Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Begin werken Lindekesbrug - Daelmenbrug

Message  eeuwige reiziger le Sam 25 Oct 2014 - 15:29

eeuwige reiziger a écrit:Ondertussen zijn de werken gestart. Maandag zag de situatie er als volgt uit: aan het jaagpad bij de Lindekensbrug staat er een waarschuwingsbord en ter hoogte van de Schauwbroekstraat alsook aan de Daelmenbrug werden er afsluitingen geplaatst.

Schijnbaar is men niet verder geraakt dan de voorbereidende werken, daar in de krant het begin van de werken voor eind oktober werd aangekondigd:

Jaagpad Schipdonkkanaal afgesloten
ZATERDAG 25 OKTOBER 2014

Nu maandag starten herstellingswerken aan de oevers van het Schipdonkkanaal, tussen de Lindekesbrug en de Daelmenbrug in Zomergem. ‘De linkeroever langs het kanaal is op verschillende plaatsen aan het afglijden en dringend aan herstelling toe’, zegt Claudia Van Vooren, communicatieverantwoordelijke afdeling Bovenschelde. ‘De werken zullen vermoedelijk tot eind 2014 duren.’ Tijdens de werken blijft het jaagpad afgesloten. De omleiding loopt via de Schauwbroekstraat, de Azaleastraat, Daelmen en Stoktevijver.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141024_01340111

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Verschillende werfzones

Message  eeuwige reiziger le Dim 2 Nov 2014 - 21:43

Bochtverbredingswerken Afleidingskanaal van de Leie in Nevele en Deinze
31 oktober 2014

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV is volop aan het werk aan het Afleidingskanaal van de Leie. In het kader van het Europees gesubsidieerde project Seine-Schelde wordt de vaarweg aangepast aan de komst van grotere schepen. In Nevele en Deinze worden momenteel enkele bochten verbreed. Er zijn op de verschillende werven een aantal recente wijzigingen. Hieronder een overzicht.

Het plannetje geeft de zones weer waarbinnen momenteel werken worden uitgevoerd.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Kaart-2NeveleLR
 
In het centrum van Nevele (zone 1):

Deze ochtend (31 oktober 2014) werd Vaart Links ter hoogte van bakkerij Welvaert opnieuw geopend voor hetverkeer. De aannemer heeft het talud op Vaart Links verstevigd. Hij voert in november nog enkele kleinere werkzaamheden uit die weinig of geen hinder zullen veroorzaken. Eind november worden de huidige werkzaamheden in het centrum van Nevele afgerond.

De bouw van de fietsers- en voetgangersbrug en de resterende werken ter hoogte van Nevelebrug starten ten vroegste eind 2015. In afwachting van die werken blijft de huidige fietsers- en voetgangersbrug steedstoegankelijk. Na de vernieuwing van de fietsers- en voetgangersbrug start ook de bouw van een aanlegsteiger voor pleziervaartuigen.

Werkzaamheden op grondgebied Deinze (zone 2):

Tot eind januari 2015 is Vaart Links volledig afgesloten voor alle verkeer tussen Weg naar de Vaart  en de Meulebroeckstraat. Doorgaand verkeer tussen Nevele en Deinze moet een plaatselijke omleiding volgen (zie plan 2 als bijlage).

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken stelt de aannemer Vaart Links gedeeltelijk open tijdens de kerstvakantie. Zonder onvoorziene omstandigheden is er vanaf februari 2015 opnieuw alternerend verkeer of eenrichtingsverkeer mogelijk zijn. Vanaf maart 2015 worden nog werken aan het wegdek uitgevoerd waarbij er opnieuw beperkte hinder voor het wegverkeer zal zijn.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Kaart-1NeveleLR

Werkzaamheden richting Merendree (zone 3):

Begin oktober is de aannemer ook gestart met de werken ter hoogte van Merendree. Deze werken zullen ongeveer twee jaar duren. De aannemer gebruikt een mobiele werfzone die opschuift naarmate de werken vorderen. Dit betekent dat één rijstrook lokaal afgesloten wordt, maar dat beurtelings verkeer steeds mogelijk blijft. Tot eind november worden er ook grondwerken uitgevoerd langs het jaagpad. Hierbij is heel wat werfverkeer te verwachten langs het water. Tijdens de uitvoering van de werken is de doorgang te smal om het verkeer nog veilig te laten passeren. Om veiligheidsredenen wordt het jaagpad dus afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

http://www.deinzeonline.be/2014/10/bochtverbredingswerken-afleidingskanaal-van-de-leie-nevele-en-deinze/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/Bochtverbredingswerken-Afleidingskanaal-van-de-Leie-in-en-rond-Nevele/#.VFaWbzT_xIE

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Werken Daelmenbrug [Zomergem]

Message  eeuwige reiziger le Dim 2 Nov 2014 - 21:51

UPDATE: Werken Daelmenbrug heropgestart
23.10.2014

De werken aan de Daelmenbrug over het Afleidingskanaal van de Leie worden verdergezet. Zonder onvoorziene omstandigheden kan het verkeer tegen eind november opnieuw over de brug.

Tijdens de zomer liepen de werken vertraging op omdat de ondergrond van de brug in slechtere toestand was dan aanvankelijk gedacht. Vervolgens werden er proeven uitgevoerd en werd er een technische oplossing gezocht en gevonden voor dit probleem. De werken zijn intussen hervat en worden normaal gezien tegen eind november afgerond. Tijdens de werken blijft de brug afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.

Jaagpad afgesloten
Op 27 oktober 2014 starten er ook herstellingswerken aan de oevers tussen de Lindekesbrug en de Daelmenbrug. De linkeroever langs het Afleidingskanaal van de Leie is op verschillende plaatsen aan het afglijden en bijgevolg dringend aan herstelling toe. Deze herstelling sluit aan op de zone waar deze zomer gewerkt is. De werken zullen vermoedelijk tot eind 2014 duren. Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er wordt een plaatselijke omleiding voorzien via de Schauwbroekstraat, de Azaleastraat, Daelmen en Stoktevijver.  De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

Voor de zomer begon waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV aan de opknapbeurt van de Daelmenbrug in Zomergem over het Afleidingskanaal van de Leie. Tijdens de werken wordt de bovenste laag van het wegdek vervangen en worden ook de brugdekvoegen hersteld. Een brugdekvoeg is een voeg in het wegdek van de brug die toelaat dat een brug kan uitzetten en krimpen onder invloed van temperatuurschommelingen.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/UPDATE-Werken-Daelmenbrug-heropgestart-/#.VFaWUjT_xIE

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Einde van de werken [Zomergem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Nov 2014 - 11:58

Daalmenbrug en jaagpad open
DINSDAG 25 NOVEMBER 2014

Na bijna acht maanden is de Daalmenbrug opnieuw open voor alle verkeer. Waterwegen en Zeekanaal nv gaf de brug over het Schipdonkkanaal een opknapbeurt. De werken liepen maanden vertraging op toen bleek dat de ondergrond van de brug er slechter aan toe was dan gedacht. Ook de herstellingswerken aan de oevers in de onmiddellijke omgeving van de brug zijn nu afgerond.

Die werken zijn dan weer sneller klaar dan gepland. Het jaagpad is opnieuw open voor fietsers en voetgangers. ‘Door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning konden de werken een maand vroeger dan voorzien beëindigd worden’, zegt Claudia Van Vooren, communicatieverantwoordelijke van Afdeling Bovenschelde tevreden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20141124_01393360
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-zomergem/daelmenbrug-weer-open-a2128732/
http://www.wenz.be/nl/nieuws/9b8f3035-718c-11e4-bdb7-005056a4002e/#.VHcNjTGG_To

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Landegem - Merendree (23 november 2014)

Message  eeuwige reiziger le Jeu 27 Nov 2014 - 23:13

Zondag was ik in de buurt van Landegem. Dus, de gelegenheid mijn nieuwsgierigheid de vrije loop te laten... Het fototoestel had ik bij de hand, dus ook wat beeldmateriaal. Jammer genoeg stonden de instellingen van het fotoapparaat nog op "ondergaande zon", waardoor de foto's flets overkomen. 't Lijken nu wel polaroïds...


Onderaan de Landegembrug (Brouwerijstraat) bleken een aantal werfcontainers opgesteld, maar pas vanaf de spoorwegbrug stonden er omleidingsborden. Wel stonden de werfhekkens open. Schijnbaar wil men tijdens de weekeindes de fietsers toch doorlaten. Geen slechte keuze, daar er anders toch mensen zich langs de hekkens wringen of zelfs niet aarzelen de hekkens te beschadigen (zoals ik kon vaststellen in Avelgem).

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B013

Tussen spoorwegbrug en de Merendreebrug (Hansbekestraat) was de berm van de linkeroever volgestort met grote hopen aarde. Fietsers werden bijgevolg omgeleid naar de andere oever, de Kattestraat.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B015

Aan de Merendreebrug werd van kant gewisseld: nu lag de opgegraven aarde aan de Merendrese oever en wezen de fluo-omleidingspijlen de fietsers de weg naar de kant van Hansbeke, Eiland.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B022

De eigenlijke werf lag enkele honderdtal meters voor de Winkelputstraat. Op die plaats werd de nieuwe oeverbekleding iets meer oostwaarts ingeheid, waardoor de dijk na de werken ongetwijfeld een stuk minder breed zal zijn dan voorheen. Dat zal even wennen worden, daar ik die brede dijk wel gewoon ben geraakt.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B034

Iets voor de Schipdonkbrug (Durmenstraat) eindigt de werf. Aan de andere oeverkant kunnen fietsers ruim voor de brug linksaf. Dat weggetje brengt je naar de Durmestraat, waar je linksaf richting Brugge kunt rijden en rechts naar Gent.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B043

Richting Gent had men ook het fietspad aan de brug afgesloten, alsook het jaagpad aan het kruispunt met de Veldestraat.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Seine-Schelde%2B041


Foto's:
https://plus.google.com/u/0/photos/108608268574531364588/albums/6085013609584592753

Huidige omleiding:
http://goo.gl/maps/9l5oF

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Langestraat - Stoktevijver [Zomergem]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 5 Mar 2015 - 17:12

Afgelopen maandag fietste ik een mooie rit langs het Schipdonkkanaal. Van Adegem tot aan de sluis met het kanaal Gent-Brugge. Prachtig kleurenspel door de felle avondzon. Geen fototoestel bij. Jammer.

Bij de Daelmenbrug was de doorgang weer vrij. Naadloos asfalt met het bestaand deel.

Wel stond er een omleiding aangegeven als alternatief voor het jaagpad tussen Langestraat en Stoktevijver. Snoeiwerken. Buiten de werkuren kan je evenwel moeiteloos doorrijden. En ongetwijfeld zal de hinder heel beperkt blijven in tijd.

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Vaart-Links [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Ven 3 Avr 2015 - 9:27

Vaart Links tussen Brugstraat en Oossekouter afgesloten
01/04/2015

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 7602832

NEVELE - Voor het Seine-Scheldeproject wordt het Schipdonkkanaal al geruime tijd voorbereid op de komst van grotere schepen. Deze maand starten nieuwe werken langs het kanaal tussen Nevele en Landegem. Vaart Links zal tussen de Brugstraat en de verbindingsweg naar Oossekouter tot eind dit jaar afgesloten blijven.

Om de verbinding van Seine en Schelde mogelijk te maken voor grote schepen moeten er in Nevele enkele bochten van het kanaal worden verbreed. Eerder was dit al het geval in Nevele zelf, nu starten werken tussen Nevele en Landegem. Deze maand wordt Vaart Links tussen de Brugstraat en de verbindingsweg naar Oossekouter afgesloten. "De aannemer bouwt er een nieuwe oeververdediging. Vaart Links zal over een lengte van een kilometer worden afgesloten tussen de Brugstraat en de weg die Vaart Links met Oossekouter verbindt", zegt het gemeentebestuur. De werken zelf worden uitgevoerd in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal.


Dicht tot eind 2015
"Alle verkeer moet tijdens de werken een omleiding volgen. Het verkeer dat uit Landegem komt en richting Nevele rijdt, volgt een omleiding door Oossekouter. In de Oossekouter en Vaart Links (blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Wie uit Nevele komt en richting Landegem rijdt, volgt een omleiding aan de andere kant van het water. Ze loopt langs de Brugstraat en de Biebuyckstraat naar de Landegemstraat en de Vosselarestraat door Landegemdorp tot aan de Brouwerijstraat. Zonder onvoorziene omstandigheden gelden de omleidingen tot 31 december van dit jaar." In Merendree blijft het jaagpad nog tot deze zomer afgesloten voor voetgangers en fietsers. Daar zijn de grondwerken en de bouw van een nieuwe oeververdediging volop bezig.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/vaart-links-tussen-brugstraat-en-oossekouter-afgesloten-a2271800/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Vaart Linkeroever

Message  velo-ravel.net le Jeu 3 Déc 2015 - 19:18

Het Nieuwsblad, 02/12/2015 bladzijde 5

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151201_01999084

“Naast  die  fietssnelwegen maken  we  in  2016  ook  werkom  het  fietspad  te  verlengen langs  de  Vaart  Linkeroever tussen  de  Muelebroeckstraat en Nevele
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Vaart Rechts [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 18 Fév 2016 - 18:21

NEVELE
09/11/2015

Toeristische rustplaats langs Vaart Rechts

Er komt een nieuwe toeristische rustplaats in Nevele. Het oog van de gemeente viel op het terrein voor het huidige judolokaal langs Vaart Rechts, pal naast de nieuwe sporthal die in aanbouw is en op het fietsnetwerk Meetjesland. Binnenkort komen er op de site, die langs het Schipdonkkanaal ligt, een zitbank, een picknicktafel, een fietsrek en een vuilnisbak. "Het gaat om een gratis set die we een tijdje geleden kregen van Toerisme Oost-Vlaanderen", legt schepen van Toerisme Nele Clarebout (N-VA) uit. "In de eerste helft van oktober zullen de voorbereidende werkzaamheden op het terrein uitgevoerd worden. In de tweede helft van de maand volgt dan de uitvoering. Voor de aanplanting van de toeristische rustplaats zal de gemeente instaan. Vermoedelijk in november nog wordt een haag en ander bijkomend groen aangeplant. Op die manier wordt de omgeving van de nieuwe sporthal aantrekkelijk voor de bezoeker, recreant en toerist", maakt Clarebout zich sterk. Op termijn komt in de omgeving van de sporthal ook de aanlegsteiger voor pleziervaarten en de nieuwe voetgangersbrug naar het centrum.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/toeristische-rustplaats-langs-vaart-rechts-a2518284/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Omleiding jaagpad [Balgerhoeke]

Message  eeuwige reiziger le Dim 7 Aoû 2016 - 11:10

Herstellingwerken wegverzakking langs Afleidingskanaal van de Leie in Balgerhoeke gaan van start
05.08.2016

Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) start op maandag 8 augustus 2016 met de herstellingswerken aan het wegdek langs het Afleidingskanaal van de Leie, tussen de Kleine Moerwege en de Oude Staatsbaan. Om de veiligheid voor alle weggebruikers te garanderen wordt de weg tijdens de werken volledig afgesloten voor het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Zonder onvoorziene omstandigheden worden de werken half september afgerond.

W&Z stelde enige tijd geleden een verzakking vast aan het wegdek en de oever tussen het Afleidingskanaal van de Leie en een kleinere waterloop. Onder deze weg, tussen de Oude Staatsbaan en de Kleine Moerwege, bevindt zich een oude duiker. Deze duiker zorgt ervoor dat het water uit de kleinere waterloop richting het kanaal kan en is dus erg belangrijk voor de waterbeheersing. De aannemer heeft in het voorjaar de nodige maatregelen genomen zodat het water uit de kleine waterloop zijn weg blijft vinden naar het kanaal.

Doorgang voor zwakke weggebruikers
De herstellingswerken aan de weg en de duiker gaan - nu het bouwverlof voorbij is - van start op maandag 8 augustus 2016. Er komt een definitieve oplossing voor de afwatering van de kleine waterloop. Vervolgens zal de aannemer de weg helemaal uitbreken en deze ten slotte volledig vernieuwen. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken anderhalve maand duren. Tijdens de werken wordt een tijdelijke doorgang voorzien voor fietsers en voetgangers langs de aanpalende weide. Het gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Kleine Moerwege, de Striepe en de Oude Staatsbaan.

http://www.wenz.be/nl/nieuws/ee005ab8-5ae5-11e6-bbf4-005056a4002e/#.V6bv8PmLTIU

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty NEVELE WIL NIET AANSLUITEN OP NIEUW PAD VAN MEIGEM

Message  velo-ravel.net le Mer 26 Avr 2017 - 17:33

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-nevele/en-toen-liep-het-fietspad-dood-a3142631/NEVELE WIL NIET AANSLUITEN OP NIEUW PAD VAN MEIGEM
En toen liep het fietspad dood

Een nieuw fietspad langs het Schipdonkkanaal stopt abrupt in Meigem, ook al ligt de dorpskern van Nevele amper een kilometer verderop. "Er is daar geen nood aan een fietspad", vindt de gemeente. "Jammer, de fietser is hier de dupe van", reageert Eddy Donné van de Fietsersbond.
GAËTAN REGNIERS

Sinds kort kun je van Deinze richting Nevele fietsen op een nieuw afgescheiden fietspad langs het Schipdonkkanaal. Het fietspad ligt iets lager dan het wegdek en ligt langs de uitgestrekte boomgaarden van Meigem tot... het plots dood loopt. Fietsers moeten net voor de gemeentegrens met Nevele de weg oversteken op het kruispunt met Weg naar de Vaart. Op het resterende traject naar Nevele is er zelfs geen fietspad.

Geen nood aan

Het lijkt wel alsof je van de 21ste eeuw plots in het stenen tijdperk terecht komt, zo groot is het verschil. "Inderdaad. Het is bijzonder jammer dat dit fietspad dood loopt. De fietser is hier de dupe van", zucht Eddy Donné van de Fietsersbond. "De meerwaarde van dit fietspad valt voor een stuk weg, net omdat het laatste deel ontbreekt. Het gaat nochtans maar om amper anderhalve kilometer. Maar blijkbaar wil Nevele het fietspad niet doortrekken."

Schepen van Mobiliteit Freddy Bertin (N-VA) is inderdaad niet te porren voor het fietspad. "In het algemeen zijn we voor fietspaden, maar op deze plaats is geen nood aan een fietspad. Aan de overzijde van het kanaal ligt al een mooi fietspad. Misschien moeten we ervoor zorgen dat ze in Deinze bordjes plaatsen naar dat fietspad."

Provincie

Bertins evenknie in Deinze is niet onder de indruk. "Wij hebben dit nieuwe fietspad aangelegd voor de bewoners van Meigem. Een fietser gaat echt niet omrijden tot aan een brug om het kanaal over te kunnen steken. Een fietspad aan beide kanten van het water is de beste optie", reageert mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne (CD&V).

"Of fietspaden duur zijn? Neen, want de provincie heeft dit fietspad aangelegd. Wij hebben enkel de grond ter beschikking gesteld. Ik ben er zeker van dat Nevele destijds ook de vraag heeft gekregen om het fietspad op hun grondgebied door te trekken. Als Nevele wil, trekt de provincie dat fietspad onmiddellijk door. De opmerkingen van de Fietsersbond zijn terecht. In een ideale wereld zou de fietser niet mogen merken dat hij van de ene gemeente in de andere terecht komt", meent Van Thuyne.

Onbegrip

Ook in Nevele stijgt de kritiek op het ontbreken van het fietspad. "Niemand begrijpt waarom dit fietspad zo abrupt stopt. Er is de afgelopen vier jaar gewerkt langs het kanaal en toch is er niks gebeurd voor de fietser. Dit is onbegrijpelijk", vindt Filip Vervaeke van oppositiepartij Nieuw Nevele. "Ik ben er zeker van dat negen op tien mensen onmiddellijk akkoord zouden gaan om hier een fietspad aan te leggen."
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Twee nieuwe fietswegen ingereden

Message  velo-ravel.net le Lun 24 Juil 2017 - 8:15

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170721_02981602Samen met de stad realiseerde de provincie Oost-Vlaanderen in het voorjaar twee nieuwe fietswegen op het grondgebied van Deinze. Die zijn nu ingereden door provinciaal gedeputeerde Peter Hertog, burgemeester Jan Vermeulen en schepen Bart Van Thuyne.

De eerste fietsweg op Vaart Linkeroever verbindt op een veilige en vlotte manier de dorpskern van Meigem met het centrum van Deinze.

Daarnaast werd het eerste gedeelte van een fietssnelweg aangelegd die het centrum van Deinze via het Antoon Van Parijspad verbindt met Grammene en Tielt en langs de Vaart Rechteroever met Machelen en Zulte. Hiervoor legt Infrabel volgens bevoegd schepen Bart Van Thuyne een fietsersbrug aan over de vaart achter de oliefabriek Vandamme.

“Over een afstand van 600 meter is nu een drie meter breed fietspad gerealiseerd met een voorlopige aftakking naar de Machelenstraat. Dat komt door de bereidheid van de grondeigenaars aan de Leie om een strook te verkopen”, zegt burgemeester Jan Vermeulen.

“We willen dit fietspad doortrekken tot aan de spoorwegbrug achter de oliefabriek Vandamme of de Vaart Rechteroever. Dat is nog eens 400 meter verder. Hier botsen we op de weigering van enkele eigenaars wiens landbouwgronden tot aan de Leie doorlopen.”

“Als er geen onderhandelingsruimte meer mogelijk is, zullen we de gronden voor het fietspad onteigenen. We worden hierin gesteund door de hogere overheid. Als we in ons opzet slagen, dan zal dit pad voor fietsers een snel, veilig en comfortabel alternatief zijn om Deinze te bereiken.”

Fietsersbrug

“Niet onbelangrijk bij de realisatie van dit fietsnetwerk is dat Infrabel bereid is gevonden om over de vaart een fietsersbrug aan te leggen naast de bestaande spoorwegbrug. Fietsers kunnen dan doorrijden tot in Grammene en over de Lorenzobrug verder naar de andere Deinse deelgemeenten”, zegt gedeputeerde Peter Hartog.

“Wat het fietspad naar Meigem betreft gaat het om een pad in beton van 2.285 meter en 2,5 meter breed op de Vaart Linkeroever tussen het centrum van Meigem en de aansluiting op het bestaande fietspad vanaf de Meulebroeckstraat richting Deinze-Centrum.”

“Met Nevele worden nu de plannen opgemaakt om het fietspad van Meigem door te trekken tot in Nevele. In dit fietspad investeerde de provincie 590.000 euro.”
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Re: Vaart-Linkeroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Jeu 31 Aoû 2017 - 14:51

“Naast  die  fietssnelwegen maken  we  in  2016  ook  werkom  het  fietspad  te  verlengen langs  de  Vaart  Linkeroever tussen  de  Muelebroeckstraat en Nevele


De eerste fietsweg op Vaart Linkeroever verbindt op een veilige en vlotte manier de dorpskern van Meigem met het centrum van Deinze.

Eigenlijk gaat het hier om een vrijliggend fietspad naast een vrij drukke verkeersas die Deinze met Nevele verbindt. In Deinze begint de fietsverbinding aan de Oude Brugsepoort (tweede foto) ...

http://velo-ravel.forumactif.org/t770-schipdonkkanaal-deinze-knokke-of-afleidingskanaal-van-de-leie#5881

... en eindigt nu aan de gemeentegrens, in Meigem. Er is al heel wat te doen geweest over de doortrekking ervan tot in Nevele. De Nevelse schepen van Mobiliteit wou aanvankelijk niet weten van een doortrekking, maar schijnt ondertussen al bijgedraaid te zijn.


NEVELE/MEIGEM
26/04/2017
Nevele wil niet aansluiten op nieuw pad van MeigemEVELE WIL NIET AANSLUITEN OP NIEUW PAD VAN MEIGEM
EN TOEN LIEP HET FIETSPAD DOOD

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 9689301

Een nieuw fietspad langs het Schipdonkkanaal stopt abrupt in Meigem, ook al ligt de dorpskern van Nevele amper een kilometer verderop. "Er is daar geen nood aan een fietspad", vindt de gemeente. "Jammer, de fietser is hier de dupe van", reageert Eddy Donné van de Fietsersbond.

Sinds kort kun je van Deinze richting Nevele fietsen op een nieuw afgescheiden fietspad langs het Schipdonkkanaal. Het fietspad ligt iets lager dan het wegdek en ligt langs de uitgestrekte boomgaarden van Meigem tot... het plots dood loopt. Fietsers moeten net voor de gemeentegrens met Nevele de weg oversteken op het kruispunt met Weg naar de Vaart. Op het resterende traject naar Nevele is er zelfs geen fietspad.

Geen nood aan
Het lijkt wel alsof je van de 21ste eeuw plots in het stenen tijdperk terecht komt, zo groot is het verschil. "Inderdaad. Het is bijzonder jammer dat dit fietspad dood loopt. De fietser is hier de dupe van", zucht Eddy Donné van de Fietsersbond. "De meerwaarde van dit fietspad valt voor een stuk weg, net omdat het laatste deel ontbreekt. Het gaat nochtans maar om amper anderhalve kilometer. Maar blijkbaar wil Nevele het fietspad niet doortrekken."

Schepen van Mobiliteit Freddy Bertin (N-VA) is inderdaad niet te porren voor het fietspad. "In het algemeen zijn we voor fietspaden, maar op deze plaats is geen nood aan een fietspad. Aan de overzijde van het kanaal ligt al een mooi fietspad. Misschien moeten we ervoor zorgen dat ze in Deinze bordjes plaatsen naar dat fietspad."

Provincie
Bertins evenknie in Deinze is niet onder de indruk. "Wij hebben dit nieuwe fietspad aangelegd voor de bewoners van Meigem. Een fietser gaat echt niet omrijden tot aan een brug om het kanaal over te kunnen steken. Een fietspad aan beide kanten van het water is de beste optie", reageert mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne (CD&V).

"Of fietspaden duur zijn? Neen, want de provincie heeft dit fietspad aangelegd. Wij hebben enkel de grond ter beschikking gesteld. Ik ben er zeker van dat Nevele destijds ook de vraag heeft gekregen om het fietspad op hun grondgebied door te trekken. Als Nevele wil, trekt de provincie dat fietspad onmiddellijk door. De opmerkingen van de Fietsersbond zijn terecht. In een ideale wereld zou de fietser niet mogen merken dat hij van de ene gemeente in de andere terecht komt", meent Van Thuyne.

Onbegrip
Ook in Nevele stijgt de kritiek op het ontbreken van het fietspad. "Niemand begrijpt waarom dit fietspad zo abrupt stopt. Er is de afgelopen vier jaar gewerkt langs het kanaal en toch is er niks gebeurd voor de fietser. Dit is onbegrijpelijk", vindt Filip Vervaeke van oppositiepartij Nieuw Nevele. "Ik ben er zeker van dat negen op tien mensen onmiddellijk akkoord zouden gaan om hier een fietspad aan te leggen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-deinze/en-toen-liep-het-fietspad-dood-a3142631/

NEVELE/MEIGEM
27/04/2017
Dan toch fietspad langs kanaal?

Het gemeentebestuur van Nevele wil nu toch een fietspad langs Vaart Links. Tussen Deinze en Meigem is daar een nieuw, vrijliggend fietspad aangelegd, maar tussen Meigem en Nevele is er helemaal geen fietspad. Gisteren was er nog "weinig nood" aan het fietspad, en verwees schepen Freddy Bertin (N-VA) naar het fietspad dat aan de overzijde van het kanaal ligt. De gemeenteraad wil nu toch dat de optie om het fietspad door te trekken tot de dorpskern van Nevele onderzocht wordt. "We zullen hierover met Deinze en de provincie contact opnemen", laat schepen Bertin weten. Oppositieraadslid Filip Vervaeke (Nieuw Nevele) zette het punt op de agenda en reageert tevreden. "Dit is positief, al blijft het dat de weg langs het kanaal net vier jaar is afgesloten geweest is door werken. Op die termijn was het perfect mogelijk geweest om dit fietspad perfect aan te leggen."

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-knesselare/dan-toch-fietspad-langs-kanaal-a3143616/


Blijkbaar hebben we twee draden over het Schipdonkkanaal:

http://velo-ravel.forumactif.org/t770-schipdonkkanaal-deinze-knokke-of-afleidingskanaal-van-de-leie#5881

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Re: Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Message  velo-ravel.net le Mer 13 Sep 2017 - 9:44

eeuwige reiziger a écrit:
Blijkbaar hebben we twee draden over het Schipdonkkanaal:

http://velo-ravel.forumactif.org/t770-schipdonkkanaal-deinze-knokke-of-afleidingskanaal-van-de-leie#5881

Opgelost.
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Re: Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Message  velo-ravel.net le Mer 13 Sep 2017 - 9:49

https://pers.oost-vlaanderen.be/provincie-realiseert-nieuwe-fietswegen-in-stad-deinze


Provincie realiseert nieuwe fietswegen in stad Deinze
Donderdag 20 juli 2017 — In het voorjaar van 2017 werkte de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met Stad Deinze twee nieuwe fietswegen af. De fietsweg op Vaart Linkeroever verbindt op een veilige en vlotte manier de dorpskern van Meigem met het centrum van Deinze. Een eerste gedeelte van fietssnelweg F37 Deinze-Tielt werd ook afgewerkt. Dit is de eerste fase van het fietspad tussen Tweebruggenstraat en Vaart Rechteroever.

Op de fiets van Meigem naar Deinze: snel, eenvoudig, comfortabel en veilig

Met de realisatie van het nieuwe fietspad werd een veilige en comfortabele fietsverbinding gemaakt op de Vaart Linkeroever. Het fietspad is 2285 meter lang en 2,5 meter breed, en sluit aan op het bestaande fietspad vanaf de Meulebroeckstraat richting Deinze-centrum. Dit fietspad maakt deel uit van het Oost-Vlaamse netwerk van Lange Afstandsfietspaden. Met Nevele worden nu de plannen opgemaakt om dit gedeelte te vervolledigen tot in het centrum van hun gemeente.

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Traject-Meulebrouckstraat-_-Weg-naar-de-Vaart

https://www.bouwkroniek.be/article/twee-nieuwe-fietspaden-ingereden-in-deinze.15658


velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Kaart aangepast

Message  velo-ravel.net le Mer 13 Sep 2017 - 9:49

kaart aangepast
velo-ravel.net
velo-ravel.net

Messages : 6496
Date d'inscription : 15/07/2009
Localisation : Mons (Ghlin)

http://www.velo-ravel.net

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Acht fietsbruggen [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Lun 6 Nov 2017 - 17:13

Fietsnetwerk met acht nieuwe bruggen
31 oktober 2017

DEINZE - Acht fietsbruggen. Dat is het ambitieuze plan van de stad Deinze om iedere uithoek van groot-Deinze bereikbaar te maken met de fiets. “Verder blijven we fietspaden aanleggen zodat elk dorp op een veilige manier bereikbaar is vanuit het stadscentrum”, zegt schepen Van Thuyne.

“In het mobiliteitsplan werken we een kwaliteitsvol fietsnetwerk uit”, zegt schepen Bart Van Thuyne. “We maken geen compromissen, je moet vanuit elke locatie overal geraken. Ieder jaar zal er budget vrijgemaakt worden in het meerjarenplan om de nodige verbindingen te voorzien. Zo plannen we bijvoorbeeld fietspaden langs het Schave, langs de N409 richting Zeveren en Vinkt en op de N35 richting Tielt. Er worden ook acht fietsbruggen gebouwd. Zo komt er een brug aan de oliefabriek Van Damme, ter hoogte van de Machelenstraat, aan de Kortrijksesteenweg ter hoogte van het Tielts routje, aan de spoorweg over de Volhardingslaan, over de Leie ter hoogte van de Brielpoort en aan de Krommebrug of Bananebrug over het Schipdonkkanaal. Tenslotte komt er een brug in Meigem over het Schipdonkkanaal ter hoogte van Weg naar de Vaart en in Astene ter hoogte van het kruispunt Achterstraat/Bliekstraat, waar vroeger restaurant Het Veer gelegen was.”

Smart City
“Verder komt er in ieder dorp ook een mobiliteitspunt met een stopplaats voor De Lijn, een Cambio-autodeelpunt, een Blue Bike-station en een elektrische laadpaal. De mobiliteitspunten aan de RAC-parking en het Hubert Malfaitplein in Astene komen er nog dit jaar. We investeren daarnaast ook in een overzichtelijk netwerk voor voetgangers.

”Teslotte wensen we nog meer in te zetten op Smart City. Dit betekent technologie gebruiken om het leven eenvoudiger te maken. Zo wens ik dat alle verkeerslichten op het grondgebied gestuurd worden vanuit een centraal computerprogramma”, besluit de schepen.

https://www.hln.be/regio/deinze/fietsnetwerk-met-acht-nieuwe-bruggen~abd2877d/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Fietsbrug [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Dim 19 Nov 2017 - 8:59

Nevele krijgt nieuwe fietsers- en voetgangersbrug in 2019
11/11/2017

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 000017323_600x400_c

Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal nv voert een aantal werken uit op en rond het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele. Deze werken maken deel uit van het door Europa gesubsidieerde binnenvaartproject Seine-Schelde-Vlaanderen. In het centrum van de gemeente komt een nieuwe fietsers- en voetgangersbrug, die Nevele met Vosselare verbindt.

Het voorontwerp van de brug, gemaakt door Tractebel, werd zopas voorgesteld. De kostprijs van de nieuwe brug wordt geraamd op 2,8 miljoen €.

Om van de binnenvaart een volwaardig alternatief te maken voor goederenvervoer op de weg moeten onze waterwegen aangepast worden. In Nevele betekent dit dat er een aantal bochtverbredingen en –verleningen moeten gerealiseerd worden.

Bij eerdere werkzaamheden aan het kanaal doken technische problemen op ter hoogte van de fietsers- en voetgangersbrug. Na uitgebreid onderzoek heeft Waterwegen en Zeekanaal samen met de gemeente besloten om de fietsers- en voetgangersbrug te vernieuwen.

Stalen boogbrug

Eind vorig jaar werd de studie voor de nieuwe brug gestart en werden verschillende mogelijke scenario’s onderzocht. Deze werden vervolgens getoetst aan verschillende criteria zoals locatie, het type brug, verkeersveiligheid, toegankelijkheid, ruimtelijke impact, inplanting in de omgeving, uitvoerbaarheid en onderhoud.

Na een grondige evaluatie van de verschillende scenario’s kiezen Waterwegen en Zeekanaal en de gemeente voor een stalen boogbrug. Het ontwerp is hedendaags en oogt een pak lichter dan de huidige, betonnen brug. De bogen van de brug zijn op hun hoogst in het midden van de vaarweg en buigen licht naar elkaar toe.

De brug komt op dezelfde locatie als de huidige. De bestaande brug zal vrij snel afgebroken moeten worden. Om ervoor te zorgen dat de omleiding voor fietsers en voetgangers beperkt blijft, komt er tijdens de werken een tijdelijke voetgangersbrug met fietsgeulen.

Minder steil

De aanloophellingen van de nieuwe brug worden een stukje langer. Zo wordt het voor fietsers gemakkelijker om de brug op te fietsen. Aan de kant van Nevele wordt het hellingspercentage 4,9% en aan de kant van Vosselare wordt dit 4%. Ter vergelijking: de huidige brug heeft een hellingspercentage van liefst 7%.

Het midden van de brug en de aanloophellingen wordt 3 m breed. Om fietsers gemakkelijk de brug te laten op fietsen is het wegdek in de bochten 4,5 m breed. De totale lengte van de brug bedraagt 65 m.

De nieuwe brug ligt 7,5 m boven de Leie. Zo kunnen schepen met drie lagen containers gemakkelijk onder de brug varen. De verlichting op de brug zal ingewerkt worden in de leuningen. De kosten voor de omgevingswerken worden geraamd op 361.000 € en worden betaald door de gemeente.

Volgende stappen

Nu het voorontwerp van de nieuwe brug is afgewerkt, is het tijd voor de volgende stap: het maken van een definitief ontwerp. Op basis van dit ontwerp wordt dan de omgevingsvergunning gevraagd. Daarnaast moet ook een aannemer aangesteld worden. Pas in 2019 kunnen de werken op het terrein starten.

https://www.bouwkroniek.be/article/nevele-krijgt-nieuwe-fietsers-en-voetgangersbrug-in-2019.17183
http://www.wenz.be/nl/nieuws/0f389471-ba22-11e7-bbf4-005056a4002e/#.WhE5hlXibIU

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Fietsbrug%20Nevele%201

https://radio2.be/oost-vlaanderen/nieuwe-brug-over-schipdonkkanaal-in-nevele

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Re: Vaart-Linkeroever [Deinze]

Message  eeuwige reiziger le Mer 22 Nov 2017 - 19:00

Jaagpad Vaart Linkeroever afgesloten
19/11/2017

DEINZE / ZULTE - Er zijn asfalteringswerken langs Vaart Linkeroever, ter hoogte van de oude Leiearm, in de week van 20 tot 26 november. Om die reden wordt het jaagpad afgesloten. Tijdens de werkzaamheden zal het plaatselijk verkeer op het grondgebied Deinze en Zulte dienen om te rijden via de Brugstraat of Dhoye om hun bestemming te bereiken. Doorgaand verkeer is sowieso niet toegestaan op dit jaagpad. Een omleiding wordt voorzien langsheen Dhoye – Wakkense Heirweg – Oude Heirbaan en Brugstraat.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03194297

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Herstelwerken [Nevele]

Message  eeuwige reiziger le Mer 25 Juil 2018 - 12:30

JAAGPAD TUSSEN LANDEGEMBRUG EN E-40 BRUG IN NEVELE AFGESLOTEN VOOR HERSTELLINGSWERKEN
24/07/2018

Op maandag 6 augustus 2018 start waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv met herstellingswerken aan het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele tussen de Landegembrug en de brug van de E40. Tijdens de werken, die bijna twee maanden zullen duren, wordt het jaagpad volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele is dringend aan herstelling toe. Tijdens de herstellingswerken wordt de asfaltlaag van het jaagpad volledig verwijderd en opnieuw aangelegd.

De  herstellingswerken starten op maandagochtend 6 augustus 2018 en zullen zonder onvoorziene omstandigheden tot eind september duren.  Tijdens de werken wordt het jaagpad volledig afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er wordt voor hen een plaatselijke omleiding voorzien.

De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

https://www.vlaamsewaterweg.be/nieuws/jaagpad-tussen-landegembrug-en-e-40-brug-nevele-afgesloten-voor-herstellingswerken


Jaagpad twee maanden dicht
27 juli 2018

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0

Het jaagdpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Landegem wordt deze zomer hersteld. “Het pad zal twee maanden volledig afgesloten worden voor fietsers en voetgangers.”

Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv begint op maandag 6 augustus met herstellingswerken aan het jaagpad langs het Afleidingskanaal van de Leie in Nevele tussen de Landegembrug en de brug van de E40.

”Het jaagpad in Nevele is dringend aan herstelling toe”, zegt Claudia Van Vooren van De Vlaamse Waterweg. “Er zijn heel wat scheuren in het asfalt en hier en daar duwen boomwortels het wegdek omhoog. De herstellingswerken zullen tot eind september duren en het pad wordt volledig afgesloten. Voor fietsers en voetgangers is er een plaatselijke omleiding. Waarom nu? Het jaagpad wordt vooral gebruikt door schoolgaande jeugd en voor woon-werkverkeer, dus tijdens de zomermaanden blijft de hinder beperkt. Recreanten hebben er minder moeite mee om rond te rijden.”

https://www.hln.be/regio/nevele/jaagpad-twee-maanden-dicht~a1fa7a78/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Jaagpad onderbroken [Adegem]

Message  eeuwige reiziger le Ven 23 Nov 2018 - 9:08

Verkeershinder door sloop van fiets- en voetgangersbrugje
Het Nieuwsblad/Regionaal: Meetjesland - Leiestreek,
woensdag 21 november 2018, blz. 5

De Vlaamse Waterweg is gestart met de werkzaamheden aan het fiets- en voetgangersbrugje naast de Balgerhoekebrug. De werken verlopen in fases, om de hinder te beperken. Om de veiligheid tijdens de afbraakwerken te garanderen, worden de Balgerhoekebrug en het jaagpad vanaf de brug richting Zomergem, aan de kant van Adegem, vanaf vandaag, woensdag 28 november, tot en met vrijdag 30 november afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Er geldt een omleiding via de N9 en de Oude Staatsbaan, maar bij het begin en einde van de schooltijd gaat de brug kortstondig open voor voetgangers en fietsers.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug komt er pas in de krokusvakantie.

Zie ook:
https://www.hln.be/regio/maldegem/fietsbrugje-balgerhoeke-komt-begin-volgend-jaar-terug~aac69db9/

eeuwige reiziger

Messages : 3014
Date d'inscription : 23/06/2010
Age : 48
Localisation : Ruiselede

http://www.ligfietser.be

Revenir en haut Aller en bas

Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie) - Page 2 Empty Re: Schipdonkkanaal Deinze - Eeklo (Fietssnelweg F422) - Knokke (of Afleidingskanaal van de Leie)

Message  Contenu sponsorisé


Contenu sponsorisé


Revenir en haut Aller en bas

Page 2 sur 2 Précédent  1, 2

Revenir en haut

- Sujets similaires

 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum