wegverkeer zal zijn.Werkzaamheden richting Merendree (zone 3):

Begin oktober is de aannemer ook gestart met de werken ter hoogte van Merendree. Deze werken zullen ongeveer twee jaar duren. De aannemer gebruikt een mobiele werfzone die opschuift naarmate de werken vorderen. Dit betekent dat één rijstrook lokaal afgesloten wordt, maar dat beurtelings verkeer steeds mogelijk blijft. Tot eind november worden er ook grondwerken uitgevoerd langs het jaagpad. Hierbij is heel wat werfverkeer te verwachten langs het water. Tijdens de uitvoering van de werken is de doorgang te smal om het verkeer nog veilig te laten passeren. Om veiligheidsredenen wordt het jaagpad dus afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

http://www.deinzeonline.be/2014/10/bochtverbredingswerken-afleidingskanaal-van-de-leie-nevele-en-deinze/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/Bochtverbredingswerken-Afleidingskanaal-van-de-Leie-in-en-rond-Nevele/#.VFaWbzT_xIE

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Landegem - Merendree (23 november 2014)

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Nov 2014 - 23:13

Zondag was ik in de buurt van Landegem. Dus, de gelegenheid mijn nieuwsgierigheid de vrije loop te laten... Het fototoestel had ik bij de hand, dus ook wat beeldmateriaal. Jammer genoeg stonden de instellingen van het fotoapparaat nog op "ondergaande zon", waardoor de foto's flets overkomen. 't Lijken nu wel polaroïds...


Onderaan de Landegembrug (Brouwerijstraat) bleken een aantal werfcontainers opgesteld, maar pas vanaf de spoorwegbrug stonden er omleidingsborden. Wel stonden de werfhekkens open. Schijnbaar wil men tijdens de weekeindes de fietsers toch doorlaten. Geen slechte keuze, daar er anders toch mensen zich langs de hekkens wringen of zelfs niet aarzelen de hekkens te beschadigen (zoals ik kon vaststellen in Avelgem).Tussen spoorwegbrug en de Merendreebrug (Hansbekestraat) was de berm van de linkeroever volgestort met grote hopen aarde. Fietsers werden bijgevolg omgeleid naar de andere oever, de Kattestraat.Aan de Merendreebrug werd van kant gewisseld: nu lag de opgegraven aarde aan de Merendrese oever en wezen de fluo-omleidingspijlen de fietsers de weg naar de kant van Hansbeke, Eiland.De eigenlijke werf lag enkele honderdtal meters voor de Winkelputstraat. Op die plaats werd de nieuwe oeverbekleding iets meer oostwaarts ingeheid, waardoor de dijk na de werken ongetwijfeld een stuk minder breed zal zijn dan voorheen. Dat zal even wennen worden, daar ik die brede dijk wel gewoon ben geraakt.Iets voor de Schipdonkbrug (Durmenstraat) eindigt de werf. Aan de andere oeverkant kunnen fietsers ruim voor de brug linksaf. Dat weggetje brengt je naar de Durmestraat, waar je linksaf richting Brugge kunt rijden en rechts naar Gent.Richting Gent had men ook het fietspad aan de brug afgesloten, alsook het jaagpad aan het kruispunt met de Veldestraat.
Foto's:
https://plus.google.com/u/0/photos/108608268574531364588/albums/6085013609584592753

Huidige omleiding:
http://goo.gl/maps/9l5oF

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Vaart-Links [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Ven 3 Avr 2015 - 9:27

Vaart Links tussen Brugstraat en Oossekouter afgesloten
01/04/2015NEVELE - Voor het Seine-Scheldeproject wordt het Schipdonkkanaal al geruime tijd voorbereid op de komst van grotere schepen. Deze maand starten nieuwe werken langs het kanaal tussen Nevele en Landegem. Vaart Links zal tussen de Brugstraat en de verbindingsweg naar Oossekouter tot eind dit jaar afgesloten blijven.

Om de verbinding van Seine en Schelde mogelijk te maken voor grote schepen moeten er in Nevele enkele bochten van het kanaal worden verbreed. Eerder was dit al het geval in Nevele zelf, nu starten werken tussen Nevele en Landegem. Deze maand wordt Vaart Links tussen de Brugstraat en de verbindingsweg naar Oossekouter afgesloten. "De aannemer bouwt er een nieuwe oeververdediging. Vaart Links zal over een lengte van een kilometer worden afgesloten tussen de Brugstraat en de weg die Vaart Links met Oossekouter verbindt", zegt het gemeentebestuur. De werken zelf worden uitgevoerd in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal.


Dicht tot eind 2015
"Alle verkeer moet tijdens de werken een omleiding volgen. Het verkeer dat uit Landegem komt en richting Nevele rijdt, volgt een omleiding door Oossekouter. In de Oossekouter en Vaart Links (blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Wie uit Nevele komt en richting Landegem rijdt, volgt een omleiding aan de andere kant van het water. Ze loopt langs de Brugstraat en de Biebuyckstraat naar de Landegemstraat en de Vosselarestraat door Landegemdorp tot aan de Brouwerijstraat. Zonder onvoorziene omstandigheden gelden de omleidingen tot 31 december van dit jaar." In Merendree blijft het jaagpad nog tot deze zomer afgesloten voor voetgangers en fietsers. Daar zijn de grondwerken en de bouw van een nieuwe oeververdediging volop bezig.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/vaart-links-tussen-brugstraat-en-oossekouter-afgesloten-a2271800/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Vaart Rechts [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 18 Fév 2016 - 18:21

NEVELE
09/11/2015

Toeristische rustplaats langs Vaart Rechts

Er komt een nieuwe toeristische rustplaats in Nevele. Het oog van de gemeente viel op het terrein voor het huidige judolokaal langs Vaart Rechts, pal naast de nieuwe sporthal die in aanbouw is en op het fietsnetwerk Meetjesland. Binnenkort komen er op de site, die langs het Schipdonkkanaal ligt, een zitbank, een picknicktafel, een fietsrek en een vuilnisbak. "Het gaat om een gratis set die we een tijdje geleden kregen van Toerisme Oost-Vlaanderen", legt schepen van Toerisme Nele Clarebout (N-VA) uit. "In de eerste helft van oktober zullen de voorbereidende werkzaamheden op het terrein uitgevoerd worden. In de tweede helft van de maand volgt dan de uitvoering. Voor de aanplanting van de toeristische rustplaats zal de gemeente instaan. Vermoedelijk in november nog wordt een haag en ander bijkomend groen aangeplant. Op die manier wordt de omgeving van de nieuwe sporthal aantrekkelijk voor de bezoeker, recreant en toerist", maakt Clarebout zich sterk. Op termijn komt in de omgeving van de sporthal ook de aanlegsteiger voor pleziervaarten en de nieuwe voetgangersbrug naar het centrum.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/toeristische-rustplaats-langs-vaart-rechts-a2518284/

eeuwige reiziger

Messages : 2249
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 46
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

NEVELE WIL NIET AANSLUITEN OP NIEUW PAD VAN MEIGEM

Message  velo-ravel.net le Mer 26 Avr 2017 - 17:33

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/en-toen-liep-het-fietspad-dood-a3142631/NEVELE WIL NIET AANSLUITEN OP NIEUW PAD VAN MEIGEM
En toen liep het fietspad dood

Een nieuw fietspad langs het Schipdonkkanaal stopt abrupt in Meigem, ook al ligt de dorpskern van Nevele amper een kilometer verderop. "Er is daar geen nood aan een fietspad", vindt de gemeente. "Jammer, de fietser is hier de dupe van", reageert Eddy Donné van de Fietsersbond.
GAËTAN REGNIERS

Sinds kort kun je van Deinze richting Nevele fietsen op een nieuw afgescheiden fietspad langs het Schipdonkkanaal. Het fietspad ligt iets lager dan het wegdek en ligt langs de uitgestrekte boomgaarden van Meigem tot... het plots dood loopt. Fietsers moeten net voor de gemeentegrens met Nevele de weg oversteken op het kruispunt met Weg naar de Vaart. Op het resterende traject naar Nevele is er zelfs geen fietspad.

Geen nood aan

Het lijkt wel alsof je van de 21ste eeuw plots in het stenen tijdperk terecht komt, zo groot is het verschil. "Inderdaad. Het is bijzonder jammer dat dit fietspad dood loopt. De fietser is hier de dupe van", zucht Eddy Donné van de Fietsersbond. "De meerwaarde van dit fietspad valt voor een stuk weg, net omdat het laatste deel ontbreekt. Het gaat nochtans maar om amper anderhalve kilometer. Maar blijkbaar wil Nevele het fietspad niet doortrekken."

Schepen van Mobiliteit Freddy Bertin (N-VA) is inderdaad niet te porren voor het fietspad. "In het algemeen zijn we voor fietspaden, maar op deze plaats is geen nood aan een fietspad. Aan de overzijde van het kanaal ligt al een mooi fietspad. Misschien moeten we ervoor zorgen dat ze in Deinze bordjes plaatsen naar dat fietspad."

Provincie

Bertins evenknie in Deinze is niet onder de indruk. "Wij hebben dit nieuwe fietspad aangelegd voor de bewoners van Meigem. Een fietser gaat echt niet omrijden tot aan een brug om het kanaal over te kunnen steken. Een fietspad aan beide kanten van het water is de beste optie", reageert mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne (CD&V).

"Of fietspaden duur zijn? Neen, want de provincie heeft dit fietspad aangelegd. Wij hebben enkel de grond ter beschikking gesteld. Ik ben er zeker van dat Nevele destijds ook de vraag heeft gekregen om het fietspad op hun grondgebied door te trekken. Als Nevele wil, trekt de provincie dat fietspad onmiddellijk door. De opmerkingen van de Fietsersbond zijn terecht. In een ideale wereld zou de fietser niet mogen merken dat hij van de ene gemeente in de andere terecht komt", meent Van Thuyne.

Onbegrip

Ook in Nevele stijgt de kritiek op het ontbreken van het fietspad. "Niemand begrijpt waarom dit fietspad zo abrupt stopt. Er is de afgelopen vier jaar gewerkt langs het kanaal en toch is er niks gebeurd voor de fietser. Dit is onbegrijpelijk", vindt Filip Vervaeke van oppositiepartij Nieuw Nevele. "Ik ben er zeker van dat negen op tien mensen onmiddellijk akkoord zouden gaan om hier een fietspad aan te leggen."
avatar
velo-ravel.net

Messages : 5319
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Re: Schipdonkkanaal Deinze - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Voir le sujet précédent Voir le sujet suivant Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum